HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Ekim 2024 Salı - 18:35

Manisa’da Kent Lokantası ve Halk Mandıra açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, sosyal belediyecilik anlayışıyla, vatandaşlara uygun fiyatlı, sağlıklı ve lezzetli yemekler sunacağı ilk ‘Kent Lokantası’ ve Halk Mandıra törenle açıldı. Günde yaklaşık 500 kişiye hizmet verecek lokantada dört çeşit yemek 50 TL’den sunulacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, lokantanın ilk müşterilerine servisi kendisi yaptı.

Manisa’da Kent Lokantası ve Halk Mandıra açıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin, vatandaşların ucuz ve sağlıklı yemeğe ulaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği ‘Kent Lokantası’nın ilki Şehzadeler ilçesinde açıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek’in 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sözünü verdiği Kent Lokantası, günlük yaklaşık 500 kişiye hizmet verecek. Kent Lokantası’nda dört çeşit yemek 50 liradan vatandaşlara verilecek. ‘Kent Lokantası’nın açılışına Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, Genel Sekreter Yardımcıları Ulaş Aydın, Ali Kılıç, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin temsilcileri, başkan danışmanları, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Zeyrek; “Kent Lokantası ve Halk Mandıra’yı aynı mekanda buluşturduk”
Kent Lokantası’nın sözünü seçim döneminde verdiğini hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünü yaptığı Kent Lokantası’nı Manisa’ma kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Amacımız bu ekonomik krizde vatandaşımızın bir nebze de olsa yanında olabilmek. Günde 3 öğün sıcak yemeği belediyemiz aracılığıyla vatandaşlarla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Aynı zamanda bugün Manisa’mda ‘Halk Mandıra’yı da açıyoruz. Kent Lokantası ile Halk Mandıra’yı aynı mekanda buluşturduk. Halk Mandıra’yla amacımız süt üreticilerini ve hayvancılığı desteklemek ve daha yaygın hale getirmektir” dedi.

“17 ilçede hizmete girecek”
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak sütü 17 lira gibi bir rakamdan üreticilerden alacaklarını söyleyen Başkan Zeyrek, “Aldığımız bu sütü içme sütü olarak ve 15 çeşit süt ürünüyle birlikte Halk Mandıra aracılığıyla piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 25 daha altına vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Buradaki amacımız hem üreticiyi güçlendirmek hem de sağlıklı, ekonomik süt ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturmaktır. Bugün Şehzadeler ilçemizde Kent Lokantası ve Halk Mandıra’yı başlattık. Akhisar ve Turgutlu başta olmak üzere diğer 17 ilçemizde de çok kısa süre içerisinde Halk Mandıra ve Kent Lokantası hayata geçecek” şeklinde konuştu.

“Halkın parasını halk için harcayacağız”
Her sabah 2 bin öğrenciye güne merhaba çorbasının verildiğini hatırlatan Başkan Zeyrek, “Ben kendi evladımın güne aç başlamamasını veya günde bir sıcak yemeği yemesini istiyorsam, Manisa’da yaşayan 1,5 milyon vatandaşımızı da aynı özenle bu hizmeti buluşturmaya devam edeceğim. Seçim boyunca hep tekrarladım. Biz halkın parasını halk için harcayacağız. Ranta değil, halka hizmet edeceğiz. İşte Kent Lokantası halka hizmetin en önemli göstergesidir. Manisa’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Açılış kurdelesi kesildi
Yapılan konuşmanın ardından törene katılan belediye başkanları ve protokol üyeleri tarafından Kent Lokantası’nın açılış kurdelesi kesildi. Başkan Ferdi Zeyrek, Kent Lokantası’nda ilk yemekleri vatandaşlara dağıttı.

 

 
Masada Türk futbolu: İzmir'de 'Lord'lar buluşması
 
CHP İzmir'den kadın cinayetleri tepkisi: Hükümet önlem almada yetersiz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ortalama maliyet ne kadar . 8 Ekim 2024 Salı 19:02

İzmir Torbalı ilçesinde kent lokantasındaki yemek 90 TL. Bu fiyatları kim belirliyor . Bu kadar orantısız fark olur mu . Yüzde yirmi , yüzde otuz anlaşılır da , İzmir Konak , Çiğli , Karabağlar 50 TL. İzmir Buca 45 TL. Manisa 50 TL. Balıkesir Bandırma 50 TL. İzmir Torbalı 90 TL.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İz bırakan sporcular İzmir Spor Zirvesi’nde
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası iş birliğiyle düzenlenen ...
Başkan Zeyrek'den imar yönetmeliği açıklaması: Kısa sürede hayata geçirmek istiyorum!
Dünya Mimar Günü, Mimarlar Odası Manisa İl Temsilciliği’nin ev sahipliğinde ...
KTÜN Mimarlık Bölümü öğrencileri Ödemiş ve Birgi evleri için çalışıyor
Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde Birgi’ye gelen Konya Teknik Üniversitesi ...
 
Büyükşehir'de kadınlar Özge için eylemde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı, İZENERJİ Şirketi’nde Park ve Bahçeler ...
Başkan Mutlu, Kadifekale’de muhtarlarla buluştu
Kadifekale’de gerçekleşen bölgesel buluşmada 17 muhtarın mahalleleriyle ...
Buca’da kış futbol okulu için kayıtlar başladı
Buca Belediyesi’nin ücretsiz kış futbol okuluna kayıtlar başladı. Buca ...
 
Aslanoğlu'ndan Soyer'e ültimatom: Köstek olma destek ol!
İzmir’in önceki dönem büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’in basına ...
2. Uluslararası Mitoloji Film Festivali Manisalılarla buluştu
TÜMAV Vakfı tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Mitoloji Film Festivali, ...
Çiğli Belediyesi'den yeşillendirme hamlesi
Çiğli Belediyesi ekipleri ilçenin çehresini değiştirecek yeşillendirme ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva