HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2011 Pazartesi - 09:55

Buca depremzedelere kucak açtı

Van’daki depremde evleri yıkılan Oflaz Ailesi’nin 8 ferdi Buca Belediyesi Geçici Barınma Evi’ne yerleştirildi. Depremde yakınlarını yitiren Oflaz ailesini ziyaret eden Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Gedikbulak Köyü’nde evleri yıkılan ailemize her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Buca depremzedelere kucak açtı

İZMİR - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı eşi Oya Tatı ile birlikte Van’ın Gedikbulak Köyü’nde akrabalarında 3 kişiyi yitiren, tüm maddi varlıklarını enkaz altında bırakan Oflaz Ailesi’ni Buca Belediyesi Geçici Barınma Evi’nde ziyaret etti. Aile ile birlikte kahvaltı yapan Başkan Ercan Tatı, Oflaz Ailesi’ne toparlanmaları konusunda yardım edeceklerini belirtti, “Acılar paylaştıkça azalır. Türk halkı Van depreminde bu paylaşımın en güzel örneklerini verdi. Bizler de konuklarımıza yaşadıkları büyük travmayı atlatmaları konusunda destek olmak istiyoruz” dedi.
 
Van’da en büyük hasarı gören köylerden birisi olan Gedikbulak’ta hayvancılık yapan aileden Mizrak Oflaz (47) ile kardeşi Şükrullah Oflaz (45) ve Songül Oflaz (31) Fatma Oflaz (44) Makbule Oflaz (24) Rukiye Oflaz (17) engelli çocukları 16 yaşındaki Mehmet Emin ile ailenin en küçüğü 3 yaşındaki Ebru, Buca Belediyesi’nin öncülüğü ile İzmir’e getirildi. Buca Belediyesi Geçici Barınma Evi’ne yerleşen aile ağır kış şartlarının yaşanmaya başladığı süreç nedeniyle yaşadığı sıkıntıyı da bir nebze olsun attı.
 
Kalbimiz orada
Depremde Gedikbulak Köyü’nün yerle bir olduğunu anlatan Mizrak Oflaz, “O gün gündüz olması havanın güzel olması ve köyde yapılan iki düğün nedeniyle belki de daha fazla insanımızı kaybedecektik. Depremde 3 akrabamızı yitirdik. Bizler canımızı kurtardık ama her şeyimiz toprak altında kaldı. Sonraki süreçte önce insanlarımız sonra devlet bize ulaştı. Ama çadırlarda engelli ve küçük çocuklarımızla birlikte ağır kış şartlarını geçirme şansımız yoktu. Bize Buca Belediye Başkanımız sahip çıktı. Başkanımıza acılarımızı paylaştığı için çok teşekkür ediyoruz. Bizler buraya geldik ama ruhumuz orada.”
 
Eve yerleştireceğiz
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Van’daki aileye bölgede inceleme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zeki Gündüz ile Umut Oran’ın yaptığı temaslar sonrasında ulaşıldığını belirtti, şunları söyledi: “Toplumumuz sevinci paylaşıp büyüttüğü gibi üzüntüyü de paylaşarak azaltma konusunda dayanışmasını Van Depremi’nde bir kez daha gösterdi. Buca halkı bölgeye kolilerce yardım malzemesi topladı biz de bunları gönderdik. Ama bunun yetmeyeceğini biliyorduk. Bu sırada yaptığımız temaslar sonucu Oflaz Ailesi’nin İzmir’e gelmesinde önayak olduk. Barınma Evimiz’de onlara sıcak bir ortam sağlansa bile bu yeterli değil. Ailemize tümünün bir arada yaşayabileceği bir ev kiralayıp, eşyalarını verip, normal bir hayata yeniden uyum sağlamaları konusunda destek olacağız.”
 
Gözyaşlarını tutamadı
Depremde evin içinden engelli çocuğunu kucağında çıkarmayı başaran Mizrak Oflaz deprem anını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Oflaz, Van’daki daha sonra yaşanan Deprem’de Bayram Otel enkazında hayatını kaybeden gazeteci Sebahattin Yılmaz’ın köylerine geldiğini söyledi, “Kendisi bizim yıkılan evimizi fotoğraflayıp, bizimle görüşmüştü. Yardımcı olmak için elinden geleni yapmıştı. Yılmaz’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HALK 15 Kasım 2011 Salı 20:23

BUCA BELEDİYESİNİ KUTLUYORUM İNŞALLAH ZOR DURUMDA OLAN İNSANLERIMIZA HERKES DESTEK OLUR.

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da yiğitler çıktı meydane!
Bayraklı Belediyesi ata sporu güreşin bilinen en eski stili olan Karakucak ...
Çiğli’deki arıtma kapasitesi yüzde 36 artacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, atıksu deşarj kalitesi açısından Türkiye’de ...
Balçovalı kadınlara 97 bin hibe
Balçova Belediyesi ve KOSGEB’in başlattığı kredi destekli uygulamalı eğitim ...
 
Teleferik, 2012 sonunda bitecek
Yenilenmesi yılan hikayesine dönen İzmir’in simgelerinden biri olan Teleferik ...
Bilim öğrenirken göktaşı buldular
Bornova Belediyesi’nin kurduğu Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde astronomi ...
İzmirli çocuklara festival müjdesi
Konak Belediyesi çocukları yakından ilgilendiren bir çalışmaya daha damgasını ...
 
Üniversiteli gençlerle buluştu
Geçtiğimiz ay Gediz, Şifa ve İzmir üniversitelerini ziyaret eden İzmir ...
Kocaoğlu: “Önceliğimiz çevre”
Urla’daki İZSU yatırımlarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Aziz Kocaoğlu, ...
Kocaoğlu: “Bu işkence bitsin”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve bürokratlar ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva