HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2012 Çarşamba - 20:18

Büyükşehir Meclisi'nde kent kart gerginliği

Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan oturumuna AK Parti Meclis Üyesi Soysal’ın kent kart alım fiyat eleştirisi damga vurdu. Su zammının ‘resmen’ geri alındığı toplantı CHP Grubu’nun AK Parti Grubu’na kinayeli tebriğine de sahne oldu.

Büyükşehir Meclisi nde kent kart gerginliği

İZMİR - Büyükşehir Belediyesi Haziran ayın olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı tarafından gerçekleştirildi.  

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ak Partili meclis üyesi Sıddık Soysal Kentkart için alınan 4 lira 75 kuruşluk depozito ücretini eleştirdi. Vatandaşın soyulduğunu söyleyen Soysal, “Bu kent kartın maliyetinin ne olduğunu ilgili arkadaşlar söylesin. Şu gördüğünüz kent kart 4 lira 75 kuruş. Bunu mecliste ilgili bürokratlar açıklasın. Vatandaş 10 lira kart parası veriyor ama kartın içine bakmıyor. Bir okutuyor ki içinde 5 lira 25 lira kalmış. İzmir halkı maalesef nasıl soyulduğunun farkında değil. Haberi bile yok. Bunu bir vatandaş dile getirdi ve kamuoyu ile paylaşılmasını istedi. Kartın maliyetinin aşağı çekilmesi için özellikle dilek ve temennide bulunuyorum” dedi.

Soysal’ın maksadını aşan sözler sarf ettiğini belirten Adnan Oğuz Akyarlı ise Soysal’ın sözlerinin tutanaklardan çıkarılmasını talep etti. Akyarlı, “Tabi ki araştırmak meclis üyesi olarak göreviniz ama ancak yeterli bilgi olmadan yargıya varmamak gerektiğini düşünüyorum. Maksadı aşan bir ifade ile bunu söylediğinize inanıyorum. Dil sürçmesi oldu. Bu söylediğiniz sözün tutanaklardan çıkarılmasını istiyorum. Bu bilgi olmadan yargıya varamayız” diye konuştu.
 
Dilinin sürçmediğini ifade eden Soysal, “Hayır dilim sürçmedi. Haber olması için seçilmiş bir sözcüktür. Bu kent kartta alınan para gayri ahlaki desem o da ağır olacak ama resmen İzmir halkı soyuluyor. Bu kesinlikle maliyetinin üzerinde... Biz İzmir halkının cebinden haksızca alınan bu paranın iadesini istiyoruz” yanıtını verdi.

Sıddık Soysal’ın sözleri tutanaklardan oybirliği ile çıkarıldı. 

CHP GRUBUNDAN ‘KİNAYELİ’ TEBRİK
AK Parti İzmir İl Kongresi’nde bakan seçilen ancak rakibi Abdullah Tekbaş’ın itirazı üzerine kaçakçılıktan sabıkası olduğu gerekçesiyle Konak 1 No’lu Seçim Kurulu tarafından düşürülen Ömer Cihat Akay’ın adı mecliste de geçti. Toplantıda CHP grubunun imalı bir ‘tebrik’ açıklaması Ak Parti Grubu’nu kızdırdı. CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan, 11 Haziran Pazartesi günü yapılan Belediye Meclis toplantısında kongrelerini yapan Ak Parti, CHP ve MHP’de seçilen il başkan ve yönetim kurullarını tebrik ettiklerini belirterek “Ancak üzücü bir olay oldu. İki gün aradan sonra biz bu kez de yeni seçilen Ak Parti İl Başkanı ve yönetim kurulu tebrik ediyoruz” dedi. Bu sözlere Ak Parti sıralarından bireysel tepki verenler olsa da kimse yanıt vermedi. 
 

SU ZAMMI ‘RESMEN’ GERİ ALINDI

Öte yandan meclis, İzsu Genel Kurulu ise 1 Temmuz’den geçerli olacak yeni su tarifesini oyçokluğuyla kabul etti. Mayıs ayında alınan ve 1 Haziran’dan itibaren yürürlüğe giren ortalama yüzde 21 zamlı tarifenin kamuoyunda büyük tepki çekmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla İZSU Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen bu tarifede kademe sayısı 3’ten ikiye indirildi. Böylece 0-13 metreküp arası su tarifesi tarihe karıştı. Yeni tarifeye göre 0-20 ve 21 ve üzeri tarifesi 1 Temmuz’dan itibaren uygulanacak. Buna göre Mayıs ayında 2,24 TL olan 0-13 metreküp suyun bedeli 1 Temmuz’dan itibaren 0-20 metreküpte 2,82 TL olacak. Yüzde, 14,5 zamlanacak. Ancak, Mayıs’ta 20 metreküp suya 75 TL, Haziran’da 86 TL ödeyen abone 1 Temmuz’dan itibaren 56 TL ödeyecek. Sadece Haziran ayında uygulanabilen ortalama yüzde 21”li zamlı tarife ise ay sonunda iptal olacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 15 Haziran 2012 Cuma 15:15

4 lira 75 kuruşu çok gören S. Soysal, acaba kredi kartları için bankaların kaç lira istediğini biliyor mu. Onlara da bunların maliyetinin kaç lira olduğunu sorabilir örneğin. Üstelik her yıl ve yeni kart bile vermedikleri halde aidat diyerek istedikleri paralar için bir de onlara efelense diyorum. Bence bu kartlarla uğraşsa, partisi, kendisi ve vatandaş için daha yararlı bir iş yapmış olur.

Yorumu oyla      11      5  
mehmet şakbaz 14 Haziran 2012 Perşembe 08:10

ya bu aadam nekadar boş işlerle uğraşıyorya akpartide başka kişi yokmu langur lungur konşuyor kendi bile anlamıyor analtıklarına

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediyesi’nden Atilla Spor açıklaması
Konak Belediyesi, Atilla Mahallesi’nde Atilla Spor Kulübü tarafından kullanılan ...
Aliağalı miniklerin mezuniyet coşkusu
Aliağa Belediyesi Çocuk Evi’nde miniklerin mezuniyet coşkusu yaşanıyor. ...
Kıyı Ege’nin Güneydoğu Semineri Gaziantep’te başladı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerden gelen 140 bürokrat ...
 
Ayşe Kaya Anaokulu’nda karne heyecanı
Karşıyaka Belediyesi Ayşe Kaya Anaokulu’nun minik öğrencileri yılsonunda ...
Alaçatı Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konseri büyüledi
Alaçatı Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konseri dinleyicilerden tam not aldı.
Türkiye’nin hafızalara kazınan kareler Karşıyaka'da
İzmir’in tarihinden izler taşıyan Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğrafevi ...
 
Yeni oyuncaklarını çok sevdiler
Kahramanlar Mustafa Öğütveren İlköğretim Okulu Anasınıfı yeni öğretim yılına şimdiden hazır.
'Arsa mağdurları'nın avukatı komisyona katılmadı!
Balçova’da 40 yıldır tapulu arsalarına imar izni alamayan “Arsa Mağdurları’na” ...
Gazeteci Fevzi Yılmaz’ın adı Narlıdere’de yaşayacak
İki yıl önce amansız bir hastalık neticesinde kaybettiğimiz gazeteci Fevzi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva