HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2011 Pazartesi - 20:07

Kocaoğlu: 80'e yakın müfettiş inceleme yapıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve bağlı birimlerinde aktif olarak 80’e yakın müfettişin inceleme yaptığını söyledi.

Kocaoğlu: 80 e yakın müfettiş inceleme yapıyor

FATİH YAPAR/ Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Grup Toplantısı’nda içini döktü. İl Başkanı Tacettin Bayır’ın da katıldığı toplantıda konuşan Kocaoğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı. Geçtiğimiz hafta sonu Urla’da gerçekleştirilen içme suyu şebeke-iletim hattı ve kanalizasyon yatırımı nedeniyle düzenlenen törende konuşan ve denetimlerden yakınan Kocaoğlu, “Bugüne kadar sustum. Adalet tecelli eder diye. 6 aydır iddianamemiz hazırlanmadı. Bütün hükümet yetkililerini ve Adalet Bakanı’nı göreve davet ediyorum. Varsa suçumuz başta benim kellemi alsınlar. Suçumuz yoksa bu işkence bitsin” diyerek tepki göstermişti. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen parti grup toplantısında konuşan Kocaoğlu, belediye birimlerinde çalışan müfettiş ve inceleme sayıları hakkında CHP grubuna bilgi verdi. Kocaoğlu, “Belediyeye yapılan operasyondan sonra denetimler ve incelemeler daha da arttı. İncelemenin yapılması yasal haktır ve doğaldır. Bunu kabul ediyoruz. Ama bu çalışma şeklinin bir adabı ve usulü var” dedi. Belediyede şu anda 5 Sayıştay müfettişinin inceleme yaptığını anlatan Kocaoğlu, “ Belediye, şirketler ve bağlı birimlerinde şu anda 52 vergi denetmeni çalışıyor. Spor Kulübü’nde üç bilirkişi inceleme yapıyor. Emniyet ile ortak çalışan fakat bize bilgi verilmeyen bir de başka yapılanma var. Onların sayısı da 10-12’yi buluyor. Bugün itibariyle bir de İçişleri Bakanlığı’ndan mülkiye müfettişi geldi. Tamamını ve başka ayrıntılı çalışanları da dahil ettiğinizde ise belediyede şu anda gidip gelenlerle birlikte 80’e yakın denetleme elemanı var” diye konuştu.
 
BİRBİRİMİZE DESTEK OLALIM
Belediyeye yapılan operasyondan sonra birçok sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Kocaoğlu, halen daha iddianamenin ortaya çıkmamasından yakındı. Meclis üyelerine ‘bir girdabın içindeyiz’ diyen Kocaoğlu, Urla’da yapılan plan değişikliği talebi nedeniyle açılan soruşturmadan bahsetti. Kocaoğlu, “Bir birimize dayanmaktan başka çaremiz yok. Sımsıkı duralım ve tek bir güç olalım Sadece Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı değil ilçe belediyeleri de rahat değil. Çok ciddi baskı ve denetim var. Büyükşehir Belediyesi’ne vuralım mantığı ile hareket ediyorlar. Bir takım ayak oyunları yapılıyor. İlçe belediyelerde de alttan alta çalışmalar var” dedi. Kocaoğlu, bir meclis üyesinin Urla’da yaptığı çıkışı hatırlatması üzerine de, “Etten kemikten yapılmış bir yanımız var. Biz de insanız. Bir patlama noktamız oluyor. Urla’daki konuşma da bir patlamanın ürünüydü. CHP içinde meclis üyeleri ve parti örgütü olarak konsensüs sağlamak zorundayız. Parti ve yerel yönetimler birlikte hareket etmelidir. Hep birlikte CHP’nin iktidar olması için çalışmalıyız” dedi.
 
CHP’Lİ BELEDİYELER DÜŞMEDİ
Seçimlerin hemen ardından AK Parti’nin çok büyük bir propaganda ile sanki öne geçmiş gibi hareket ettiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu, bu tür algılamalara karşı dikkatli olunmasını istedi. Kocaoğlu, “Yeter ki birlikte olalım. Başka bir şey istemiyoruz. Seçimlere daha iki yıl var. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerin projelerine destek olacağız. Belediye başkanı eski olduğunda projeleri ancak tamamlayabilir. Bu süre içinde zaten yeni seçilen başkan çalışmanın temelini ancak iki yılda atıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı olarak 2007 yılında bir kamuoyu yoklaması yaptırdım. İlk yoklamada oyumuz yüzde 42.5’di. Daha sonra seçime kadar olan süreçte bu yüzde 54 ile 58 aralığında gitti geldi. Son olarak da seçimlerde yüzde 56.7 oranında oy aldım. Bu oran geçen süreçte yaptığımız çalışmalar nedeniyle yukarılara geldi. CHP’de hiçbir belediye başkanı geriye düşmüş değildir. Bir acemilik dönemi yaşayanlar olabilir. Önce kendimize hesap vereceğiz.” ifadelerini kullandı
 
BÜROKRAT ELEŞTİRİSİ
Konak Belediye Meclis Üyesi Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı parti örgütü ile belediyenin sık sık bir araya gelmesini istedi. Belediyenin projelerini toplantı ve organizasyonlarda anlatması gerektiğinin altını çizen Akyarlı, meclis üyeleri olarak belediyenin projelerinden haberdar olmadıklarını söyledi. Toplantıda Kocaoğlu’na en sert eleştiriyi Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Gaffar Akkel yaptı. Akkel, “Bizler meclis üyeleri olarak bürokratlara ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. İlçelerden gelen sorunlara duyarsız kalıyorlar. Bizler kurumsal olarak belediye nezdinde tanınmak istiyoruz. Buralara niye geldik? Vatandaşın sorunlarını anlatamayacaksak, ilçemizdeki talepleri yansıtamayacaksak burada bulunmamızın anlamı yok. Siz sıkıntı olduğu zaman ‘doğrudan bana gelin, sorunları iletin’ dediniz. Özel Kalem Müdürlüğü’nü aramamıza ve müdüre taleplerimizi iletmemize rağmen geri dönüş bile yapmıyor. Bir belediye meclisi olarak şirketin genel müdürüne bile ulaşamıyoruz. Sorun iletmek istediğimizde kimse bizi dikkate almıyor. Biz sizin elinizi rahatlatmak için çalışma yapmak istiyoruz” dedi. CHP’li bazı meclis üyeleri de AK Parti’nin yeni getirdiği bakan yardımcılığı kadrosu ile birlikte iyi işler yaptığını söyleyerek örgütlenme modelini örnek gösterdi. Toplantıda ayrıca Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Hamza Işık’ın ‘deprem bölgesi Van’a Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 prefabrik ev yapılsın’ önerisi de Kocaoğlu tarafından pek sıcak karşılanmadı.
 
BİNA İFLAS ETMİŞ
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi de tartışıldı. Menemen Belediye Meclis Üyesi Serpil Ertuğ, Kocaoğlu’nun ilçeye gelmesi gerektiğini söyledi. Ertuğ, ”Menemen’e yapılacak tesis vatandaşlara iyi anlatılmalıdır. Buradaki sivil toplum kuruluşları ve derneklerle, odalarla toplantı yapmalıyız. İlçeye gelin ve insanları bilgilendirin. Bizim açımızdan bir sorun yok. AKP sürekli ilçede halkı kışkırtıyor ve proje aleyhinde açıklamalar yapıyor” dedi. Kocaoğlu, tesisi anlatmak için Menemen’e geleceklerini söyledi. Yeni belediye hizmet binası projesi ve mevcut binanın durumu hakkında da bilgilendirme yapan Kocaoğlu, “Halkapınar ve Basmane’ye yapacağımız belediye binaları tamamlanmadan buradan çıkmamızın imkanı yok. Ancak o zaman binanın güçlendirmesi ve yenileme çalışmaları olabilir. Belediyenin 40 yılda soğutma, ısıtma ve tesisatları iflas etmiş. Burayı yeni binalar yapıldıktan sonra halkla ilişkiler ve protokol ağırlıkta kullanmayı düşünüyoruz. Yıllardır Basmane çukuru ile uğraşıyoruz. Bunu hepiniz iyi biliyorsunuz” dedi.
 
KÖTÜ POLİS BİZ OLALIM
Parti grup toplantısına katılan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, Kocaoğlu’na yapılan eleştirilerin karşısında durdu. Meclis üyelerinden Van Depremi’nde yaşanan organizasyon bozukluğunu halka anlatmalarını isteyen Bayır, “CHP’li belediyeler Van’a yaklaşık 100 milyon TL’lik yardım gönderdi. AKP depremde sınıfta kalmıştır. Bu zamana kadar toplanan 23 milyar TL’lik deprem vergisinin duble yollara gittiğini açıkladılar. Burada AKP’nin beceriksizliğini anlatmalısınız. Paraları topluyorlar bir de utanmadan ‘yola gitti’ diyorlar. Bunları sokakta anlatın” dedi.
 
Meclis gurubunda partililerin daha dikkatli olmalarını isteyen ve belediye başkanlarının yıpratılmaması gerektiğini belirten Bayır, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına yapamayacağı işler var. Sürekli hükümet ve bakanlıklarla işi oluyor. Burada çıkıp sert açıklamalar yapamaz. Bunu doğal karşılayın. Böyle zamanlarda ve bundan sonra kötü polis olarak biz ön plana çıkacağız. CHP İl Başkanlığı’nı temsilen ben ve belediye meclis üyeleri olarak sizler bulunduğunuz ilçelerde tepki göstereceksiniz. Benim yaptığımı ilçe başkanları da yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız yumuşak gündemle yoluna devam edebilir. Ama bizler sert açıklamalar yapacağız. Biz burada kötü polisi oynayacağız. Başkan eleştiri yapmadığında bazı arkadaşlarımız bunu fırsat bilip, ‘Kocaoğlu AKP ile kol kola girdi’ diyor. Başkanın istekleri var. İzmir halkı için talepleri var. Karşı karşıya gelip, sert açıklamalar yapamaz” ifadelerini kullandı. Bayır, belediye otobüslerinde bile AK Parti’lerin eleştiriler yaptığını ve otobüsün geç kalması halinde duraklarda yaygara, otobüste kavga çıkarttığını söyledi. Bayır, meclis üyelerinden bu duruma tepki vermelerini gerekirse bu zihniyetteki insanlarla kavga bile etmelerini önerdi.
 
CİN ALİ BENZETMESİ
Hükümetin İzmir projelerinin hayal ürünü olduğunu bunların CHP’li meclis üyeleri tarafından iyi irdelenmesi ve incelenmesi gerektiğini anlatan Bayır, “Konak Tüneli hayali bir projedir. Ortada proje bile yok. Büyükşehir Belediyesi’nden alınan izin yok. Temeli attık diyorlar ama şantiyeden eser yok. Platformun üzerine çıkıp göstermelik temel atıyorlar sonra da platformu söküp başka yere götürüyorlar. Törenlerde en önde yer alan adam Binali Yıldırım değil Cin Ali Yıldırım. Bunların mantığı ve anlayışı böyle. Reklamı, yapmadıklarını yapmış gibi anlatmayı çok iyi beceriyorlar” dedi.

AK PARTİ RAPORU İSTEDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk oturumu Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında toplandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıda AK Partili Meclis üyeleri Van’da art arda yaşanan deprem felaketinin ardından büyükşehir belediye sarayı ile ilgili yazılı soru önergesi verdi. Önergede 17 Ekim 2005’te İzmir’de meydana gelen deprem sonrası 9 Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından binanın depreme karşı dayanıklılığının ölçüldüğünü bunun sonucu olarak da binanın güçlendirilmesi gerektiği gerçeğinin ortaya çıktığına dikkat çekildi. Önergede ayrıca geçtiğimiz yıl 1 milyon lira harcanarak belediye sarayının dış cephesinin boyandığını ve dökülen sıvalarının yenilendiği hatırlatılarak dış cephe bakım ve onarım çalışması yapılırken üniversitenin binanın depreme karşı dayanıklılık durumunu belirten raporu dikkate alınıp alınmadığı soruldu. AK Partili Meclis Üyeleri ayrıca üniversiten tarafından hazırlanan ve depreme karşı binanın durumunu ortaya koyan raporun bir nüshasının da kendilerine verilmesini istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ 15 Kasım 2011 Salı 13:41

MÜFETTİŞ VARMIŞ... 4 KATİRLİYON BÜTÇESİ OLAN BELEDİYEDE MÜFETTİŞİN OLMASI KADAR DOĞAL BİRŞEY VARMI.SENİN KARARIN BELGEN VARSA HERŞEYİN DÜZGÜN VE DÜRÜSTSEN NE KONUŞUYORSUN.YANLIZ BÜYÜKŞEHİRDEMİ MÜFETTİŞ VAR BİR DİLEKÇE YAZDINMI BÜTÜN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA MÜFETTİŞ VAR.BIRAKIN BUNLARI İŞ YAPIN İŞ.6 SENEDE 3 KM METRO BİTMEDİ.YAZIK BU İZMİR'E YAZIK OLUYOR CHP'YE ÇALIŞIN KONUŞMAYIN.KONUŞTUĞUNUZ KADAR KEŞKE İŞ YAPSANIZ.

Yorumu oyla      16      7  
akp denenmeli 15 Kasım 2011 Salı 13:29

ya bu zihniyetle izmir ne kaznır soruyorum size izmir halkı böyle bir zihniyet varmı ya yatırımı kim yaparsa yapsın sahip cıkmak varken küçük olsun benim olsun ziniyeti yüzünden izmir kaybediyor burakalım artık idolecik düşünmeyi kim hizmet kim izmiri bu köy halinden kurtaraçaksa onu desdekleyelim partizanca düsünmek 70 ve 80 li yıllarda kaldı bu defa izmir farklı düsünecek düsünmeyede mahkum bu simdiki zihniyetle birsey olmayacagı anlasıldı yeter ertık bizleri uyuttugunuz iş yapanlar gelsin

Yorumu oyla      12      7  
NAMIK AYDIN 15 Kasım 2011 Salı 00:18

AZİZ BAŞKANA ŞUURSUZCA SALDIRAN HEMŞERİLERİMİZ BAŞKAN AÇIKÇA SÖYLÜYOR AKP BELEDİYELERİ BU KADAR MÜFETTİŞİ RÜYALARINDA GÖREMEZLER NE ŞARTLARDA ÇALIŞILDIĞINI DÜŞÜNÜN AÇIKÇA VARSA SORUN ÖNCE BENİ SORGULAYIN DİYOR KAYSERİ ELAZIĞ BELEDİYELERİNDEKİ OLANLAR AYYUKA ÇIKTI NE MÜFETTİŞİ TIK YOK ADALET BUMU BİRLİK ZAMANI EL ELE VERME ZAMANI ALTINDAN KALKAMAYACAĞIMIZ SORUN YOKTUR SAYGILAR

Yorumu oyla      19      8  
Aziz Başkan 14 Kasım 2011 Pazartesi 23:55

Aziz Başkanın kendi personelini savunması, haksızlıkta bulunduklarını söylemesi kadar doğal birşey yok. Kim haklı kim haksız adalet söyleyecek. Bu arada adalet işine geldimi yanlı işine geldimi yansız olmaz. Bu apayrı bir konu. Benim asıl söylemek istediğim çok sayın Aziz Bey gerçek hayatında yanında, yakınında kim varsa inanılmaz küfürler eder. Hepsini haşlar, aşşağılar, bağırır çağırır. 1 kişi çıksın yok böyle değil desin dürüstçe!!!

Yorumu oyla      14      8  
Mürsel Yıldırım 14 Kasım 2011 Pazartesi 23:08

Başkan kamuoyu yoklaması yaptırmış halk memnunmuş,sen daha öncede yerel seçim öncesinde Gaziemirde 6 tane yoklama yaptırdığını ve seçimlerin kayıp olduğunu söylüyordun. Ama Gaziemirde seçimi CHP kazandı. Senin kamuoyu yoklamaları fos çıktı. Dikkat et bu defa da yanılmasın seninkiler !

Yorumu oyla      14      6  
BELEDİYE ÇALIŞANI 14 Kasım 2011 Pazartesi 22:20

ALLAH'TAN TOPLANTI BASINA KAPALIYMIŞ.. YA KAPALI OLMASAYDI NELER YAZACAKTINIZ KİM BİLİR.GERÇEKTEN HAYRAN KALDIM VE BİR O KADAR DA ŞAŞIRDIM...

Yorumu oyla      14      6  
partili 14 Kasım 2011 Pazartesi 22:15

belediyede partililere saip çıkmayacaksın sıkışınca saip çıkın biz aptalızya olur kimse senin emir erindeyil. sadece sana tunceliler saip çıksın artıksıkışınca partilileri hatırlayacaksın yok öyle zatem bu yaptıgıda taktik bazı partililer artık bizde varız adayız dediya ha bakın aziz nelerle ugraşıyor desinler ama herkesin azizle hükümet arasında hiç bir sorun olmadığını sagır sultanda biliyor yemezle kiniyle beslenen adam

Yorumu oyla      16      8  
şirinyerli 14 Kasım 2011 Pazartesi 22:12

80 müfettiş,herbiri günde 30 sahife evrak incelese,30x80=2400 eder bununda bir aylık 30 çarpınca ayda 62.000 bin evrak eder,ARŞİV'inde bu kadar evrak varmı bilmiyorum ama,GUNİES REKOR u için müracaat et.saygılar.

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu vekaleten kadroları onayladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iki genel sekreter yardımcısı ...
Kadına şiddete karşı uluslararası dayanışma
İzmir Kadın Meclisi, “Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu” ...
Sisam'ın başvurusu Soyer'den
Türkiye'nin ilk sakin şehri Seferihisar'ın Türkiye'de de yayılan ''sakin ...
 
Malezyalı Bakan “Atatürk hayranı” çıktı
İzmir’e gelen Malezya Turizm Bakanı Dato’ Sri Dr. Ng Yen Yen, Büyükşehir ...
Buca depremzedelere kucak açtı
Van’daki depremde evleri yıkılan Oflaz Ailesi’nin 8 ferdi Buca Belediyesi ...
Bayraklı’da yiğitler çıktı meydane!
Bayraklı Belediyesi ata sporu güreşin bilinen en eski stili olan Karakucak ...
 
Çiğli’deki arıtma kapasitesi yüzde 36 artacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, atıksu deşarj kalitesi açısından Türkiye’de ...
Balçovalı kadınlara 97 bin hibe
Balçova Belediyesi ve KOSGEB’in başlattığı kredi destekli uygulamalı eğitim ...
Teleferik, 2012 sonunda bitecek
Yenilenmesi yılan hikayesine dönen İzmir’in simgelerinden biri olan Teleferik ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva