HABERLER>GÜNCEL
11 Ocak 2012 Çarşamba - 13:05

Bucalı Mehmet Ali'ye 5 kez 'ömür boyu' hapis istendi

Buca’da geçen yıl Ekim ayında 2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi de öldürmeye teşebbüsten tutuklanan 21 yaşındaki Mehmet Ali Ayas hakkında, 5 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık Ayas ifadesinde, öldürmek değil korkutmak amacıyla çevreye rastgele ateş ettiğini öne sürüp, pişman olduğunu söyledi.

Bucalı Mehmet Ali ye 5 kez  ömür boyu  hapis istendi

İZMİR - Buca Kaynaklar'daki olay, geçen yıl 25 Ekim'de meydana geldi. Bir yayla evinde hayvan bakıcılığı yapan Mehmet Ali Ayas, Buca merkezde Ahmet Hüsrev Şen ile alacak yüzünden kavga etti. Kavga, çevredekilerin araya girmesiyle önlendi, taraflar sakinleştirildi. İddiaya göre Mehmet Ali Ayas, giderken dönüp, "Evden kaleş (Kalaşnikof tüfek) alıp hepinizi vuracağım" diye bağırdı. İlerleyen saatlerde Ayas, çalıştığı çiftliğin sahibine ait pompalı tüfekle dönüp, iddiaya göre otobüs durağında, olayla ilgisi olmayan bir grup gencin üzerine ateş açtı. Durakta oturan 17 yaşındaki Ekrem İnceman'ı göğsünden, aynı yaştaki amcasının oğlu Kazım İnceman'ı önce bacağından, sürünerek kaçmaya çalışırken de başından vurup öldürdü. Ayas, olay yerinden geçen Mustafa Yılmaz yönetimindeki 35 DKZ 68 plakalı Buca- Kaynaklar minibüsüne de ateş açtı. İçinde 3 yolcunun bulunduğu minibüsün sağ kapı camı, isabet eden saçmalarla parçalandı. Minibüs şoförü Yılmaz gaza basarak olay yerinden uzaklaşmayı başardı. Ayas, ardından da otobüs durağında oturan Şahin Hasan Sarıkaya ve Mehmet Gök'e tüfeği doğrultup ateş etmek istedi. İki kişi, saldırganın ateş etmesine fırsat vermeden, gece karanlığında kaçtı. Çevreye rastgele ateş açmaya devam eden Mehmet Ali Ayas bindiği otomobille olay yerinden kaçtı. Ayas, olaydan 2 gün sonra jandarma tarafından yakalanıp tutuklandı.
 
BEŞ KEZ MÜEBBET İSTEDİ
Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, Ayas hakkında; Ekrem İnceman ve Kazım İnceman'ı öldürmek, Mustafa Yılmaz, Şahin Hasan Sarıkaya ve Mehmet Gök'ü de öldürmeye teşebbüs etmek suçlarından 5 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı iddianamade, sanığın fırında çalışan Kazım İnceman'ı bacağından yaraladığını, sürünerek uzaklaşmaya çalışırken, yalvarmasına rağmen başından vurduğunu, Ekrem İnceman'ın göğsüne 2 kez ateş ettiğini, diğer 2 kişinin olay yerinden kaçıp, kurtulmayı başardığını belirtti. Olay yerinden geçen Mustafa Yılmaz yönetimindeki, içinde 3 yolcu bulunan minibüse de ateş açtığını vurguladı. Sanık Ayas'ın suçu işlediğinin toplanan delil, tanıkların ifadesi ve Adli Tıp raporlarıyla sabit olduğunu kaydetti.
 
PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
2 kişiyi öldürüp, 3 kişiyi öldürmeye teşebbüs ettiği ididasıyla hakkında 5 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan tutuklu sanık Mehmet Ali Ayas ise yakalanmasının ardından sevk edildiği mahkemede verdiği ilk ifadede çok pişman olduğunu söylemişti. Ayas, "Borcumdan dolayı daha önce bir çoçuk tarafından meydanda dövüldüm. Bu dövülme olayından dolayı bazı kişilere husumet duydum. Olay günü bu konuyu konuşmak için berber dükkanı önüne gittim. Berberden çıkan ve benim dövülme olayımda bulunan Ahmet Hüsrev Şen ile karşılıştım. Önce tartıştık, ardından kavgaya tutuştuk. Araya girenler bizleri ayırdı. Ben de çiftliğe gidip, tüfeği alarak tekrar meydana döndüm. Önce korkutmak amacıyla bir el havaya ateş ettim. Daha sonra rastgele çevreye ateş etmeye devam ettim. Amacım kimseyi öldürmek değildi. Şimdi çok pişmanım" dedi. Ayas'ın önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da sır ölüm
Bornova’da, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücü kabininde yangın çıkan ...
'Ev işçileri' örgütlenme yolunda
Can güvenliği ve iş kazaları yönünden en riskli gruptaki ev kadınları, ...
Güzin Dino'yu duygulandıran 20. yıl plaketi
Avrupa'da en çok tanınan Türk ressamlarından olan, 1993 yılında 80 yaşında ...
 
Savcı Ahmet Kaya protestosuna ne karar verdi?
Şarkıcı Serdar Ortaç’ın iki yıl önce Hacettepe Üniversitesi’nde verdiği ...
Ümran'a TEV'den büyük destek
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği ...
Ankara Metrosu'nda 'yok artık' dedirtecek kaza
Ankara'da metro istasyonuna düşen araçta bir kişi hafif şekilde yaralandı.
 
‘Geri dönüşü olmayan bir yoldayım’
Faili meçhul olaylarla ilgili ifade veren eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ...
Emniyet Müdürü kendini ihbar etti, polis yakaladı!
Aydın’ın yeni Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, tanınmayacak şekilde giyinip ...
Şerif Ali bebek hayata tutunuyor
Daha 10 haftalık bile değilken karaciğeri iflas etmişti, donörü de yoktu. ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva