HABERLER>POLİTİKA
27 Şubat 2012 Pazartesi - 13:26

İsa Gök: Ben sana Kemal desem olur mu?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından muhalifler adına konuşan CHP Mersin Milletvekili İsa Gök konuşmasında yapılan tüzük değişikliğiyle partinin sağ sinyal verdiğini ve bu durumun kemikleştirildiğini savundu. Gök Kılıçdaroğlu’na ‘Atatürk’ göndermesi yaptı.

İsa Gök: Ben sana Kemal desem olur mu?

CAN ÖZLÜ/EGEDESONSÖZ/ANKARA - Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını bitirmesinin ardından, imza toplayan muhalif delegeler adına Mersin Milletvekili İsa Gök söz aldı. Dünkü kurultayda tartaklanan ve ceketi yırtılarak konuşması engellenen Gök, konuşmasında çarpıcı noktalara vurgu yaptı. Partinin sağ ideolojiye yaklaştığını belirten Gök, dün yapılan ilk kurultayın hukuksuz olduğunu ve usul hatası yapıldığını savundu. Gök bazı partililerce yuhalandı ancak alkışlayanlar da salonu inletti. 

Muhaliflerin tüm talepleri reddedildi haberi için tıklayın

BEN SANA ‘KEMAL DESEM…’ OLUR MU?
Mersin Milletvekili ve PM üyesi İsa Gök konuşmasına, bir hassasiyetini dile getirerek başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılıklarını dile getiren Gök, Atatürk soyadının özel bir kanunla verildiğini ve özelikle genel başkanın sadece Mustafa Kemal adını söyleyerek Atatürk’ü es geçmelerinin hoş olmadığını söyledi. Gök “Affınıza sığınarak ufak bir cümle söyleyeceğim. Onu önder olarak aldım hayatım boyunca da önderim olacaktır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye’nin devrimcisidir. Partimizin kurucusudur. Ona hiçbir şekilde saygıda en ufak bir kusuru bile kabul edemem çünkü ben o büyük insanın belgeselini izlerken bile ağlarım. Bu toprakların yetiştirdiği en büyük insandır. Adıyla son adıyla bu insan Mustafa Kemal Atatürk’tür ve bu soy ad özel kanunla verilmiştir. Konuşmalarda Mustafa Kemal deniyor. Sayın Genel Başkan'a Kemal dersem saygısızlık olur. Deniz Baykal’a Deniz dersem saygısızlık olur. Genel başkandan istirhamım şudur: Tüm konuşmalarınızda Mustafa Kemal diyorsunuz. Lütfen Atatürk deyin.

ÇİFTE KURULTAY ŞIK OLMADI
Tüzük talebinin uzun süre yerine getirilmediğini ve 362 delegenin ısrarı ile bu noktaya gelindiğini belirten Gök çifte kurultayın şık olmadığını söyledi. Gök “Tüzük söylemi uzun süre yerine getirilemedi. Ta ki bir PM toplantısında önerge verene kadar yapılmadı. Bu önergemizde; gerçek demokrasi uygulanması için tüzük kurultayı istiyoruz. 15 arkadaştan biri imzasını çekti. Biri imzasını geri çekti. 15 imzayı bulamadık. Genel başkan da imza atmadı ancak gizli oylamada 53 oy, tüzük kurultayına gerek yoktur dendi. 2012 Kasım sonu veya Aralık ayında kurultay yapılacağı söylendi. Seçimli kurultaydan bir gün önce de tüzük kurultayı yaparız dendi. Biz de; eğer demokrasi olacaksa örgütlerden itibaren olmalı ve mahalle seçimlerinde de bunu uygulamalıyız dedik. PM çoğunluğu ve Genel Başkan, tüzük kurultayına gerek yoktur dedi. Seçimli kurultaydan önce yapılması yeterlidir dendi. 15 arkadaşla birlikte imza kampanyası başlattık. 362 arkadaşımız imza verdi. İyi ki de vermişler çünkü aralık ayına kadar tüzüğü demokratikleşmesi için bir çaba olmayacaktı. İmzalar verilince ilanlar başladı. Parti tarihimizde bir kurultay ilanını becerememeyi ilk kez yaşadık. Sonuçta başarıldı, şükür. Çifte kurultay şık olmamıştır. Ancak 362 delegenin en demokratik talebinin önüne geçmek ve bazı değişiklikleri engellemek veya bir yarışa girercesine, imza kurultayının önüne kurultay koymak kamuoyunun vicdanına bıraktılar” ifadelerini kullandı.

TÜZÜĞÜ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ
Muhalifler adına konuşma yapan Gök sözlerine şöyle devam etti: “Kurultaylardan korkmamak lazım. Garip bir adet var. Bizim kurultaylarımızda ideolojik tartışmalara giremiyoruz. Meclisi eleştiriyoruz ancak farklı bir şey sergileyemiyoruz. Önümüze ne konuyorsa eli indir kaldır, hep aynı. İdeolojik kurultaylar yapmayı başarmamız lazım. Dün o kurultaya hiç kimse huzuru bozmaya gelmedi. Ben yalnızca tüzükten ileri gelen maddelerin, partinin bir hukuki hataya yol açmaması için uyarı önergesi vermek istedim. Siyasi partiler kanunun 12 maddesi medeni kanuna atıf yapar. Tüzük kurultayları hukuk kurultaylarıdır. Akıl ve bilim masaya yatırılmalıdır. Döverek değil sakin konuşmalıyız.78 madde diyor ki, tüzük kurultayı ve fesih kararı, delegelerin üçte ikisini hazır bulunmasını ön görür. 82. madde de değişecek her maddenin de üçte iki çoğunluk ister. Kanun üçte iki diyorken, siz salt çoğunlukla tüzüğü değiştiremezsiniz. Bu konuda uyarılarda bulunmak istedik”

PARTİ SAĞ SİNYAL VERİYOR
Gök, şok ifade ile partinin sağ tandansa kaydığının da altını çizdi. Gök “Tüzüğü hukuk içinde değiştirmek lazım. Ben yaptım oldu mantığı ile tüzüğü değiştiremezsiniz. Tüzük değişikliği bu derece önemli iken kanunları hukuken uygulamak zorunluluğu vardır. Aksi halde partiyi hukuk karmaşası içine itersiniz. Hukuku dolanmayın. Ben Kılıçdaroğlu’nun sözünü kesmedim. Yapılan saldırıyı göstermek için kürsünün önünden seslendim. AKP yi eleştiriyoruz ancak kendi kurultayımızda, bir tek kişinin muhalif olarak gelip konuşmasına bile tahammül edilemeyecekse, hükümetin hukuki eksikliklerini nasıl eleştiririz. Biz konuşma özgürlüğünü tanımak zorundayız. Biz olmasaydık siz burada olamayacaktınız ve kimse tüzüğü konuşamayacaktı. Hazineden gelen yardımın yüzde 40 oranında örgütlere dağıtılması alkışlanıyorsa bu önemlidir. Biz mücadele etmeseydik şu anda örgütlerimiz bu payı alamayacaktı. Bir yabancı gelecek, partide hiçbir görevi yokken, bir gece ansızın gelecek ve partide MYK üyesi olacak. Bu doğru değil. Bunun önlenmesi için mücadele eden 362 delegenin payı yok mu? Son üç günde de olsa sol ve devrim kelimesinin konuşulması çok hoşuma gitti. Partinin sağ kanada oturduğu bir muhakkak. Partinin sağa kaydığı ve sağcılaştığı ve kimi değişikliklerle de sağa sinyal yakıldığı açıktır. Bizim tabanımız soldur ve devrimcidir. Libya’ya asker gönderirken AKP ve ABD ile ortak hareket etmek de bunun göstergesi. CHP altı okunu unutmamak zorundadır ve devrimci tarihini bozmamak zorundadır. CHP Kuva-i Milliye’yi ve geçmişini hatırlamak zorundadır” diye konuştu.

DEĞİŞEN HER MADDEDE SAĞ YAPI KEMİKLEŞTİ

Gök, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Genel başkancı ve tek adamcı yapılanma sol partilerde yer almaz. Piramit örgütlenmesi ortak özelliktir. PM etkin çalışamıyor diye kurulun sayısını azalttınız. Sayıyı azaltarak etkinleştiremezsiniz. CHP mutlaka iktidara gelecektir. Kurulların sayısı düşürülerek ekinlik olmaz. Kurumlar, verilen yetkiler ile etkin hal gelir. 12. maddenin uygulama alanı genişledi. Mührü elinde bulunduran bu maddeyi uygulayabilecek. 58. maddede yüzde 15 merkez yoklaması getirildi. On yedi il yüzde onun altında. Bunu da katarsanız, genel merkezin şuanda doğrudan belirleyebileceği milletvekili sayısı 188’e çıktı. Ön seçim bunun neresinde? Neden yerel seçimlerde bir ön seçim konmadı? Yerel seçimlerdeki ön seçim yönetmeliğe bırakılıyor. Kurultay istenmesi de kritik bir madde. Artık kurultay istenmeyecek. Genel merkez karar verecek. Yüzde 49 iseniz de sesiniz çıkmayacak. Bunun adı solculuk olamaz. Genel merkezci ve genel başkancı bir sağ tüzüktür. Partiden gelen sağ beyanlar ortadayken siz bu yapıyı kalıcı kılmak için tüzük değiştirirseniz bunun adı sağ yapının kemikleşmesi anlamına gelir. 39. madde kırılma noktasıdır. PM’nin, MYK üzerindeki belirleme gücünü sadece genel başkana bırakırsanız, orada asla demokrasiden söz edilemez. Partinin, kelime arasında, her maddenin içinde partinin sağa asıl götürülme aşamasında olduğunu görüyoruz. Bunu zaman gösterecek”

İsa Gök’ün konuşması sonrası muhaliflerin değişiklik istediği maddeler kurultay delegelerinin onayına sunuldu. Değişiklikler ezici bir üstünlükle Genel Merkez yanlısı kurultay delegelerince reddedildi. Muhalif delegeler salonu terk ederken, 17. Olağanüstü CHP Kurultayı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapanış konuşmasıyla sona erdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deniz 28 Şubat 2012 Salı 10:16

Metin kılıç'a; İsa dediğin adam bu partide kılıçdaroğlunun bile giremediği önseçime girerek bizzat parti örgütü tarafından seçilmiş bir milletvekili, bu bir. İkincisi, bir MİLLETVEKİLİ divana senin deyiminle "kağıt" uzattı diye yaka paça dışarı atılıp linç edilmeye kalkılmaz. bu o saldırıyı yapanların ruh sağlığı hakkında fikir verir ancak!

Yorumu oyla      36      8  
deniz 28 Şubat 2012 Salı 10:12

TESEV vakfı nedir, ne yapar ve yurtdışı bağlantıları nelerdir? Hakkındaki iddialar hangileridir bilen var mı arkadaşlar? Hayır, çok savunduğunuz, yürüyen merdivene binemeyen, kağıthaneyi kağıttepe sanan, istanbulda kaç adres gösterdiyse hepsi sahte çıkan, oy bile kullanmaktan aciz kalan kılıçdaroğlu TESEVin kurucu üyeside!

Yorumu oyla      35      7  
27 Şubat 2012 Pazartesi 19:25

Işık dikicigil, isa gök değilmiydi bütün chp milletvekilleri yemin ederken 'ne değiştide yemin edelim'deyip kahraman kesilen ve yemin etmeyen peki daha sonra ne değiştide yemin etti utanmaz adam...

Yorumu oyla      21      29  
Derya Demir 27 Şubat 2012 Pazartesi 19:19

Enes, Atatürke Mustafa Kemal demeyi saygısızlık olarak gören yok,sizin gibi türkçeyi bilmeyen ruh hastaları akp denmesine kızıyor,ülkenin hali ortada eğitim seviyesi düştükçe sağın oyları artıyor,gelişmiş ülkelerde koministler sosyalistler sosyal demokratlar iktidara gelirken bizde niye gelmiyor,müslüman ülkeler diktatörlüklerle yönetiliyor,insan hakları yok onlardan bir nebze iyiysek MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e borçluyuz..

Yorumu oyla      22      11  
yalamak! 27 Şubat 2012 Pazartesi 18:00

tükürdüğünü yalatanlara yardımcı olanlar parti içi muhalefet değil miydi; 'bu kadarı yeter' diyenler kimdi!.. balık akıllı olmamak lazım...

Yorumu oyla      14      9  
Ahmet Türkan 27 Şubat 2012 Pazartesi 16:19

İsa Gök Mustafa Kemal demenin saygısızlık olduğunu senden öğrendik gerçekten ilginç adamsın. Tayyip erdoğan Atatürk diyor o Atatürk'e çok bağlı demek ki senin mantığına göre

Yorumu oyla      22      31  
partili 27 Şubat 2012 Pazartesi 16:19

yerel seçimlerde önseçim olayına bir çözüm bulunmalı o madde neden net birşekilde koyulmadı?

Yorumu oyla      22      7  
Işık Dikicigil 27 Şubat 2012 Pazartesi 15:39

İSA GÖK MUHALİFLERİNE BİR SORUM OLACAK, TÜKÜRDÜĞÜNÜZÜ YALADINIZ DEDİLER. BU SİZİ İNCİTMEDİ Mİ? BİR TEK İSA GÖK DİK DURDU. PARTİ ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONUNA ÜYE VERDİ. NE DEĞİŞECEK. CHP NİN ÖNERİLERİ Mİ? KABUL GÖRECEK. BİRAZ BUNLARI KONUŞALIM.

Yorumu oyla      40      14  
ERKAN TEK 27 Şubat 2012 Pazartesi 15:34

DOĞRUSU ATATÜRK ÇOK MU ZOR ATATÜRK A T A T Ü R K BU İŞLERDE KİMİN HAKLI OLDUĞU RÜZGAR GÜLLERİNİN ORYANTALİYLE DEĞİL YEREL SEÇİMLERDE BELLİ OLUR SİZİ MUSTAFA MUTLU RUHAT MENGİ YALÇIN DOGAN VE BİR GRUP BÜYÜK YAZARLAR KURTARSIN ARTIK YILMAZ ÖZDİL TEKSİN TEK ADAMSIN ADAM

Yorumu oyla      29      15  
ENES YALÇIN 27 Şubat 2012 Pazartesi 15:05

AK Partiye akp dersiniz yok atatürk e mustafa kemal demeyi saygısızlık kabul edersiniz. Hadi be siz de! Siz mi bu ülkenin yaralarına merhem olacaksınız. AK partinin neden % 49 oy aldığı ve bunu % 55 lere tırmandırdığı ortada değil mi sizce.Bu yorumumu beğenmeyecek arkadaşların aklından şüphe ederim.Yanlış mı Allah aşkına birileri icraat yapıyor birileri isim hayvan şehir oynuyor.

Yorumu oyla      23      27  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan mesaiye MİT ve MGK ile başlıyor
Başbakan Erdoğan, bugünden itibaren rutin mesaisine MGK toplantısı ile başlayacak.
Gök: Kurultay salonuna saldırı timi getirildi
CHP'nin dün yapılan tüzük kurultayında salondan çıkartılan İsa Gök, salona ...
CHP’de ikinci raund: Muhalifler silindi
CHP’de muhaliflerin imzası üzerine gerçekleştirilen ikinci kurultay da ...
 
'Tek patron Kılıçdaroğlu'
Dün gerçekleşirilen 16. Olağan CHP Tüzük Kurultayı'nın Ulusal basında büyük yankı buldu....
Yıldırım’dan İzmir’in yollarına 7,2 milyar TL
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir turizminin ...
İzmir’in kurultay çıkarması!
CHP İzmir’deki kurultay delegeleri, Ankara’ya çıkarma yaptı. 48 delegeden ...
 
Kurultaya mahkeme yolu göründü!
CHP’de tartışmalı geçen Olağanüstü Kurultaya mahkeme yolu göründü. Kurultayın ...
Deniz Baykal yarın da yok
CHP eski Genel Başkanı Baykal, Pazartesi günü yapılacak olan Kurultay'a da katılmayacak.
Muhalifler kurultaya katılacak!
Ana muhalefet partisi CHP'de parti içi muhalefet yarın yapılacak kurultaya katılacaklarını açıkladı.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva