HABERLER>DÜNYADAN
14 Ocak 2010 Perşembe - 00:00

Norveç'ten zulüm özrü

Norveç Alarm Merkezi Müdürü Roise, Döndü Tulum’’un ölümüne yol açan olay sırasında Alarm Merkezi’’nin hatalı olduğunu kabul etti. Norveç hükümeti de Türkiye’’den özür diledi.’

Norveç'ten zulüm özrü

Norveç Alarm Merkezi Müdürü Roise, Döndü Tulum’’un ölümüne yol açan olay sırasında Alarm Merkezi’’nin hatalı olduğunu kabul etti. Norveç hükümeti de Türkiye’’den özür diledi.’
 
Norveç Alarm Merkezi Müdürü Ollav Roise, Tulum ailesi fertlerinin açtıkları telefon sırasında bir dizi hata yapıldığını itiraf etti. Roise, fazla telaşlı davrandıklarını, telefondaki ifadenin tehdit olarak algılanmasının ve polisin işe karıştırılmasının yanlış olduğunu söyledi. Ollav Roise, ’“Alarm Merkezi’’ndeki çalışanlar, sinirli ve telaşlı olan kişilere karşı nasıl konuşacakları ve nasıl davranacakları konusunda eğitim almış insanlardır. Ben yapılan konuşmalarda, personelimizin bunu başaramadığını kabul ediyorum. Yerine getirmemiz gereken görevi yerine getirmediğimizi kabul etmek zorundayım’” dedi. TV 2 kanalı, Alarm Merkezi ile Döndü Tulum’’un damadı Fedai Uçarlı ve oğlu Kutluay Tulum arasında geçen konuşmalarla birlikte, polis ve Alarm Merkezi arasındaki konuşmaları yayınladı.
 
 
AĞLAMA İNANDIRICI DEĞİLMİŞ
Alarm Merkezi Müdürü Ollav Roise, görevlinin ağlama ve bağrışma seslerini inandırıcı bulmaması konusunda, ’“Çoğu zaman Alarm Merkezi’’ne sahte ihbarlarda bulunuluyor ve dalga geçiliyor. Öyle sanıyorum ki görevli yine sahte bir ihbar sandı. Ama ihbarın ve telefondaki seslerin sahte olmadığı ortada. Aslında görevli ne düşünürse düşünsün, işi ciddiye alıp ambulansı bir an önce göndermesi gerekirdi’” dedi. Döndü Tulum 3 Ocak’’ta aniden fenalaşmış, önce damadı Fedai Uçarlı ardından Döndü Tulum’’un oğlu Kutluay Uçarlı tam dokuz kez alarm merkezini aramışlardı. Ancak ailenin, ’“Yardım edin’” feryatlarını tehdit olarak algılayan yardım ekipleri, müdahale yerine polisi devreye sokmuş ve olay yerine gelen güvenlik güçleri de aile fertlerini gözaltına almıştı. Bu gelişmeler nedeniyle Döndü Tulum evde yaşamını yitirmişti. 
 
NORVEÇ’’TE ÖLÜM TBMM GÜNDEMİNDE
Norveç’’te zamanında müdahale edilmeyen ve yaşamını yitiren Döndü Tulum’’un çocukları, yurtdışındaki haklarını aramak için Ankara’’ya gelerek Meclis’’e başvurdular. Döndü Tulum’’un çocukları Kutluay ve İlkay Tulum ile damatları, dün Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ile görüştü. Kutluay Tulum, Norveçli yetkililerin telsiz konuşmalarında kendilerinin Pakistanlı olabileceğinden bahsettiğini, terörist olarak görüp müdahale ettiklerini aktardı. Tulum şunları söyledi: ’“Utansınlar. İstediğimiz cezayı alana kadar mücadeleyi bırakmaya niyetimiz yok. Burada açıkça insan haklarına saldırı var, yaşama hakkına saldırı var. Yanımızda devletimizin olduğunu bilerek buraya geldik. Norveç’’te sağlık sektöründe yönetici olarak çalışıyorum. Onların hastalarına hizmet veriyorum. Aynı durumda olan annem hizmet alamadığı için çok acı hisler içerisindeyim. Benim kanıma dokunuyor.’” Üskül de, kendilerinin geçen hafta başvuruyu beklemeden girişimde bulunduklarını anımsatarak, ’“Öyle anlaşılıyor ki Avrupa’’da insan haklarıyla ilgili sorunlar tüm ağırlığıyla varlığını sürdürüyor’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berlusconi yine muhalefetin hedefinde
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, bazı yargı mensuplarını ağır ifadelerle ...
Hizbullah İsrail'deki her hedefi vurabilir
Lübnan gazetesi Nahar, Hizbullah'ın, İsrail'deki her hedefi ...
İsrail basını: Türk halkı affetmez!
İsrail basını Türkiye ile yaşana son diplomatik krizin ilişkilere büyük ...
 
Eski sevgiliye korkunç ilan tuzağı
ABD'de yaşanan olayda eski deniz piyadesi kendisini terk eden sevgilisinden ...
Lost, Obama’’ya konuşma erteletti!
ABD Başkanı Barack Obama ile Lost dizisinin hayranları arasındaki savaş ...
Ahmedinecad’’dan Yemen uyarısı
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "büyük güçlerin Ortadoğu'ya ...
 
Bitmeyen hıçkırıktan ameliyatla kurtuldu
İngiltere’’de 3 yıldır aralıksız hıçkıran Chris Sands, beyin ameliyatıyla ...
Mars’’ta bitki örtüsü bulundu
Kızıl gezegenin etrafında 2006’’dan beri dönmekte olan Mars Keşif Aracı ...
Ermenistan protokolleri onayladı
Ermenistan Anayasa Mahkemesi, Erivan ile Ankara arasında ilişkilerin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva