HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2011 Perşembe - 15:59

Umuda ağ attılar

Narlıdere Belediyesi, İŞKUR ve Narlıdere Su Ürünleri Kooperatifi engellilerin istihdamına katkı sağlayacak dev bir projeye imza atıyor.

Umuda ağ attılar

İZMİR - Aralık ayı itibariyle hayata geçirilecek proje sayesinde engelli gençler, eğitime alınarak balık ağı örme ve tamirini öğrenecek. Narlıdere Su Ürünleri Kooperatifi'ne kayıtlı 70 balıkçının ihtiyacını karşılayacak ağ üretimi sayesinde her engelli aylık 450 lira gelir elde edecek. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ilk etapta 20 engelli genç ile yola çıkacaklarını belirterek, "Amacımız devamlılığı sağlayıp yeni pazarlar bularak daha çok genci istihdam etmek" diye konuştu.
 
Narlıdereli Balıkçıların ağları, engelliler için istihdam kapısı oluyor
Belediye olarak 2004 yılında açtıkları Engelli Danışma Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 120 engellinin ücretsiz hizmet aldığını belirten Başkan Abdül Batur, yalnızca eğitimle kalmayıp, engellilerin hayata tutunacağı çalışmaları da hayata geçirdiklerini söyledi. Bu amaçla bugüne kadar İŞKUR ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa 6 proje yürüttüklerini kaydeden Abdül Batur, yaklaşık 200 engelliyi iş sahibi yaptıklarını ifade etti. Aralık ayı itibariyle İŞKUR, Narlıdere Su Ürünleri Kooperatifi ve Zihinsel Engelliler Derneği ile istihdama dönük yeni bir projeyi başlatacaklarını söyleyen Batur, "Narlıdere Sahilevleri bölgemizde, Su Ürünleri Kooperatifimiz bulunuyor. Bu kooperatife bağlı 70 balıkçı var. Bir proje hazırladık. Orada balıkçılıkla uğraşan esnafımızın balık ağlarını engelli gençlerimiz üretecek. Halk eğitim merkezi öğretmenleri tarafından eğitilecek çocuklarımız, balık ağı örmenin yanı sıra tamirini de öğrenecek. Böylece hem kooperatifin ihtiyaçları karşılanacak hem gençlerimiz para kazanacak. Ulaşım ve yemek giderlerini de biz karşılıyoruz. Engelli gençlerimizin günlük 15 lira gelir elde edeceği projenin protokolü 6 aylık. Ancak biz devamlılığını sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
 
Proje başarılı oldukça başka pazarlar bularak daha fazla kişiye iş imkanı sağlanabileceğini dile getiren Başkan Batur, "İlk etapta 20 engelli gencimizle projeyi başlatacağız. Umuyoruz ki bu sayı ikiye üçe katlanacak" dedi. Narlıdere Belediyesi Engelli Danışma Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Besim Toker ise istihdama yönelik projelerinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, engellileri sadece işe yerleştirmekle kalmadıklarını, bunun yanı sıra iş yerine uyum süreci ve karşılaştıkları her türlü sorunda da yanlarında olduklarını söyledi. Öte yandan, "Yaşama Öğrenerek tutunalım" projesinin de 6 aylık süreyle başladığını ancak İŞKUR tarafından başarılı bulunarak 3 yıla yakın zamandır desteklendiğini anlatan Toker, "Duyarlı işverenlere çağrıda bulunarak, engelli istihdam etmek isteyenlerin bizimle irtibata geçmelerini istiyoruz" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli seyyah, Başkan Durak’ı ziyaret etti
Yelkenli teknesiyle 3 yıl boyunca 42 ülkeyi dolaşan Özkan Gülkaynak Karşıyaka ...
İZSU 20 köye paket arıtma yaptı, yenileri yolda
2008 yılından itibaren devralmaya başladığı orman köylerindeki su sıkıntısını ...
Ulaşıma ve suya zam geliyor!
İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Ocak'tan itibaren içme suyuna zam yapmaya hazırlanırken, ...
 
Bucalı engelliler stres attı
Buca Engelliler Derneği’nin düzenlediği müzik dinletisinde engelliler ...
Bornova’da iki pazaryeri ard arda açılıyor
Bornova Belediyesi’nin bir süre önce yapımını tamamladığı Mevlana ve Doğanlar ...
Serginin geliri vakıf ve derneklere
Konak Belediyesi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde ...
 
Örnekköy “kesintisiz” ulaşıma kavuşuyor
Örnekköy’ün Yeni Girne Caddesi, Karşıyaka ve çevre yoluna bağlantısını ...
İlk kepçe Başkan Tartan’dan
Konak Belediyesi, Eşrefpaşa Yeşillik Caddesi üzerinde imar planlarında ...
Büyükşehir Meclisi’nde çemkirme tartışması
Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan ikinci meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva