HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2012 Pazartesi - 14:30

Sait: Kocaoğlu bizden yardım istemiyor

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait basın kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Kocaoğlu’nu eleştiren Sait, Kocaoğlu’nu kendilerinden yardım istemediğini söyledi.

Sait: Kocaoğlu bizden yardım istemiyor

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait basın kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiği tanışma toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. İzmir’in milletvekili olarak her partiye eşit mesafede olduğunu, ilçe belediyelerden gelen taleplerin Ankara’da takibini yaptığını belirten Sait, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun Hatay Katlı Pazaryeri Temel Atma Töreni’nde söylediği “İktidar partisinin milletvekilleri kente negatif enerji veriyor” söylemine cevap verdi.
 
Sait, “Ben üzerime alınmıyorum. Her gördüğüm yerde kendisine, ‘Sen bizim başkanımızsın’ diyorum .Ben nasıl İzmir’in, Türkiye’nin milletvekiliysem sen de bu kentin belediye başkanısın. Ancak bu belediye başkanlığını, siyasi olarak değil bizimle istişare yaparak yaparsa daha güzel işler yapabiliriz. Başkanı her gördüğüm yerde, ‘Sayın Başkan bir problemin varsa gel. Ben elimden gelin yapmaya hazırım. Beraber kol kola girelim. Bakanlığa gidip gereken neyse isteyelim’ diyorum. Ama gelmiyor. Böyle açıklamalar yaparak bu iş olmaz. Birbirini karalayarak, negatif şeyler söyleyerek bu işler yürümez. Eğer İzmir’de samimi ise gelsin. Milletvekillerimizin tamamının kapısı açık. İzmir’in sorunları konusunda ne yapılması gerekiyorsa, yapmaya hazırım. Yardımcı olmazsak istediği kadar konuşsun, eleştirsin. Ama şu anda böyle şeyler söylemeye hakkı olmadığın düşünüyorum” dedi. Kocaoğlu’nun yapılan yatırımlar karşısında söylediği sözleri kendisine yakıştıramadığını ifade eden Sait, belediye başkanının bir şeyleri ifade ederken daha güzel üslup kullanabilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
ŞENGÜL ÇOK ÇIKIYOR
Sait, yapılan çalışmaların anlatılması ve basının öneminden bahsederken seçim çalışmalarından örnek verdi. Genel seçim öncesinde alanda çok çalışma yaptığı bir dönemde Gaziemir’de bir partilinin kendisine “Aydın Şengül daha çok çalışıyor. Sen çalışmıyorsun” dediğini ifade eden Sait, “Kendisine sebebini sorduğumda ve nereden böyle bir kanıya vardığını merak ettiğimde bana ‘çünkü o her gün gazete ve televizyonlara çıkıyor’ cevabını verdi. Aslında ben, gece yarılarına kadar sokaklarda çalışmalar yapıp, alanları dolaştım. Ama yaptığınızı ambalajlayamadığınız zaman sıkıntı oluyor. Bu ambalaj da basın kuruluşları oluyor. Yapılanların iyi anlatılması gerek” diye konuştu.
 
YANLIŞ İNSANLAR GELDİ
EXPO çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Sait, Balkan ülkeleri üzerinden çalışma başlattıklarını söyledi. Bazı Balkan ülkelerine, BİE’ye üye olurken gereken aidat ve paraların yüksek geldiğini ifade eden Sait, “12 Balkan ülkesinden destek alacağız. Üyelik sıkıntısı yaşayanların üye olmasına yardımcı olmak ve onları üye yaparak oylarını almak gibi bir çalışmamız var. Bundan önce yapılan EXPO 2015 çalışmalarında çok yanlışlar yapıldı. Gereksiz insanlar konuştu. Farklı ve alakasız yerlere geziler düzenlediler. Oy verecek ülkelere gitmediler. Mesela Macaristan’a gidip ülkede delegasyonla bile değil, alakasız insanlarla görüştüler. Bu da sürece zarar verdi” dedi.
 
SERTEL’E BASIN KARTI ELEŞTİRİSİ
Milletvekili Sait, sarı basın kartı olmasına rağmen kendisini İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne üye yapmayan Cemiyet Başkanı Atilla Sertel’i eleştirdi.Sait, “Üç yıldır sarı basın kartı sahibiyim.Cemiyet beni üyeliğe layık görmedi. Cemiyet başkanına bunun nedenini sorduğumda ise bana halen daha mantıklı cevap veremedi. Bizim de yıllardan bu yana verdiğimiz emek var. Milletvekili olarak belli yerde olan insanlarız. Konak-Buca ve Bayraklı Belediyelerinden gelen talepleri de takip ediyoruz. Cemiyetin ayrım yapmaması gerekir. Basın kartı hak eden birisine vermiyorsa sebebini de açıklasın” dedi.
 
Sait, yerel basının orunu ve basın çalışanlarının hakları ile ilgili TBMM’de konuşma yaptığını ifade ederken CHP ve AK Parti olarak kanun teklifi veremediklerini söyledi. Sait, “Biz CHP’ye ‘gelin birlikte çalışalım ki faydalı iş olsun’ teklifini götürdük ama onlar kendileri kanun teklifi vermeyi tercih ettiler. Şimdi biz teklif versek ‘daha önce biz vermiştik’ diyecekler. Böyle olunca kanun birlikte üretilemeyince fikir mundar oluyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan toplantıya Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu (ULUBALDEF) Başkanı Ekrem Selimler, Rıfat Sait’in eşi Sevilay Sait ve Kordon İşadamları Derneği Ömür Şanlı katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Şubat 2012 Salı 00:08

sonra ne olacak biiiz yaptık olacak .yemezler elinizi çekin izmirden yeter ..bırakında hizmet yapsın belediye .sosyal belediyeciliği izmir den öğrenecek tüm türkiye. fakat iş yapan tüm bürokratlar şu an cezaevinde malesef. meydanı boş bulan konuşuyor.amma cebine bir kuruş dahi atan varsa çeksin cezasını.biz izmiriz izmirliyiz biz bize yeteriz.

Yorumu oyla      13      10  
dilenci! 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:02

ne olur bize para verin ya da akıl verin demesini mi bekliyorusunz! gölge etmeseler yetecek aslında...

Yorumu oyla      17      10  
Ben 27 Şubat 2012 Pazartesi 16:34

Sayın milletvekilim sizi tanıyan tanıyor.Anlatmanıza hiçgerek yok.Sizi gördükçe sürekli bu sefer hangi yüz ünüzle ortaya çıkacaksınız diye merak ediyorum.Hangi yüzle derken iki Rıfat SAİT görüyorum sizlerde.Artık dürüst oynayın lütfen ben eski Rıfatı istiyorum.Balkan gazetesine bakamaz oldum.Hayırlısı inşallah.

Yorumu oyla      14      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsa Gök: Ben sana Kemal desem olur mu?
Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından muhalifler adına konuşan CHP Mersin Milletvekili ...
Başbakan mesaiye MİT ve MGK ile başlıyor
Başbakan Erdoğan, bugünden itibaren rutin mesaisine MGK toplantısı ile başlayacak.
Gök: Kurultay salonuna saldırı timi getirildi
CHP'nin dün yapılan tüzük kurultayında salondan çıkartılan İsa Gök, salona ...
 
CHP’de ikinci raund: Muhalifler silindi
CHP’de muhaliflerin imzası üzerine gerçekleştirilen ikinci kurultay da ...
'Tek patron Kılıçdaroğlu'
Dün gerçekleşirilen 16. Olağan CHP Tüzük Kurultayı'nın Ulusal basında büyük yankı buldu....
Yıldırım’dan İzmir’in yollarına 7,2 milyar TL
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir turizminin ...
 
İzmir’in kurultay çıkarması!
CHP İzmir’deki kurultay delegeleri, Ankara’ya çıkarma yaptı. 48 delegeden ...
Kurultaya mahkeme yolu göründü!
CHP’de tartışmalı geçen Olağanüstü Kurultaya mahkeme yolu göründü. Kurultayın ...
Deniz Baykal yarın da yok
CHP eski Genel Başkanı Baykal, Pazartesi günü yapılacak olan Kurultay'a da katılmayacak.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva