HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2012 Cuma - 08:30

Kocaoğlu'ndan şartlı adaylık açıklaması!

Milliyet Ege yazarı Erol Yaraş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2014’teki yerel seçimlerde yeniden aday olmak istediğini köşesine taşıdı.

Kocaoğlu ndan şartlı adaylık açıklaması!

İZMİR – İşte Yaraş’ın o yazısı…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlıktaki en zor günlerini geçiriyor. Belediyeye yönelik operasyonlar yüzünden yaşadığı sıkıntı artık kendi sorunu olmaktan çoktan çıktığı gibi ailesini de derinden etkiliyor.
Geçen gün katıldığı bir televizyon programında “Eşim ve çocuklarım başkanlığı bırakmamı istiyorlar” diyerek, ailecek “yeter” görüşünün ağır bastığını söyledi.
Fakat Kocaoğlu’nun iç dünyası böyle miydi? O da ailesi gibi mi düşünüyordu? Bu son dönemi miydi? 2014’de aday olmayacak mıydı? Bu ve buna benzer sorular benim aklıma takıldığı gibi Kocaoğlu’nu yakından tanıyanların tamamının zihnini kurcalıyordu.
Bana göre Aziz Kocaoğlu’nun aklında yeniden aday olmak gibi bir duygu çok ağırlıklı vardı ve özellikle belediyenin üzerindeki yargı baskısı ve hükümetin bazı yatırımlarda önüne engel çıkardığı düşüncesi onu daha da istekli yapıyordu.
Dışarıya Aziz Kocaoğlu her ne kadar sakin bir görüntü verse de, onun içinde fırtınalar kopuyor, uğradıkları haksızlık karşısında bir şey yapamama duygusu yüreğini daraltıyordu.
İşte, aklımdaki tüm bu soruların cevabını Kocaoğlu beraber katıldığımız işadamları dostluk yemeğinde bir cümle ile yanıtladı.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ın “İzmir’in sorunu yerel yönetimlerin beceriksizliği. Belediye ulaşıma 340 milyon lira ayırmış yüzde 46’sını kullanmış. Metro’nun niye bitmediğini Başkan’a sorun” demecini “Ne diyorsunuz Sayın Başkan ortada bir beceriksizlik var mı?” diye, sorunca Kocaoğlu hiç beklemediğim ama çok net bir cevap verdi.
“Sayın Binali Yıldırım 2014’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olursa bende şimdi söylüyorum 2014’de adayım.”
Kulaklarıma inanamadım Aziz Kocaoğlu’na cümlesini bir kez daha tekrarlattım. Masadaki iş adamları da çok net bu meydan okumayı duydular. Anladığım kadarıyla bakanın son demeci onu çok üzmüştü. O Yıldırım’a devamlı olumlu mesajlar gönderirken, Bakanın onu İzmirlilere bir anlamda şikâyet eder gibi konuşması Kocaoğlunu “rest” demeye zorlamıştı.
Kocaoğlu’nun yapılanlar ve söylenenler canını çok sıkıyordu. Gerçek sınavın halk önünde, sandıkta olacağı inancını yitirmeden açıkça Bakan Yıldırım’a “Hodri meydan” diyordu.
Anladığım kadarıyla icraatları için gerçek hakimin halk olmasını istiyordu. Tüm arzusu İzmirlinin onu aklaması ve 2014’de yeniden başkan seçmesiydi. İşte o zaman tüm iddialara en güzel cevabı vermiş olarak huzur bulacaktı.
Görünen o ki İzmir, 2014’de kadar Türkiye’nin gündeminde tüm tahminlerden daha fazla yer alacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 52 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buruchaga 18 Şubat 2012 Cumartesi 01:18

9 senedir izmire hizmet vermeyenler izmir belediyesini istemeye hakları yoktur. İstanbul ve Ankara belediye baskanları kaç senedir görev yapıyorlar

Yorumu oyla      14      7  
anti chp 18 Şubat 2012 Cumartesi 00:19

bir yanımı sardı kılıçdaroğlu bir yanımı sardı aziz kocaoğlu 500 laik ile kestiler yolu chp izmire hükümdar olmaz

Yorumu oyla      12      10  
anti ak. 17 Şubat 2012 Cuma 22:08

rte gelse,emine hem ağlasa hem yalvarsa,bilal yakarsa İzmir yine eğilmez.

Yorumu oyla      18      7  
cengiz şenyüz 17 Şubat 2012 Cuma 19:18

bayx arkadaşım akparti ailesinin zoruna gitmez hiç bir zaman kızınca syn kocaoğlu azından çıktığını bilmiyo küfürler savuruyo napcaz gari bu işe elinizde bir izmir kaldı oda gidince nediceniz gari bakalım kalenizde yıkılınca

Yorumu oyla      14      13  
izmirliye 17 Şubat 2012 Cuma 19:10

Aziz Başkanın oğlu granit taşı satıyor diyen AKP grup Başkan vekili tükürdüğünü yaladı. Sen farkında değilsin herhalde, Bir şey yazacağın zaman bilmiyorsan git kendi büyüklerine sor da rezil olma.

Yorumu oyla      19      8  
Hilmi Dülger 17 Şubat 2012 Cuma 17:18

İzmir babanızın malı değil. Göçecekmişim. Sana mı soracağım hangi kentte yaşayacağımı. Nerde istersem orada yaşarım. Despotluğa bak tutan yokmuş. Benim nerde yaşayacağıma benden başkası kara veremez. Adam gibi hizmet istiyorum. Bu şehri yönetenlerde ban bu hizmeti verecek. Veremeyende gidecek. Yaşadığım yer de adam gibi bir kent olsun diye uğraşırım. Ha köyde yaşamak isteyen köye gitsin. İzmir adam gibi yönetilen çağdaş bir kent olacak. Bunu da son 12 yıla bakarsak CHP yapamadı AKP yapacak.

Yorumu oyla      13      21  
misafir 17 Şubat 2012 Cuma 16:38

izmire "köy" diyenler köyden şehire göç edebilirler onları tutan yok. aziz başkan güzel bir meydan okuma yapmış çıksın aday olsunda yıldırım efendi görelim. 9 yıldır izmire çivi çakmamışlar 9 yıl sonra uykudan uyanmışlar birde eski projeleri toplatıp inceletip 35 proje ile yola çıktık demezler mi? halk buna "hadi kardeşim geçti bor'un pazarı sür eşşeğini niğdeye"der. akp nin son hizmeti ise belediyeye kurumlar vergisinden muaf olmasına rağmen 5 milyon TL borç çıkarması oldu hizmette sınır yok!

Yorumu oyla      25      8  
Murat D. 17 Şubat 2012 Cuma 16:32

1 saat önce Üçkuyulardaydım,kaldırım yenileme çalışmalarına şahit oldum.Muhaliflik olsun diye söylemiyorum; bu işçilikle bu yeni kaldırımlar en fazla 2 yıl dayanır.Burada insanlar,esnaf senelerdir çok büyük sıkıntı içerisinde,keşke değse diyeceğim,ama işçilik berbat.Sadece bu bile Kocaoğlu'nun başını iyice ağrıtmaya yetecek.Sayın Kocaoğlu niye tüm dikkatini İnönü Caddesine vermiyor?Ben başkan olsam buraya özel önem verirdim,kimseye laf söyletmezdim,işimi eksiksiz yapardım.

Yorumu oyla      15      13  
aziz diyoruz 17 Şubat 2012 Cuma 16:23

Sonuna kadar aziz arkadaş, belediyeden atılan iş alamayan ihale verilmeyen sevmiyor olabilir ama ben seviyorum arkadaş. Sevmeyen gider adayına oy verir, demokrasi bu değilmi. Aday olmasın diye bekleyenler çok ağlar daha

Yorumu oyla      23      8  
Aydınlanma neferi 17 Şubat 2012 Cuma 16:20

Sevgili başkanımız biz izmir,liler her zaman yanınızdayız.Yapmış olduğunuz hizmetleri ğöremiyorlarsa bunlar bakar kör,hiç izmir,in köylerine gitmişlermi acaba bütün köy yolları asvaltlı,birileri başkanlık için hayal kurmasın hele izmir için hiç çünkü avuçlarını yalarlar.İZMİR AZİZ,DİR AZİZ kalacak.

Yorumu oyla      23      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili ve CHP’li 181 isme Danıştay'dan kötü haber!
İçişleri Bakanlığı’nın Bornova ve Büyükşehir Belediyesi meclislerinde ...
Tatı: Hata yapan babam olsa affetmem!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, son dönemde imar konusunda yaşanan tartışmaları ...
Kocaoğlu-Sındır’dan sancılı Bornova zirvesi!
Son kongrede Kocaoğlu ile Sındır’ın kıyasıya rekabetine sahne olan Bornova’da, ...
 
AK Parti'den farklı 60 yaş tepkisi: Yetmez ama evet!
İzmir’de iptal edilen ve son meclis toplantısında Ankara Modeli ile geri ...
Gaziemir trafiğine yeni düzenleme geliyor
Gaziemir’de Abdülhamit Yavuz Caddesi’ni, Akçay Caddesi’ne bağlayarak İzmir-Aydın ...
“Sanat Otobüsü” bu kez Pinokyo’yu taşıdı
Geçen dönem ‘Nasreddin Hoca’nın Masalı’ adlı oyunuyla büyük ilgi gören ...
 
Seferihisar'da deprem için toplandılar!
Seferihisar Belediyesi tarafından halkı bilinçlendirme amacıyla; “Akut”, ...
Öğrenciler başkan Çalkaya'yı görünce bayram yapıyor
Okullara yaptığı katkılar nedeniyle Balçova’daki eğitim kalitesinin artmasına ...
Sıra İkiçeşmelik Caddesi’ne geldi!
Agora, Kadifekale ve Kemeraltı’ndan sonra İkiçeşmelik Caddesi’ne de el ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva