HABERLER>DÜNYADAN
13 Ocak 2010 Çarşamba - 00:00

Ahmedinecad’’dan Yemen uyarısı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "büyük güçlerin Ortadoğu'ya egemen olmak için insan hakları, nükleer silah ve terörizmle mücadeleyi bahane olarak kullandığını" savundu. Ahmedinecad, Filistin, Afganistan, Irak ve Pakistan'dan sonra şimdi de Yemen'de karışıklık çıkarıldığını ve savaş ateşinin yakıldığını söyledi. ’

Ahmedinecad’’dan Yemen uyarısı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "büyük güçlerin Ortadoğu'ya egemen olmak için insan hakları, nükleer silah ve terörizmle mücadeleyi bahane olarak kullandığını" savundu. Ahmedinecad, Filistin, Afganistan, Irak ve Pakistan'dan sonra şimdi de Yemen'de karışıklık çıkarıldığını ve savaş ateşinin yakıldığını söyledi. ’
   
Ahmedinecad, yurtiçi gezileri kapsamında gittiği Huzistan'da halka hitaben yaptığı konuşmada, Ortadoğu sorunu, İran-Batı ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarını işgali ve Yemen'deki çatışmalar gibi konularda açıklamalarda bulundu.
 
Ahmedinecad, Batılı güçleri kastederek "İnsanlık düşmanları, eskiden beri medeniyet, enerji ve jeopolitik açıdan özel bir noktada olan Ortadoğu'ya egemen olmak istiyor" dedi.
 
İsrail'in bölgede sürekli saldırı ve savaş çıkarttığını söyleyen Ahmedinecad, "Niye siyonist rejim İsrail, bizim bölgemizde kuruldu?" diye sordu.
 
Afganistan ve Irak'ın işgalleriyle Pakistan ve Yemen'deki çatışmaları sorgulayan Ahmedinecad, "Bölgenin her yerinde zorba ve sömürgeci güç ABD, İngiltere ve siyonist rejimin eli var" ifadesini kullandı.
 
"İnsan hakları, nükleer silahla ve terörizmle mücadele hepsi yalandır, büyük bir aldatmadır, amaç Ortadoğu'ya musallat olmaktır" diye konuşan Ahmedinecad, 11 Eylül saldırılarının da "şüpheli" olduğunu, "işgaller için bahane edildiğini" ileri sürdü.
 
ABD ve Avrupa'nın ekonomik durumlarını düzeltmek için bölgedeki enerji kaynaklarını sömürmeyi hedeflediğini anlatan Ahmedinejad şunları kaydetti:
 
"Bölgemize yılda onlarca milyar dolarlık silah satıyorlar. Niçin peki, savaş çıkartmak için tabii. Bölge halkını savunmak için mi, Filistin halkını savunmak için mi? Hayır, bu silahlar büyük güçlerin çıkarlarını korumak içindir."
 
Ahmedinecad, siyasi olarak bölgeye hükmedemeyeceklerini anlayanların bugün savaşla bu hedeflerine ulaşmak istediğini söyledi.
 
"Filistin halkı çelik duvarlarla çevriliyor"
Ahmedinecad, Gazze Şeridi'nde "Filistin halkının etrafının çelik duvarlarla çevrilmek istenmesini" eleştirerek, olayın arkasında ABD, İngiltere ve İsrail olduğunu ileri sürdü.
 
Gazze Şeridi'nin Mısır ile olan sınırının tamamen kapatılmasına yönelik çalışmaları eleştiren Ahmedinejad, "ABD, İngiltere ve kültürsüz siyonistlerin tahrikleriyle Gazze'nin ve Gazze halkının etrafını çelik duvarlarla örüyorlar. Keşke bu çelik duvarı siyonistlerin etrafına çekseydiler de bütün bölgemiz siyonistlerin şerrinden kurtulsaydı" diye konuştu.
 
İsrail'in Filistinlilere karşı politikasını "Dünya bilsin ki bu siyonistlerin gücünü değil, zaafını gösteriyor" sözleriyle kınayan Ahmedinecad, "Siyonist rejimin destekçileri bilsin ki, bu rejim uçuruma yuvarlanmakta ve hiç kimse onu kurtaramayacak... Bölge halkı direniyor ve siyonist rejimin hayatını sürdürmesine izin vermeyecek. Filistin halkı dayanıklı ve güçlü olsun ve bilsin ki, Allah'ın vaadi ve yardımı yakındır. Allah'a tevekkül etsinler, birlik olsunlar, dirensinler; düşmanlar gidici müminler kalıcıdır" dedi.
 
"Tarihleri kara sayfalarla dolu sömürgeci güçlerin artık kimseyi kandıramayacağını" söyleyen İran Cumhurbaşkanı, "Nükleer silah ve insan hakları bahanesi büyük bir yalandır. Bugün İran halkı ve bölge halkları avucunuzda ne olduğunu biliyor ve bütün güçleriyle komplolarınız karşısında duruyor" diye konuştu.
 
Ahmedinecad, Batılı ülkelere hitaben, "Sizlere kurtuluş yolunu gösteriyoruz, bölge halklarının yanında yer alın, işbirliği ve yapıcı uzlaşmayı ilke edinin... İran halkı, yapıcı ve esas değişikliği, adaleti, saygıyı olumlu karışılıyor, ama şunu da bilin ki halkımız kendisine ve ülkesine doğru uzatılan ihanet elini kökünden kıracak" dedi.
 
Batılı güçleri, "tüm halkların hak ve hukukuna saygılı davranmaya" çağıran Ahmedinecad, Afganistan'ın işgalci güçler için büyük bir bataklık olduğunu ve orayı eninde sonunda rezil bir halde terk etmek zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi.
 
"Suudi Arabistan'ın silahları... "
Ahmedinecad, "Suudi Arabistan'dan beklenenin silahlarını kardeş kavgasında değil, siyonist İsrail rejimi aleyhinde kullanmasıydı" dedi.
 
Ahmedinecad, Filistin, Afganistan, Irak ve Pakistan'dan sonra şimdi de Yemen'de karışıklık çıkarıldığını ve savaş ateşinin yakıldığını söyledi.
 
Suudi Arabistan'ın da tahrip olması, elindeki silahların bölge halkları lehinde ve İsrail aleyhinde kullanılmaması için Yemen'deki savaşa dahil edildiğini kaydeden İran lideri, "Suudi Arabistan'ın silahları kardeş kavgasında kullanılıyor" dedi.
 
Suudi Arabistan yetkililerine hitap ettiğini söyleyen Ahmedinecad, "Onlardan beklenen Yemen'deki aile kavgasında babalık yapmaları, büyük kardeşlik yapmaları ve kardeşler arasında barış ve dostluk sağlamalarıydı. Onlardan beklenen kendilerinin de savaş dahil olup, topları, bombaları Müslümanlar aleyhinde kullanmaları değildi" ifadesini kullandı.
 
Ahmedinecad, "Eğer Suudi Arabistan'ın silahlarının küçük bir bölümü, Gazze halkının lehine ve siyonistlerin aleyhinde kullanılmış olsaydı, bugün bölgede siyonist rejimden bir eser kalmayacaktı" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bitmeyen hıçkırıktan ameliyatla kurtuldu
İngiltere’’de 3 yıldır aralıksız hıçkıran Chris Sands, beyin ameliyatıyla ...
Mars’’ta bitki örtüsü bulundu
Kızıl gezegenin etrafında 2006’’dan beri dönmekte olan Mars Keşif Aracı ...
Ermenistan protokolleri onayladı
Ermenistan Anayasa Mahkemesi, Erivan ile Ankara arasında ilişkilerin ...
 
İsrail krizine dünya basınından yankılar
İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un Türkiye'nin ...
Afganistan'da sivil ölümler artıyor
ABD Başkanı Barack Obama Afganistan'da Taliban ve El Kaide'yi ...
Haiti'de felaket
Karayip denizindeki ada ülkelerinden Haiti yakınlarında 7,0 büyüklüğünde ...
 
Kan ağlayan kız
14 yaşındaki Hintli öğrenci Twinkle Dwivedi, sadece gözleriyle değil ...
Yemen'de 82 Suudi askeri öldü
Suudi Arabistan Devlet televizyonu, Yemen sınırında çıkan çatışmalarda ...
Şili ’‘kara günleriyle’’ yüzleşiyor
Şili'de Pinochet döneminde işkence gören Devlet Başkanı Michelle Bachelet, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva