HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 19:07

Ve büyük operasyon başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Kocaoğlu, taşları yerinden oynatacak operasyon için resmen düğmeye bastı. ESHOT Genel Müdürü Şener’in ayrılmasıyla başlayan süreçte pek çok ismin görevden alındığı konuşuluyor.

Ve büyük operasyon başladı!

Fatih Yapar/Egedesonsoz -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu düğmeye bastı, operasyon başladı. ESHOT Genel Müdürü Gül Şener’in ‘emeklilik dilekçi’ verdiği, Başkan Kocaoğlu’nun daha önce ‘emekli olmaları için mektup yazdığı’ şirket müdürlerine bu kez aynı talebi sözlü olarak aktardığı öğrenildi. Belediyenin etkili isimlerinden Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Gülerman, da görevden ayrıldığını açıkladı.
 
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis baskınından sonra belediye bürokrasisindeki gevşeme üzerine harekete geçen Başkan Kocaoğlu’nun kendisine karşı ilçe belediye başkanlarının ayrı toplantılar tertiplemesinden de bürokratlarını sorumlu tuttuğu, ekibini yeniden kurmak için başlattığı çalışma için düğmeye bastığı belirtiliyor.
 
Halen üst düzey 7 yöneticisinin tutuklu yargılandığı Kocaoğlu, Büyükşehir’deki taşları yerinden oynatacak bir iç operasyon başlattı. Geçtiğimiz günlerde genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şirket müdürlerini toplayarak, ‘Çalışmayan, çalışamayan ya da imza atamayanlar ayrılsın’ mesajı vermiş, bazı şirket müdürlerine ve daire başkanlarına ‘siz emekliliği düşünün’ demişti.
 
ŞİRKET MÜDÜRLERİNE EMEKLİ OLUN ÇAĞRISI
İddiaya göre Kocaoğlu’nun açıkça verdiği mesaja ilk yanıt ESHOT Genel Müdürü Gül Şener’den geldi. Operasyon sonrası çalışmakta zorlandığı iddia edilen Şener, emeklilik dilekçesini vererek işleme koydurdu. İkinci yanıt da Ali Rıza Gülerman’dan geldi. Gülerman yıllarca çalıştığı kuruma emeklilik dilekçesini verdi. Egedesonsöz’e açıklama yapan Gülerman, “Şu anda izinliyim. Göreve dönmeyi düşünmüyorum. Kamuda 34 yılı aşkın hizmet sürem var. Yaşım 59’a geldi. Çok yoğun ve yorucu bir süreç geçirdim. Artık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dönmeyeceğim. Geleceğe dönük olarak da bir plan yapmadım” dedi.

Geçen hafta emekliye ayrılan Altyapı, Bakım Onarım Şube Müdürü Ergül Taşdemir'in yerine de atama yapıldığı öğrenildi.

Ayrıca Başkan Kocaoğlu’nun daha önce mektup yazarak emekliliklerini istediği şirket genel müdürlerini çağırarak sözlü olarak emekliliklerini istediği belirtiliyor. Bu kapsamda İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, İZBETON Genel Müdürü Ali İçhedef ve İZULAŞ Genel Müdürü Zeynel Canol, METRO A.Ş Genel Müdürü Sözmez Alev’den de emekliliklerini sözlü olarak resmen istediği belirtiliyor.

SIRADA İZSU VAR İDDİASI
Bir süre önce genel sekreter yardımcılığını vekaleten yürüten Erhan Bey’i asaleten Genel Sekreter Yardımcısı yapan Kocaoğlu’nun Erhan Bey’in yürüttüğü Mali Hizmetler Daire Başkanlığı için de Aydın Güzhan’ı ataması bekleniyor. Son sürecin etkin isimlerinden biri olan Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey'in Büyükşehir'deki personelle ilgili her türlü atama, görevden alma yetkisiyle donatıldığı, Erhan Bey'in güçlendirildiği öğrenildi. Kocaoğlu kısa süre önce Güvenlik Şube Müdürü Ali Kaygusuz’u da görevden almıştı. Operasyonun İZSU’yu da kapsadığı Genel Müdür düzeyinde bu kurumda değişiklik yapılabileceği ileri sürülüyor. Öte yandan  İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Kayacık’ın da görevden alınabileceği ifade edildi.
 
KOCAOĞLU MAKAMINDA 
Günlerdir hazırlığını yaptığı operasyonun düğmesine basan Başkan Kocaoğlu, makamında çalışmalara devam ediyor. Sadece sınırlı kişilerle görüşme yapan Kocaoğlu, bu zamana kadar topladığı bilgiler ve aldığı kararlar doğrultusunda yeni görevlendirmeler yapıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NAMIK AYDIN 19 Temmuz 2011 Salı 20:00

BAŞKANIM YOL ARKADAŞLARINI BU SÜREÇTEN SONRA ÇALIŞKAN DEMOKRAT EMEKCİ ARKADAŞLARLA YER DEĞİŞTİRMEN ÇALIŞMA AZMİNİ HIZLANDIRACAK HALKA İNECEK ÇALIŞMALARINIZI ANLATACAK EKİP OLACAĞI İNANCIYLA BAŞARILAR DİLİYOR YOLUNUZ AÇIK OLSUN.

Yorumu oyla      13      9  
mustafa kaya 19 Temmuz 2011 Salı 15:21

anlamadıgım emeklılık ıcın dılekce veren bırının nasıl oluyorda ızdenız ve ızulas yonetım kurulu baskanlıgına getırılır

Yorumu oyla      19      7  
İZMİRliO.....;) 19 Temmuz 2011 Salı 15:21

Kim demiş ziya çavdar ın zararı olduğunu asıl onun önüne, yaptığı başarılı işlere taş koymaya çalışan altında çalışanların ve çalışanlarının zararı vardır.yalakalık yapmayın Zülfü KARA!

Yorumu oyla      16      6  
izbel_deryaqhotmail.com 19 Temmuz 2011 Salı 13:42

Sayın Başkanım, Zİya ÇAVDARın size ve İzmire ciddi zararı var.Bu beceriksiz üçkağıtçıyı derhal görevden alınız. Saygılarımla... Zülfü KARA

Yorumu oyla      14      9  
hüseyin ahmetoğlu 19 Temmuz 2011 Salı 13:08

insanlarıngururları ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur.düne kadar bu insanlar ciddi anlamda hizmet ediyorlardı.bügün ne oldu da elden düştüler.bunlar zembille inmedi arkadaşlar böyle buruşturup kenara atamazsın.

Yorumu oyla      14      7  
Alper 19 Temmuz 2011 Salı 12:07

Aynı görevde 5 yıldan fazla bulunan tüm şube müdürleri görev yerleri değiştirilebilir. Özellikle sosyal ve kültürel daire başkanlığına bağlı birimlerdekiler...

Yorumu oyla      14      8  
MEHMET 19 Temmuz 2011 Salı 11:19

Brova başkana zaten ESHOT bir başka dünya olmuştu. ESHOT ve İZULAŞ ta torpil var iddiaları vardı bunun da üstüne gider başkan inşallah. Tebrikler başkana...

Yorumu oyla      16      7  
Atahan GÖKBERK 19 Temmuz 2011 Salı 10:54

Değerli BUCALI Rümuzlu Arkadaşım.Şöyle bir Öğretmenlevleri girişinde birbiri ardına BİRAHANE ve BAR adı altında açılan yerleri görüyorsunuzdur.Aileniz ile buradan geçmek bile sorun olmakta,bilhassa geceleri buraları farklı bir dünyaya dönüşmekte.Bakın burada Buca Belediyesinin çok büyük yanlışı bulunmakta.Lokantaların,Pizzacıların Kaldırıma masa sandalye atmalarını bir yere kadar makul karşılayabiliriz,fakat Birahaneleri görmüşsünüzdür,onlarda kaldırıma Çıkma yaparak,alenen Sokakta,Kaldırımda insanların suratlarına baka baka İçki İçmekteler,ve ne yazıkki Buca Belediyesi ve Emniyet hiç bir işlem yapmamaktadırlar.Bu kaldırımlara Yapılan Çıkma lar,yasal değildir.Buca Belediyesi İmar Müdürlüğü suç işlemektedir.Aynı zamanda Eğitim Fakültesi çevresinde bulunan bütün Eski SİT yapılı Binalar,Gündüzleri çaybahçesi,geceleri ise GAZİNO ya dönüşmektedirler.Bahçe içerisindeki kaçak yapılaşmalara Sit kurulunun yıkım kararı olmasına rağmen Buca Belediyesi hiç bir işlem yapmamaktadır.Birde bu bölgede oturan arkabalarımız CANLI MÜZİK Sesinden büyük rahatsızlar,her gece bu işgenceyi çekmekteler.Hem mahalle arasında,hemde Turizm ile ilgisi olmayan bu Konut alanlarının bulunduğu bu sakin mahallelerimiz her geçen gün,yeni açılan Cafe tarzı işletmeler ile ZEHİRLENMEKTE dirler.Değerli Arkadaşım,Bucada maalesef Halk adına hiç bir şekilde İcraat Yapılmamaktadır.Meclis üyelerimiz neden bunları görmezler,takip etmezler bunuda anlamış değilim.Ne yazıkki sesimizi duyan hiç kimse yok.

Yorumu oyla      16      6  
Bucalı 19 Temmuz 2011 Salı 10:07

Yıllardır Buca'da tek nefes alabildiğimiz ve spor yapabildiğimiz Hasanağa bahçesine bile sahip çıkamadınız.Şarapçı ve serseri yuvası haline geldi,üstelik içerisinde polis karakolu olmasına rağmen!!!Burası için imza topladık,defalarca mail attık,belediye kapısına defalarca geldik ama maalesef olmadı.Ne bir yeni ağaç dikildi,ne tartan pist yapıldı.Hepsini bırakın araçlar çimenlerin üzerine çıkıyor,mangallar yakılıyor ve dumandan nefes dahi alınamıyor,koşu yolunda serseriler sigara ve içki içerek spor yapanları rahatsız ediyor.Hani nerede sayın belediye ve emniyet yetkilileri,nerede!!!!Sonra seçim zamanı halkın partisi deniyor.İyi düşünün acaba gerçekten öylemi?

Yorumu oyla      17      7  
DEMOKRAT 19 Temmuz 2011 Salı 10:01

Sayın,Başkanım.Umarım bu tesbitimi sizi seven dostlarınız size ulaştırır.Lütfen Çevre Sağlığı Daire Başkanlığınızın GÜRÜLTÜ ÖLÇÜM Ekibinin çalışmalarını Mercek Altına Aldırınız.En Az Gürültü cezasının 17.000Lira olduğu İzmir de Bazı Suistimallerin olduğunu biliyorum.Olayı daha fazla detaylı yazarsam,çoğu kişiyi zan altında bırakmak istemiyorum.Lütfen gereğini yapın,saygılarımla.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ana gündem maddesi: Tasarım
İzmir’i bir tasarım kenti haline getirmek için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir ...
Kocaoğlu: Bana gelen bir şey yok
Metro çalışmalarının uzaması konusunda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye ...
Gençler için aktivite dolu bir yaz
Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gençlik Kampı” nın birinci etabı başladı.
 
'Belediyeler bize zorluk çıkartıyor'
İzmir İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz, belediyelerin kendilerine ...
Çandarlı Festivali Zara'yla sona erdi
15. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali, Orhan Hassoy Stadı'nda düzenlenen ...
Acı günler için özel "indirim"
Cenazeleri (-) 10 derecede taşıyan nakil araçları, kilometre başına 2.60 ...
 
Şiirini al da gel!
Karşıyaka’da 'Şiirini Al da Gel!” etkinliği için salonu dolduran sanatseverler ...
Bornovalı çocuklar müzeleri dolaştı
Bornova Belediyesi yaz dönemi kültür ve sanat kursiyerleri İzmir’deki müzeleri gezdi.
Restorasyonlar devam ediyor
Bergama Belediyesi, kentin eski mahallelerindeki yapıları restore ederek, ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva