HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Kasım 2011 Pazar - 10:09

Teleferik, 2012 sonunda bitecek

Yenilenmesi yılan hikayesine dönen İzmir’in simgelerinden biri olan Teleferik için proje teklifleri yarın alınmaya başlıyor.

Teleferik, 2012 sonunda bitecek

İZMİR - 2007 yılında 34 yıllık tesisin yıpranması nedeniyle kapatılan Balçova Teleferiğinin yerine yenisi için Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ihalede 14 Kasım Pazartesi günü projenin teknik teklifleri alınacak. Yıl sonuna kadar tamamlanacak ihale kapsamında İzmir, teleferiğine 2012 yılı sonunda kavuşacak.
 
4. ve son teleferik ihalesi 6 Eylül 2011 tarihinde yapıldı. Ön yeterlilik, proje ve fiyat olmak üzere üç aşamalı gerçekleşecek ihaleye Türk, Alman ve Avusturya-Türk ortak girişimi olmak üzere üç teklif geldi. Gelen teklifleri alan Büyükşehir, 14 Kasım’a kadar şartnameye uygun proje ve teknik teklifleri hazırlama süresi verdi. Büyükşehir Belediyesi 14 Kasım pazartesi günü teklifleri teslim alıp, değerlendirecek. Son aşamada ise Kasım ayı sonunda tespit edilecek bir tarihte mali teklifler alınacak. Kazanan yüklenici 1 yıl içinde teleferik tesislerini yapacak.
 
12 milyonluk TL’lik proje
Mevcut teleferik direklerinin sökülüp yenilerinin takılması için yurtdışından özel helikopter gelecek. AB standartlarına uyumlu yeni teleferik 8 veya 10 kişilik kabinlerden oluşacak, saatte 1200 kişi taşıma kapasitesi bulunacak. Kabinler 900 metre yol katedecek. Büyükşehir 2011 mali yılı bütçesinde teleferik için 12 milyon TL kaynak ayrıldı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercan 14 Kasım 2011 Pazartesi 11:10

4 yılda bir teleferiği bile bitiremediniz?bir dahaki dönemde aziz başkanmı?aman kalsın.icraat yapan adam istiyoruz.

Yorumu oyla      12      6  
İzmir'e Yazık.. 14 Kasım 2011 Pazartesi 09:41

Yahu kardeşim, Ankara'daki metro bitmediyse, İstanbulda sıkıntılar varsa, bu o illerdeki belediyelerin yanlışı veya hatasıdır. Ama İzmir'deki sıkıntılar da bizim belediyemizin sorunudur. Bunu kabul edin artık! Ama İzmir'de belediye neye el attıysa kurutuyor. Teleferik 2012'de bitecekmiş.. Değil bitmek, ihalesi 2012'de bitsin şükredeceğim. Kordondaki faytonlar için yorum yazmış bazı arkadaşlar, bu konuda diyecek söz bile bulamıyorum.. Yazık, tek kelimeyle yazık İzmirimize..

Yorumu oyla      12      8  
Canar Vardarlı 14 Kasım 2011 Pazartesi 08:47

CHP’lilerin içinden başarılı belediye başkanı çıkma ihtimali milli piyangodan büyük ikramiye çıkma ihtimaliyle eşit. Eskişehir’e hasbelkader büyük ikramiye çıktı. İzmir’de amorti bile yok. Ankara’nın belediye başkanı başarılı olsa bana ne olmasa bana ne. Arkadaşlar biz İzmir’de yaşıyoruz. Ben ne diyorum. CHP’li belediye başkanı 36 tane atı getirmeyi bile başaramadı. Fayton için eşek getirdi eşek. Eskişehir belediye başkanının 2014’te İzmir'e aday yapın bari İzmir kurtulur.

Yorumu oyla      13      8  
Caner Vardarlı'ya 13 Kasım 2011 Pazar 22:18

Ankara'ya git senin kafadengi başkanın var orda 17 yıldır 1 metre ray döşeyemeyen, işi beceremeyince hükümete atan, yine devlete en fazla borcu olan belediyeye git..Yoksa, Gözleri var görmezler, Kulakları var duymazlardan mısın? Arif olan anlar..

Yorumu oyla      13      8  
Kazım EMİR 13 Kasım 2011 Pazar 20:21

akepedeki hangi belediyede sorunu çözmüş geçen sene istanbulda 36 vatandaş selde ölmedimi,ankarada yaz oratsında vatandaşları denizde yüzdürülmedi vay benim yurttaşlarım borcu en çok olan belediye ankara değilmi belki italya,yada yunanistana dönersek şaşmayın

Yorumu oyla      18      8  
Caner Vardarlı 13 Kasım 2011 Pazar 18:57

Milletin bahaneye karnı doydu. Yeni fuar alanına 6 kez tarih. Metro için 10 kez tarih. Teleferik için 4 kez tarih. Eşekler için tarih. Gemiler için bilmem kaç kez tarih. Hep bahane hep bahane. Canlar müteahhit ve Belediye teleferik yaptım diye Santorini’de ki gibi insanları tepeye eşekle taşısa gene CHP’li belediyeyi savunacaksınız anlaşılan. Kasmayın rahatlayın Aziz Kocaoğlu bu işi beceremedi deyin hem dürüst olursunuz hem de rahatlarsınız. İzmir batıyor. Millet rezil oluyor umurunuzda değil.

Yorumu oyla      19      9  
Vahap Güler 13 Kasım 2011 Pazar 18:42

Aren çok komiksin :) bayındır'ı CHP kazandı sen seçim günü uzay'a tatile mi gittin ? 2014'de Bayındır bizim.Unutmadan 2009'da da kazandık ama beceriksiz ilçe başkanı yüzünden kaybttik itiraz etseydi oylar tekrar sayılsaydı Bayındır'da CHP nin di bunu 2011 seçimlerinde gördü Millet.SİYASETTEN ANLADIĞIN YOK SENLE FAZLA TARTIŞMAYACAĞIM,ÖĞREN DE GEL.2011 Bayındır Seçim Sonucu : CHP % 42,5 akp : 38.1 :))

Yorumu oyla      14      7  
Caner Vardarlı'ya 13 Kasım 2011 Pazar 18:06

Caner Vardarlı, atları getiremiyor daha demişsin, ihaleyi kazanan firma, atları şartnameye uygun göndermezse, şuanki gibi ihale iptal olur, illa çamur atacaksın ya nereden saldırayım diye şaşırdın kaldın..Sen ve senin gibilerin zihni bulanmış..Yandaştan alınmadı, ihaleler yandaşa peşkeş çekilmedi diye böyle oluyor zaten..Yazık

Yorumu oyla      15      8  
aren 13 Kasım 2011 Pazar 17:16

yandaş vahap bey bu adamın verdigi ve tutugu bir söz varmı AKP YE ÇALIŞIYUR asvaltladıgı koylerde hep akp önde..kalkındırdıgı bayındır belediyesi akp nin tek kazandıgı yer.sola verdiginiz zarar yeter.

Yorumu oyla      12      12  
Caner Vardarlı 13 Kasım 2011 Pazar 16:44

Aziz Kocaoğlu’nu savunan İzmirliler Kordon'da fayton keyfi için 36 tane atı getirmeyi başaramayıp 14 tane eşek getirebilen belediye yönetimini nasıl savunabiliyorlar anlamış değilim. Metrodan dev projelerden bahsetmiyoruz. Alt tarafı 36 tane at. At bulma işini bile doğru dürüst yapamayan CHP’li belediye bu işi de başaramaz.

Yorumu oyla      14      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim öğrenirken göktaşı buldular
Bornova Belediyesi’nin kurduğu Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde astronomi ...
İzmirli çocuklara festival müjdesi
Konak Belediyesi çocukları yakından ilgilendiren bir çalışmaya daha damgasını ...
Üniversiteli gençlerle buluştu
Geçtiğimiz ay Gediz, Şifa ve İzmir üniversitelerini ziyaret eden İzmir ...
 
Kocaoğlu: “Önceliğimiz çevre”
Urla’daki İZSU yatırımlarının tanıtıldığı toplantıda konuşan Aziz Kocaoğlu, ...
Kocaoğlu: “Bu işkence bitsin”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve bürokratlar ...
Bergama çocuk dostu kent oluyor
UNİCEF'in "Çocuk Dostu Kentler" projesi, Bergama Belediyesi’nin çalışmaları ...
 
Aliağa'dan askere uğurlama yemeği
Aliağa’nın Helvacı mahallesinde düzenlenen, askere gidecek gençlerin ailelerince ...
Karabağlar’ın çocukları İzgü ile buluştu
Karabağlar Belediyesi, çocukları yazarla buluşturacak, edebiyata ilgilerini ...
Konaklı çocuklar Ata'ları için koştular
Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva