HABERLER>POLİTİKA
8 Ekim 2024 Salı - 18:38

CHP İzmir'den kadın cinayetleri tepkisi: Hükümet önlem almada yetersiz!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, Türkiye’de son dönemde artan kadın cinayetleri ve yaşanan vahşet olayları ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Ne yazık ki, kadın cinayetlerinin artış gösterdiği bir dönemdeyiz. Bu durum, sadece bireysel vakalar olarak ele alınamaz; toplumsal bir sorun haline gelmiştir. AKP iktidarı döneminde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşanmıştır. Bu artış, hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kalması ve caydırıcı politikaların uygulanmamasıyla daha da derinleşmiştir" denildi.

CHP İzmir den kadın cinayetleri tepkisi: Hükümet önlem almada yetersiz!

CHP İzmir İl Ladın Kolları başkanı Zahide Kurun, ilçe kadın kolları başkanları ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı basın açıklamasında, açıklamayı CHP İzmir il kadın kolları eğitim sekreteri Bilgin Akdoğan okudu.  Kadınların tamamı, şiddete karşı duruşlarını görünür kılmak için basın açıklamasına siyah kıyafetlerle katıldı.

Yapılan açıklamada “Bizler, kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya ve bu yolda gereken her türlü mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verilirken, açıklamanın tamamında şu ifadelere yer aldı;

“AKP’NİN KADINLARA YÖNELİK BU UMURSAMAZ POLİTİKALARINI KABUL ETMİYORUZ”
Sokaklarda huzur istiyoruz. İstanbul’da meydana gelen korkunç olay, hepimizin yüreğinde derin bir acı ve öfke bırakmıştır. İki kadının vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir. 

Kadınların can güvenliğini sağlamak hepimizin görevidir. Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız.

Ne yazık ki, kadın cinayetlerinin artış gösterdiği bir dönemdeyiz. Bu durum, sadece bireysel vakalar olarak ele alınamaz; toplumsal bir sorun haline gelmiştir. AKP iktidarı döneminde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşanmıştır. Bu artış, hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kalması ve caydırıcı politikaların uygulanmamasıyla daha da derinleşmiştir. Devletin ve toplumun tüm kesimlerinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda daha etkin adımlar atması gerekmektedir. 6284’ün etkin uygulanması, caydırıcı cezaların artırılması ve kadınların hak ettikleri güvenli ortama kavuşması için hep birlikte kararlı bir duruş sergiliyoruz.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle başlayan süreç, kadınların güvenliğini daha da tehlikeye atmış, şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilenmiştir. Bu geri adımlar, kadınların hayatlarını koruyacak mekanizmaların zayıflatılmasına neden olmuştur. AKP’nin kadınlara yönelik bu umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz. 6284’ü etkin uygulayın!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya ve bu yolda gereken her türlü mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceğiz.

İstanbul Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde hayatını kaybeden kadın kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu olayın bir daha yaşanmaması için sesimizi daha gür bir şekilde duyurmaya ve çözüm üretmeye kararlıyız.

Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir.

 
Manisa’da Kent Lokantası ve Halk Mandıra açıldı
 
Gaziemir’de SGK borçları için kritik karar: Al camileri, sil borcu!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ilknur 8 Ekim 2024 Salı 21:11

erhan kılıç zamanı özel kalem koltuğunda oturan ama atanamayan çağdaş kayanın sekreteriydi bu kadın kolları başkanı.. partiye bak be.. sekreter başkan oluyor; ayaklar baş... sekreterler başkan

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis'te kapalı 'İsrail' oturumu: Fidan ve Güler bilgilendirme yapacak
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İsrail'in ...
Recai Kutan, son yolculuğuna uğurlandı
Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Saadet Partisi Kurucu ...
Özel’den Gülşah Durbay açıklaması: Cürmünüz kadar yer yakarsınız!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa-Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah ...
 
İmamoğlu davası için uyarı: Herkes ayağını denk alsın!
CHP lideri Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda ...
Bahçeli: Uzattığım el milli birlik mesajıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "DEM'e düşen sorumluluk, uzanan elin kıymet ...
İmamoğlu, Bakan Şimşek ile görüştü
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye ...
 
Çelik: Lübnan'ı yeni Gazze yapmak istiyorlar
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bugün Lübnan’ı ...
Araştırmacı Yaldız: İzmir Körfezi temizlenirse bu CHP'ye yazar!
İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, körfez kirliliği ...
AK Parti İzmir'den İsrail'e tepki!
AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ilde basın toplantıları düzenlendi.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva