HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2011 Perşembe - 11:02

Ulaşıma ve suya zam geliyor!

İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Ocak'tan itibaren içme suyuna zam yapmaya hazırlanırken, ESHOT Genel Müdürlüğü ise otobüs biniş fiyatlarını yüzde 4 artırmayı planlıyor.

Ulaşıma ve suya zam geliyor!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılı tahmini gelir gider bütçesine ilişkin taslak, önceki gün incelenmek ve karara bağlanmak üzere İZSU Genel Kurulu'nda ihtisas komisyonlarına sevk edildi. Yeni Asır’ın haberine göre Kitapçıkta 1 Ocak'tan itibaren geçerli olmak kaydıyla içme suyuna yüzde 10 zam öngörüldü. Görüşülmek üzere komisyonlara sevk edilen kitapçıkta yer alan tarifeye göre konutlarda 0-13 metreküpe kadar 2 lira 24 kuruş olan içme suyu bedeli, eğer İZSU Genel Kurulu onaylarsa 2 lira 46 kuruşa çıkacak. Bu da yeni yılda vatandaşın aile bütçesine ek yük getirecek. Öte yandan İZSU Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra ESHOT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanıp meclise sunulan 2012 mali yılı tahmini gelir gider bütçesinde de otobüs biniş fiyatlarına yüzde 4'lük bir artış öngörüldüğü öğrenildi. Ancak, belediyenin sübvanse etmesi halinde otobüs biniş ücretlerine zam yapılmayabileceği de belirtildi.
 
YARGIDAN DÖNMÜŞTÜ
Geçtiğimiz yıl suya yaptığı zammın, yargıdan dönmesi üzerine vatandaşların fazla ödediği paraları bir sonraki faturalardan düşmek zorunda kalan İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Ocak'tan itibaren içme suyuna zam yapmaya hazırlanıyor. Yönetim Kurulu'ndan suya 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olmak kaydı ile yüzde 10 zam yapma kararı çıkaran İZSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirilen İZSU Genel Kurulu'nda 2012 yılı tahmini gelir gider bütçesini de incelenip karara bağlanması amacıyla oy birliği ile ihtisas komisyonlarına sevk etti.
Önümüzdeki günlerde Plan Bütçe Komisyonu'nun yapacağı değerlendirme sonucu genel kurulda görüşülüp karara bağlanacak olan bütçe kitapçığında 1 Ocak 2012'den itibaren suya yüzde 10 oranında zam yapılması öngörüldü. İhtisas komisyonlarında herhangi bir değişikliğe uğramaması halinde zammın mecliste yapılacak oylama sonrası kesinleşeceği ifade edildi.
 
İŞTE FİYAT TARİFESİ
İncelenmek üzere İZSU Genel Kurulu tarafından plan bütçe komisyonuna sevk edilen kitapçığa göre baremlere göre içme suyu fiyatları 2012 yılı için şu şekilde öngörüldü:
Aylık 0-13 metreküp su bedeli 2 lira 24 kuruş iken 1 Ocak'tan itibaren 2 lira 46 kuruş olması planlandı. Aylık 14-20 metreküp su bedeli ise 5 lira 78 kuruş iken 6 lira 36 kuruşa, 21 metreküp ve üstünün ise 9 lira 33 kuruştan 10 lira 26 kuruşa çıkarılması öngörüldü. Kısa adı K.Ö.P olan Kirlilik Önlem Payı ise kademesiz 1 lira 16 kuruştan 1 lira 27 kuruşa çıkarıldı. Suya yapılan zam, bunlarla da sınırlı kalmadı. Konut dışlarında 11 metreküp ve üstü 8 lira 88 kuruştan 9 lira 76 kuruşa, sanayi kuruluşlarında ise kademesiz baremde 7 lira 13 kuruştan 7 lira 84 kuruşa çıkarıldı. Turistik tesislere verilen suyun metreküp fiyatı kademesiz baremde 5 lira 78 kuruş iken bu rakam yeni düzenlemeye göre 6 lira 36 kuruşa, fırın-hamamlar ise kademesiz 6 lira 91 kuruştan 7 lira 60 kuruşa yükseltildi. Organize sanayi bölgeleri ile serbest bölge aboneliklerinde ise ücret 3 lira 49 kuruştan 3 lira 83 kuruşa çıktı.
Yine aynı düzenlemeye göre şehit gazi abonelerinin ücreti ise 14-20 metreküp arası 2 lira 89 kuruştan 3 lira 19 kuruşa, 21 metreküp ve üstü ise 4 lira 67 kuruştan 5 lira 13 kuruşa yükseltildi. Yapılması öngörülen yüzde 10'luk zamdan engelli aboneler de nasibini aldı. Yeni tarifeye göre daha önce 0-13 metreküp için 1 lira 13 kuruş ödeyen engelli aboneler yeni tarifeye göre 1 lira 23 kuruş, 14-20 metreküp tüketenler 5 lira 78 kuruş öderken yeni tarifeye göre 6 lira 36 kuruş, 21 metreküp ve üstü tüketimlerde ise daha önce 9 lira 33 kuruş öderken yeni tarifeye göre 10 lira 26 kuruş ödeyecek.
 
Kararı, Kocaoğlu verecek
İZSU Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra ESHOT Genel Müdürlüğü'nce hazırlanıp meclise sunulan 2012 mali yılı tahmini gelir gider bütçesinde de otobüs biniş fiyatlarına yüzde 4'lük bir artış öngörüldü. Kurum tarafından geçtiğimiz yıl teklif edilen bütçe ile karşılaştırıldığında otobüs biniş bedellerinin yer aldığı teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinde yüzde 4'lük artış öngörüldü. 2012 yılında kurumun elde etmesi öngörülen gelirin, giderlerinin çok gerisinde kalması nedeniyle 2012 yılında Büyükşehir Belediyesi'nin ESHOT Genel Müdürlüğü'nü 70 milyon lira sübvanse etmesi planlandı. Edinilen bilgiye göre belediyenin öngörülen 70 milyon liralık sübvanse bedelini artırması durumunda ulaşım ücretlerinin sabit kalması da söz konusu olabilecek. Bu konuda karar yıl içinde Başkan Kocaoğlu tarafından verilecek. Eğer belediye sübvanse oranını 70 milyon lirada tutarsa ulaşıma 2012 yılında yüzde 4 zam yapılabilecek.(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alıştık artık 17 Kasım 2011 Perşembe 18:13

zamlara alışık İzmir,hiç tepki verilmediğine göre işler yolunda güzel şehrimizde.Yakışır bu zamlar bize.En pahalı ulaşım en pahalı suyun içildiği İzmir bu özelliğini hep devam ettirmeli.alıştık

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı engelliler stres attı
Buca Engelliler Derneği’nin düzenlediği müzik dinletisinde engelliler ...
Bornova’da iki pazaryeri ard arda açılıyor
Bornova Belediyesi’nin bir süre önce yapımını tamamladığı Mevlana ve Doğanlar ...
Serginin geliri vakıf ve derneklere
Konak Belediyesi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde ...
 
Örnekköy “kesintisiz” ulaşıma kavuşuyor
Örnekköy’ün Yeni Girne Caddesi, Karşıyaka ve çevre yoluna bağlantısını ...
İlk kepçe Başkan Tartan’dan
Konak Belediyesi, Eşrefpaşa Yeşillik Caddesi üzerinde imar planlarında ...
Büyükşehir Meclisi’nde çemkirme tartışması
Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan ikinci meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
CHP Grubu'nda sızıntıya karşı jammer önerisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu’nda konuşulanlar dışarı sızınca ...
Narlıdereli öğrencilerden 1 ton kapak
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin koordinasyonunda engellilere ...
Buca Belediyesinden bir park daha
Buca Yenigün Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde hizmete giren parkın ardından ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva