HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 20:45

Kocaoğlu’na göre İnciraltı çöpsüz üzüm

Ekspo’nun İnciraltında’nda yapılması halinde kamulaştırmaya gerek olmayacağını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, Urla veya başka yer arayışının İnciraltı için bir sorun çıkması halinde olabileceğini söyledi.

Kocaoğlu’na göre İnciraltı çöpsüz üzüm

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO'nun İnciraltı bölgesinde yapılması halinde kamulaştırmaya gerek olmayacağını, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın EXPO için kamu arazisi arayışının ''unutkanlık ya da bilgi eksikliğinden kaynaklanmış'' olabileceğini öne sürdü.
 
Ege Bölge Sanayi Odasını ziyaret eden Kocaoğlu, burada bir gazetecinin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın EXPO için İnciraltı dışında kamu arazisi olan bir yer arayışı içinde olduklarına ilişkin açıklamada bulunduğunu, son dönemde Urla'nın da tartışıldığını söyleyerek görüşünü sorması üzerine ''Urla veya başka bir bölgenin de seçenekler arasına girebileceğini, bunun aklı selimle, bilimsel verilerle oturup değerlendirilmesi gerektiğini'' söyledi.
 
İnciraltı için Turizm Bakanlığının şu an yaptığı ve kendilerinin de desteklediği imar planıyla kamuya EXPO yapabilecek kadar alanın kaldığını, kamulaştırma ihtiyacının olmadığını belirten Kocaoğlu, bunu EXPO 2015 çalışmalarının başından bu yana dile getirdiğini ve o dönemde ilgili bakanlıklara bilgi verdiğini söyledi.
 
Kocaoğlu, ''EXPO, bir kuruş kamulaştırma yapılmadan İnciraltı'nda halledilebiliyor. Kültür ve Turizm Bakanımızın bu konuyu bilmesi gerekir. Belki bir unutkanlık ya da bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Turizm Bakanlığı'nın şu an yaptığı imar çıktığı an EXPO yapılacak kadar alan zaten kamuya kalmaktadır'' dedi.
   
''YER ARAYIŞI B PLANI İÇİN''
Kültür ve Turizm Bakanı Günay'ın EXPO ile ilgili başka bir yer arayışıyla ilgili sözlerinin sadece B planı olarak algılanması gerektiğini, İnciraltı'nda bir olumsuzluk yaşanırsa değerlendirilecek bir alan arayışının sözkonusu olduğunu söyleyen Kocaoğlu, ''Bölgenin sadece EXPO değil İzmir'in kalkınması için de planlanması gerekiyor. Sanıyorum uzlaşıyla çözülecektir. Bu konuda hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem meslek odaları olumlu bir yaklaşım içinde. Biz de bu konuda elimizden gelen desteği veriyoruz'' dedi.
 
Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi'nde de yeniden bir revizyona gidildiğini, ''bundan sonra olumsuzlukla karşılaşılacağını sanmadığını'', bu alan üzerinde gayrimenkul sektörüne yönelik değişik proje tekliflerinin geldiğini kaydetti.
 
İnciraltı ve Yeni Kent Merkezindeki planlamaların çözülmesiyle kentte inşaat sektörünün canlanacağını ifade eden Kocaoğlu, kentte bazıları 40 yıla varan süredir devam eden sorunların kimseyi mağdur etmeden çözümü için çaba gösterdiklerini dile getirdi.
 
Hilton Oteli'nin bulunduğu binanın mülk sahibi olan şirketteki Büyükşehir Belediyesi hissesi konusunda yaşanan sorun, Balçova arsa mağdurları sorunu, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Buca'daki su kuyularıyla ilgili sorunlarda bu yaklaşımla hareket ettiklerini ifade eden Kocaoğlu, bunlardan bazılarının çözüme kavuştuğunu söyledi.
   
BASMANE'DEKİ DTM PROJESİ
Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi projesi konusunda da İzmir'i, belediyeyi ve oraya yatırım yapan insanları mağdur etmeden çözüm aradıklarını, bunun da yolunun 1997 öncesi planlara dönmekte olduğunu söyleyen Kocaoğlu, ''1997 öncesi planlara dönmenin hiçbir zararı yoktur. Bugünkü yapılmak istenen işlevlerin hepsi bu planla da yapılmaktadır. Sadece fuara bir merdivenle geçilmesi söz konusudur. İki plan arasındaki tek fark budur. Bunu bir sene önce Güçbirliği ve EGS yöneticilerine anlatmıştık'' dedi.
 
Kocaoğlu, arazinin kamulaştırılması teklifinin belediyenin problemini çözeceğini ancak oraya yatırım yapan insanların 13 yıllık mağduriyetini gidermeyeceğini belirterek, ''Bunu aklıselim ile herkesin menfaatini koruyarak çözmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
 
Toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise EXPO sürecini İzmir'in iyi yönetmesi gerektiğini söyledi.
   
SİT İÇİN YASA TALEBİ
İzmir'e yabancı yatırımcı gelmemesinden şikayetçi olduklarını, bu ortamda Dünya Ticaret Merkezi arazisinin doldurularak kamulaştırılması talebinin kendilerini çok üzdüğünü kaydeden Yorgancılar, ''Hakikaten üzüldüm. O kadar masrafı yapılmış, temelleri atılmış bir yer doldurulup ne için kullanılacak?'' dedi.
 
Yorgancılar, SİT ile ilgili konuların özel bir kanunla aşılarak projelerin mahkeme sürecine takılmadan gerçekleşmesi için çalışma yapılması halinde kentte inşaat sektörünün canlanacağını da sözlerine ekledi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve büyük operasyon başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Kocaoğlu, taşları yerinden oynatacak ...
Ana gündem maddesi: Tasarım
İzmir’i bir tasarım kenti haline getirmek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir ...
Kocaoğlu: Bana gelen bir şey yok
Metro çalışmalarının uzaması konusunda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Gençler için aktivite dolu bir yaz
Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlik Kampı” nın birinci etabı başladı.
'Belediyeler bize zorluk çıkartıyor'
İzmir İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz, belediyelerin kendilerine ...
Çandarlı Festivali Zara'yla sona erdi
15. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali, Orhan Hassoy Stadı'nda düzenlenen ...
 
Acı günler için özel "indirim"
Cenazeleri (-) 10 derecede taşıyan nakil araçları, kilometre başına 2.60 ...
Şiirini al da gel!
Karşıyaka’da 'Şiirini Al da Gel!” etkinliği için salonu dolduran sanatseverler ...
Bornovalı çocuklar müzeleri dolaştı
Bornova Belediyesi yaz dönemi kültür ve sanat kursiyerleri İzmir’deki müzeleri gezdi.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva