HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Aralık 2011 Salı - 19:54

Körfez ihalesinde sürpriz gelişme

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşanan tartışmalardan sonra 26 Aralık 2011’e ertelediği Körfez’e alınacak gemilere ilişkin ihalede bugün önemli bazı gelişmeler yaşandı.

Körfez ihalesinde sürpriz gelişme

FATİH YAPAR/ EGEDESONSÖZ. İhale şartnamesinin yerli firmaları zora soktuğu yabancı sanayicilere avantaj sağladığı yönündeki eleştirilerle kamuoyunun gündemine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’e alacağı 15 vapur ihalesinin teknik şartnamesini son kez masaya yatıran Başkan Kocaoğlu, aldığı önemli kararı açıkladı.
 
SÜRPRİZ TOPLANTI
Başkan Kocaoğlu’nun Egedesonsöz.com’a yaptığı özel açıklamada bugün Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, kısa adı GİSBİR olan Gemi İmalatçıları Birliği Başkanı Murat Kıran ve yönetim kurulu üyeleri, DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dolohg ve Turyol Genel Müdürü Yunus Can’ın da katıldığı 2,5 saat süren özel bir toplantı yaptıklarını söyledi. Toplantıda, İzmir Körfezi’ne yolcu vapuru alınmasına dönük ihalenin teknik şartnamesini son kez masaya yatırdıklarını belirterek, “Sadece gemilerin ilk teslim tarihi olan süreyi 180 gün uzatabileceğimizi gördük. Onu da kalıp süresi olarak, yerli üreticinin dezavantajını ortadan kaldırmak için yapabiliriz” dedi.
 
OLUMLU BULDULAR
Teknik açıdan ihale şartnamesinin Deniz Ticaret Odası ve Gemi İmalatçılarından tam not aldığını anlatan Kocaoğlu, “Yerli üreticinin katılımımı bekliyoruz. Şartname uygun bulundu. Gayet de olumlu baktılar. Çok verimli bir toplantı yaptık. İlk teslim süresinin 450 günden 600 güne çıkartılması fikri oluştu” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin ihale ilanında belirlenen süreyi değiştirememesi nedeniyle yapıldıktan sonra gelecek ilk geminin süresini uzatıp ardından gelenleri sırayla daha öne çekmek gibi bir çalışma içinde de olduğu öğrenildi. Başta Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olmak üzere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli tarafından eleştirilen ihale şartnamesi ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu yerli-yabancı tartışmalarına da cevap verdi. Kocaoğlu, gemilerin yerli firmalar tarafından yapılmasını istediğini belirtirken “İnşallah yerli firmalar ihaleye girer ve alır. Sermaye de başka yere değil Türkiye’deki üreticiye gider” dedi.
 
GEREKİRSE İPTAL EDERİZ
Hazine müsteşarlığından alınacak kredi ile yapılması planlanan ihalenin ayrıntılarının atlandığını anlatan Başkan Kocaoğlu, 300 milyon TL’ye mal olması planlanan projede sadece gemi alımlarının değil tüm iskelelerin yenilenmesi ve yeni üç iskele yapılması projesinin de bulunduğunu dile getirdi. Yaklaşım maliyet hesabı üzerinden ihaleye çıkacaklarını anlatan Başkan Kocaoğlu, “Fiyat bizim belirlediğimiz rakamın üzerine çıkarsa bu işi yapmayabiliriz. O zaman ihaleyi iptal ederiz” dedi. Kocaoğlu, ihale için kenarda 300 milyon TL gibi bir paranın durmadığının altını çizerken alınacak kredi ile bu çalışmanın yapılacağını tekrarladı.
 
Başkan Kocaoğlu ayrıca şartnamesi yüzünden eleştirilen, yerli firmaların önünün kapatıldığı iddia edilen ihaleyi aynen yapacaklarını söyledi. Kocaoğlu, “Şartnameyi değiştirmeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Buna yerli firmalar girebilir” ifadelerini kullandı.

VERİMLİ GEÇTİ
Toplantının kendileri açısından çok verimli geçtiğini ifade eden Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, “Büyükşehir Belediyesi ve konunun uzmanları bir araya geldiler. Çok da olumlu ve birbirimizi aydınlatıcı bir görüşme yaptık. Bundan sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı işler. Taraflar fikirlerini söyledi” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AREN 14 Aralık 2011 Çarşamba 12:20

izmirlinin 300 milyarı peşkeş çekilice aziz aga rahatsıs olur diye konuşmayacagız.demogaji ve yandaşlıgın başka tanımı varmı.ak partıli yandaş lardan me farkın var.

Yorumu oyla      15      7  
sak 14 Aralık 2011 Çarşamba 10:57

Bu gemi alımını ulaştırma bakanlığı daha doğru doğruıdeyişle Binali Yıldırım yapsaydı yapılacağı söylenen işleri cebinden yaptırıcakmış gibi konuşuyor gazetelerde öyleymiş gibi yazıyorya.Ozaman bi Allahın kulu konuşamazdı. Konuşanıda İzmir düşmanı yaparlardıEkrem Demirtaş beyenat verir,yerel basın yalakları devreye girerdi.Şimdi herkes konuşsun eleştirsin vurun Aziz Başkana vurun kimseyi kayırmamak neymiş görsün soruşturma açın.Açında alsın boyunun ölçüsünü.

Yorumu oyla      13      9  
metin 14 Aralık 2011 Çarşamba 02:41

gemilerden önce iskelelere bir çeki düzen verilse daha iyi olmazmı dünyada üstü banka olan bir tane daha iskele yoktur herhalde.bankanın olduğu yerleri kütüphane yapsalar insanlar yazın serin serin kitap okusalar olmazmı

Yorumu oyla      15      8  
realist 13 Aralık 2011 Salı 21:04

Neden körfezin işletmecisi İzdenizin yetkilileri yok bu toplantıda?

Yorumu oyla      21      9  
AREN 13 Aralık 2011 Salı 21:00

minareyi çalan kılıfını bulur.niye gemi müh odası ile,tmmob ile toplantı yapmıyorsun.sıkışınca CHP Lİ BAKANLIGINDA MÜSİAT,İŞ ADAMLARI,emlakçılar. aziz aga gerçekten hak ediyorsun ama senin yüzünden gariban memur çile çekiyor.

Yorumu oyla      18      18  
denizci 13 Aralık 2011 Salı 20:54

Anlamakta zorlanıyorum... Kamu ihalesi yapılacak ve özel bir kuruluş olan ibb nin taşeronu Turyolun o toplantıda ne işi var... Bu gemiler gelince Turyol geldiği istanbula geri dönecek ama inanılmaz bişey oluyor ve gemi alım ihalesi için kendisinden fikir alınıyor... traji komik bir süreç yaşıyor güzel İzmir!

Yorumu oyla      21      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir operasyonu İZSU'ya mı sıçrıyor
Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun yankıları devam ederken ...
İzmir'de su kesintileri uygulanacak!
Karşıyaka ilçesi Cemal Gürsel Caddesi 2008 Sokak kavşağında yapılacak ...
Karşıyaka'da 140 bin eve 'Doğal Afet Seti'
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ilçe genelinde 140 bin eve dağıtılacak ...
 
‘Birikimler’ini Buca’da sergilediler
Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde açılan resim sergisinde birbirinden ...
Bornova’da Balkan kardeşliği
Makedonya’nın Rostuşa Mavrova, Sırbistan’ın Novipazar, Bosna Hersek’in ...
“Antik lahit” Agora’ya taşındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’de yürütülen kentsel ...
 
Geleceğin ustaları ESHOT’ta pratik yaptı
İzmir’in toplu ulaşım yükünü çeken ESHOT, bakım onarım tesislerinin kapılarını ...
Buca Belediyesi’nden üniversiteye hazırlık kursu
Lise Giriş Sınavları’na kurslar düzenleyen Buca Belediyesi bu yıl üniversiteye ...
Konak Kadın Meclisi’nden huzurevi ziyareti
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevini ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva