HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 15:01

Konu: Altyapı... Bayraklı masası!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarına hızlı çözüm bulmak için başlattığı koordinasyon toplantılarına Bayraklı ile devam etti. Toplantıda Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ulaşımı rahatlatacak alternatif bağlantı yolları masaya yatırıldı. Yağışlı havalarda su birikintilerinin yaşandığı Sevgi Yolu ile Tepekule Pazaryeri’nin altyapı sorununu çözecek çalışmalar gündeme geldi.

Konu: Altyapı... Bayraklı masası!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarını yerinde belirlemek ve çözümleri hızlı bir şekilde hayata geçirmek için başlattığı koordinasyon toplantılarına Bayraklı ile devam etti. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıda, Bayraklı Şehir Hastanesi için geliştirilmesi planlanan alternatif bağlantı yolları, ilçede ulaşımı daha konforlu hale getirecek ulaşım ve su baskınlarını önlemek için yapılan çalışmalar konuşuldu.

Temiz bir kent için çalışmalar artırılacak
Toplantının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçe belediyeler arasındaki uyum ve koordinasyonun önemine değindi. Başkan Tugay, kent temizliğine önem verilmesini, çevreye moloz ve atık atılmaması için gereken önlemlerin alınması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi.

“Şehrin yoksulluk envanterini birlikte çıkaralım”
Koordinasyon toplantısında sosyal belediyecilik çalışmalarının önemine vurgu yapan Başkan Tugay, sosyal yardımların sağlıklı bir şekilde ihtiyaçlı kişilere ulaştırılması için bir yazılım hazırladıklarını, bu yazılımı ilçe belediyeleri ile birlikte kullanacaklarını söyledi. İlçe belediyeleri ile birlikte şehrin yoksulluk envanterini çıkartmak istediklerini aktaran Başkan Tugay, “Kimlere ne yardım yapılacağını belirleyeceğiz. Yaş almış, engelli, 0-3 yaş arası çocuklarla ilgili de ayrıca çalışmalarımız olacak. Bayraklı sosyo- ekonomik açıdan dezavantajlı bir bölge. Bu çalışmaları ihmal etmeyelim. Sağlık destek hizmetleri açısından da benzer çalışmaları yapmak gerekiyor. Büyükşehir’in ve ilçe belediyesinin  ayrı ayrı değil bir koordinasyon içinde bu hizmetleri vermesini sağlayalım. Hem sizin hem bizim ekiplerimiz çalışmaların tüm detaylarına hakim olmalı” diye konuştu.

Şehir Hastanesi’ne ulaşım rahatlayacak
Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Bayraklı Şehir Hastanesi’ne ulaşımı rahatlatmak için planladığı alternatif yol güzergahları üstünde de duruldu. Çevre yolunu kullanarak hastaneye ulaşımın sağlandığını anımsatan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım “Üst ölçekli imar planları ulaşım sistemi açısından yetersiz. Üst ölçekli imar planları yeniden gözden geçirilecek. Ancak bu konu öncelikle Ulaşım Master Planı revizyonunda ele alınacak. Kent bütününde ve bölgesel olarak çok önemli bir merkez olan Şehir Hastanesi’nin ulaşım sorununu, yeni bağlantı noktaları ile çözmeyi hedefliyoruz. Böylece ulaşım konusunda problemleri gidererek daha rahat ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlamış olacağız” dedi.

Yeni otobüs hatları
Toplantıda Bayraklı Şehir Hastanesi’ne sefer yapan ESHOT otobüs hatları da gündem geldi. Şu anda 5 farklı hattan toplam 21 otobüsle, günde toplam 293 servis yapıldığına dikkat çeken ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoğlu, bölgenin anlık ihtiyaçları doğrultusunda ilave seferler yapıldığını ayrıca yeni hat planlamalarına yönelik çalışmaların sürdüğünü de açıkladı.

Sevgi Yolu ile Tepekule Pazaryeri’nde su baskınlarını önleyecek proje
İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan da Bayraklı özelinde hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yağışların yoğun olduğu dönemlerde özellikle düşük kotlu bölgeler olan Tepekule Pazaryeri ve Sevgi Yolu’nda suyun birikerek baskınlara neden olduğunu anımsatan Gürkan Erdoğan, bu sorunu çözmek için proje hazırladıklarını, SİT izinlerinin ardından çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Çalışma başladıktan sonra yağmur suyu kanallarının oluşturulacağı ve yağışla gelen suyun, Bornova Çayı’na ulaştırılacağı bilgisi verildi.

Önal’dan Başkan Tugay’a teşekkür
Toplantıda, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürütecekleri çalışmaların ilçe için önemine dikkat çekti. Başkan Tugay’a destekleri için teşekkür eden Önal, birlikte yol alarak sorunları daha hızlı çözüme kavuşturacaklarını vurguladı.
Programın ardından Önal, Başkan Tugay’a, Bayraklı’da yapılan kazılar sonucu elde edilen arkeolojik buluntulardan esinlenerek seramik sanatçısı tarafından yapılan,  M.Ö 6. yüzyılda koku, parfüm, gül yağı, ilaç şişesi olarak kullanılan alabastron (vazo) hediye etti.

 
Sulama kanalında feci ölüm!
 
Erdoğan'dan 'sosyal medya' tepkisi: Dijital faşizm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa Belediyesi'nden 'kütüphane' açıklaması
Kemalpaşa Belediyesi, ilçede bulunan belediye kütüphanelerinin kapatılacağı ...
Buca'da Çınar Anaokulları yeni döneme 'merhaba' dedi
Buca Belediyesi’nin fiziksel şartlarını, kapasitesini ve eğitim sistemini ...
100 gün raporu... Karabağlar'da neler yapıldı?
Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, göreve gelişinin ardından ...
 
Karşıyaka'yı gençler tasarlayacak!
Karşıyaka Belediyesi’nin, kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi ...
Konak'ta ücretsiz sağlık taraması!
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Barbaros’un kaldırımları yenileniyor
Menderes Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
 
Kemalpaşa'da işçi isyanı!
İşten atılan Kemalpaşa Belediyesi işçileri belediye binası önünde eyleme ...
Yelki GüzbelCafe çalışmaları başladı!
Güzelbahçe Belediyesi, GüzbelCafelere bir yenisini daha ekleyerek Yelki’de çalışmalara başladı.
Bornova 'Müzeler Kenti' olma yolunda
Bornova Belediyesi, ilçeyi Müzeler Kenti’ne dönüştürme hedefiyle kapsamlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva