HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2012 Cuma - 14:46

Kocaoğlu: 2014'te kesin adayım demedim

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2014’te Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olmayacağından emin olduğunu söyledi.

Kocaoğlu: 2014 te kesin adayım demedim

İZMİR - İzmir İktisat Kongresi Sempozyumu’nda konuşma yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, kendi adaylığı ve daha önceki açıklamaları ile ilgili de konuştu. Televizyon programındaki sözlerine açıklık getiren Başkan Kocaoğlu, “ Ben ‘kesin aday olacağım’ demedim. Sadece ‘ailem istemiyor’ dedim. Hem de en samimi duygularımla. Kimin ailesi ister ki çocuğu, kocası belediye başkanı olsun? Pişmiş tavuğun başına gelenler onun da başına gelsin istemez” dedi.

Kocaoğlu'ndan şartlı adaylık açıklaması!
 
6 AY KALA AÇIKLAYACAĞIM
Milliyet Ege Köşe Yazarı Erol Yaraş’la yaptığı konuşmanın uzun zaman önce olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, “ Binali Yıldırım, ‘metro niye yapılmıyor gidin onu belediye başkanına sorun’ demişti. Biz de bu konuyu konuştuk. Erol Bey bana, ‘2014’te Binali Yıldırım İzmir’den adaylık düşünüyor’ dedi. Bu da adaylık düşündüğü konusuna yol açtı. Ben de ‘aday olmayacağından çok eminim. Eğer aday olursa ben de aday olurum’ dedim. Zaten aramızda geçen esprili bir sohbetti. Art niyet yok. Daha önce de açıkladığım gibi seçimlere 6 ay kala değerlendireceğiz. Neye karar verip vermeyeceğimize bakıp ona göre karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
NEREDE DURMAM GEREKİYORSA ORADA DURURUM
İzmir İktisat Kongresi’in 89. yılı anısına İzmir’i Sevenler Platformu tarafından düzenlenen “1923 İktisat Kongresi’nden EXPO 2020 Paneli” ve “1923’ten Günümüze Fuarcılık ve Sergicilik Sergisi EXHIBITION 2012”,nin açılışında konuşan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in topyekün kalkınması için çalıştıklarını belirtti ve planlamanın bu hedef çerçevesindeki önemine değindi. İnciraltı’nın planlanmasının İzmir için kırılma noktası olacağını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “EXPO 2015 adaylık döneminde Sayın Cumhurbaşkanımıza elimle A4 kağıda çizin anlattım. 31 Mart 2008’de Paris’ten dönüşte İnciraltı’nı planlayarak EXPO adaylık dosyasında öngörülen yatırımların bir an önce başlamasını, bu yatırımlar başlarsa 2015 yılında EXPO’yu yapmış gibi olacağımızı açıkladım. Burası bizim zenginliğimiz. Arsalarını koruyanlara minnet ve şükran borçluyuz. Ama bunu bir türlü planlayamıyoruz. İrade lazım, planlanması için yasa gerektiği belli. 2008’den önce planlamış olsaydık, EXPO’da adaylık yarışında elimiz daha güçlü olacaktı. O tarihten sonra planlamış olsaydık, bugün orada termal oteller, hastaneler kurulmaya başlanmış olacaktı. Biz hala çırpınıyoruz İnciraltı’nın planlanması için. Kanun çıkarılması lazım, yoksa dedikodunun bitmesini engellemek mümkün değil. Buranın planlamasını hızlı bir şekilde bitirirsek, 2013’teki oylamadan önce bütün delegeleri, dünya basınını toplar, yeri gösterir, projeyi anlatır, yaptıklarımızı gösterir ve kazanırız. Yatırımcı zamanla yarışıyor. Ama ben 8 yıldır uğraşıyorum, neredeyse 9 yılı bulacak. Bir kara parçasını 9 yılda planlarsak, sonuç ne olur, takdirini sizlere bırakıyorum. Buranın planlanmasının bir an evvel tamamlanması için tüm milletvekili ve bakanlarımızdan, Sayın Başbakan’dan destek istiyoruz. Ancak bunu gerçekleştirirsek, İzmir olarak ayağa kalkıp EXPO’ya yürürüz”.
 
EV ÖDEVİMİZİ YAPIYORUZ
EXPO 2020 adaylık süresince Büyükşehir Belediyesi’ne düşen gerekli yatırımları yaptıklarını belirten Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ev ödevimizi yapıyoruz. Planlamada Ankara’dan takip edilecek işlerde hem İzmir’den aday olan iki bakanın, hem Vali Bey’in, hem 26 milletvekilinin, hem sivil toplum örgütü temsilcilerinin desteğini istiyoruz. İzmir, Ege Bölgesi’ndeki 9 il içinde devlet bütçesine artı veren bir kenttir. ‘Öldü, battı, gitti, gidiyor’ dendiği zamanda bile bu böyle olmuştu. Herkesin bunu bilmesi, savunması ve yıllardır alamadığımız merkezi yatırımların da sadece İzmir için değil, Türkiye için gerekli olduğunu düşünmesi gerekir. Bu kentin hiçbir eksiği yoktur. Yıllardır üretir ve namusuyla vergi beyannamesini verir. Türkiye’de bu konuda birincidir. İzmir, kendi dinamikleriyle Türkiye’de kalkınabilecek ender kentlerden bir tanesidir. “EXPO’yu başarmak üzere yola çıktık. Yol haritamızı belirleyeceğiz. Zaten elimizde bir taslak var; bunu zenginleştirerek BİE üyesi 160 ülkeyi gezmek zorundayız. Ama gecikmememiz lazım.”
 
EXPO’nun çok önemli olduğunu ama kazanılamazsa “hayatın sonu” olmadığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Potansiyellerimizi doğru kullanır, birlik-beraberliğimizi sağlar ve kısır çekişmelerden kurtulursak, bu kenti EXPO’suz da kalkındırırız” diye konuştu.
İzmir’i Sevenler Platformu tarafından Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen panel ve serginin açılışına İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Mustafa Moroğlu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, EXPO 2020 Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Ekonomiyi Güçlendirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Vekili İbrahim Gökçeoğlu, İzmir Ticaret Odası Danışmanı Halit Soydan, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

KIRAÇ: “BAŞARMAKTAN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK”
Son olarak konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, EXPO konusunda önemli destekler aldıklarını belirterek, “Başarmaktan başka şansımız yok” dedi. Vali Kıraç, “İzmir EXPO’da Türkiye’nin milli takımıdır. 160 üyeli bir yapının oy kullanacağı süreci yaşıyoruz. Aralık 2013’te oylama yapılacaktır. Biz bize yakın dost ülkelerin üye olmasını ve olmayanların da üye olmaları durumunda aidatların bizim tarafımızdan yatırılacağını söylüyoruz. Hiyerarşik düzende büyükşehir belediye başkanı ile birlikte hareket ediyoruz. Onun başkan olduğu bir kurumda benim üye olmam hiyerarşik açıdan doğru olmazdı. Yürütme kurulu komitesi başkanlığına da Mahmut Özgener’i getirdik. Yerelden olsun, halkı tanısın diye düşündük. Daha halka yakın bir yapı olsun düşüncesiyle böyle bir adım attık. Şuan kurulları ortada olan, kanunu, kararnamesi ve yönlendirme Kurulları kararnameleriyle tamamlanmamış bir yapıyız. Her şeyimiz tamamdır. Hükümet taleplerimizi her noktada karşılamıştır. Başarmaktan başka bir şansımız yok. Bu bir İzmir projesidir” dedi.
 
“SÜRECİN ÖNÜNÜ TIKAYANLAR VAR”
Vali Cahit Kıraç, “2015 EXPO’sunda İzmir’in arkasında bu kadar güç yoktu. Bu kadar destek aldığımız bir girişimi hatırlamıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesiyle her noktada ortak hareket ediyoruz. İnciraltı’nı ciddi bir şekilde ele aldık. Orası bir turizm bölgesidir. Planlama Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olmasına rağmen ortak hareket ederek hızlandırdık. Ancak plan, maalesef arazi sahiplerinin, planı yapmakla yükümlü olanlara karşı açtıkları dava yüzünden uygulanamıyor. Muhatap olmayanlar süreci uzatıyor. Bu noktada İzmir’in sürecin önünü tıkayanlara yanlış yaptıklarını göstermesi gerekiyor. EXPO için yer olarak İnciraltı’nı gösterdik, sıkıntıları aşmak için ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
darkangel 18 Şubat 2012 Cumartesi 10:23

yahu azizi ateş bastı sanaene binaliden sen kendini kurtar binali yıldırım siler götürür diye chp genel merkezden takviye kuvvet çağırmışsınız beee o ihtiyar heyetimi size derman olacak

Yorumu oyla      15      7  
emre a 18 Şubat 2012 Cumartesi 09:58

başkan aday olcam olmıcam konusunu bıraksın da iş yapsın biraz,hatay caddesi kaldırımlarını yan yana koyamayan mütahitlere iş veriyor kendinide izmiride rezil ediyor. ahhh izmir gör artık gerçeği

Yorumu oyla      14      7  
Aylin 18 Şubat 2012 Cumartesi 08:53

İnsanlarda fazla hırs hep dert getirmiştir. İzmir'i yoran kişilerin adaylık sözünü ağzına almaması gerekir.

Yorumu oyla      15      8  
akın 18 Şubat 2012 Cumartesi 00:53

hem diyorsun kim ister eşi çocuğu belediye başkanı olsun hem diyorsun 6 ay kalaaa bu ne yaaaa dalgamı geçiyorsun

Yorumu oyla      17      7  
Salim Tezerman 17 Şubat 2012 Cuma 21:56

Bir şirketin faaliyet sonuçlarının değerlendirildiği belge bilançosudur.Benim sayın Aziz Başkan'dan bir ricam var.Lütfen;2014 seçimlerinden önce;geriye dönük 3 yıllık bilançonuzu açıklayın ve uluslararası bağımsız denetim şirketlerinin denetiminden geçirin ve alacağınız notu basın yoluyla ilan edin.Ve İstanbul ile Ankara'nın bilançolarını ve notlarını da yanına koyun.Hangi bilanço dışarıdan veya içeriden kolayca kredi bulacak görsünler.Aziz Başkan gururumuzdur ve öyle kalacak...

Yorumu oyla      21      10  
gılgamış 17 Şubat 2012 Cuma 20:07

çok tırsmışlar çok. aziz binaliyi yer diye çok tırsıyorlar. bu ne panik bu ne korku. madem boyunun ölçüsünü alacaksa niye adı her geçtiğinde tırsıyosun, niye. gül geç yada hayırlısı de, ama niye tırsıyosun. kazanır diyemi, ulan ben sevemedim ama seveni çok niye demiyosun, tırsma gülüm tırsma. aziz çalmaz aziz çırpmaz, oğluna gemicik damada gazete peşkeş çekmez. sen üç kuruş için takla atarken o 1000 tlye kahvaltı yapmaz, uyan gülüm uyan.

Yorumu oyla      22      13  
YORUMCU BABA 17 Şubat 2012 Cuma 19:49

Ahh Baykal,Ahh Sevigen, Ahh Alaattin Yüksel.İZMİR'e Attığınız Kazık İle Ne Kadar Övünseniz Azdır.CHP yi Ne Hallere Düşürdünüz.Sayenizde İZMİR'de Sonunda Elden Gidecek.Başka Adaymı Yoktuda,Bu Zatı Muhteremi Bize Layık Gördünüz.Tek Referans Dürüst Başkanmış. Bende O Zaman, Hayır Efendim Benim Babam Daha Dürüsttür Derim.Dürüstlük Ayrı, Beceriksizlik Ayrı Bir Şeydir.

Yorumu oyla      20      13  
cengiz şenyüz 17 Şubat 2012 Cuma 19:10

sayın kocaoğlu 2009 yılında aday gösterilmicekdin dua et koç ailesine şimdi izmir halkıyla dalgamı geçiyosun bir gün olucam bir gun olmucam olsan ne yazar olmasan ne yazar izmir halkı artık salak diğil bileklerimi kesem bir daha chp oymu verdik ne oldu al gör bucanın halini iş yapmazlar her gün meclisde kavga sende dürstüm dersin ekip hırsız nedicez gari bu duruma herzaman değişim iyidir bu sefer akp inadına izmire hizmet için

Yorumu oyla      16      17  
sertaç 17 Şubat 2012 Cuma 17:25

adam başından beri 6 ay kalana kadar açıklamayacağım diyor sizler hala duymamakta anlamamakta ısrar ediyorsunuz enteresan

Yorumu oyla      23      8  
Aday ol 17 Şubat 2012 Cuma 16:36

Keşke olsa da boyunun ölçüsünü alsa:)

Yorumu oyla      19      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de kan kardeşliği kampanyası
Gaziemir’de belediye, kent konseyi ve Kızılay’ın işbirliğiyle hazırlanan ...
'İncigül' Müzikali yılın ilk gösterisiyle Narlıdere’de
TOBAV İzmir Şubesi'nin hazırladığı "İncigül" çocuk müzikali, 18 Şubat ...
Maliye Bakanlığı'ndan İzmir'e 5 milyonluk fatura
Kurumlar vergisine tabi olmayan İzmir Belediyesi’ne Maliye Bakanlığı tarafından ...
 
Öğrencilerden 75. yıl parkına 19 proje
Çiğli’nin en büyük parkı olan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı için, Ege Üniversitesi ...
Haydi Bornova’ya film izlemeye
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Salı Sineması” ve “Yerli Belgesel ...
Kaligrafinin ustası İzmir’de
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark ...
 
Başkan’a “şiirli-güllü” karşılama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çamdibi Tuna Mahallesi’ne ...
Kocaoğlu'ndan şartlı adaylık açıklaması!
Milliyet Ege yazarı Erol Yaraş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
AK Partili ve CHP’li 181 isme Danıştay'dan kötü haber!
İçişleri Bakanlığı’nın Bornova ve Büyükşehir Belediyesi meclislerinde ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva