HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Kasım 2011 Perşembe - 17:32

Kıyı Ege Van'a gitti

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur ve Encümen üyelerinden oluşan 12 kişilik ekip, Van’da inceleme ve ziyaretlerine başladı.

Kıyı Ege Van a gitti

Van valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya, Çelebibağı Belediye başkanı Veysel Keser’i   ziyaret eden Kıyı Ege Belediyeler Birliği Encümen üyeleri, 90 Belediyenin katılacağı, yeni ve dev bir yardım kampanyası başlatma kararı aldı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur ve encümen üyeleri Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Menemen Belediye Başkan Tahir Şahin, Kuşadası Belediye Başkanı  Esat Altungün, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan,  sabahın erken saatleri itibari ile Van’daki büyük yıkıma tanık oldu.

Van Valisi Münir Karaloğlu’nu Afet İl Müdürlüğü toplantı salonundaki ziyareti sırasında, bölge insanın içinde bulunduğu zor durum hakkında bilgi alarak, Karaloğlu’nun Van ve çevresi için destek ve yardım çağrısına anında cevap verdi. Vali Münir Karaloğlu ‘’Herşeyden önce bugüne kadar bize verdikleri destekten dolayı, ege bölgesi halkına teşekkürler ediyorum. En duyarlı olan ve ençok yardım gönderen ege bölgesi oldu. Bu yüzden Van’lılar adına binlerce kez teşekkür ederim. Şu anda en çok ihtiyacımız olan şey ramazan paketleri gibi hazırlanmış erzak ve yıkanma ve temizlik  sorunlarından dolayı özelikle kadınlarımız için iç çamaşırı. Hava koşullarını sizde görüyorsunuz, insanlarımızın bu iki konuda acil yardıma ihtiyacı var’’ dedi. Van Valisi Münir Karaloğlu’nun  bu sözleri üzerine Birlik Başkanı Abdül Batur encümen üyeleri ile birlikte bir karar alarak ‘’ Kıyı Ege Belediyeler Birliği üyesi bulunan  90 Belediyemiz ve yardımsever insanlarımızın desteğiyle bir kampanya başlatmak kararı aldık. İzmir’e döner dönmez çalışmaları başlatacağız. Gerekli olan malzemeleri hızlı bir şekilde ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaştıracağız’’ dedi.

Van Belediye başkanı Bekir Kaya’yı ziyaret eden Kıyı Ege belediyeler Birliği Encümen üyeleri , bölgedeki son durum ile bilgili Başkan kaya’dan bilgi aldı. Türkiye’nin dört bir yanından yardımların geldiğini fakat yıkımın büyük olduğunu belirten  Kaya  ‘’ Çadırlarda yaşamaya çalışan insanlarımız hava koşullarıylada   mücadele etmek zorundalar. Temiz yiyecek ve iç çamaşırı ciddi sorun. Bu konularda desteklerinizi bekliyoruz’’ dedi.  Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur ‘’Vali Münir Karaloğlu’da aynı sıkıntıları dile getirdi biz Kıyı Ege Belediyeler Birliği Olarak hemen bir kampanya başlattık zaten. En kısa zamanda gereken yardımları Van’a ulaştıracağız, şüpheniz olmasın’’ dedi.

Batur çadır kentte
Kıyı Ege Birlik yönetimi ile  bölgeyi gezen Encümen üyeleri   Et ve Balık Kurumu'nun bahçesinde kurulan çadırkenti ziyaret etti.  Bir çadıra misafir oldu, depremzede çocuk lar ile ilgilenen Başkan Batur , ilköğretim okuluna giden Halit’i kucağına alarak bir süre  sohbet etti, dertlerini dinledi. yaşamak için şartların dahada zorlaştığı çadırkentlerde yaşamaya çalışan çocuklar ile ilgilenen Abdül Batur  onlarla sohbet edip çocuk dünyalarına katılarak oyunlar oynayarak birlikte vakit geçirdi. Çadır kentteki zor yaşam koşullarına tanıklık eden Birlik Başkanı Abdül Batur  ve Birlik üyesi Başkanlar aileler ile görüşerek ve yardım sözü verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da Ayda Saryal davayı kazandı
Buca Belediye Şirketi Buca-Mar’da İmar Danışmanı olarak görevlendirilen ...
Umuda ağ attılar
Narlıdere Belediyesi, İŞKUR ve Narlıdere Su Ürünleri Kooperatifi engellilerin ...
İzmirli seyyah, Başkan Durak’ı ziyaret etti
Yelkenli teknesiyle 3 yıl boyunca 42 ülkeyi dolaşan Özkan Gülkaynak Karşıyaka ...
 
İZSU 20 köye paket arıtma yaptı, yenileri yolda
2008 yılından itibaren devralmaya başladığı orman köylerindeki su sıkıntısını ...
Ulaşıma ve suya zam geliyor!
İZSU Genel Müdürlüğü, 1 Ocak'tan itibaren içme suyuna zam yapmaya hazırlanırken, ...
Bucalı engelliler stres attı
Buca Engelliler Derneği’nin düzenlediği müzik dinletisinde engelliler ...
 
Bornova’da iki pazaryeri ard arda açılıyor
Bornova Belediyesi’nin bir süre önce yapımını tamamladığı Mevlana ve Doğanlar ...
Serginin geliri vakıf ve derneklere
Konak Belediyesi, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi’nde ...
Örnekköy “kesintisiz” ulaşıma kavuşuyor
Örnekköy’ün Yeni Girne Caddesi, Karşıyaka ve çevre yoluna bağlantısını ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva