HABERLER>EGE
22 Haziran 2011 Çarşamba - 09:06

Kocasından kaçarak ölümden kurtuldu

Balıkesir'de kocası Selami Özkan'ın, plastik boru kerpeten, makas ve bıçakla iki gün işkence ettiği Nurgül Özkan, "Kaçmasaydım beni doğrayacaktı" dedi.

Kocasından kaçarak ölümden kurtuldu

İZMİR - Adana'da bisküvi toptancılığı yaparken iflas eden Selami Özkan (38), 9, 5, 2 yaşlarındaki 3 çocuğunu ve 10 yıllık eşi Nurgül Özkan'ı (38) yanına alıp 2 ay önce Balıkesir'e yerleşti. Çift, Aygören mahallesinde bulunan inşaat halindeki üç katlı binanın ikinci katına taşındı. Ancak, Balıkesir'de de bir türlü işlerini düzene sokamayan Selami Özkan bunalıma girdi. İddiaya göre, geçen hafta üç çocuğunu Adana'daki akrabalarının yanına yollayan Selami Özkan, akşam eve gelip kendisini aldattığını düşündüğü eşini banyoya kilitledi.
 
ACI ÇEKMESİN DİYE
Canavar koca, acıyı fazla hissetmesin diye ağrı kesici haplar içirdiği eşini çırılçıplak soyup ıslattıktan sonra plastik boru, kerpeten, makas ve bıçakla darp etti. Sapıkça işkence yöntemleri uygulayan koca, kerpeten ve makasla etlerini sıktığı 10 yıllık eşine defalarca da tecavüz etti. İşkence evindeki ikinci günün sonunda, vücudunda morarmadık yer kalmayan zavallı kadın, kaçış planı yaptı. Dayak atmaktan yorulan canavar kocanın banyoda gözlerinin sabunlu olmasını fırsat bilen Nurgül Özkan, can havliyle kendini ikinci katın penceresinden dışarı attı. Cadde ve sokaklarda yalın ayak koşturup yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Anafartalar Polis Merkezi'ne sığındı. Talihsiz kadın kendisini tanınmaz hale sokan eşinden şikayetçi oldu.
 
15 GÜNLÜK RAPOR
Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alınan Nurgül Özkan'ın sağ ayak 5 parmağında morluklar (ekimoz) ve çatlaklar, her iki gözünde morluk ve gözlerde kan toplaması, burun üstünde darbe sonucu oluşan yüzülme ve sıyrık, sol elmacık kemiğinde ve her iki kulak bölgesinde morluklar, alt ve üst dudaklarda ödemler tespit edildi. Ayrıca sağ bacak üst ön yüzde 4 santim genişliğinde, 10 santim derinliğinde bıçak kesikleri, sırtında ve sol boyun bölgesinde 2 santim derinliğinde kesici ve delici alet yaraları, sırtında, iki bacağında ve kalçalarında morluklar saptanan kadına 15 gün iş göremez raporu verildi.
 
"KABUS 2 GÜN"
Eve baskın yapan polisler Selami Özkan'ı bulamadı. İşkence aletleri ve bazı özel eşyalarını alıp kaçtığı belirlenen Özkan'ın 'adam öldürmeye teşebbüs', 'adam kaçırma', 'tecavüz', 'zorla alıkoyma' ve 'işkence' suçlarından arandığı bildirildi. Kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Ayşe Paşalı ve Selma Civek cinayetlerini hatırlatan tüyler ürpertertici olayın ardından Yeni Asır'a konuşan Nurgül Özkan, gözyaşlarını tutamadı. Eşinin daha önce de kendisini sürekli dövdüğünü, Adana'da iki kez polise şikayetçi olduğunu ancak çocuklarını göstermeyeceği tehditi üzerine şikayetinden vazgeçtiğini belirten talihsiz kadın, kabus gibi 2 günü şöyle anlattı:
 
EN KÖTÜ SÜRPRİZ
"Geçen hafta çocuklarımı ailesinin yanına yolladı, bana da büyük bir sürprizi olduğunu söyledi. O gün eve elinde büyük bir plastik boru ve kıyma makinesiyle girdi. Boruyu sallıyordu. Kıyma makinesini de evde kıyma yapıp satmak için aldığını söyledi. Bana çok iyi davrandı, aklıma hiç kötü şey gelmedi. Dışarı çıkıp yarım saat sonra döndü. Tüm kapıları kilitledi. Önce bir odada öldüresiye dövdü, sonra banyoya soktu. Kerpeten, makas, bıçak ve plastik boru ile karşıma geçti. Kıyafetlerimi çıkarttırıp tüm çıplak vücuduma plastik sopayla vurmaya başladı."
 
KIYMA MAKİNESİ
Kerpetenle kollarını, bacaklarını ve ellerini sıkıştırdığını anlatan Nurgül Özkan, şöyle devam etti: "Bana, 'ağrı kesici ilaçlar aldım. seni iki ay boyunca iyileştirip iyileştirip döveceğim. en sonunda da uyutup bütün organlarını keserek kıyma makinesine atıp doğrayacağım' dedi. Çok korkuyordum. Bir yandan dövüp bir yandan da tecavüz ediyordu. Eve 3-4 kişi daha getirip fotoğraflarımı çekerek çocuklarıma göstereceğini, internette yayacağını söylüyordu. Bir ara yorulup duş almaya başladı. Gözleri sabunluyken pencereyi açıp kaçtım."

Eşinin bir an önce yakalanması ve cezasını çekmesini isteyen Nurgül Özkan, "Başka kadınlar da aynı duruma düşsün istemiyorum. Devlete güveniyorum. Bize sahip çıkacağına inanıyorum. Çocuklarımı da çok özledim. Onları bana geri getirsinler" dedi.
 
Kadın milletvekillerinden destek
Talihsiz kadına ilk destek CHP Balıkesir Milletvekili Avukat Ayşe Nedret Akova'dan geldi. Milletvekili olmadan önce Balıkesir'de şiddete maruz kalan birçok kadının ücretsiz avukatlığını yaptığını anlatan Akova, "Maalesef Türkiye'de kadınlarımız aile içi şiddetet maruz kalıyor. Bazen bunlar ölümle sonuçlanıyor. Nurgül kardeşimize elimden gelen tüm desteği vereceğim. Balıkesir Barosu ile görüştüm ve avukat atanmasını istedim. Nurgül'ün her konuda yanında olacağım ve bu olayın peşini bırakayacağım" dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu ise, "Kadına şiddet ve tehdit ülkemizin kanayan yarası. Bu konuda geçmiş dönem milletvekillerimiz yasa teklifi hazırladılar. Yeni dönemde bu yasa teklifinin meclisten çıkması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizin kanayan yaralarından olan bu tür olayların sona ermesi için hükümetimiz elinden geleni yapacaktır. Bizim de yeni dönemde ilk çalışmalarımızın başında bu yasa teklifinin meclise gelmesi olacak" diye konuştu. (Devrim Derin/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir lunapark cinayeti de Balıkesir’den
Haftasonu İstanbul’daki lunapark kazasında ölen Hatice Ataman’ın ardından ...
Ege'nin başı 'yaz'lık köpeklerle dertte
Belediye başkanları, çocuklara sınıf geçme hediyesi olarak evcil hayvan ...
Kuşadası Limanı’nda yıkımlara onay çıktı
Aydın 1. İdare Mahkemesi, Kuşadası Limanı’ndaki 52 işyerinin yıkımıyla ...
 
İki korkuyla baş edilmez
Kütahya'nın Simav ilçesinde, 19 Mayıs'taki 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ...
Kaynanası vurunca gerçeği öğrendi
Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde karıştığı bir olayla tüfekle vurulup yaralanan ...
Her şey carettalar için
Muğla'nın Ortaca ilçesinde deniz kaplumbağalarının (caretta caretta) yaralanmasını ...
 
Bodrum sahilinde bomba paniği
Bodrum’da gözlüklü sığ suda dalış yapan tatilciler iki el bombası gördü. ...
6 yaşındaki Mert'in cesedi bulundu
Şiddetli yağış nedeniyle debisi yükselen derede kaybolduğu tahmin edilen ...
Koca dehşetine son kurban Fatma Bağcı
Sürekli cinsel ilişkiye zorlandığı gerekçesiyle savcılığa başvurarak kadın ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva