HABERLER>POLİTİKA
28 Şubat 2012 Salı - 10:20

Kurultay sonrası ilk mesaj belediye başkanlarına

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Olağan ve Olağanüstü kurultay sonrası parti programı ve yaklaşan yerel seçimler hakkında açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde önseçim sinyali veren Kılıçdaroğlu halkın sevgisini kazmış mevcut belediye başkanlarına güven mesajı yolladı.

Kurultay sonrası ilk mesaj belediye başkanlarına

ANKARA - Kurultaydan zaferle çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Parti programının yeniden yazılması için talimat verdim. Kısa ve net hedefleri olan bir program hazırlayacağız. İkinci önemli hedefimiz haziran ayındaki olağan kurultay ile 2014 ilkbaharındaki yerel seçimlere hazırlanmak” dedi.
 
ARKA arkaya yapılan iki olağanüstü kurultaydan zaferle çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bundan sonraki ilk hedeflerinin CHP’yi hak ettiği bir programa kavuşturmak olduğunu söyledi. Kurultay zaferleri sonrası konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sürecini ve bundan sonraki hedeflerini anlattı. “Partinin programının yeninden yazılması için talimat verdim” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Çok başarılı bir kurultay sürecini geride bıraktık. Şu anda iki kurultaydan da huzur içinde çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu kurultaylar bir kez daha bana CHP kurultay delegesinin ne kadar bilinçli, saygın ve sağduyulu olduğunu gösterdi. CHP layık olduğu tüzüğe kavuştu. Şimdi sıra layık olduğumuz parti programına kavuşmaya geldi. 350- 400 sayfalık parti programı olmaz. Talimat verdim arkadaşlarımız parti programını yeniden oluşturmak ve yazmak için çalışmalarına başladılar. Almanya’daki SPD’nin, İngiltere’deki İşçi Partisi’nin ve Kuzey Avrupa ülkelerindeki sosyalist partilerin programlarını getirdik. Şimdi hepsini inceliyoruz. Çok daha kısa ve çok daha net hedefleri olan bir parti programı hazırlayacağız. Bu çalışma tahminen bir yılımızı alacak. Gelecek yıl bu zamanlarda Türkiye’deki entelektüellerin önüne yeni parti program taslağını koymuş olacağız. Örgütümüzün, üniversiteler başta olmak üzere toplumun görüşlerini toplayıp dikkate alacağız.”
 
HEDEF YEREL SEÇİMLER
Kılıçdaroğlu parti programının yeniden yazılması dışındaki en önemli hedeflerinin bu yılın haziranında yapılacak olan olağan kurultaya ve 2014 ilkbaharındaki yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu belirterek şunları ilk mesajı mevcut belediye başkanlarına yolladı, Kılıçdaroğlu, “Hazirandaki olağan kurultaya yeni tüzüğümüzle en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Örgütümüzün iradesinin çarşaf liste ile merkez yönetimine de yansımasını sağlayacağız. Hiçbir arkadaşımızı dışlamayacağız. Örgüt kimi isterse onu seçecek. Bundan sonra partideki en önemli güç örgütümüz olacaktır.”
 
Yerel seçimlerde halkın sevdiği, güven duyduğu, itibar ettiği adayları göstermeye çalışacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Halen görev yapmakta olan ve halkın teveccühünü kazanan belediye başkanlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek gücünü tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Bu artık benim ve partimin en öncelikli meselesidir” dedi.
 
BAYKAL VE SAV HAKKINDA
“Kemal Kılıçdaroğlu son iki kurultayda dolaylı olarak karşı karşıya geldiği eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’la ilişkilerini yeni dönemde nasıl olacağına ilişkin sorumuzu şöyle yanıtladı: “Gerek sayın Deniz Baykal, gerekse sayın Önder Sav partimiz için hizmet etmiş iki önemli isimdir. Onların bilgi, birikim ve deneyimleri bizim için her zaman önemlidir. Elbette bundan yararlanmaya devam edeceğiz.”
 
KİMSEYE TELEFON AÇMADIM
İlk kurultayda 1 saat konuşan CHP lideri, dün 11 dakikalık bir konuşma yaptı. CHP lideri, “Hiçbir delegeye telefon açmadım. Telefon açıp ‘şöyle oyunu kullan veya böyle yap’, demedim. Onları özgür iradeleriyle baş başa bıraktım. CHP çağdaş bir sosyal demokrat parti olacaktır. Geçmiş tüzüğü ben yapmadım, geçmiş tüzüğün altında benim imzam yok, ama biz geçmişe değil geçmişten ders alarak geleceğe bakacağız. Hedefimiz gelecek. Hedefimiz CHP’nin iktidar olması için çalışmak. Yolumuz açık olsun.”(Gazetevatan)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ağdede 2 Mart 2012 Cuma 08:26

belediye başkanları önce işçi alacaklarını versinler.işten çıkaracağım tehditinden vazgeçsinler.maaşlarını gününde ve zamanında versinler.samimiyetlerini göstersinler.özelikle bazı beldiyelerde çalışanlar nefes alamıyor sayın kılıçdaroğlu.2014 kalelerinize sahip çıkın yerinde incelemeler başlatın doğru bilgilerle yola çıkın.

Yorumu oyla      12      6  
kamu oyu 28 Şubat 2012 Salı 23:52

ararlar ararlarda ne kadar dikatte alınırlar orası meçhul sanırım büyük başkan verdiği sözü tutarda bu kongrelerde kimseyi aramaz

Yorumu oyla      13      6  
kamu oyu 28 Şubat 2012 Salı 23:49

ararlar ararlarda ne kadar dikatte alınırlar orası meçhul sanırım büyük başkan verdiği sözü tutarda bu kongrelerde kimseyi aramaz

Yorumu oyla      13      6  
bornova delegasyonu 28 Şubat 2012 Salı 23:47

umarım ilçe kongrelerindede sayın belediye başkanlarımız delege arkadaşlarımızı aramazlar

Yorumu oyla      14      6  
göz 28 Şubat 2012 Salı 22:17

chp 2014 nisanda yüzde 14 oy alır kaleler düşer rant ve iş gidince mehzepcilerle genel başkanlarıda gider emin olun

Yorumu oyla      18      11  
izmirli 28 Şubat 2012 Salı 21:44

CHP yi kendi ellerinizle bitirdiniz ! Ayrımcı insanlarsınız doğrudan çalışandan yana değilsiniz .

Yorumu oyla      17      7  
DERYA 28 Şubat 2012 Salı 21:30

DENİZ BEYEFENDİ,KILÇDAROĞLU İSTİFA EDERİM DİYE BİR KELİME KULLANMADI YALAN SÖYLEMEYİN SÖYLESEYDİ TAYYİP HER GÜN DİLE GETİRİRDİ...

Yorumu oyla      17      19  
28 Şubat 2012 Salı 20:01

Hasan Ali CEYLAN san koyun gibi adam gerek sanırım ama yanlış partidesin o zaman.CHP devrimle kurulan bir parti koyun gib yaşanmaz bu partide. yaşanmamalı..

Yorumu oyla      17      8  
bucalı ayyıldız 28 Şubat 2012 Salı 18:11

16.31de yazan arkadaş yakından tanımadığın buca bel başkanı hakkında nasıl suçlamalarda bulunuyorsun belliki uşaklık ettiğin kişiler ne yaz dedise onu yazmışsın senin uşakların 3yıldır bu taktiği uyguluyorlar hep side boş çıkıyor

Yorumu oyla      14      9  
28 Şubat 2012 Salı 16:31

Sn. Gen.Başkan Acaba Buca Belediyesinide ele alacakmısınız. Kapalı kapılar ardında kimler ile ittifak yapıldığını, kimlerin haddinden fazla zengin edildiğinin hesabını soracakmısınız. Borçlarını ödemek için belediye başkanı olan Tatı ile yola devam edecekmisiniz.

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Cantimur: 'İzmir’i almak çok kolay'
AK Parti İzmir Koordinatörü Abdullah Cantimur, İzmir’i almanın kolay olduğunu ...
İzmir’in 17. Kurultay Temsilcisi “Abdül Batur”
CHP'nin 17. olağanüstü kurultayı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ...
Deniz Baykal'dan kurultay sonrası ilk açıklama
Üst üste iki kurultay toplayan CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal sessizliğini bozdu.
 
Akay'dan uç beyliklere AK ziyaretler
AK Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay, Uç beyleri olarak nitelendirdiği ...
'Evren Paşa'ya karşı çıktık Recep Paşa'ya da çıkarız'
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Gücü eline alan milletin üzerinde ...
Bakan Dinçer'den MGK'ya 4+4+4 brifingi
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında ...
 
Sait: Kocaoğlu bizden yardım istemiyor
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait basın kuruluşları temsilcileri ...
İsa Gök: Ben sana Kemal desem olur mu?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından muhalifler adına konuşan CHP Mersin Milletvekili ...
Başbakan mesaiye MİT ve MGK ile başlıyor
Başbakan Erdoğan, bugünden itibaren rutin mesaisine MGK toplantısı ile başlayacak.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva