HABERLER>GÜNCEL
19 Temmuz 2011 Salı - 17:16

Kordon esnafına telif sorgusu

Kordon’da bulunan işletmeler müzik yayınları için telif hakkı ödemeyince karakolluk oldu.

Kordon esnafına telif sorgusu

FATİH YAPAR/Egedesonsöz - İzmir’in en gözde yerlerinden biri olan Kordon’da bulunan işletmelerde yapılan müzik yayını sıkıntı yarattı. Tente, altyapı, çığırtkan, seyyar satıcı gibi birçok sorunla boğuşan Kordon esnafına bir kötü haber de Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nden (MESAM) geldi. Canlı ve bant yayınından sanatçılar adına telif hakkı isteyen kuruluş Kordon’da bulunan işletme sahipleri ile uzlaşamayınca konuyu şikayet etti. Polis desteği ile yapılan inceleme sonucunda telif yasasına karşı geldiği belirtilen işletmeler hakkında işlem başlatıldı.
 
Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nden (MESAM), Bağlantılı Hak Sahipleri Fonogram Yapımcıları (MÜ-YAP) ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) birleşerek Kordon’daki işletmelerden telif hakkı talep etti. Daha önce işletmelere gönderdiği yazıda, telif yasası hatırlatılarak, işyerlerinin mekanlarında çaldıkları müzikle ilgili olarak, metrekareye göre değişen oranlarda ücret ödemeleri gerektiği belirtilmişti.
 
İFADE VERECEKLER
Sanatçı ve yapımcıların hakkını koruyan üç birliğin şikayeti üzerine Kordon’daki 120 işletmeye yazı gönderildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri ve Sinai Haklar Bürosu’na ifadeye çağrılan işletme sahipleri kendilerini anlatacak. Telif Hakları Yasası’nı çiğnedikleri gerekçesiyle ifade verecek olan işletme sahiplerinin yarın bilgilerine başvurulacak.
 
FİYATLAR YÜKSEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, "Biz müzik yayını yaparken özel kuruluşlardan paket halinde yayınları alıyoruz. Oraya para öderken bir de bunun çıkması gerçekten düşündürücü. Fiyatlar gerçekten çok yüksek. Yılda bir işletme en az 5 bin TL'ye yakın para ödeyecek.Televizyonda dinlediğimiz müzikler için bile bizden para talep ediyorlar. Emniyete vereceğimiz ifadede de bunu anlatacağız" dedi. Şanlı, daha önce konuyu MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Demir'e anlattıklarını ve bir sonuç alamadıkları ifade etti.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tülin'e 20 Temmuz 2011 Çarşamba 15:50

İstanbul da ne var bu kadar bıraz Kayseri ve Konya'yıda övmeliydin onların eksik kalmamaması lazım malum İzmir köy bu dediğimiz yerler cennet :)) hep klasik cümleler klasik kıyaslar alt altada koysanız ust ustede getırıp carpsanız alayını tekrar toplasanız İzmir kadar olamazlar, İstanbul'da GOP ta oturan kişi kaç saatte gider acaba floryaya bi onuda düşün sonra yaz florya sahilini

Yorumu oyla      14      8  
DEMOKRAT 20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:44

TULİN Rümuzlu Arkadaş sanırım İlk Okul 4.sınıf düzeyinde Yorum yapmış.Cümle kurma ve imla hataları bol olmakla birlikte sanırım İzmir"i eleştirdiği anlaşılıyor.Her ne olursa olsun biz İZMİR "imizden Memnunuz,kimseyle de şehrimizi kıyaslamıyoruz.Bir Şehrin gelişmişliği Pavyonlarının,Barlarının çok olması ilemi ölçülüyor,anlamış değilim.

Yorumu oyla      14      8  
alii 20 Temmuz 2011 Çarşamba 12:12

ya nedir sizin kordondan istediğiniz adam akıllı bi kordon var onuda bize çok görmeyin ...

Yorumu oyla      20      9  
TÜLİN 20 Temmuz 2011 Çarşamba 12:07

İSTANBUL'LU BİRİ OLARAK SÖYLÜYRUM BUNLARI; İstanbul'da öyle milyn tane yer var sadece bir yeri görüpte konuşamazsın böyle... ayrca niye İzmir'li İzmir'in hiç gelişmeden oolduğu gibi kalmasnı ister anlamıış değilim. Bildiğinizbüyük köy oldu İzmir... madem bukadar güzel sahip çıkın gelişmeleri destekleyin... İstabul'a gelince Anadolu yakasının sahilini ve Florya, yada Yeşilköy sahilini yada en basitinen den adaları bi ggör bakalım İzmir'de ne var? ozaman konuş...

Yorumu oyla      17      9  
haberci 20 Temmuz 2011 Çarşamba 11:56

Kordon esnafı ile anlaşma yapılmalı. Bu arada Kordon'da kapalı alanda sigara içme yasağına bazı işletmeler uymuyor, yetkilileri göreve çağırıyorum

Yorumu oyla      15      8  
kapatın 20 Temmuz 2011 Çarşamba 10:46

nedir bu kordonla alıp veremediğiniz? izmir denince akla gelen tek yer. izmirin gözbebeği. yapılanlara bak yok tente, yok belediye. böyle bir yer istanbul' da olsa başında taşırdı insanlar. nevizade diye arasokakta izbe bir yer var istanbulda. insanlar üst üste iğrenç. ama kimse sesini çıkarmıyor esnafa. çünkü insanlar mutlu, ekmek yiyen işçiler var. ama sağolsun belediyemiz herşeyi çözdü bir kordon kaldı. tabi belediyeyi gören diğer leşçilerde boş durmuyor.

Yorumu oyla      17      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez’de yaz keyfi!
Yaz aylarının özellikle son bir haftada iyice bunalttığı İzmir’de maddi ...
Urla davasında bilirkişi ödemeleri makul buldu
Urla’da yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla Başkan Karaosmanoğlu, ...
Kadına şiddete elektronik kelepçe
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, eşine şiddet uygulayan ...
 
Kocaoğlu'na 'mobbing' davası başladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na açılan 250 bin TL'lik tazminat davasına başlandı.
Savcılık peşini bırakmadı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şifre iddialarıyla ilgili soruşturma izni ...
'Filtre' ABD’yi kaygılandırdı
ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’deki internet kısıtlamalarına eleştiri ...
 
Tur teknelerine yeni düzenleme
Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Abdülaziz Ediz, günübirlik gezi teknelerine ...
Domuz etli çiğ köfte davası silbaştan
İzmir'de 2004 yılında bir ay içerisinde çiğköfte yiyen 145 kişinin hastalanmasıyla ...
Neslihan'ın Tahtalı'da şüpheli ölümü
İzmir'de ihbar üzerine yapılan aramada, Tahtalı Baraj gölünde cesedi bulunan ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva