HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2012 Perşembe - 09:40

Kordon’da araçsız yaz!

İzmir'in simgesi Birinci Kordon, 1 Temmuz'dan itibaren araç trafiğine kapatılıyor. Bazı vatandaşlar radikal kararı desteklerken bazıları İkinci Kordon trafiğinde sıkışıklık yaratacağı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Kordon’da araçsız yaz!

İZMİR - Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) dün öğleden sonra yaptığı toplantısında Birinci Kordon'u araç trafiğine kapatacak radikal bir karar aldı.

Egeli Sabah’tan Ceyhan Torlak’ın haberinde yer alan karara göre önümüzdeki 1 Temmuz'dan itibaren 09.00 ile 24.00 saatleri arasında Alsancak Limanı ile Konak Pier Alışveriş Merkezi arasında kalan bölüme araç giremeyecek. Bu bölümde gün içinde sadece faytonlar ve Büyükşehir Belediyesi'nin akülü araçları işleyecek. Kordon'a giriş ve çıkışı sağlayan tüm sokaklara otomatik bariyer sistemi konulacak. Yetkililer, Kordon'u araç trafiğine kapatan uygulamanın 30 Ekim'e kadar deneneceğini, son kararı tepkilere göre alacaklarını belirtti.
 
OY BİRLİĞİYLE KABUL
İzmir'in simgesi Birinci Kordon'la ilgili radikal karar, İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında toplanan İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde (UKOME) oy birliğiyle alındı.

09.00 - 24.00 saatleri arasında trafiğe kapatılacak Alsancak Limanı ile Konak Pier Alışveriş Merkezi arasındaki bölümde gün boyu araç park etmesine de izin verilmeyeceği belirtildi. Bu kararın Kordon'daki apartmanlarda oturan vatandaşların tepkisine neden olması bekleniyor. Araç trafiğinin yasak olduğu saatlerde bu bölüme ambulans, itfaiye, çöp ve polis araçları da birkaç noktadan kontrollü olarak giriş, çıkış yapabilecek. Böylece Kordon, gün içinde yayalara ve sadece faytonlara açık bir hal alacak. Alınan kararın önceki yıllarda yapılan yaz uygulamasından farklı olduğu, İzmir'de ilk kez Kordon'un gün boyu tamamen trafiğe kapatıldığı belirtildi.
 
FAYTON SEFASI
Uygulamanın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı "Kordon'da fayton keyfi" projesiyle ilgili ön hazırlık amacıyla yapıldığı belirtildi. İzmir'e kurvaziyer gemileriyle gelen turistlerin ve vatandaşların faytonlarla trafiğe kapatılan alanı gezip dolaşabileceği öğrenildi.

TEPKİ DE VAR DESTEK DE
Kordon'da araç parkına ve trafiğe son verecek uygulamaya bazı vatandaşlar ile taksiciler tepki gösterirken, bazı vatandaşlar da destekledi. Uygulamanın zaten sıkışık olan İkinci Kordon trafiğini içinden çıkılmaz hale sokacağını savunan taksi şoförleri, radikal kararın gözden geçirilmesini istedi. Kordon'daki apartmanlarda yaşayan vatandaşlar da, araçlarını gün içinde park edecek yer bulmakta zorlanacaklarını belirterek karardan dönülmesi gerektiğini ifade etti. (Ceyhan Torlak/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yalçınkayalı 28 Haziran 2012 Perşembe 04:16

VALLA BRAVO BU İZMİRLİ YÖNETİCELERE BEH ALSANSANCAK TRAFİĞİ ZATEN BİR KEŞMEKEŞ DAHA BİR KEŞMEKEŞ OLSUN .TALATPAŞA TRAFİNİN İÇİNDE BİR AMBULANSIN İÇİNDE İNŞALLAH BİR YAKININIZ OLUR YADA AKŞAM SAATLERİNDE BİRİNİZİN EVİ YANAR İTFAYE GELEMEZ .BAKALIM O ZAMAN NE KARAR VERCENİZ .ZATEN İZMİRİ BİTİRDİNİZ .BİRAZDA BİTİRİN.BAKALIM NOLCAK.

Yorumu oyla      13      5  
Serdar BUCALI 14 Haziran 2012 Perşembe 18:13

Bu kararın beraberinde kordon ve tüm İzmir sahiline bol miktarda ağaç dikilmeli ve rengarenk aydınlatılmalıdır.Bunca zaman niye çöl gibi bırakıldı anlamak mümkün değil.Çorak Ankara bile yemyeşil yapılmışken neden güzel İzmir'imize bu çok görülüyor.Lütfen tüm Sahilimizi ve şehrimizin bütün caddelerine bol miktarda ağaç dikelim.Hiç olmazsa bunu mahkemesiz başaralım..

Yorumu oyla      16      6  
DEMOKRAT 14 Haziran 2012 Perşembe 16:07

Çok Büyük Bir Yanlıştan Bahsetmek İstiyorum.FUAR Alanın"ın Açık Olan Kısımları Tekrar,Eskiden Olduğu Gibi PARK ALANI Olarak Hizmete Açılması Gerekmektedir.Kordon"da Yaşanacak Sıkıntının tek Çözümü Fuar"dır.

Yorumu oyla      20      6  
DEMOKRAT 14 Haziran 2012 Perşembe 16:01

Madem Araçlar Giremeyecekse,O Zaman EL ARABALI EŞKİYALARIN"da Girmemesi Gerekiyor.Şayet Araçlara Belediyenin Gücü Yetip,Eşkiyalara Yetmeyecekse Hiç Anlamı Olmaz.

Yorumu oyla      32      8  
Sinan ÖZTAN 14 Haziran 2012 Perşembe 15:09

1.Kordonun araç trafiğine kapatılması kararı iyi bir uygulama,Kapatılma sonra bazı sıkıntılar ortaya çıkacaktır.En önemli sorun yüzlerce araç nereye park edecek.İkinci kordon trafiğinde yığılmalar olacak.Bu kararı alan yetkililer bunları düşündüler mi?İzmir'in en önemli sorunlarının başında otopark sıkıntısı gelmektedir.

Yorumu oyla      20      7  
veli 14 Haziran 2012 Perşembe 13:23

çok doğrı bi karar

Yorumu oyla      35      8  
kordon aşığı 14 Haziran 2012 Perşembe 12:48

seviyorum ben bu adamı ya ömür şanlı bu şehre çok şey kattı bu projeler mükemmel insanların vakit geçireceği sosyal alanlar olmalı her yer araç izmir dışına çıktımmı ne doğduğum semt gelir aklıma ne de izmir kordon bir başka başkadır benim kordonum

Yorumu oyla      31      10  
UmT 14 Haziran 2012 Perşembe 12:38

İşte bu süper haber insanların vakit geçireceği sosyal alanlar olmalı her yer araç araçlar insanlardan daha rahat ilerliyordu :D Teşekkürler belediye'ye sosyal belediyeciliğin örneği...

Yorumu oyla      39      8  
HALKA 10.59 14 Haziran 2012 Perşembe 11:57

KORDON İNSANIYLA GÜZEL SAYIN HALK KORDONUN SÜSÜ İNSANDIR EĞER AVRUPAYA GİDERSEN BU TİP YERLER HALKA AÇIK İŞLETMELER DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE İNSANLARI KALDIRIMLARDA AĞIRLARLAR BİRDE BURDA SATILACAK HER TÜRLÜ ÜRÜN İZMİR VE ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK BURDA SATILCAK ÜRÜNLERLE SUCUSU MANAVI PEYNİRCİSİ ZEYTİNCİSİ VS ÜRÜN SATAN İNSANLARDA KAZANACAK BUNLARDA HARCAMALARINI TEKSTİLE MOBİLYA YA GIDAYA HARCIYACAK BU BİR DÖNGÜDÜR KAPI ARALIKLARI AÇIK OLDUĞU SÜRECE TABİKİ ARTIK ORDAKİ AİLELER YAZLIKLARNDA

Yorumu oyla      43      6  
halk 14 Haziran 2012 Perşembe 10:59

işletmelerin sahil yoluna attıkları koltuklara ne demeli peki...

Yorumu oyla      16      50  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Önce onlar buluştu
Avusturya Büyükelçisi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Avusturya Cumhurbaşkanı ...
Konaklı kadınlar deniz sezonunu açtı
Konak Belediyesi, yaz sıcağının kendisini hissettirmesiyle birlikte kadınlar ...
Büyükşehir Meclisi'nde kent kart gerginliği
Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan oturumuna AK Parti Meclis Üyesi ...
 
Konak Belediyesi’nden Atilla Spor açıklaması
Konak Belediyesi, Atilla Mahallesi’nde Atilla Spor Kulübü tarafından kullanılan ...
Aliağalı miniklerin mezuniyet coşkusu
Aliağa Belediyesi Çocuk Evi’nde miniklerin mezuniyet coşkusu yaşanıyor. ...
Kıyı Ege’nin Güneydoğu Semineri Gaziantep’te başladı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerden gelen 140 bürokrat ...
 
Ayşe Kaya Anaokulu’nda karne heyecanı
Karşıyaka Belediyesi Ayşe Kaya Anaokulu’nun minik öğrencileri yılsonunda ...
Alaçatı Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konseri büyüledi
Alaçatı Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konseri dinleyicilerden tam not aldı.
Türkiye’nin hafızalara kazınan kareler Karşıyaka'da
İzmir’in tarihinden izler taşıyan Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğrafevi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva