HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Aralık 2011 Salı - 17:31

Büyükşehir operasyonu İZSU'ya mı sıçrıyor

Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun yankıları devam ederken savcılık 22 farklı ismi ifadeye çağırdı.

Büyükşehir operasyonu İZSU ya mı sıçrıyor

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amiral kuruluşlarından biri olan İZSU’da 10, Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda görevli 12 kişi olmak üzere toplam 22 personel savcılık tarafından ifadeye çağrıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen polis operasyonu ve ardı ardına  gelen tutuklamaların yankıları devam ederken bu kez başka bir yer karıştı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kurumlarından biri olan 2012 yılı bütçesi 1 milyar 55 Milyon 961 bin TL olarak belirlenen İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (İZSU) görevli mühendis ve mimar ağırlıklı 10 personel savcılık tarafından ifadeye çağrıldı. İZSU’nun yaptığı yatırım ve satın alma ihalelerinde görev alan, komisyona başkanlık eden ve yapılan işlerin kabulünü yapan çalışanların telefonları tek tek aranarak ifadeye davet edildi. Belediye personeli yarın saat 10:00’da savcılığa giderek sorular soruları yanıtlayacak.
 
FEN İŞLERİ DE VAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen 1. ve 2. operasyonların şirketlere ve sosyal projelerle ilgili alımlara yönelmesinin ardından belediyenin teknik birimleri için yapılan bu çalışma kafaları karıştırdı. Savcılık, İZSU’da yapılan ihalelerle bağlantılı olan ve fen işlerinin çalışmalarında imza yetkisi bulunan 12 kişiyi de ek olarak davet etti. Savcılığın, ifadelerini almak için çağırdığı toplam 22 ismin belediyenin teknik işlerinde görevli isimler olduğu öğrenildi.
 
YÖNETİM KURULU BAŞKANI KOCAOĞLU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığı görevini yaptığı İZSU ve belediyenin yatırımları yapan birimi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda çalışan personel için alınan bu karar şok etkisi yarattı. Büyükşehir Belediyesi ve İZSU bürokratları kendi aralarında toplantılar yaparken hukukçular da çağrılan isimlerle görüşmeler yaptı. Gün boyu devam eden yoğun trafiğin ardından savcılığın sorduğu sorularla birlikte konu daha da netliğe kavuşacak.
 
ÜST DÜZEY BÜROKRAT YOK
İki operasyon da da üst düzey bürokratlarının büyük bölümü cezaevine konulan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde savcılık tarafından çağrılan isimler arasında yönetici kademesinde kişilerin olmadığı öğrenildi. Genelde alt kadrolarda çalışan isimler ifadeye çağrılırken sayının artması ya da üst düzey yönetime yönelmesi savcılıkta alınan ifadelerin ardından ortaya çıkacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KSK Lİ 14 Aralık 2011 Çarşamba 10:37

YAKLAŞIK 4 AYDIR SU FATURAM GELMİYOR BİRİNDE BİZZAT GİDEREK BİRİNDEDE TELEFONLA ARAYIP İZSUYA BİLGİ VERDİM ARKADAŞ 2 AY OLSU HALA GEİP SU SAATİNİ DEĞİŞECEKLER SONUNDA NE OLURSA BİZE OLUYO BUNLAR HERŞEYLERİ BU DÜZEN KARDEŞİM SİZ KİMİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOSUNUZ

Yorumu oyla      12      7  
HASAN TUFAN 14 Aralık 2011 Çarşamba 08:40

AKP LİLER,SİZ NE KADAR UĞRAŞIRSANIZ UĞRAŞIN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE YOLSUZLUK BULAMAZSINIZ. GERÇEKTEN YOLSUZLUK İSE DERDİNİZ KENDİ BELEDİYELERİNİZİ SADECE VE SADECE KENDİNİZ İNCELETTİRİN BAKIN NELER BULACAKLAR.

Yorumu oyla      16      7  
EŞREFPAŞALI 13 Aralık 2011 Salı 21:57

KALE TEMİZLENDİ ARTIK SİZDE ORADA NEMALANMIYACAKSINIZ KENDİ PARTİNİZİN ÜYE GÜNCELLEMESİNDE 20000 BİN OY YOK OLDU BU OYLAR NERELERDEN GELİYORDU...

Yorumu oyla      14      14  
Ne kalesi hüseyin bey 13 Aralık 2011 Salı 21:35

Ne kalesi hüseyin bey .İzmir kimsenin kalesi değil İzmir hizmetin kalesidir.Siz kim oluyorsunuz ki tüm İzmirlinin adına konuşabiliyorsunuz.Kim verdi size o hakkı?Nerden biliyorsunuz ilgili kurumlarda yolsuzluk olmadığını? Varsa düşünceleriniz söyleyim ama bir zahmet kendinizi bağlayacak şekilde söyleyin herkezin sesi olacak şekilde değil.Keşke İzmirde seçimlerde rekabet ortamı oluşsa da artık birileri ne pahasına olursa olsun kendilerini garanti görmese.İzmirlinin vereceği karara herkes saygılı

Yorumu oyla      15      23  
hüseyin AL. 13 Aralık 2011 Salı 19:21

Ne var ne arıyaorsunuz? Usulsüzlük mü? Avcunuzu yalayın. Ne büyükşehir belediyesinde ne İzsuda nede büyük başkan Aziz KOCAOĞLUNDA birşey ulamazsınız. Siz gidin de İstanbulda ,Ankarada yapın bakalım bu incelemeyi neler çıkacak. İzmirli bunu yemez ters teper bunlar. Tulum çıkar yine seçimlerde izmir kaledir geçilmezz,,buyun eğmez,koyun değildir güdülmez. Bunu aklından çıkarma. Hatırlatırım sanaa:)

Yorumu oyla      40      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de su kesintileri uygulanacak!
Karşıyaka ilçesi Cemal Gürsel Caddesi 2008 Sokak kavşağında yapılacak ...
Karşıyaka'da 140 bin eve 'Doğal Afet Seti'
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ilçe genelinde 140 bin eve dağıtılacak ...
‘Birikimler’ini Buca’da sergilediler
Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde açılan resim sergisinde birbirinden ...
 
Bornova’da Balkan kardeşliği
Makedonya’nın Rostuşa Mavrova, Sırbistan’ın Novipazar, Bosna Hersek’in ...
“Antik lahit” Agora’ya taşındı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’de yürütülen kentsel ...
Geleceğin ustaları ESHOT’ta pratik yaptı
İzmir’in toplu ulaşım yükünü çeken ESHOT, bakım onarım tesislerinin kapılarını ...
 
Buca Belediyesi’nden üniversiteye hazırlık kursu
Lise Giriş Sınavları’na kurslar düzenleyen Buca Belediyesi bu yıl üniversiteye ...
Konak Kadın Meclisi’nden huzurevi ziyareti
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevini ...
Diyalize giren çocuklara yeni yıl kutlaması
Diyalize giren böbrek hastası çocuklar, tarihi Havagazı Fabrikası’nda ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva