HABERLER>GÜNCEL
8 Ağustos 2023 Salı - 11:47

AK Partili Kaya'dan Soyer'e 10 soru ve eleştiri yağmuru: Projelerin Zihni Sinir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in projeleri ile ilgili 'Zihni Sinir' benzetmesinde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya "İzmir, egosu yüksek siyasi mitomanların, sonradan görme siyasi şovmenlerin oyun sahnesi değildir." dedi.

AK Partili Kaya dan Soyer e 10 soru ve eleştiri yağmuru: Projelerin Zihni Sinir!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik merkezi için yapılan ulusal mimari proje yarışmasında yaptığı “Bayraklı Turan Mahallesi’nde yer alacak ve iklim krizine karşı 2030’da sıfır karbon hedefinde önemli rol oynayacak merkez, bu şehrin geleceği için çok heyecan verici bir proje" açıklamaya AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan tepki geldi. 

Başkan Soyer'in projeleri ile ilgili 'Zihni Sinir' benzetmesi yapan AK Partili Kaya " Gün geçmiyor ki, yeni bir ütopya ile İzmir halkının karşısına çıkmasın. Türkiye'nin ilk sürdürülebilirlik merkeziyle sıfır karbon hedefinde önemli rol oynayacakmış. İzmir'de Körfez'e lağım akıtıyorsun, sıfır karbondan bahsediyorsun. Ne sıfır karbonu, ne sürdürülebilirlik merkezi! İzmir'i kokuttun, sokaklar çöpten geçilmiyor, İzmir'imiz tarihinin en kirli ve bakımsız dönemini yaşıyor, denize oluk oluk lağım akıyor, hala şov peşindesin." dedi. 

Kaya'nın paylaşımı şu şekilde:

Seçildiği günden beri hayal aleminde dolaşan, türlü safsatalar ve ipe sapa gelmez Zihni Sinir projeleriyle İzmir'in gündemini meşgul eden CHP'li Soyer durulmak bilmiyor.

Gün geçmiyor ki, yeni bir ütopya ile İzmir halkının karşısına çıkmasın.

Türkiye'nin ilk sürdürülebilirlik merkeziyle sıfır karbon hedefinde önemli rol oynayacakmış.

İzmir'de Körfez'e lağım akıtıyorsun, sıfır karbondan bahsediyorsun. Ne sıfır karbonu, ne sürdürülebilirlik merkezi!

İzmir'i kokuttun, sokaklar çöpten geçilmiyor, İzmir'imiz tarihinin en kirli ve bakımsız dönemini yaşıyor, denize oluk oluk lağım akıyor, hala şov peşindesin.

1) Yıl olmuş 2023, Türkiye'de vahşi çöp depolama yapan tek Büyükşehir Belediyesi İzmir değil mi?

2) Kentte, yeterli modern çöp deponi ve katı atık bertaraf tesisleri olmadığı için, uzun yıllardır çöpler belediyeler tarafından gelişigüzel bir şekilde yüzeysel su kaynakları civarına, ormanlık alanlara ve yol kenarına atılmadı mı?

3) Katı atıkların bu gelişigüzel bertarafı yüzünden, kentimizde çevresel açıdan su, arazi ve hava kirliliği problemleri ortaya çıkmadı mı?

4) İzmir'imizin içme, kullanma ve tarımsal sulama amaçlı su kaynakları olan Gediz, Küçük Menderes, Kuzey Ege Havzalarında su kalitesi en kötü seviyede ve buralar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeterli arıtma tesislerini yapmadığı için kirlenmeye devam etmiyor mu?

5) Altyapı yetersizlikleri, su kayıpları, taşkınlar, körfezde koku problemi olarak karşımıza çıkmıyor mu?

6) İzmir'i saran kötü kokuyu önleyebilmenin en önemli unsuru, kanalizasyon ile yağmur suyu kanallarının ayrıştırılmasıdır. İzmir'de 5 bin kilometre olması gereken ayrışmış hat sadece 700 kilometre uzunluğunda değil mi?

7) Özellikle kış aylarında, kent merkezi başta olmak üzere şehrin birçok noktasında hava kalitesi 'riskli' seviyelere ulaşmıyor mu?

8) Altyapıya yatırım yapmayarak, her yıl 92 milyon m3, bir Tahtalı Barajı kadar suyu şebekede kaybeden İzmir Büyükşehir Belediyesi değil mi?

9) Kent merkezinde yer alan ve İzmir Körfezi'ne dökülen 11 dere; Meles (Konak), Arap (Konak), Ahırkuyu (Bostanlı), Bornova, Manda (Bornova), Büyük Çiğli, Küçük Çiğli (Çiğli), Ilıca (Balçova), Ilıca (Karşıyaka), Poligon Deresi (Konak), Peynircioğlu (Mavişehir) dereleri değil mi? Bu derelerin hepsi neden çöpler ve atıklarla dolu? Bu derelerde ıslah, temizlik ve bakım çalışmaları neden gerçekleştirilmiyor? Buralardan Körfez'e sürekli pislik akıyor. Koku, önce bu derelerden başlıyor sonra Körfez'de katmerleniyor ve tüm kenti sarıyor. Neden müdahale etmiyorsun?

10) Sinek ve haşere ile mücadele Büyükşehir Belediyesi'nin görev ve sorumlulukları arasında değil mi? Ve maalesef her işte olduğu gibi burada da ciddi bir ihmaliniz, suistimaliniz söz konusu. Rutin larva mücadelerini zamanında yapmadığınız ve gerekli ilaçlamaları gerçekleştirmediğiniz için İzmir sineğe, böceğe teslim olmuş durumda!

Evet, Sayın Soyer.

Hal böyleyken, durum ortadayken milletin gözünün içine baka baka safsata yapmaktan vazgeçin.

Unutmayın.

İzmir, egosu yüksek siyasi mitomanların, sonradan görme siyasi şovmenlerin oyun sahnesi değildir. 

Hatırlatmak isterim.

 
Altay'ın kalesi Eren'e emanet!
 
Başkan Kılıç sordu: Fıskiyeyi kim kırdı?
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 8 Ağustos 2023 Salı 19:36

Mahmut, sen bu şehre ne kazandırdın bi onu anlat. Beydağ barajında su kalmadı Mahmut senin seçim bölgen ne yaptın orası için? Tire , Kiraz ve Beydağ gibi bölgelerde yetişen kestane ağaçları hastalanıyor ve bir süre sonra bölgede kestane kalmayacak bölgede ekonomik sıkıntı doğacak bu konu için eminim bir girişimin olmuştur hani senin seçim bölgen belki konuyu biliyorsundur ama bana sorarsan senin dünyadan haberin yok işin gücün laf yapmak. Tunç Soyeri sevmem ama seni ve senin gibileri hiç sevmem.

Yorumu oyla      3      3  
gazo 8 Ağustos 2023 Salı 15:41

Sen de yürek varsa gel aday ol,al boyunun ölçüsünü.21 yılda izmiri baltalamaktan başka hiçbir şey yapmadınız hayatınız itira ve yalandan ibaret 35 projeyi hala izmirliyle tanıştıramadınız.İzmir asla size teslim olmayacak.

Yorumu oyla      11      4  
8 Ağustos 2023 Salı 15:20

akepe ülkenin beka sorunu haline gelmiştir. Ülkede ekonomik krizin en derinini yaşarken zamlardan boğulan halk size yerel seçimlerde sağlam tokat atacak. Sandıklarda yaptığınız hilelerle kurtulamazsınız.

Yorumu oyla      8      4  
8 Ağustos 2023 Salı 14:01

Hangi heykel?

Yorumu oyla      6      4  
Bülent Işık 8 Ağustos 2023 Salı 13:39

Gördes barajında ne kadar su kaybı var?

Yorumu oyla      9      7  
Tavşana kaç ... 8 Ağustos 2023 Salı 12:50

https://www.egedesonsoz.com/haber/ak-partili-kaya-buyuksehir-in-projesini-hedef-aldi-menderes-i-yok-sayanlari-menderesliler-yok-sayacak/1140271 birinci soruyu soranla katı atık bertaraf tesisinin yapımına karşı gelen kişi aynı kişi. Menemen, Torbalı, Yamanlar gibi yerlere de karşı çıkılmıştı. Bu katı atık bertaraf tesisi nereye yapılsın? Herkes sadece itiraz ediyor. Tribünlere oynamayı bırakın. Geçmiş dönemin siyasileri de bu konuyu gündeme getirmişti ama bulunan yerlere de en başta kendileri itiraz etmişlerdi.

Yorumu oyla      13      4  
EBRU 8 Ağustos 2023 Salı 12:49

İSTİFA İSTİFA İSTİFA HEYKEL BELEDİYECİLİĞİ

Yorumu oyla      4      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Plajlarda 'trakonya' tehlikesi!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tevfik Tansel Tanrıkul, ...
Alsancak sapığına indirimli ceza!
İzmir'in Konak ilçesinde N.D.'ye (23) sokak ortasında cinsel saldırıda ...
Üç cenaze birden karıştı... Muşlu Bursa'ya, Bursalı Erzurum'a, Erzurumlu Muş'a!
Mersin'de 3 kişinin cenazesi hava limanında karıştırılıp farklı illere ...
 
Alev alan tüpü balkondan attılar
İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde alev aldıktan sonra balkondan atılan ...
Klimaları bozuldu... Tamirci beklerken sıcaktan öldüler!
ABD'nin Teksas eyaletini haziranda vuran sıcak hava dalgası sırasında ...
Tüm ülkeleri uçaksız 10 yılda gezdi
Danimarkalı seyyah Torbjorn Pedersen, işinden ayrılıp ailesi ve sevdiklerini ...
 
YKS tercih süreci bugün sona eriyor
Üniversiteye giriş maratonu tamamlanıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ...
Alkollü sürücü ve arkadaşı polise zor anlar yaşattı
Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yapılan polis denetimi sırasında durdurulan ...
Emniyet kemeri ihmali sonları oldu!
Bursa'nın Orhangazi ilçesinde, kontrolden çıkan otomobil takla atarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva