HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2011 Perşembe - 19:08

Kordon'da polis destekli 'tente' operasyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Kordon’da bulunan işyerlerine operasyon düzenledi.

Kordon da polis destekli  tente  operasyonu

FATİH YAPAR/ Egedesonsöz- Kordon’da bulunan işletmeler ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan tente sorununa son noktayı Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri koydu. Uzun süredir tartışılan ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da karşı çıktığı tente uzantıları yapan işletme sahiplerine önce uyarı geldi. Esnaf uyarıları dinlemeyip soğuk havayı gerekçe göstererek tenteleri kullanması sonucu operasyon gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 15’e yakın zabıta ekibi polis desteğini de alarak mekanlara baskın düzenledi ve tente uzantılarını kesti.Müşterilerin oturduğu, akşam saatlerinde yapılan belediye operasyonuna işletme sahipleri tepki gösterdi. Zaman zaman zabıta ile esnaf arasında atışmalar yaşanırken polis müdahale etti. 

OPERASYONLAR YAPILACAK
Konuyla ilgili operasyonun ardından sıcağı sıcağına açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kordon’da tente uzuntılarını izin vermeyeceklerini söyledi. Kocaoğlu, “Bu tür operasyonlar süreç içerisinde yapılmak zorunda. Bunun mahsurlarını müteakip defa anlattık. Orada bir naylon tutuşması bir zehirlenme olabilir. Soba yanıyor kapalı yerde. Allah korusun böyle bir durum bütün kenti, hepimizi üzüntüye sevk eder. Biz bunu orada oturan vatandaşlarında, işletmelerinde sağlığını korumak için yapıyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. O riski kimse üstlenemez. Biz de üstlenemeyiz. Müteakip defalar uyarıyoruz. Yazın alabildiğine serbest bırakıyoruz. Orada ‘ben kışında burada oturacağım’ diyen insan o şartlarda oturacak. Biz o riski alamayız, kimse bizden böyle bir şey beklemesin. Sizde basın mensubu olarak bu konuda yapıcı ve uyarıcı eleştiride bulunursanız minnettar kalırız. Biliyorsunuz hem Bornova’da hem Balçova’da geçtiğimiz yıllarda çok feci şeyler yaşandı. Bunun açık havada yaşanması çok üzücü olur. Hepimizi gerçekten yürekten yaralar ve vicdan azabını ömür boyu yaşarız. Onun için bu operasyonlar yapılacak. Herkes bulunduğu koşullara razı olacak” dedi.

Görüşlerini belirttiği yer Tarihi Havagazı Fabrikası’nın içinden konuyla ilgili örnek veren Kocaoğlu, “Ben bu mekanı büyütebiliyor muyum? Diyelim ki burası 500 kişi alıyor. Burası 1000 kişi alsın diye bu duvarları ileriye götürebiliyor muyum? Yahut bunun dışındaki mekanı kapatabiliyor muyum? Arkadaşın mağazası var, hepsin mağazaları var. İçerde sandalyeleri masaları var. Ha sigara içenler sigarasını içip içeriye gelecek. Ne olacaksa olacak ama hayati tehlike yaratacak herhangi bir uygulamanın bugüne kadar olduğumuz gibi bu günde  karşında olacağız” ifadelerini kulandı.

ŞANLI TEPKİ GÖSTERDİ
Kordon'da yapılan zabıta operasyonuna Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı çok sert tepki verdi. Şanlı, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan bu sorunu çözmesini istedik. Halen daha çözüm bulmadı. İnsanlar dışadıra oturmak istiyor. Yazın güneşten kışın da yağıştan koruyan tente uzantılarını kurallara uygun belirleyin ve bize izin verin dedik. Ama dinletemedik. Kocaoğlu gitsin İstanbul'a, Ankara'ya Avrupa şehirlerine baksın. Eğer orada tente ve bu uzantılar yoksa İzmir halkını bu konuyla meşgul ettiğimiz için çıkıp özür diyeceğim. Dürüst olmak adaletsiz  olmayı gerektirmez. Başkan önce bunun ayrımını yapsın. Çıkıp haksızlığa karşı benim kellemi alsınlar diyor. O zaman bizim hatamız varsa bizim kellemizi de alsınlar. Böyle mantık var mı. Aylardır sorunun çözülmesini istiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayandı" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
metin 23 Kasım 2011 Çarşamba 01:34

şu durumda fiyatlar böyle kamuoyunu yanınıza almak için. belediye genişlemenize müsaade etse sizlere güç yetmez.bir bardak çayı 15tl satarsınız. şuanki 4tl azmış gibi yorum yazıyorsunuz.

Yorumu oyla      13      10  
Metin' e 19 Kasım 2011 Cumartesi 09:42

Metin adında yorumcu hayatında Kordon' a gitmemiş ve burda gelmiş yorum yazmış. Kordon' da en pahalı içebileceğiniz çay 4 TL. 7 TL ye kahvaltı ve sınırsız çay içebiliyorsunuz. 10 TL verirseniz brunch yapabiliyorsunuz. Bira nın fiyatı evde içeceğiniz fiyata yakın neredeyse. Sırf Aziz başkanı korumak için abuk sabuk yorumlar yazmanın anlamı yok.

Yorumu oyla      17      8  
chp li 18 Kasım 2011 Cuma 14:42

ömür şanlı yı disipline sevk edelim

Yorumu oyla      12      19  
akp li 18 Kasım 2011 Cuma 13:14

chp yaptığı birtek güzel iş var oda bu ülkenin yararına olan her şeyi kaldırmak adamlar orda vergi veriyor devletine seyarı kaldır zaten bu ülkede atatürkten sonra chp nin hep yaptığı işlere bakın ismet paşa teyyare fabrikasını kaldırdı atatürkün resimlerini kaldırdı milleti yağ tüp kuyruklarına sokturdu vs atatürkün zihniyetinden çıktı bu parti atatürk işinin en iyisidi evet birtek iş başarıyor şimdiki chp aziz başkan çözüm üretmeden kaldırmayı çok iyi yapıyor şiracılarıda savunur şimdi onu

Yorumu oyla      50      8  
izmir seven 18 Kasım 2011 Cuma 12:33

sayın şanlı sizi tebrik ediyorum haklılığınızda geri adım atmadınız keşke diğer sivil toplum kuruluşlarıda sizin gibi dik durabilse fırıncılar odası pastacılar odası resmen esnafını bırakmış siyaset yapıyorlar esnafının sorunlarını dile getirmiyorlar aziz amcaları üzülmesin diye ne olur siz geri adım atmayın esnaf odaları ticaret odası tüm kuruluşlar geri adım attı siz izmirin simgesi oldunuz artık haklı davanızda ne olur geri adım atmayın kordon esnafı başkanına sahip çık izmirlilerde çıksın

Yorumu oyla      49      8  
can ataklı 18 Kasım 2011 Cuma 12:21

'CHP'nin sorunu siyaset yapmaması. Siyaset yapmıyor ki CHP. Ne var Başbakan'ın gündemide? Bedelli, Van'a yeni şehir, Kanal İstanbul, 9 milyon ev yıkılacak deprem için, yeşil kart yeniden verilecek, Suriye, Irak... Peki CHP ne yapıyor bu gündemde, adamın bir çıkıyor ki Dersim'de katliam yapılmıştır, başında da Atatürk vardır. E bu ne Allah aşkına? Doğru mudur değil midir ayrı konu ama bunun gündemle ne ilgisi var, bunu tartışmanın Türkiye'ye ne faydası var? Bu CHP mezara gömülmeli, sonra da yeni bir şey çıkabilir, artık sosyal demokrat mı olur başka bir şey mi olur... Bu CHP'yi müzeye kaldırmak gerek."

Yorumu oyla      49      8  
Karşıyakalı 18 Kasım 2011 Cuma 12:04

hatay esnafı battı.kaç tane dükkan kepenk kapattı haddi hesabı yok. sıra kordon esnafında.Allahtan karşıyaka esnafıyla probleminiz yok.onun da sebebi ilçeye 7 senede 7 kere gelmemiş olmanızdandır diye düşünüyorum.yerel seçimin bir an önce gelmesini hiç bu kadar istememiştim.

Yorumu oyla      51      8  
kordon sever 18 Kasım 2011 Cuma 11:57

nerde izmirliler çağdaş modern izmirliler niye çıkıp yürümüyorsunuz akp yapıncamı herşey aklınıza geliyor istanbulları gördünüzmü nasıl kenetlendiler asmalımesçit için gürsel tekin en öndeydi hatırlarsınız o gürsel tekin gelsinde izmirde en önde yürüsün göreyim ozaman tebrik edeyim onu ayıptır aziz başkan resmen esnaf düşmanı oldun izmir seni esnaf düşmanı başkan olarak ancak çürükle sağlamı daha ayıramıyorsun başkan erdal izginin dün gece kordon yazısını bir okuyun seyyar kordonu sahiplenmiş

Yorumu oyla      50      9  
cumhur 18 Kasım 2011 Cuma 11:41

sayın kocaoğlu bence son günlerini yaşamakta korkunun ecele faydası yok..kordonla uğraşatıkça halkı kaybetmekte ve esnafı kaybetmekte.düşünün insanlar soğukta dışarıda tenetesiz oturamamakta bunu hangi mantık kabul eder kaldırınız sökünüz atınız diye..Bay Şanlı'dan ise bir vatandaş olarak bir kordon sakini olarak diyeceğim şu; eylemlerni sözde değil sokaklarda çığ gibi büyüyen haklı insanlarla ve kordon esnafıyla miting havasında yapmalı siz saygın kaldıkça şanlı başkan;dükkanlarınızda yıkılır..

Yorumu oyla      51      9  
izmirli 18 Kasım 2011 Cuma 11:41

mustafa yılmaz şıracımısınız siz seninde avrupa görmediğin belli aziz gibi işletmen olsunda öyle konu ş ozman tüm izmiri kaldırcan gel gör akşam olunca seyyarın nasıl milletvekili gibi dokunulmazlığı var orda işletmenin önüne tezgah açıyor zabıtanın gıkı çıkmıyor neymiş dağamı çıksınmış vatandaş karadenizli egeli dağa çıkmıyorda bu zatı muhteremler çıkıyor amaç kordonda seyyarı rahat etirmek operasyonlar onun için esnafla uğraş seyyar rahat etsin erdal izginin yazısını bir oku lütfen

Yorumu oyla      49      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kıyı Ege Van'a gitti
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur ve Encümen üyelerinden ...
Buca’da Ayda Saryal davayı kazandı
Buca Belediye Şirketi Buca-Mar’da İmar Danışmanı olarak görevlendirilen ...
Umuda ağ attılar
Narlıdere Belediyesi, İŞKUR ve Narlıdere Su Ürünleri Kooperatifi engellilerin ...
 
İzmirli seyyah, Başkan Durak’ı ziyaret etti
Yelkenli teknesiyle 3 yıl boyunca 42 ülkeyi dolaşan Özkan Gülkaynak Karşıyaka ...
İZSU 20 köye paket arıtma yaptı, yenileri yolda
2008 yılından itibaren devralmaya başladığı orman köylerindeki su sıkıntısını ...
Ulaşıma ve suya zam geliyor!
İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Ocak'tan itibaren içme suyuna zam yapmaya hazırlanırken, ...
 
Bucalı engelliler stres attı
Buca Engelliler Derneği’nin düzenlediği müzik dinletisinde engelliler ...
Bornova’da iki pazaryeri ard arda açılıyor
Bornova Belediyesi’nin bir süre önce yapımını tamamladığı Mevlana ve Doğanlar ...
Serginin geliri vakıf ve derneklere
Konak Belediyesi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva