HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2012 Pazartesi - 09:51

Konak’ta denize girmeyen kalmasın!

Havalar ısınınca herkesin hayali; serin sular, sıcak kumlar, gün boyu dinlenme… İşte bu hayal üç yıldır Konaklı kadınlar ve çocuklar için hayal değil, gerçek.

Konak’ta denize girmeyen kalmasın!

İZMİR - Konak Belediyesi’nin kadınları ve çocukları denize, kampa götürmek yaptığı pek çok hizmetin içinde kuşkusuz en öne çıkan hizmetlerinden biri... Sosyal sorumluluk anlayışıyla bir günlüğüne de olsa vatandaşının moralini düzeltmeyi, mutlu etmeyi görev edinmiş bir yerel yönetici olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yıl boyu 15 semt evinde çeşitli kurslara gelerek yorulan, karne sevinci yaşayan minikler ve 113 mahallede yaşayan kadınları 3 yıldır denizle buluşturuyor.

Konak Belediyesi bu yıl da haziran ayı başından bu yana her gün 200 kadın ve çocuğu deniz hayaline kavuşturuyor. Eylül ayına kadar sürecek günübirlik tatilde sağlık çalışanları da her an konukların hizmetinde. Urla Altınköy Çiftlik Evleri sahilinde sezon sonuna kadar 15 bin kadın ve çocuğun denizle kucaklaşması planlanıyor.
 
MAHALLEDEN ALINIYOR
Sabah saat 09.00’da mahalle muhtarlığının önünden alınan kadınlar ve çocuklar 45 dakikalık yolculuktan sonra Altınköy’ün muhteşem kumsalı ve serin maviliği ile kucaklaşıyor. Önce evlerden getirilen kahvaltılıklar çay ikramı eşliğinde yeniyor. Sonra cankurtaran gözetiminde deniz sefası başlıyor. 40 derece sıcaklıktan sonra buz gibi Ege Denizi’yle serinleyen konukların sevinci, mutluluğu görülmeye değer. Yıllardır İzmir’de yaşayan ama hiç Urla’yı görmemiş olanlar da var, deniz kentinde yaşamalarına rağmen denize hayatında bu kadar yakın olmamış, deniz suyuna ayağını dahi sokmamış olanlar da var. Evet, belki inanılacak gibi değil ama denize hiç girmemiş pek çok kadın ve çocuk Konak Belediyesi sayesinde bir ilki yaşıyor. Yüzmeyi bilmese de deniz suyu ile tanışıyor, en azından ayaklarını suya sokuyor, çocuklar gibi suyla, kumla oyuyor, güneşleniyor. Denize girmeyen kadınlar ise öğle yemeği saatine kadar gölgede komşu sohbetleriyle vakit geçiriyor. Gün öğle saatini gösterdiğinde ise Altınköy Çiftlik Evleri’nin kafeteryasında belediyenin ikram ettiği yemekler yeniyor, çaylar, kahveler içiliyor. Keyifli bir gün geçiren kadınlar ve çocuklar gün sonunda tekrar mahalle muhtarlıklarının önüne bırakılıyorlar.
 
BİR GÜNLÜK MORAL
Ev kadınlarını ev, iş, kurs stresinden kurtarıp bir günlüğüne de olsa farklı bir gün geçirmelerine, moral depolamalarına imkan tanıyan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, bütün kadınların takdirini ve sevgisini kazanıyor. Hayır dualarıyla adından söz eden kadınlar, saf ve doğal sevgisiyle Başkan Tartan’a ‘Hakan Amca’ diyecek kadar kendisine yakın hisseden çocuklar ‘teşekkür ederiz’ diyorlar. Bir lira bile harcamadan evlerine dönen kadınlar beklide unutulmaz bir anıyı hatıralarına kazımış oluyorlar. Bunun mimarı da kuşkusuz Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan. Kadınların ve çocukların mutluluğu, hayır duası ve sevgileri ise Tartan’ın en büyük hazinesi oluyor. ‘Bugün başkası için ne yaptın? sorusunun karşılığını da ‘’vatandaşı mutlu ettim’ oluyor. Kafasını her gün yastığa huzurlu koymak için laf değil, hizmet üreten Başkan Tartan da böylece amacına ulaşmış oluyor. ‘Mutlu kadın, mutlu aile’ sloganı ile bu hizmeti devam ettireceğini söyleyen Tartan, “Görevde olduğum sürece kadınlarımızı el üstünde tutacağım. Onlar bizim analarımız, kız kardeşlerimiz, kızlarımız. Bir evde kadın mutluysa, o evde huzur ve sevgi vardır” diyor. O da bu huzura, sevgiye karınca kararınca katkıda bulunuyor. Sevgiyle ellerinden tutuğu kadınları her daim yüceltiyor.


Urla’da Gültepe semtinden gelen kadın ve çocukların ağırlandığı gün onlarla birlikteydik. Sevinçlerine, mutluluklarına, keyiflerine yakından tanıklık ettik, duygularını öğrendik. Bakın neler dediler…

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçovalı Kadınlar kendi geleceklerini kuruyorlar
Altı yıldır el emeklerini, göz nurlarını satışa sunarak evlerini geçindirmeye ...
Bembeyaz bir Konak için!
Konak Belediyesi ekipleri yaz sezonu boyunca 30 tondan fazla kireç kullanacak…İstinat, ...
İzmir’de ‘asfalt harekatı’ başladı
İtirazlar nedeniyle 3 ay geciken kent içi asfaltlama çalışmaları, KİK ...
 
Üçyol-Üçkuyular Metro hattı için yeni tarih 31 Aralık
Mayıs 2012’de bitmesi gereken Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları ...
Sındır’dan müjde: 15 bin kişilik stada başlıyorum
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, aylardır tartışılan stat ...
Selçuk Savcı'nın yeni hayatı evinin balkonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonların ardından tutuklanıp, ...
 
Başkan Durak'tan 16 yeni park müjdesi
Karşıyaka’da yeşil alan atağı sürüyor. Kentin en önemli eksiklerinden ...
Seferihisar'da başkan dahil herkes temizlikte!
Seferihisar Belediyesi yeni başlattığı uygulamayla en üstten an alta kadar ...
Büyükşehir 1,4 milyar TL Hazine borcunu sıfırladı!
Hazine’ye olan borçlarını 2012 yılı sonunda bitireceğini açıklayan İzmir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva