HABERLER>POLİTİKA
27 Ekim 2023 Cuma - 06:15

Kılıçdaroğlu, Egedesonsöz’e konuştu: Yerelde ittifak olabilir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim öncesi ittifak açıklaması yaptı. Bursa, Balıkesir, Denizli ve Manisa’yı hedef koyan Kılıçdaroğlu, “Yukarıda olmayabilir ama yerelde ittifak olabilir. Seçmen gerekeni yapar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Egedesonsöz’e konuştu: Yerelde ittifak olabilir!

EGEDESONSÖZ- Genel seçimin ardından  büyük kurultay için yoğun çalışmaların yapıldığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler 4-5 Kasım tarihlerine çevrildi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Grup Başkanı Özgür Özel’in yarışmasının beklendiği kongre öncesinde oy kullanacak delegeler de büyük heyecan yaşıyor. Yoğun trafiğin yaşandığı parti genel merkezinde il ve ilçelerden gelen heyetlerle görüşen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu geç saatlere kadar mesai yapıyor. 

Parti içine dönük açıklama yapmak yerine parti dışına ve ülke gündemine  yönelik değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, delegelerin tercihlerini etkileyecek sözlerden kaçındığını ifade etti. 

Gazeteci Fatih Yapar'ın genel merkezde bir araya geldiği Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada “Delegelerle ilgili bugüne kadar hiç konuşmadım. Partimiz kurultaya gidiyor, delegeler de geleceklerdir. Partilerini düşünerek oy kullanacaklardır” diye konuştu.

HEDEF KOYDU!
Kılıçdaroğlu, yerel seçim öncesinde partinin yaptığı çalışmaları da hatırlatarak hedefi tekrarladı. Mevcut Büyükşehir ve il belediye başkanlıklarının sayısının artacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Bursa, Balıkesir, Denizli, Manisa… Buraları almakta kararlıyız. Potansiyel olarak da bu şansımız var” dedi.

YEREL İTTİFAK 
Genel seçim sonrası partiler arasındaki ittifakın bozulması, altılı masanın artık olmaması ve siyasi parti liderlerinin yerel seçimlere ayrı adaylarla gireceğini açıklamasının hatırlatılması üzerine ise “yerel ittifak” konusuna vurgu yaptı. 

Kılıçdaroğlu, “Sonuçta ittifak yerelde olabilir. Yukarıda olmayabilir ama yerel de olabilir” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, “ittifakın seçmenlerin kendi arasında olmasını mı diyorsunuz?” sorusuna ise, “Seçmen sonuçta, AKP’li çalışmayan bir belediye başkanı seçmeyip en güçlü adayı destekleyecektir. İşin doğasında bu vardır. Seçmen bulunduğu yerde itirafını yapacaktır” yanıtını verdi.

İZMİR’İ ÖNEMSİYORUM
Kılıçdaroğlu, İzmir’le ilgili de şu ifadeleri kullandı: 

“İzmir bizim için değerli ve özel bir şehirdir. Her açıdan şahsen de önemsiyorum. Sosyal demokrat, aydın, yaşam tarzını önemseyen vatandaşlarımızın yaşadığı ve çağdaş bir kenttir İzmir… Ben de İzmir milletvekili olarak görev yaptım. Kentte belediyelerimiz başarılı projeler yürütüyorlar. Başta, İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerimiz çeşitli zorluklara, mali imkansızlıklara rağmen önemli çalışmalar yaptı. Hükümetin ayrımcı yaklaşımı ve baskılarına rağmen belediyelerimiz mazeret üretmeden halkına karşı olan sorumluluklarını yerine getiriyorlar” 

 
Deyrizor'da ABD üssüne saldırı
 
Kılıçdaroğlu’ndan Halk TV mesajı: Negatif bakışımız yok!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrular 28 Ekim 2023 Cumartesi 00:14

13 kez seçim kaybetmişsin... Tek kazandığın kurultaylar! Normalde başka ülkede olsa insan içine çıkmaman gerekirken pişkin pişkin ortalıkta geziyorsun... Ama senin suçun yok şuç sana 13 kez kaybetmeme rağmen hala tıpış tıpış oy veren gözü kör seçmende... Bende böyle seçmen bulsam bende o koltuğu asla bırakmam...

Yorumu oyla      3      3  
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK 27 Ekim 2023 Cuma 20:23

Cumhuriyet Halk Partisi; bir eğlence ve oyun yeri değildir.

Yorumu oyla      7      3  
vatandaş 27 Ekim 2023 Cuma 16:10

Ah Ah Ah Sonrada Vah Vah Vah diyoruz....

Yorumu oyla      5      3  
Cemil 27 Ekim 2023 Cuma 15:15

Senin İzmir de ne olup bittiginden haberin yok.. Çık çarşıya da sor bakalım nasıl memnunmusunuzİzmir belediye başkanından diye. Cesaretin varsa çık yuzles gercekle

Yorumu oyla      13      6  
altan koralttan 27 Ekim 2023 Cuma 14:56

sevgili pirom..senin hiç endişen olmasın..seçime on gün kala kavalını üflemeye başla hepsi tıpış tıpış gidip altıok'a mühürü vuracaktır..

Yorumu oyla      9      5  
İttifak 27 Ekim 2023 Cuma 10:23

Genel başkanı yine kandırıyorlar sanırım. İttifak olmasa bile İzmir dahi tüm şehirler riske giriyor. Belki hdp ikna edilip aday çıkarmazsa kazanılabilir. Eğer İyi Parti ve Zafer Partisi ikna edilmezse zaten seçimi akp ve chp den kurtulmak için diye kullanıp belediyeleri akpye verdirecekler. Seçmen ittifak yapsa siz yapmazdınız. 2014 CHP MHP sandık ittifakında sadece Manisa Mersin Adana Mhp alabildi. Denizli Antalya Ankara kılpayı kaybedildi. Özgür Özel gelirse herkesi ikna edeceğim diyor. Siz böyle davranırsanız seçmen zaten kaybederiz diye sandığa gitmez.

Yorumu oyla      8      5  
Seçmen Gerekeni Yapacak 27 Ekim 2023 Cuma 10:06

Seçmen gerekeni yapacak kemal bey. sizi ve sizin iş bilmez ekibini deliğe süpürecek ki kendinize gelin. şımarıklığı bırakın. Ümit Özlale gibi pırıl pırıl bir aday varken, neden neptün hanıma oy verelim? pardon tunç'a

Yorumu oyla      6      6  
Partili 27 Ekim 2023 Cuma 09:54

Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu Deva partisi ile siftah yaptı daha başka kimler ile ne yaptığı kısa zamanda açığa çıkar,ittifak konusunda genel başkan çok usta bu gidişle bir çok belediye başkanlarını hazırlamıştır imamoğlu'nu örgüt istemediği halde ısrarla istedi atadı başına iş aldığını sonradan farkına vardı,ama olay bitti...

Yorumu oyla      6      3  
Doğrular 27 Ekim 2023 Cuma 09:42

VATANDAŞA 1 GRAM GÜVEN VEREMEYEN, 13 KEZ SEÇİM KAYBETMİŞ BİRİ... VE BUNA HALEN DAHA ÜMİT BAYLAYIP TIPIŞ TIPIŞ OY VEREN SEÇMEN... TAM BİR AKIL TUTULMASI... YAZIK YAZIK....

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası anlaşmalara ilişkin 5 kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasının uygun bulunmasına ...
'Türkmenistan'ı tam üye görmek isteriz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar ...
Cumhur İttifakı'nda yerel seçim toplantısı
Cumhur İttifakı'nın yerel seçimde işbirliği için çalışan heyetleri bir ...
 
Karamollaoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak mütalaa etmiyorum
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hamas'ın "Biz topraklarımızı ...
AK Parti MKYK Üyesi Büyükdağ'dan meme kanseri için uyarı
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, Meme ...
'Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Boşanma ...
 
AK Partili Kaya’dan ‘Buca Cezaevi’ kararı için yorum: İstemezükçüler hüsrana uğrayacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkımı gerçekleştirilen ...
Kılıçdaroğlu-İmamoğlu zirvesinde detaylar netleşti
CHP'de Kurultaya sayılı günler kala Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ...
Erdoğan, Papa ile görüştü: Katliam boyutuna ulaştı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva