HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2023 Salı - 14:14

O-Asistan sınırları ortadan kaldıracak!

Dünyada ilk kez sosyal girişimci Çağla Acar tarafından geliştirilen O-Asistan; dünyanın en zorlu sağlık problemlerinden biri olan kanserle savaşta, dijital çağın başlangıcını müjdeliyor.

O-Asistan sınırları ortadan kaldıracak!

Dünyada yaklaşık 51 milyon kişinin savaştığı kansere yakalanan hasta sayısı her yıl artmaktadır. Kanserle mücadelede, hastaların sağ kalım oranlarını büyük ölçüde etkileyen kritik bir faktör doğru teşhis ve tedaviyi aksatmadan zamanında almak, tedavi takibinde olası aksaklıklara vakit kaybetmeden müdahale edebilmektir.

Türkiye'de 75 yaş altı her 4 kişiden birine kanser teşhisi konulmakta ve hekim başına her yıl yaklaşık 1300 hasta tedavi almaktadır. Bu zorlu süreçte tedavi ve takip süreci onkoloji dışındaki diğer uzmanlık alanlarına da ihtiyaç duyarak, yıllarca devam etmektedir. Kanserle mücadelede, her hastanın zamanında değerlendirilmesi, farklı şehirlerde bulunan hastaların ilgili alandaki doktora ulaşması için seyahat etmesi, konaklaması, randevu alması oldukça güç ve ekonomik olarak zorlayıcı olabilmektedir.

Öte yandan karmaşık ilaç tedavilerinin, hastanın durumuna bağlı nedenlerle sıklıkla değişebildiği kemoterapi takvimlerinin takibi, izlenmesi, gözlemlenmesi; tetkik ve tahlil prosedürlerinin zamanında yürütülmesi, hastaya özel tedavinin ilgili hekimce uygulanması, tedavinin seyrini ve hastanın tedaviye yanıtını bütünüyle etkilemektedir.

Kanser tedavi ve takibinde dünyada bir ilk olan O-Asistan mobil uygulaması ile onkolojide dijital çağın kapıları açılmıştır. Hastaları odak alarak geliştirilen O-Asistan;  tedavi süreçlerinde, hastaların karşılaşabileceği sorunlara çözümler üreterek, tedavi sürecinin akıllı dijital hizmetlerle hasta ve doktorun kontrolünde tutulabileceği asistanlık hizmetleri sağlamaktadır.

Kendi ailesinde de kanserle bir çok kez mücadele eden ve onkoloji alanında yıllarca hastalara danışmanlık yapan O-Asistan kurucusu Çağla Acar " Onkoloji alanında, hastalar ve hekimleri için tedavi takibi, izlemesi, dosya depolama, akıllı hatırlatma, akıllı kemoterapi takvimi ve hekim eşleşmesi ile ikinci görüş alma özellikleri bulunan O-Asistan uygulamasını hastaların tedavilerine yardımcı olmak için geliştirdik. O-Asistan'in devamlı kendini geliştirerek kanser tedavisinde çığır açıcı yeniliklere öncülük etmesini hedefliyoruz” diyor.

Uygulamanın tüm dünyadaki kanser hastalarına ve özellikle kanserle mücadelede sevgi, ilgi ve hassasiyetle bakım veren, bakım alan savaşçılar ve hekimlere hayati katkı sağlamasını umduklarını belirten Çağla Acar, O-Asistan'in hem hasta, hem hekim çoklu giriş yapısı ile hekimler arasında da konsültasyon gerçekleştirmeye fırsat vereceğini, onkoloji alanında fiziki sınırları tamamen ortadan kaldıracağını belirtiyor.

Dünyanın kanser tedavisi ve takibi ile ilgili ilk mobil uygulaması olan O-Asistan ile ilgili daha fazla bilgi için: www.api.o-asistan.com

 
Aşırı sıcak inciri de vurdu!
 
Torbalı-İzmir dolmuşlarına zam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da oto yıkama 5, halı yıkama 3 gün yasak
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) mevsim normallerinin ...
Temmuz 2023 'en sıcak ay' oldu
Avrupa Birliği'ne bağlı Copernicus İklim Değişikliği Servisi, Temmuz 2023'ün ...
Patlamadan yaralı kurtulan işçi yaşananları anlattı
Kocaeli’nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) silolarında ...
 
Şehir Plancıları yargıya taşımıştı... Yönetmelik değişikliğine durdurma!
TMMOB Şehir Plancıları Odası açtığı dava sonucunda, Planlı Alanlar İmar ...
Denizde korku dolu anlar... Tekne alev topuna döndü!
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında bir tur teknesinde çıkan yangında, ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 10 soru ve eleştiri yağmuru: Projelerin Zihni Sinir!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in projeleri ile ilgili 'Zihni ...
 
Plajlarda 'trakonya' tehlikesi!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, ...
Alsancak sapığına indirimli ceza!
İzmir'in Konak ilçesinde N.D.'ye (23) sokak ortasında cinsel saldırıda ...
Üç cenaze birden karıştı... Muşlu Bursa'ya, Bursalı Erzurum'a, Erzurumlu Muş'a!
Mersin'de 3 kişinin cenazesi hava limanında karıştırılıp farklı illere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva