HABERLER>POLİTİKA
9 Kasım 2013 Cumartesi - 17:31

AK Parti İzmir zirvesi Anadolu Birliği’nde buluştu

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, AK Parti Eski İlçe Başkanı Fevzi Bayram, Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu ve bir grup parti yöneticisi Anadolu Birliği Derneği yönetimiyle sabah kahvaltısında bir araya geldi.

AK Parti İzmir zirvesi Anadolu Birliği’nde buluştu

İZMİR - İzmir’in en büyük sivil toplum örgütleri arasında yer alan Anadolu Birliği Derneğinde yerel seçimler öncesi hareketlilik yaşanıyor.

 Anadolu’nun farklı il ve ilçelerinden 40 dolayında hemşeri derneğini bünyesinde barındıran Anadolu Birliği Derneği’ni ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, AK Parti Eski İlçe Başkanı Fevzi Bayram,  Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu ve bir grup partili yaklaşan yerel seçimler öncesi gündemi konuştular.

Anadolu Birliği Derneğince düzenlenen geleneksel sabah kahvaltısında konuşan Genel Başkan Koç Ali Al, bütün siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirterek amaçlarının kentin siyasi dokusuna katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Al, “Biz bir düşünce kuruluşuyuz. İzmir’deki hemşerilerimizin yaşam kaliteleriyle, doğu ve güneydoğu hakkında oluşturulan algıyı değiştirmekle uğraşıyoruz. En büyük hayalimiz olan , ülke barışının kalıcı olması için mücadele ediyoruz. Bunun için yayınlar yapıyoruz, paneller, toplantılar, etkinlikler düzenliyoruz. Sivil toplum örgütlerimizle sürekli istişarelerde bulunuyoruz. En büyük arzumuz olan barışın ilk adımları atılmış. Şükürler olsun bir yıla yakındır dağlarımız barut değil çiçek kokuyor.  Bu sürecin bekçiliğini yapıyoruz. Ona zarar verenleri tarih af etmez.  Biz sadece  kardeşlik odaklı siyaset üreten, bölünmüşlüğü dışlayan, bir arada  eşit koşullarda yaşamamıza olanak sağlayan siyaseti destekliyoruz.  Sayın başbakana bu konuda mektup yazdık, ”Benim için kardeşimi öldürme”  sloganlarıyla siyasi partilerimizin liderlerinden daha çok risk almalarını süreci sahiplenmelerini istedik. 2014 yılı yerel seçimlerinde de bu duruşumuz devam edecek.  Demokratikleşme sürecini destekleyenlere daha yakın duracağız. Karşısında olanlara da  bilgi ve tecrübelerimizi anlatarak  yaklaşacağız”  şeklinde konuştu.

GÖRÜŞLERİNİZ DEĞERLİDİR
Ak Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan; yaklaşan yerel seçimlerde kentin bütün dinamiklerini siyaset sahnesinde görmek istediklerini, herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini, siyasetin kimsenin tekelinde olmadığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Belediye Başkan adayları ve belediye meclis üyeleri belirlenirken sivil toplum örgütlerimizin öngörülerini, önerilerini dikkate alacağız. İzmir’i kolektif biçimde hep beraber yönetmeye kararlıyız”

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay,  Türkiye’nin demokratikleşme süreciyle birlikte geleceğe daha hızlı koştuğunu söyledi.

Akay, ‘‘Anadolu Birliği Derneği’nin bu konudaki hassasiyetini çok iyi biliyoruz. Sivil toplum örgütlerimizin,  meslek kuruluşlarımızın görüşlerini, önerilerini değerlendiren  millet odaklı siyasi bir hareketiz. Gücümüzü milletten onun milli, manevi değerlerinden alıyoruz.
Demokratikleşme adımlarımız toplumun çok önemli büyük bir kesimi tarafından kabul görmektedir. Bu çabamızı yerel seçimlerde de göstereceğiz. Sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alarak değerlendirmelerimizi yapacağız.  Sayın başbakanımızın talimatları var.  Yeni dönemde kadınlar siyasi hayatımızın içinde daha çok yer alacak. Bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli aday adayı Talak’tan Çiğli halkına Atatürk rozeti
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli’de çarşı esnafının ...
Bayraklı aday adayı Öncel’den Yamanlar zirvesi
CHP Bayraklı belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel Yamanlar mahallesindeki ...
Harmandalı Çöplüğünde miting gibi adaylık açıklaması!
AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı görevinden Belediye Başkan aday adayı olmak ...
 
Buca aday adayı Akdemir: Muhtarlar çözümün anahtarı olacak
Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Remzi Akdemir, ...
CHP’li Güler: Türkiye’yi çözmeye çalışıyorlar
İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir’de ...
Çeşme’de ‘yerli aday’ tartışması: Tütüncüoğlu yalnız kaldı!
Belediye Başkanı Tütüncüoğlu’nun yerli aday vurgusuna CHP aday adaylarından eleştiri geldi.
 
En ilginç vaat: CHP aday adayı başkan olursa…
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, ...
CHP’de büyük gün: Sarıgül kartını aldı, Keskin...
Yeniden CHP üyesi olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül parti üyelik ...
‘Boru’ topuna AK Parti’de girdi: Çakar’dan sert çıkış
İZSU’nun arıtma tesisi yapımı için kullanılan boru alımında pahalı tercih ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva