HABERLER>GÜNCEL
26 Kasım 2010 Cuma - 00:00

Demirtaş, Kocaoğlu'na Kordon dosyası sunacak

Kordon İşadamları Derneği'nden dosya isteyen İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, "Bu bilgileri Aziz Kocaoğlu'na ileteceğim" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel de 'Neyin aracısı olacak' diyerek Demirtaş'a tepki gösterdi. ’

Demirtaş, Kocaoğlu'na Kordon dosyası sunacak

 
İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kordon İşadamları Derneği arasında yaşanan kriz devam ederken, İzmir Ticaret Odası (İTO)Başkanı Ekrem Demirtaş'ın da sorunun çözümü için devreye girmesi hareketliliğe neden oldu. Önceki akşamki İTO Meclis toplantısında, Kordon'daki işyeri sahipleriyle, belediye arasındaki diyalog kopukluğluğunu gündeme getiren Demirtaş, esnaftan, içinde taleplerin olduğu bir dosya istedi. Demirtaş, "Sorunların ve isteklerin olduğu dosya ile birlikte Sayın Kocaoğlu'nu ziyaret edeceğim. Ortada çözülemeyecek mesele yok" dedi.
 
UZLAŞMA LAZIM
Demirtaş, önceki günkü toplantıda, "Dernek Başkanı Şanlı, 6 Aralıkta 'Bir gün kapatma eylemi yapacağız' diyor. Oda olarak sorunları eylemlerle çözmekten yana değiliz. Uygun bulursanız bundan vazgeçin. Belediye Başkanı ile diyalog kuralım" demişti. Açıklamalarını sürdüren Demirtaş, "Esnaf ve belediye uzlaşmalı. Kordon'da yaşanan gelişmeleri izliyor ve üzülüyorum. Belediye ile esnafın restleşmesini yakışıksız buluyorum. Süreç kesinlikle böyle işlemelidir. Eylem, kapatma gibi durumlar bizim iş lügatımızda yer almaz. Esnafın haklı sebepleri var. Oradaki işyeri sahipleri daha fazla iş yapmak, rahat etmek istiyorlar. Sorunların ve isteklerin olduğu dosya ile birlikte Sayın Kocaoğlu'nu ziyaret edeceğim. Ortada çözülemeyecek mesele yok" diye konuştu.
 
MEKTUP ELİNDE
Demirtaş'a teşekkür eden Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, diğer esnaf örgütlerinin de kendilerine sahip çıkmasını beklediklerini söyledi. EXPO adayı bir kentin sivil toplum kuruluşu ile belediyesinin tuvalet, tente, altyapı gibi sorunlarla gündeme gelmemesi gerektiğini anlatan Şanlı, 6 Aralık'ta yapacakları "işyerlerini bir günlüğüne kapatma" eylemi için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Şanlı, Kocaoğlu'ndan duyarlılık beklediklerini belirterek, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na konuyla ilgili mektup yazdık. İzmirli Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel de konunun çözümüne ilişkin açıklamalar yaptı. Mektubun ardından, Genel Başkan yardımcılarından Mesut Değer ile yapılan görüşmede konunun Kılıçdaroğlu'na iletildiği söylendi. Özel kalem müdürlüğü vasıtasıyla, yazılarımızın ve mektubun Sayın Kılıçdaroğlu'nun önünde olduğuna yönelik teyit aldık. Sosyal belediyecilik çözüm üretmektir. Ama ortada çözümden başka her şeyi görüyoruz" dedi. Belediye, esnaf ve Kordon'da oturan ev sahiplerinden oluşan yapının bir araya gelmesini isteyen Şanlı, "Kocaoğlu, esnafın bölgede oturanları rahatsız ettiğini söylüyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Kordon Yönetmeliği çıkalı 10 yıl oldu. Yönetmelik güncellenmeli" diye konuştu.
 
Yüksel'den Demirtaş'a tepki: Neyin aracısı
Kendisi de Kordon'da oturan CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, belediyeden önce esnafın yapması gerekenler olduğunu söyledi. Kaldırımların işgal edildiğini, çığırtkanların vatandaşın önüne geçtiğini söyleyen Yüksel, "Öncelikli olarak esnaf yapması gerekenleri yapacak. Ondan sonda 'acaba' diyerek diyalog ortamı sağlanabilir. Ben her zaman İzmir'deyim gelsinler görüşelim" dedi. Yüksel, Demirtaş'ı da eleştirerek, "Konu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bileceği bir iş. Kocaoğlu da tek başına karar vermedi. Demirtaş, neye aracılık yapıyor anlamadım. Ticaret ile ilgili konuları kendi meclisine getirebilir ama bu konunun yeri belediye meclisidir. Tabi ki kendisi tek başına karar alıp uyguladığı ve mecliste kabul ettirdiği için böyle davranıyor" diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer ise konunun genel merkeze geldiğini ilgili yerlere gerekli bilgileri verdiklerini söyledi.(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinayet öncesi yeni görüntüler
Geçen nisan ayında üç cinayet işleyerek tüm şehre korku salan Hamdi ...
Ege Denizi'nde fırtına uyarısı
İzmir Valiliği’’nden uyarı. Ege Denizinde kuvvetli fırtınanın etkili olacağı bildirildi.’
Bergama’’da kadınlar unutulmadı
Bergama Belediyesi tarafından Kadına şiddetle yönelik mücadele gününde, ...
 
Gönül: Terfi kararında imzamız yok
Generallerin açığa alınması kararında imzası olan isimlerden Milli Savunma ...
Haşim Kılıç'a yumurta
Eskişehir’’deki Anadolu Üniversitesi’’nde konuşma yapan Anayasa Mahkemesi ...
Vahşi geçite savunma
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne’’nin düşman işgalinden ...
 
Rıdvan’’a hapis şoku
31 sanıklı telekulak davasında ’“Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ...
Gül: Kürt sorununu çözmek için beklemeyin
Cumhurbaşkanı Gül, Kürt sorununun çözümü için genel seçim sonrasının beklenmemesini istedi.’
2 bin 500 yıllık tarihe ihanet
Agora ören yerindeki kazılar kapsamında yapılan yıkımlar, Roma dönemine ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva