HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Aralık 2011 Salı - 14:06

Karşıyaka'da 140 bin eve 'Doğal Afet Seti'

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ilçe genelinde 140 bin eve dağıtılacak olan Doğal Afet Seti’nin tanıtımını yaptı. Depreme hazır olduklarını söyledi.

Karşıyaka da 140 bin eve  Doğal Afet Seti

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. Doğal afetlere karşı duyarlılığı artırmak için Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan ve ilçe genelinde 140 bin eve dağıtılması planlanan Doğal Afet Seti’nin tanıtım toplantısında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir’de doğal afetlere karşı hazırlıklı olan en öndeki ilçe olduklarını söyledi. Örnekköy Şantiyesi’nde deprem anı evi ve deprem müzesinin bulunduğu yerde yeni projeyi anlatan Durak, “Projelerini hazırladığımız yakında ihalesine çıkacağımız deprem merkezinin tüm hazırlıkları bitti. Bu işin saati ve zamanı yok. Her an hazırlıklı olmalıyız mantığından yola çıkarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerel yönetimlere ve merkezi hükümete burada konuyla ilgili çok önemli işler düşüyor. Üzerimizdeki baskılar azalırsa üretmek, halka hizmet etmek istiyoruz. Karşıyaka’da önce kamu binalarının yakılması gerekiyor. Kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları için onay bekliyoruz. Biz gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. İlçemizde kaymakamlık, vergi dairesi ve diğer kamu binalarının bulunduğu alanda meydan düzenlemesi çalışmamız var. Bu konuyu kaymakama aktardık. Hükümet de bize destek verirse yenilemeye kamu binalarından başlayacağız” dedi.
 
HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın belediyelerin kent dönüşümü yapmaya gücünün yetmeyeceği yönündeki açıklamalarına ise “Zaman söylem zamanı değil, eyleme geçme zamanıdır. Biz bu konuda destek istiyoruz. Birlikte iş yapmak istiyoruz. En ciddi konularda bile kimse arkamızda durmuyor. Bizim arkamızda dursunlar, birlikte hizmet edelim. Hükümetin kamu ayağı olan yerel yönetimlerin rengi farklı olabilir ama yapılan çalışmaların tamamı insana hizmettir. İnsan odaklı hizmetin siyaseti olmaz. Karşıyaka Belediyesi olarak 800 konutluk dönüşüm projesi yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyesi de Kadifekale’de 2 bin konutu dönüştürdü. Ben değil biz anlayışı ile hareket etmeliyiz. Başka çaremiz de yok. Seçimlerde yarışır mücadele edebiliriz fakat birbirimizle ortak çalışmalar yapmasını da bilmeliyiz. Benim başımda bakanlar ve başbakan var. Bizim amacımız farklı fikirleri alıp en güzelini, en doğrusunu ortaya çıkartmaktır” diye konuştu.
 
VALİLİK İLE ORTAK TATBİKAT
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde depremde kesilen iletişim hatlarının dışında haberleşme sağlamak için başkanlık aracı ve kaymakamda başta olmak üzere 29 adet uydu telefonunun olduğunu anlatan Başkan Durak, tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Belediye bünyesinde gönüllülerden oluşan 100 kişilik arama kurtarma ekibinin da bulunduğunu anlatan Başkan Durak, “ Dermem Merkezi’nde valilik ile ortak tatbikatlar yapacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak öğrencilerimizin buraya gelip eğitim almasını sağlayacağız. Depremi yaşayarak öğrenecekler ve evlerinde olası depremde yapılması gerekenleri anlayacaklar. İlçemizin farklı yerlerine kurduğumuz deprem evlerinde arama kurtarma malzemeleri ile kuru erzak sağlıyoruz. Bu erzaklar 6 ayda bir yenileniyor ve malzemeler bakımdan geçiriliyor. İlçenin farklı yerlerine deprem müzeleri yapma projemiz var. Bu kapsamda 10 farklı yer belirledik” dedi.
 
DENİZ AMBULANSI
Yedi yıldır aralıksız inşa edilen semt sahalarının bir kısmı, olası bir deprem anında yıkılan sağlık merkezlerinin kuracakları sahra hastaneleri için planlandığını söyleyen Durak, “ Yine aynı semt sahalarının bir bölümü kurulacak hava köprüleri ile hasta nakilleri, ilaç ve mühimmatın sevkinde helikopter pisti olarak hizmet verecektir. Deniz ambulansımız, bir doğal afette, olası hasar gören karayolları yerine, 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi ile Ege Üniversitesi Hastanesine kesintisiz yaralı nakli, ilaç temini gibi görevler için özel olarak yaptırılmıştır. Olası bir doğal afette iş makinelerimizin nerelerde ne görev yapacakları ayrıntılarıyla belirlenmiş, operatörlere bu konuda eğitimler verilmiştir. Karşıyaka’nın en yoğun olduğu bölgelerde oluşturacağımız afet sahalarında kent insanımız, tüm hazırlıkların ve çalışmaların yanı sıra, afet bölgelerinde kurulacak çadırlarda gece ve gündüz yaşantısına kadar tüm ayrıntıları izleyebileceklerdir. Toplam 2–3 gün sürecek bu deprem tatbikatlarında simülatörümüzle vatandaşlarımıza eğitim çalışmaları da verilecektir” dedi.
 
SETTE NELER VAR?
Doğal Afet Set’inin Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıdığını anlatan Başkan Durak, “Toplam 11 kitapçıktan oluşan setimiz içerisinde doğal afet öncesinde, anında ve sonrasında vatandaşımızın ne gibi pratik önlemler alabileceğinden, nerelere başvuracağıyla ilgili tüm bilgiler bulunmaktadır. Sağlık kurumları, güvenlik birimleri, toplanma bölgeleri gibi o anda kargaşaya neden olabilecek bilgiler, bu set içersinde adres ve telefon numaralarıyla, yerleri haritalara işlenmiş olarak yer almaktadır. Olası salgın hastalıklarla pratik mücadele, evlerdeki ecza dolabımızda nelerin bulunması gerektiği ve basit ilk yardım öğretileri de yine setimiz içinde bulunmaktadır. İster dekorasyon, isterse restore adı altında, yada başka herhangi bir nedenle yapılan tamirat ve yıkımların aslında nasıl bir hayati öneme sahip oldukları da, setimiz içinde açıkça ifade edilmiştir. Yine setimiz içersinde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile İzmir Valiliğinin çalışmaları hakkında da bilgiler bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 14 Aralık 2011 Çarşamba 08:55

Karşıyakaya AKP'li bir belediye eli değmeli,çok keşmekeş CHP şehri iyi yönetemiyor.

Yorumu oyla      12      10  
Ömer Beydeş 13 Aralık 2011 Salı 22:42

Sayın Başkan deniz ambulansından bahsetmiş.Bu ambulans tekne,Bostanlı Balıkçı Barınağı'nın orada bağlı.Eskiden üzerinde'Karşıyaka Belediyesi Deniz Ambulansı'yazısı vardı.Sonradan bu yazı da silindi. Teknenin altı hareketsizlikten denizci terimi ile sakal bağlamış.Bu tekne takip ettiğim kadarı ile en son 12 Haziran seçimleri öncesi Kılıçdaroğlu'nun Gündoğdu mitingi için demir almıştı.Arada bir, bir görevli gelip çalıştırıyor.Merak ediyor ve soruyorum bu ambulans tekne 4 yıldır kaç can kurtardı?

Yorumu oyla      15      6  
fatma demirci 13 Aralık 2011 Salı 22:14

Girne bulvarındaki keşmekeşe sonuna kadar katılıyorum ama yerel belediyenin bunu çözmeye yetkisi var mı bunu bilemiyorum... derdimiz yapmak mı yıkmak mı eleştirirken bunu iyi düşünmek lazım...

Yorumu oyla      14      8  
Ferzan Derbent 13 Aralık 2011 Salı 19:15

Sayın başkan'a tavsiyem;bu setlerden dağıtacağına;önce Girne Bulvarı'nı araç akışına uygun hale getirsin.Allah korusun;bir deprem anında en önemli şey ulaşım.Şu anda K.Yaka'nın sahile 90 derece uzanan tek ana arteri Girne Bulvarı.Günün her saati keşmekeş ve karmaşık halde.Öncelikle;bu caddede sağda ve solda park etmeyi yasaklamalısın başkanım.Böyle bulvar mı olur?Siz hiç eski Lunapark'ın oradan Atatürk Caddesine döndünüz mü?Dönmeye kalkın da rezaleti görün.Setten önce bunlar çözülmeli.

Yorumu oyla      14      8  
demet baykı 13 Aralık 2011 Salı 17:19

ya allah aşkına sayın durak allah korusun uyurken falan yakalansak kitapçığa bakacak zamanımız olur inşallah..

Yorumu oyla      17      13  
ömür oran 13 Aralık 2011 Salı 16:49

Bu nasıl hazırlık. Deprem sonrası hazırlıktan bahsediyorsunuz olsa gerek. Yıkılan ev ve binalardaki göçük altında kalan insanlar deprem setini kullanacak sanırım. Önce bölgenizdeki bina ve evlerin ne kadar hazırlıklı olduğunun envanterini çıkarsanız, güçlendirme imkanlarına baksanız nasıl olur acaba... örneğin Alaybey, çiğli mavişehir gibi yerlerin vay haline.

Yorumu oyla      18      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Birikimler’ini Buca’da sergilediler
Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde açılan resim sergisinde birbirinden ...
Bornova’da Balkan kardeşliği
Makedonya’nın Rostuşa Mavrova, Sırbistan’ın Novipazar, Bosna Hersek’in ...
“Antik lahit” Agora’ya taşındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’de yürütülen kentsel ...
 
Geleceğin ustaları ESHOT’ta pratik yaptı
İzmir’in toplu ulaşım yükünü çeken ESHOT, bakım onarım tesislerinin kapılarını ...
Buca Belediyesi’nden üniversiteye hazırlık kursu
Lise Giriş Sınavları’na kurslar düzenleyen Buca Belediyesi bu yıl üniversiteye ...
Konak Kadın Meclisi’nden huzurevi ziyareti
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevini ...
 
Diyalize giren çocuklara yeni yıl kutlaması
Diyalize giren böbrek hastası çocuklar, tarihi Havagazı Fabrikası’nda ...
Tehlikeye karşı duvar örülüyor
Güzelbahçe Belediyesi, ilçede toprak kaymasının yaşanabileceği, tehlike ...
Aydoğan: İzmir kamuoyu, Kocaoğlu’nu bilir
İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva