HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 12:47

'Belediyeler bize zorluk çıkartıyor'

İzmir İl Özel İdare Genel Sekreteri İrfan İçöz, belediyelerin kendilerine zorluk çıkarttığını ifade etti.

 Belediyeler bize zorluk çıkartıyor

Fatih Yapar/Egedesonsöz -  İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Toplantısı’na bölge müdürleri, il müdürleri, kaymakamlar ve belediye yetkilileri katıldı. Toplantıda söz alan İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, “Özel İdare olarak İzmir’in farklı yerlerinde yeni okullar yapıyoruz. Ruhsat alma aşamasında problemler yaşanıyor. Avam (ön) proje üzerinden ruhsat verilebilirken belediyeler bizden detaylı projeler isteyerek zorluk çıkartıyorlar. Zaten oturma raporu alırken detaylı projeyi veriyoruz. Belediyelerden bu konuda anlayış bekliyoruz. Zamanla yarışan bir kurumuz. Okulların ciddi sıkıntısı var. Öğrenciler kalabalık sınıflarda eğitim görüyor. Medeni ve çağdaş bir eğitimin gerekleri için bunları yapmamız gerekiyor. Belediyeler ile özel idare arasında bir toplantı yapılmasını talep ediyorum” dedi.
 


DOKTOR TARTIŞMASI
Toplantıda, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ile İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Özkan’ın sunumunun ardından söz alan Kaymakam Günaydın, Urla Devlet Hastanesi’ndeki doktor yetersizliğinden yakındı. Turizm bölgelerindeki nüfusun yaz mevsiminde arttığını anlatan Günaydın, “Bazı yerlerdeki sağlık personeli geçici görevlendirme ile geri çekiliyor. İlçemizde de ciddi sıkıntı yaşıyoruz. Günde 300 hastanın geldiği poliklinikte sadece üç doktor görev yapıyor. Yoğunluktan dolayı tam zamanlı çalıştıkları için tıbbi hatalar meydana gelebilir. Bunların yaz mevsimi gelmedin ayarlanması gerekir” dedi. Vali Yardımcısı Ballı’nın uyarısı üzerine İl Sağlık Müdürü Özkan, “Problem olmaz. Günde 300 hasta sıkıntı yaratmaz” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine tekrar ayağa kalkan Kaymakam Günaydın, “Eğe sayısı dokuz olması gereken doktoru geri çekip 3’e indirseniz. Sorun yaşanır” dedi. İl Sağlık Müdürü Özkan’ın bu kez “Bana gelen bir yazı yok” sözleri üzerine ise Kaymakam Günaydın, “Gerekli yazıyı yazdık fakat bize cevap bile yazmadınız” diye konuştu.
 


LİMAN MÜJDESİ
Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, çalışmaları devam eden liman viyadükleri ile ilgili müjdeli haber verdi. Viyadüklerin kısa sürede TCDD Alsancak Garı’nın olduğu yere indirileceğini anlatan Altun, “Yol çalışmalarımıza göre 10 Ağustos’ta limana inecek. Böylelikle projeyi bitirmiş olacağız” dedi. Mordoğan, Karaburun yolundaki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini de anlatan Altun, 52 kilometrelik yolun 25 kilometresinin altyapı çalışmalarının bitirildiğini anlattı. Altun, “ Buradaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kamulaştırma problemlerimiz var. SİT alanları ile ilgili engelleri de aşmaya çalışıyoruz. Karaburun-Mordoğan Yolu’nun 30 kilometrelik bölümünü bu yıl trafiğe açmayı planlıyoruz. Gelecek yıl da geri kalanı bitirilecek. Çalışmalar için 10 milyon TL’ ek ödeneğe ihtiyacımız var” dedi. Altun, Yenifoça-Aliağa ve Seferihisar-Selçuk-Kuşadası bölünmüş yol projelerinin de yakın zamanda ihale edileceğini aktardı.
 
YANGIN UYARISI
İzmir’in birinci derece hassas yangın bölgesinde olduğunu ifade eden Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, vatandaşlardan dikkatli olmasını istedi. İzmir’deki yangın sayısının yılda 2 bini bulduğunu anlatan Aydın, “Kırsalda çıkan yangın sayısı ormanda çıkan yangından daha fazla. Bölgemizdeki orman yangınlarının yüzde 52’sini ot yangını oluştururken sadece yüzde 8’ini ormanlar oluşturuyor. Rüzfar ve nem birleşince yangın da kaçınılmaz oluyor. Son bir buçuk ayda herkesin daha dikkatli olması gerekir. Yanan orman alanlarını kesinlikle ağaçlandırıyoruz. Antalya’da, Muğla’da birçok orman alanı yandı. İzmir’de de aynı durum oluyor. Kesinlikle bir metrekare alanın imara açılmasına izin vermeyiz. Yanan arazi ne 2b olur ne de imara açılır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şikayetçiye Bak 19 Temmuz 2011 Salı 13:39

İrfan Bey daha önce üst düzeyde görev yaptığınız Büyükşehir Belediyesinde ve Gaziemir Belediyesinde Siz çok uyumlu çalıştığınız için mi Başkanlarınızı sıfıra düşürdünüz?...

Yorumu oyla      12      6  
kader diler 18 Temmuz 2011 Pazartesi 16:38

3194 sayılı imarkanunun 26.maddesine göre avan projesi ile okul inşaatlarına ruhsat vermeyen tüm belediyeler kanunlara aykırı hareket etmektedirler.Çağdaş olduğunu iddia eden belediye yönetimleri nasıl olurda okul yapılmasını engellemeye çalışırlar.

Yorumu oyla      13      10  
fanatik ak partili 18 Temmuz 2011 Pazartesi 15:17

yahu bu memet özkan ne büyük güçmüş ya kimse söz geçiremiyor vallahi koskoca kaymakam bile baş edememiş helal olsun mehmet özkan sana.bence sen insan sağlığına değer vermiyorsun bir gün allah verir sanada

Yorumu oyla      18      7  
HALK ÇOCUĞU 18 Temmuz 2011 Pazartesi 14:25

AKP HÜKÜMETİNİN ATADIĞI KİŞİLER VE YAPTIĞI İŞLER KAMIŞTIRIR DİŞLERİ.........UYAN UYAN TÜRK İNSANI KANMA BU HÜKÜMETE.......

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çandarlı Festivali Zara'yla sona erdi
15. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali, Orhan Hassoy Stadı'nda düzenlenen ...
Acı günler için özel "indirim"
Cenazeleri (-) 10 derecede taşıyan nakil araçları, kilometre başına 2.60 ...
Şiirini al da gel!
Karşıyaka’da 'Şiirini Al da Gel!” etkinliği için salonu dolduran sanatseverler ...
 
Bornovalı çocuklar müzeleri dolaştı
Bornova Belediyesi yaz dönemi kültür ve sanat kursiyerleri İzmir’deki müzeleri gezdi.
Restorasyonlar devam ediyor
Bergama Belediyesi, kentin eski mahallelerindeki yapıları restore ederek, ...
İlk kamp ateşi yakıldı
Konak Belediyesi Spor Birimine bağlı İzci Kulübü 114 izci çocukla ilk ...
 
İzmir’e büyük onur
Konak Belediyesi dünya çapında en önemli mimari yarışmalardan biri sayılan ...
Minik dostlar Güzelbahçe’de unutulmadı
Güzelbahçe Belediyesi, bir ilke imza attı ve sokak hayvanları için parklara ...
Büyükşehir'den çiftçiye asfalt müjdesi
Büyükşehir Belediyesi, 3 ayda 1.5 milyon metrekare ova yolunu daha asfaltlayacak. ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva