HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2013 Cumartesi - 18:45

Kuzu’dan İzmir’de çok konuşulacak Gezi çıkışı

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Burhan Kuzu, İzmir’de yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Başbakan Erdoğan’a sitemiyle ilgili olarak, "AK Parti’de bunlar büyütülmez. Bülent Bey, kendi çapında haklı olabilir. Büyütülecek bir şey değil" dedi. Gezi olaylarına değinen Kuzu, "Sizde olmayan belgeler, bilgiler devlette var. 7-8 devlet bu işin içinde. Ajanları gelmiş, otele yerleşmişler. Bu milletlerarası bir organizasyon. Daha sonra iş çığrından çıktı. Baştaki masumiyeti kalmadı" dedi.

Kuzu’dan İzmir’de çok konuşulacak Gezi çıkışı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, İstanbul’daki Aydın Üniversitesi’nin, ’Siyaset Akademisi İzmir’de’ konulu toplantısına katıldı. Öğrencilerin katıldığı toplantıdaki konuşmasına daha önce kendisine atılan yumurtalardan bahsederek başlayan Kuzu’nun, "Yumurta atmadıkları zaman kendim attırıyorum. Çünkü basında onlara daha çok veriliyor, reyting getiriyor. Bir keresinde 10 dakikada 120 yumurta atıldı. Ama yumurta proteindir" demesi salonda gülümsemelere neden oldu.
 
"ANAYASAYLA İLGİLİ UMUDUM YOK"
Öğrencilere, anayasa çalışmaları ve başkanlık seçimleri konusunda detaylı bilgiler veren Kuzu, "2011’de bir komisyon kuruldu. AK Parti olarak komisyona 106 madde sunduk. Diğer partilerin de sundukları 160-170 civarında. 60 maddede mutabakat sağlandı. 40’ı özgürlüklerle alakalı. İki yılda mutabakata varıldı. Asıl anlaşamadığımız maddelerin yekününü, yasama, yürütme ve yargı bölümleri oluşturuyor. Buraya geldiği zaman herkes bir tarafa gidiyor. Bu yöntemle anayasa yapmak kolay değil. Benim çok umudum yok, ama acı haber tez duyurulur" dedi.
 
Kuzu, parlamenter rejimin hastalıklı olduğunu, 30 yıldan beri önem verdiği, uyumadan önce bile düşündüğünü söylediği başkanlık sisteminin avantajlarını da salondakilere detaylı olarak anlattı. Soru cevap bölümüne seçim barajını değerlendirerek başlayan Kuzu, "Yüzde 10’luk baraj evvelden beri var. Yüksekliği kesin. Maalesef içim yana yana savunmak zorunda kaldım. Barajı kaldırmak için başkanlık modeline geçmemiz lazım" diye konuştu.
 
GEZİ OLAYLARINDA AJANLAR OTELE YERLEŞMİŞ
Gezi olaylarına yönelik yorumu sorulan Kuzu, "Sizde olmayan belgeler, bilgiler devlette var. 7-8 devlet bu işin içinde. Ajanları gelmiş, otele yerleşmişler. Bu milletlerarası bir organizasyon. Daha sonra iş çığrından çıktı. Baştaki masumiyeti kalmadı, büyüdü, ateşi söndürmek zor oldu" dedi.
 
KONU ABARTILDI
Son günlerde tartışmaların odağı olan kız-erkek evlerine de değinen Kuzu, "Başbakan’ın art niyeti yok. Denizli Valisi konuyu farklı anlatmış olabilir, bilemiyoruz. Lokal bir şey aslında. Özel hayatın gizliliği esastır. Anayasa’da da gençlerin korunmasına dair hüküm var. Şu an Türkiye’de 120 üniversite var. Her ile üniversite yaptık ama yurt yapamadık. 2.5 milyon öğrenci, 580 bin civarında yurt var ve bu durum kiralamayı ortaya çıkarıyor. Başbakan Erdoğan, yurtta kalan öğrenciler bazında bunu söylemişti. Konu abartıldı. Bunu uygulamak kolay değil, böyle bir niyet de yok. En azından aileler uyarılmış oldu" diye konuştu.
 
''BÜLENT BEY AÇIK KONUŞAN BİR İNSAN''
Kuzu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Başbakan Erdoğan’a yönelik siteminin büyütülmemesi gerektiğini söyleyerek, "Bir iki defa Başbakan’la farklı söylemiş gibi oldu. Bir tezat çıkmış gibi oluyor. Ancak AK Parti’de bunlar büyütülmez. Bülent Bey, kendi çapında haklı olabilir. Büyütülecek bir şey değil" diye konuştu. AK Parti’nin İzmir adayı da sorulan Kuzu, "Basında Binali Bey’in adı geçiyor. Ama netleşmiş değil" dedi. Toplantı, soru-cevap kısmıyla devam etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 10 Kasım 2013 Pazar 10:05

boyle fantastik beyanlarda bulunan insanlarin tbmm anayasa komisyonu baskanligi gibi ciddi makamlarda olmasi sizi de cok korkutmuyor mu?

Yorumu oyla      21      7  
9 Kasım 2013 Cumartesi 20:39

burhan kuzu- muharrem ince-okyat vural bir parti kursanız valla çok güzel olur

Yorumu oyla      11      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Gürsel Tekin İstanbul’a resmen talip
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Bağış’tan Arınç’ın sözlerine ilginç yorum
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Polonezköy'de ...
Bakan Yıldız’dan ‘Arınç’ açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent ...
 
AK Parti Ege’de adayı teşkilata sordu
AK Parti’de temayül heyecanı Manisa ve Balıkesir’de yapılan yoklamalarla sürdü.
AK Parti İzmir zirvesi Anadolu Birliği’nde buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ...
Çiğli aday adayı Talak’tan Çiğli halkına Atatürk rozeti
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli’de çarşı esnafının ...
 
Bayraklı aday adayı Öncel’den Yamanlar zirvesi
CHP Bayraklı belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel Yamanlar mahallesindeki ...
Harmandalı Çöplüğünde miting gibi adaylık açıklaması!
AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı görevinden Belediye Başkan aday adayı olmak ...
Buca aday adayı Akdemir: Muhtarlar çözümün anahtarı olacak
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Remzi Akdemir, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva