HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2012 Pazartesi - 22:51

AK Partili Cantimur: 'İzmir’i almak çok kolay'

AK Parti İzmir Koordinatörü Abdullah Cantimur, İzmir’i almanın kolay olduğunu söyledi. Cantimur, partililere “Halkla iletişim kurun. İyi çalışın. Sizi takip edeceğim” dedi

AK Partili Cantimur:  İzmir’i almak çok kolay

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı İzmir Koordinatörü Abdullah Erdem Cantimur, Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği ‘genişletilmiş ilçe yönetim kurulu’ toplantısına katıldı. Karşıyaka Mavişehir İlköğretim Okulu Seminer Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Cantimur, teşkilata çok önemli mesajlar verdi. İzmir’in durumunu ve sosyal yapısını değerlendiren Cantimur, “İzmir’i almak birçok ilden daha kolay. Bana burası verildiğinde ‘zor bir göreve gidiyorsun’ dediler. Koordinatör olduğum zamandan bu yana üç ay geçti. İzmir’i tanıma fırsatı buldum. İzmir gerçekten kolay bir il. İnsanları seni dinliyor, izliyor. Kendini onlara anlatabiliyorsun. Ne istediğini yüzlerine söyleyebiliyorsun” dedi.
 
İSTİFALARI ALACAKTIM
Genişletilmiş İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı’nın parti teşkilatlanmasında olmadığını Karşıyaka’da yapılan bu etkinliği genel merkezde anlatacağını söyleyen Cantimur, “İzmir’in 30 ilçesi ile ilgili bende rapor var. Nerede kim görev almış, hangi mahallede kaç sandık var. Bunların rakamları belli. Buraya gelmeden önce Karşıyaka için ‘gider yerel seçimlerin önemimin anlatırım’ diyordum. Fakat zaten teşkilat bunun bilincinde. Ankara’dan buraya gelmeden önce ilçe yönetimine ‘Karşıyaka’yı yerel seçimlerde alabilir miyiz?’ diye soracaktım. Bu fikirle gelmiştim. Eğer bana bu sorumdan sonra ‘bu iş zor’ deselerdi. Ben de ‘zaten inanmamışlar, inanmayan ilçe ile devam edilmez’ diyerek yönetimin istifasını isteyecektim. Birinci yol inanmaktan geçer. Önce inanacaksınız. İlçeler mahalle temsilcilerini oluşturacaklar. Onlar da dokuz kişiden oluşan sandık görevlilerini ayarlayacak. Teşkilat böyle yapılanma yapacak” diye konuştu.
 
KASABA GİT, ALIŞVERİŞ YAP
Ana kademe, Kadın ve gençlik kollarının temsilcilerinden oluşan 9 kişilik sandık görevlilerinin sandıklarında oy kullanan insanları iyi tanıması gerektiğini ifade eden Cantimur, görevlilerden sandıklarda oy kullanan 250-300 kişiyi bile zaman zaman aşan kişilerin listesini adeta ‘nüfus cüzdanı’ gibi yanlarında taşımalarını istedi. Cantimur, “Aynı apartmanda seçmen sayısı 50’yi de bulabilir. O yüzden sürekli birebir irtibat kurun. İnsanları dinleyin. Vatandaşa eğilin. Onlara kulak verin. Kasap Mehmet Amca’ya gidecek onunla tanışacaksınız. Ondan alışveriş yapacaksınız. Öyle kuru kuruya olmaz. Başkanımızın söylemleri üzerinden siyaset yapılmaz. Yeterli olmaz. Bugün partisinin teşkilatlarına bizim genel başkanımız kadar zaman ayıran başka kimse yok. CHP’ye bakın. Senede bir kere kurultay için toplanıyorlar. O da zorunluluktan bir araya gelmek demek. Adamlar kavga etmekten toplantıya, bir araya gelmeye vakit bulamıyorlar” dedi.

 
ADIM ADIM İZLEYECEĞİM
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı'nın Hazırladığı AK Parti Bilgi Sistemleri (AKBİS) vasıtasıyla yapılan işleri oturduğu yerden gördüğünü ifade eden Cantimur, ilçe teşkilatlarından yapılanları sisteme girmelerini istedi. Cantimur, “İzmir’de hangi ilçe ne yapmış bunları sisteme işleyeceksiniz. İlçe düzeyinde toplantı yapılsa bile toplantıya katılanlar, katılmayanlar işaretlenecek. Bir bakan ya da milletvekili program yaptığı zaman kimlerin katıldığını göreceğim. Toplantıya gelen mahalle temsilcisini bile göreceğiz. Bu etkinlikleri ve yapılan tüm toplantıları sisteme işleyeceksiniz. Sizlerin neler yaptığını açıp adım adım izleyeceğim. Yarın görevlerde bulunanlar başka yerlere talip olduklarında biz de karneyi açıp bakacağız. Ne kadar çalışmış, neler yapmış göreceğiz. Öyle seçim döneminde gelerek dosya tutuşturmakla bu işler olmaz” diye konuştu.
 
ÜÇ TEŞKİLAT HASTALIĞI
Cantimur konuşmasında parti yöneticilerinden kesinlikle yapmamaları gereken üç şeyi sıraladı. Bir kişinin teşkilat mensubu olmasının önemli olduğunu, o koltuğun da hakkının verilmesi gerektiğini dile getiren Cantimur, “Kesinlikle ‘ben olmazsam olur’ demeyeceksiniz. Sizin gitmeniz gereken bir toplantı ve organizasyon varsa mutlaka gidin. Durumu yabana atmayın. İllaki her yerde olacaksınız diye bir şey yok. Bir de ‘ben olmazsam olmaz’ kelimesini kesinlikle kullanmayın ve bu düşüncede olmayın. Bir de sizlerden şunu yapmamanızı istiyorum. Kesinlikle ‘benim dediğim olmazsa olmaz’ anlayışında olmayın. İl başkanını dediği her zaman olmuyor. Aynı durum benim için de geçerli. Bu üç teşkilat hastalığından kesinlikle kurtulun” ifadelerini kullandı.
 
BENİ MAHÇUP ETMEYİN
Karşıyaka’yı sürekli izleyeceğini ve yapılanları takip edeceğini söyleyen Cantimur, yeni yönetimden ve teşkilattan çok çalışmasını istedi. İlçe eski Başkanı Tuncay Bozkurt’un görevden alınma sürecinde etkin rol oynayan Cantimur, teşkilata, “Mahallelerin toplantılarının bile izleyeceğim. Karşıyaka çok farklı bir yer. Beni mahcup etmeyin ki ben de ‘yaptığım iş doğru oldu’ diyeyim. İlçeye gelen değişinin faydalarını göreyim” dedi. Cantimur, partililerden ulaşamadığın yer senin değildir felsefesi ile hareket etmelerini talep etti.



KENDİSİNİ ÖRNEK VERDİ
Teşkilatta yer alan herkesin önemli görevlerinin ve sorumluluklarının olduğunu ifade eden Cantimur vatandaşa sıcak davranılmasını, gelenlere yardımcı olunmasını istedi. Bazı yerlerden şikayet aldığını söyleyen Cantimur, “Partiye giden birisi ilçe başkanı ile görüşemediğini içerde olmasına rağmen sekreterin yok dediğini ve içerden kahkahalarının geldiğini anlatıyor. Böyle bir şeyi kesinlikle istemiyorum. Benim çocukluk arkadaşım var. Birlikte dondurma sattık. Ben satamadığım zamanlarda benim simitlerimi alır ve satardı. Kendisi sosyalist bir bakış açısına sahip. Bana ‘her yere aday olduğun için senin yüzünden kendi partime oy veremiyorum’ diyor. Bizim böyle insanları birebir etkilememiz gerek” dedi
 
BAŞIMIZ ÖNE EĞİLİYOR
Partililerden üye sayısının arttırılması için çaba göstermelerini isteyen AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, üye sayısı ve artış oranı açısından İzmir’in 81 il içinde 67. Sırada olduğunu söyledi. Akay, “Ankara’ya her gittiğimizde başımız öne eğiliyor. Kalbimiz burkuluyor. Üye sayımız gerçekten artmalıdır. Türkiye genelinde Rize birinci, Sivas ikinci, İstanbul ise üçüncü sırada yer alıyor. Bizim yüzde 10 hedefimiz var. Daha sonra genel merkezin koyduğu yüzde 15 hedefine ilerleyeceğiz. Ak Parti olarak İzmir’de 248 bin üyemiz var. 6 Mart tarihinde il başkanları toplantısı var. Oraya giderken elimizin güçlü olması gerekir. Büyük ilçelerde yapılan 3-5 bin üye artış ölçümü yapıldığında ‘bana mısın’ demiyor. Hiçbir zaman üst makam, mevki hevesim olmadı. Bana başkan olarak değil ağabey, kardeş olarak bakın. Karşıyaka her zaman ‘number one’ oldu. Yine kendisini yaptıkları ile gösterecektir” ifadelerini kullandı.
 
BAŞKUMANDAN BENZETMESİ
İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, daha önce yaptığı açıklamalarda kendisini teşkilatın ‘ağabeyi, hakimi ve hekimi’ olarak nitelendiren İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ı komutana benzetti. Sürekli, “İl başkanı benim de çok sevdiğim ağabeyim. Her istediğimi yapıyor. Ne zaman kendisine ulaşmak ve yardım istemek durumunda kalsam rahatlıkla ulaşıyorum. Kendisi İzmir AK Parti Teşkilatı’nın başkumandanı” dedi. Büyükşehir’in yolunun Karşıyaka’dan geçtiğini ifade eden Sürekli, “ Biz ilçe teşkilatı olarak her hafta bin üye kaydetmeyi hedefledik. Ayda 4 bin üye yapacağız. Şu anda Karşıyaka’da 310 bin nüfus, 248 bin seçmen var. Bizim ise 13 bin 383 üyemiz var. Hedefimiz 37 bin üyeye ulaşmak. Karşıyaka’da yeni kurulan ekiple büyük işler başaracağız” dedi.
 
Toplantının sonunda Cantimur, İl Başkanı Akay ve İlçe Başkanı Sürekli partiye yeni katılan isimlere rozet taktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GAVUR İZMİR 2 Mart 2012 Cuma 23:04

SİZLER İZMİRİ ALABİLMEK İÇİN ÖNCE OKYANUSU GEÇMENİZ GEREK EE NEDE OLSA GAVURUZ YAA..

Yorumu oyla      12      6  
hasan 29 Şubat 2012 Çarşamba 19:37

yedi sülaleniz zengin oldu be bedava para kazanan admlar bunlar kızları oğulları hergün araba değiştiriyor hergün pilav üstü döner yiyen admmlara izmirli oy vermez sizin yapacağınız hizmettense deprem olsun yıkılsın bu şehir daha iyi

Yorumu oyla      14      6  
ALİ ÇALIŞKAN 29 Şubat 2012 Çarşamba 13:33

SEVGİLİ İZMİRLİLER BU KAFALAR BİZLERİ HERHALDE MÜTAİT ZANNEDİYOR,VE BİZLERE DEVAMLI OLARAK KALDIRIM,KÖPRÜ,APARTMAN,VAAD EDİYOR.OYSA BİZLER,ÇAĞDAŞ,LAİK,DEMOKRATİK,YAŞAM BİÇİMİNİ BENİMSEMİŞ,BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ HERTÜRLÜ MADDİ BEKLENTİNİN ÖNÜNDE TUTAN.ULUSALCI KİMLİĞİMİZDEN GURUR DUYAN,ŞOVENİZM DEN NEFRET EDEN ,SOSYAL DEMOKRAT DÜŞÜNCELİ,VATANSEVERLERİZ.BİZLERİ CAMBAZA BAK DİYE KANDIRAMAZSINIZ.BÜTÜN İZMİRLİLERE SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      30      6  
_izmirli 23_ 29 Şubat 2012 Çarşamba 10:11

ey cantimur, ey akay, sizmi alacaksınız izmir i ??? bırak belediyeyi, izmirde ak partiyi yok ettiniz.hiç bir ilçede teşkilat diye birşey yok.bunun vebalini ömür boyu ödeyemeyeceksiniz.BAŞBAKANIM bunun hesabını sizlere soracaktır.bundan şüphemiz yok saygılarımla

Yorumu oyla      20      6  
AK Partili. 28 Şubat 2012 Salı 22:46

AKP için zor diye bir şey olamaz.Biz chp ye benzemeyiz.

Yorumu oyla      13      12  
VELİAHT 28 Şubat 2012 Salı 15:03

ey cantimur, ey akay, sizmi alacaksınız izmir i ??? bırak belediyeyi, izmirde ak partiyi yok ettiniz.hiç bir ilçede teşkilat diye birşey yok.bunun vebalini ömür boyu ödeyemeyeceksiniz.BAŞBAKANIM bunun hesabını sizlere soracaktır.bundan şüpemiz yok...

Yorumu oyla      21      6  
28 Şubat 2012 Salı 14:35

koyunu bol illerle karıştırmışsınız İZMİRi burada koyunlar topluluğu yaşamıyor aydın ilerici demokrat çağdaş atatürk ilkelerine bağlı özgürlükçü insan haklarına saygılı bir birini seven insanların yaşadığı bir şehirdir İZMİR size burası bol gelir makarnayla beslenen kömürle ısınan koyunlar yok burada

Yorumu oyla      19      8  
hakan taşçı 28 Şubat 2012 Salı 13:48

sayın ömer cihat akay ve sayın abdullah cantimur İzmir ak partinin başarısınında başarısızlığınında baş sorumlusudur acele etmesinler başarı olursa bu şeref madalyasını ömürlerinin sonuna kadar yakalarında taşıyacaklar tersi olursa bu vebal ömürlerinin sonuna kadar yakalarında bir ibret vesikası olarak kalacaktır.izmir kütahya değildir.

Yorumu oyla      19      6  
_izmirli 26_ 28 Şubat 2012 Salı 13:46

karşıyaka geçilmesi en zor sınavdır.önce gerçekleri öğrenin kerem ali başkan..il başkanımızın sana aktardığı gibi tuncay başkan gitti zafer bizimdir düdüğünü erken öttürüyorsunuz..acaba siz tuncay başkanın gitmesinde ne gibi bir rol oynadınız bence bir oturun düşünün.bulamazsınız ben size söyleyeyim 'kullanıldınız kerem ali başkan il başkanının kendi önünü açmak adına oynadığı oyuna geldiniz..geçmiş olsun saygılarımla

Yorumu oyla      24      6  
_izmirli 23_ 28 Şubat 2012 Salı 13:35

izmirli böyle boş boş atıp tutmayı yemez.. genel başkan yardımcımız abdullah cantimur beyefendi karşıyaka geçilmesi en zor sınavdır.önce gerçekleri öğrenin kerem ali başkan..il başkanımızın size aktardığı gibi tuncay başkan gitti zafer bizimdir düdüğünü erken öttürüyorsunuz..acaba siz tuncay başkanın gitmesinde ne gibi bir rol oynadınız bence bir oturun düşünün.bulamazsınız ben size söyleyeyim değerli başkan 'kullanıldınız'il başkanımızın kendi önünü açmak adına oynadığı oyuna geldiniz..

Yorumu oyla      23      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in 17. Kurultay Temsilcisi “Abdül Batur”
CHP'nin 17. olağanüstü kurultayı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ...
Deniz Baykal'dan kurultay sonrası ilk açıklama
Üst üste iki kurultay toplayan CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal sessizliğini bozdu.
Akay'dan uç beyliklere AK ziyaretler
AK Parti İzmir İl Başkanı Cihat Akay, Uç beyleri olarak nitelendirdiği ...
 
'Evren Paşa'ya karşı çıktık Recep Paşa'ya da çıkarız'
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Gücü eline alan milletin üzerinde ...
Bakan Dinçer'den MGK'ya 4+4+4 brifingi
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında ...
Sait: Kocaoğlu bizden yardım istemiyor
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait basın kuruluşları temsilcileri ...
 
İsa Gök: Ben sana Kemal desem olur mu?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından muhalifler adına konuşan CHP Mersin Milletvekili ...
Başbakan mesaiye MİT ve MGK ile başlıyor
Başbakan Erdoğan, bugünden itibaren rutin mesaisine MGK toplantısı ile başlayacak.
Gök: Kurultay salonuna saldırı timi getirildi
CHP'nin dün yapılan tüzük kurultayında salondan çıkartılan İsa Gök, salona ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva