HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Aralık 2011 Salı - 09:50

Bornova’da Balkan kardeşliği

Makedonya’nın Rostuşa Mavrova, Sırbistan’ın Novipazar, Bosna Hersek’in Tuzla ve Karadağ’ın da Bar kenti ile kardeş şehir ilişkileri geliştiren Bornova Belediyesi Bulgaristan’ın Mestanlı Belediyesi ile de kardeş kent anlaşması imzalandı.

Bornova’da Balkan kardeşliği

İZMİR - Tarihi, kültürel, siyasi ve ekonomik açıdan derin ilişkilerimizin bulunduğu Balkan ülkeleri, başarılı çalışmalara imza atan Bornova Belediyesi’ne büyük bir ilgi ve yakınlık duyuyor. Çok sayıda Balkan kökenli yurttaşın yaşadığı Bornova’da, bu ülkelerin belediyeleri ile önemli kültürel ve sosyal ilişkiler geliştiriliyor. Balkan ülkelerinde özellikle Müslüman ve Türk toplumların yaşadığı bölgelerden, Bornova’ya büyük ilgi gösteriliyor.
Makedonya’nın Rostuşa Mavrova, Sırbistan’ın Novipazar, Bosna Hersek’in Tuzla, Karadağ’ın da Bar kenti ile kardeş şehir ilişkileri geliştiren Bornova Belediyesi bu yöndeki çalışmalarına bir yenisini ekledi. Bulgaristan’ın Mestanlı Belediyesi ile de kardeş kent anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Mestanlı Belediye Başkanı Akif Mehmet Akif imza koydu. Mestanlı Belediyesi Meclis Başkanı Sunay Kasap ve Genel Sekreter Bahattin Ahmet de imza törenine şahitlik etti.
 
Kardeş kent anlaşması imza töreninin ardından Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yemek düzenledi. İki kentin kardeş şehir olması adına düzenlenen yemekte Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Mestanlı Belediye Başkanı Akif Mehmet Akif biraraya geldi. Sıcak ilişkilerin pekiştirilmesini sağlayan yemekte işbirliğiyle yapılabilecek projeler üzerinde duruldu. Yemeğe ilçesinde çok sayıda Balkan kökenli yurttaşın yaşadığı Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol da katıldı.
İzmir’in kendileri için çok önemli bir kent olduğunu belirten Mestanlı Belediye Başkanı Akif Mehmet Akif, “Bornova’nın bizim için ayrı bir yeri var. Burada çok sayıda balkan kökenli yaşıyor. Bornova Belediyesi de çok önemli çalışmalar yapıyor. Deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.
 
Balkan coğrafyasının Türkiye için önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Çok uzun yıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğu idaresinde kalmış olan bu coğrafya ile Anadolu arasında ciddi sosyal ve kültürel bağların yanı sıra akrabalık ilişkileri de var. Bornova’da da çok sayıda Balkan göçmeni vatandaşımız yaşıyor. Onların Balkan ülkelerindeki akrabaları ile sıcak ilişkileri yoğun şekilde devam ediyor” dedi.
 
Başkan Sındır şöyle konuştu: “Belediye meclisimiz Karadağ’ın Bar kentinden sonra Sırbistan’ın Novipazar ve Bosna Hersek’in Tuzla belediyeleri ile de kardeş şehir ilişkisi kurulması yönünde kararlar aldı. Meclisimiz bize bu ilişkileri geliştirmek için yetki verdi. Makedonya’nın Rostuşa Mavrova kentinden de bizimle kardeş kent ilişkisi kurulması için talep geldi. Bu talepleri de belediye meclisimizde görüşüp gerekli kararları alacağız. Mestanlı Belediyesi ile de kardeş kent anlaşması imzaladık. Biz, bu kararları kağıt üzerinde bırakmayacağız. Gerekli sosyal ve kültürel ilişkileri geliştireceğiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Antik lahit” Agora’ya taşındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’de yürütülen kentsel ...
Geleceğin ustaları ESHOT’ta pratik yaptı
İzmir’in toplu ulaşım yükünü çeken ESHOT, bakım onarım tesislerinin kapılarını ...
Buca Belediyesi’nden üniversiteye hazırlık kursu
Lise Giriş Sınavları’na kurslar düzenleyen Buca Belediyesi bu yıl üniversiteye ...
 
Konak Kadın Meclisi’nden huzurevi ziyareti
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevini ...
Diyalize giren çocuklara yeni yıl kutlaması
Diyalize giren böbrek hastası çocuklar, tarihi Havagazı Fabrikası’nda ...
Tehlikeye karşı duvar örülüyor
Güzelbahçe Belediyesi, ilçede toprak kaymasının yaşanabileceği, tehlike ...
 
Aydoğan: İzmir kamuoyu, Kocaoğlu’nu bilir
İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Baykal: Kimse İzmir'den dürüst değildir
İzmir ziyaretinin üçüncü gününde belediye ziyaretlerini sürdüren Deniz ...
Başkan Solak ve Karabağ sağlıklarına kavuştu
Şeker hastalığı nedeniyle İstanbul’da ameliyat olan Çiğli Belediye Başkanı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva