HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2012 Cuma - 13:16

Gaziemir’de kan kardeşliği kampanyası

Gaziemir’de belediye, kent konseyi ve Kızılay’ın işbirliğiyle hazırlanan proje kapsamında bir yıl süreyle çalışma yapılacak. Kan grubu veri bankasıyla adeta ‘gönüllüler ordusu’ oluşacak

Gaziemir’de kan kardeşliği kampanyası

İZMİR - Kızılay’ın, Sağlık Bakanlığı izin ve denetiminde sürdürdüğü güvenli kan temini çalışmalarına Gaziemir’den örnek bir proje ile destek geldi. Gaziemir Belediyesi ve Gaziemir Kent Konseyi, gönüllü ve düzenli kan bağışı sayısı artırmak amacıyla Kızılay ile işbirliğinde “Acil Kan İhtiyacının Karşılanması İçin Kan Kardeşliği ve Kan Kartı Projesi” başlattı. Projeyle, Gaziemirli vatandaşların, kan vermedeki çekimserliklerini ortadan kaldırmak ve kan bağışı miktarının artmasını sağlamak amaçlanıyor.
 
Yıl boyu sürecek ve 25 Aralık 2012’de sona erecek kampanya, Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu’ndaki törenle başladı. Bir hafta önce kan bağışı konusunda bilgilendirilen minik öğrencilerin yönlendirdiği anne babaları, tören sırasında kan bağışladı. Törene, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Yusuf Vangöl, Kızılay İzmir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul ile öğrenci ve veliler katıldı.
 
Kızılay İzmir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul, Gaziemir’de belediye ve kaymakamlığın desteği ile başarılı çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Gaziemir Kent Konseyi bize kan kardeşliği projesi ile gelince çok mutlu olduk. Proje sayesinde, Gaziemir’de ikamet eden tüm vatandaşların kan gruplarını tespit edecek ve onlara kan kartları vereceğiz. Bir yıl boyunca Gaziemir’in değişik semtlerindeki vatandaşlarımızdan ve tüm okullardan aynı zamanda kan bağışları toplayacağız” dedi.
 
Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Yusuf Vangöl, projenin Türkiye’de ilk kez Gaziemir’de uygulanacağınu belirterek, “Tüm Gaziemirliler’in, acil kan ihtiyacı olduğunda, (bilinçleri kapalı olsa bile) yanlarında bulunan kan kardeşi kartı ile kan verebilecek olan isimleri önceden belirlenmiş donör arkadaşlarına ulaşmasını ve ilçe sakinlerine ait kan grubu veri bankası oluşturulmasını hedefliyoruz. Çünkü kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır” diye konuştu.
 
Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ ise, Kızılay’ın elinde yeterli miktarda kan stokunun bulunması konusunda tüm vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirterek, kan vermenin sağlık açısından da faydalı olduğunu vurguladı. Törende Dr. Burak Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer, Kaymakam Şerafettin Tuğ ve Yusuf Vangöl’e Kızılay tarafından hazırlanan teşekkür belgelerini sundu. 
 
Minik gönüllülere bisiklet
Gaziemir’in meydan ve okullarında devam edecek kampanya boyunca Gaziemir’deki tüm okullarda kan vermek için en fazla donör getiren öğrencilere, Kızılay tarafından bir bisiklet hediye edilecek. Bisikletin yanı sıra, Kızılay ve Gaziemir Belediyesi tarafından öğrencilere, özel baskılı bir defter hediye edilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İncigül' Müzikali yılın ilk gösterisiyle Narlıdere’de
TOBAV İzmir Şubesi'nin hazırladığı "İncigül" çocuk müzikali, 18 Şubat ...
Maliye Bakanlığı'ndan İzmir'e 5 milyonluk fatura
Kurumlar vergisine tabi olmayan İzmir Belediyesi’ne Maliye Bakanlığı tarafından ...
Öğrencilerden 75. yıl parkına 19 proje
Çiğli’nin en büyük parkı olan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı için, Ege Üniversitesi ...
 
Haydi Bornova’ya film izlemeye
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Salı Sineması” ve “Yerli Belgesel ...
Kaligrafinin ustası İzmir’de
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark ...
Başkan’a “şiirli-güllü” karşılama
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çamdibi Tuna Mahallesi’ne ...
 
Kocaoğlu'ndan şartlı adaylık açıklaması!
Milliyet Ege yazarı Erol Yaraş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
AK Partili ve CHP’li 181 isme Danıştay'dan kötü haber!
İçişleri Bakanlığı’nın Bornova ve Büyükşehir Belediyesi meclislerinde ...
Tatı: Hata yapan babam olsa affetmem!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, son dönemde imar konusunda yaşanan tartışmaları ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva