HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2011 Pazartesi - 09:49

Bayraklı’da yiğitler çıktı meydane!

Bayraklı Belediyesi ata sporu güreşin bilinen en eski stili olan Karakucak güreşlerine ev sahipliği yaptı. Ege Bölgesi’nden 79 güreşçinin katıldığı müsabakalar kıyasıya mücadeleyle geçti.

Bayraklı’da yiğitler çıktı meydane!

İZMİR - İlkini düzenledikleri Karakucak güreş organizasyonuyla hem ata sporu güreşe hem de geleneklere sahip çıktıklarına dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Önümüzdeki yıl daha büyük bir organizasyonla Bayraklı ve İzmir halkının karşısına çıkacağız” dedi.
 
79 güreşçi katıldı
Bayraklı Belediyesi tarafından organize edilen Karakucak Güreş Şenliklerine teşvik kategorisinden 25, ayak boyundan 15, desteden 8, orta boydan 15, başaltından 8 ve başpehlivanlık için 8 güreşçi ter döktü.
Gün boyu süren ve zaman zaman heyecanın doruğa ulaştığı karşılaşmalar Bayraklı Halkının büyük ilgisini topladı. Teşvik kategorisinde birinci Tuncay Besler, ikinci Ali Gülten, üçüncü Ramazan Sayaç oldu. Ayak boyu kategorisinde ise Serdar Çıkar şampiyon olurken ikinciliği Ertuğrul Yaprak üçüncülüğü ise Ömer Caner aldı. Deste kategorisinde kıyasıya geçen mücadeleyi Deniz Yasak birinci olurken, Hasan Türkoğlu ikinci, Hüseyin Cokar üçüncü oldu. Büyük orta boy müsabakasında Tuğrul Belser birinciliği elde ederken Eyüp Sayan ikinci, Hakan Ünal üçüncü oldu. Dereceye giren güreşçilere madalyalarını Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer, Karakucak Güreş Komitesi yetkilileri ve Başkan Karabağ takdim etti. 
 
Başpehlivan güreşleri nefes kesti
Karakucak güreşlerinin en önemli mücadeleleri de başaltı ve başpehlivan güreşlerinde yaşandı. Başaltında Cemal Seçilmiş birinci olurken ikinci Gökhan Köse, üçüncü Hacı Gerger oldu. Başpehlivan güreşleri için Bayraklı’ya gelen 8 aday kıyasıya bir mücadele içine girdi. Finale Muharrem Kıyı ile Erol Fidan geldi. Normal süresi boyunca birbirlerini yenemeyen güreşçiler için 3 dakikalık puan müsabakası yapıldı. Sürenin sonunda Erol Fidan’ı tuş eden Muharrem Kıyı Bayraklı Karakucak güreşleri başpehlivanlık unvanını kazandı. Üçüncü ise Mehmet Sert oldu.
Bayraklı Karakucak Güreşlerinin ağası da Avrupa eski güreş şampiyonu Mehmet Toğal oldu. Başpehlivan Muharrem Kıyı’ya madalyasını Başkan Hasan Karabağ verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dedim... 15 Kasım 2011 Salı 18:28

hasan karabağın olduğu her yerde karmaşıklık vardır.her şey havada kalır.mesele o günü kurtarmaktır.

Yorumu oyla      18      8  
öğrenemediler 15 Kasım 2011 Salı 10:43

hasan beyi akp bir belediyeye staj için göndermelimi acaba.sosyal belediiyeciliği sanırım eğlence olarak algılamış olabilir.anlamış lakin yanlış algılamış .gerdanı geniş danışmanı yanına alacağına bir ortadirek vatandaşa sokakta danışsa daha iyi yollar görecektirde.hasan bey kimseye sormaz.lakin neden yinede danışmanı vardır .pesss.şimdi bunada geneleksel diceklerdir.rahat olun yeni başkan böyle etkinlikler yapmayacak kadar ileri görüşlü olacaktır.biz bundan ümidimizi kestik.

Yorumu oyla      18      8  
aslan 14 Kasım 2011 Pazartesi 14:51

güreş müsabakaları bir spordur.sosyal bir etkinliktir.çok ta güzel olmuş. bayraklılı olarak teşekkür ederiz başikan

Yorumu oyla      14      19  
derbest 14 Kasım 2011 Pazartesi 11:47

PARAN olursa yaparsın.olursa en güzel arabayıda alır en güzel elbiseleride giyersin.olursa yaparsında yaparsın.bir taraftan kapı kapı dolaşıp kredi dilenirken fersah fersah. Diğer yandan.bütçe dağ gibi açık verirken.kimin aklıyla hareket ettiği bilinmeyen bu zatı muhteremler.halk için harcanması gereken bu paraları kendilerini eğlendirmeye harcamaktan çekinmiyor.beyler beyler yanlışsınız.bu yüzdendirki yanlış yapıyorsunuz.bıkmadınız yanlış yapmaktan lakin ben bıktım yanlışlarınızı yazmaktan.

Yorumu oyla      23      10  
Aydın 14 Kasım 2011 Pazartesi 11:39

Yazılanlara katılmamak mümkün değil.Belediye'nin başka işi gücü kalmadı.Başkan kendini gündemde tutmak ve para harcamak için yakında horoz güreşi,boğa güreşi.köpek güreşi belki de kuzu güreşide !düzenleyebilir.CHP Genel Merkezi herhalde anlamıştır.Bu Belediye başkanını hayırlara vesile olur inşallah böyle turnuvalar.Ha merak ediyorum komitede kimler var ve bu kişlilerin bayraklıda işleri varmı bunu açıklarlarsa seviniriz bayraklılar olara.Bu arada Grup Başkan vekilide eski güreşçi imiş Remzi Be

Yorumu oyla      23      10  
derbest 14 Kasım 2011 Pazartesi 11:33

artık şuna inandımki hasan bey iyi niyetli değil.saçma sapan organizasyonları bir insan neden yapar.şimdi mıstır melek dicektir.ata sporumuz.cirit takımınıda getir.geleneksel halk oyunları yarışmaları yap.kılınçkalkan ekibide kur.mehter takımını getir.bunları danışman tuttukları şahışlar not etsin.ben saçmalıyorum.onlar ise beni geride bırakıyor.bu halkın paralarını ne kadar çok seviyorsunuz boşa harcamayı.hasan bey bu organizasyoncuların gözlerini doyuramadı sanırsam.pes diyorum.

Yorumu oyla      22      9  
DEMOKRAT 14 Kasım 2011 Pazartesi 11:14

Bayraklı Belediyesine Kim bu Akılları veriyorsa Helal Olsun.Daha Büyük Organizasyon ile tekrar karşımıza çıkacaklarmış,belediye başkanı öyle söylüyor.Her halde o güne kadar heyecandan gözümüze Uyku girmeyecek sanırım.Birde Geleneksel SUMO GÜREŞİ Düzenlerseniz çok dahi iyi olur.Galiba bu yılın Konaklama ve Ağırlama Giderlerinizde,Harcanmamış Çok Paranız Kalmış Olacakki Paraları nerelere Harcıyacağınızı Şaşırmışsınız.SUMO Olayını bir Düşünün Derim,Çok Ses Getirir.

Yorumu oyla      28      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli’deki arıtma kapasitesi yüzde 36 artacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, atıksu deşarj kalitesi açısından Türkiye’de ...
Balçovalı kadınlara 97 bin hibe
Balçova Belediyesi ve KOSGEB’in başlattığı kredi destekli uygulamalı eğitim ...
Teleferik, 2012 sonunda bitecek
Yenilenmesi yılan hikayesine dönen İzmir’in simgelerinden biri olan Teleferik ...
 
Bilim öğrenirken göktaşı buldular
Bornova Belediyesi’nin kurduğu Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde astronomi ...
İzmirli çocuklara festival müjdesi
Konak Belediyesi çocukları yakından ilgilendiren bir çalışmaya daha damgasını ...
Üniversiteli gençlerle buluştu
Geçtiğimiz ay Gediz, Şifa ve İzmir üniversitelerini ziyaret eden İzmir ...
 
Kocaoğlu: “Önceliğimiz çevre”
Urla’daki İZSU yatırımlarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Aziz Kocaoğlu, ...
Kocaoğlu: “Bu işkence bitsin”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve bürokratlar ...
Bergama çocuk dostu kent oluyor
UNİCEF'in "Çocuk Dostu Kentler" projesi, Bergama Belediyesi’nin çalışmaları ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva