HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2023 Perşembe - 15:34

Karamollaoğlu: Hamas'ı terör örgütü olarak mütalaa etmiyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hamas'ın "Biz topraklarımızı müdafaa edeceğiz" dediğini belirterek, "Ben, Hamas’ı böyle görüyorum. Bundan dolayı da bir terör örgütü olarak mütalaa etmiyorum" dedi.

Karamollaoğlu: Hamas ı terör örgütü olarak mütalaa etmiyorum

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti genel merkezinde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Karamollaoğlu, Hamas’ı bir terör örgütü olarak görüp görmediği sorusu üzerine, İsrail'in Filistin topraklarını fiilen işgal ettiğini söyledi.

İsrail’in işgaline karşı Birleşmiş Milletler’in ciddi bir tavır sergilememesinin, orada yaşayan insanların kendi haklarını savunabilmek için bir çaba içine sürüklemelerine vesile olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "2000’li yılların başında Gazze’ye gitmiştim. Orada gördüğümüz manzara, Filistinliler sadece kendi topraklarına sahip çıkıyor. Bunlar 'gayrimeşru' ilan edilince de kendilerini gizleme ihtiyacı duydular. 'Hamas' dediğimiz ne? Filistin direniş örgütü. Bunun bir aleni tarafı var, bir de ‘Yeri gelir de topraklarımız işgal edilirse’ diye orada bulunan bir grup var. Bunlara da 'Hamas' tabiri kullandı ve İsrail tarafından gayrimeşru ilan edildi. İsrail, yaptığı hareketlerin meşruluğunu düşünmüyor. ‘Burası bizim. Cenabı Hak bize buraları 5 bin sene önce vaat etti. Siz, 200-300 sene önce gelip de nasıl burası bizimdir dersiniz. Hadi defolun gidin’ diyor. Hamas da ‘Hayır, biz yüzlerce senedir buradayız. Bu topraklarda biz değil, ceddimiz yüzlerce yıl yaşadı. Onun için de 'biz topraklarımızı müdafaa edeceğiz’ diyor. Ben, Hamas’ı böyle görüyorum. Bundan dolayı da bir terör örgütü olarak mütalaa etmiyorum. Sayın Erdoğan da son konuşmasında çok açık olarak bunu ifade etti. ‘Biz Hamas’ı bir terör örgütü olarak görmüyoruz’ dedi. Dayanağı da budur diye düşünüyorum" diye konuştu.

"Seçim sonucu hezimet değil"
28’inci dönem milletvekilliği ve cumhurbaşkanı seçimlerinde Millet İttifakı’nın aldığı sonucu da değerlendiren Karamollaoğlu, "Daha önce yapılan anketlerde '6'lı masa’nın seçimlerde başarılı olacağı gözüküyordu. Bu bayağı da yükselmişti. Seçime birkaç hafta kala bile yüzde 51 rakamını arkadaşlarımız gördüler. Yüzde 51’le, hem cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak, hem de Millet İttifakı Meclis'te çoğunluğu elde edebilecek gibi gözüküyordu. Öyle çıkmadı. Neticede yüzde 48, 49, 51, 52 arasında bir farklılık oluştu. Bunu, kendi içlerinde birbirleriyle kavgalı olanlar abartma yoluna gitti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin içinde meydana gelen kargaşayı böyle görüyorum. Bir iç muhalefet var. Burada elde edilen netice herkesi tatmin etmediği için de ‘Artık çekilmesi icap eder. Büyük bir yenilgi aldı’ diyorlar. Ben aynı kanaatte değilim. Yani yüzde 48 bile olsa bunun hezimet olduğunu düşünmüyorum. Son yıllara kadar böyle bir neticeyi muhalefet hiç alamamıştı. Ben her şeye rağmen 'kıl payı kaçırdı' diye düşünüyorum. Eğer şartlar devam etmiş olsaydı biz bu seçimde başarı göstermiş olabilirdik. Evet bir başarısızlık var; ama bu anlaşılabilir bir başarısızlık, hezimet değil. Şahsi çekişmelerden dolayı bir hezimetmiş gibi karşılık gördü Cumhuriyet Halk Partisi içinde" değerlendirmesinde bulundu.

"Gelgitler güvensizliğe yol açtı"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ittifak içerisinde farklı bir politika izlediğini söyleyen Karamollaoğlu, "Son zamanlardaki gelgitler ister istemez vatandaş üzerinde bir güvensizliğin doğmasına da vesile oldu. Bunu da görmek lazım. Ben, o noktanın üzerine gitmeyi doğru bulmuyorum. Çünkü belli bir süre birlikte politika yürüttüğümüz bir arkadaşımız, bir siyasi parti. Ama bu, kendilerine fayda sağladı mı sağlamadı mı? Onu şu anda takdir etmememiz mümkün değil. Bunlar ancak seçimlerde gözükür; ama parti içinde birtakım çekişmelerin olduğuna şahit oluyoruz. 5 ay sonra mahalli seçimler var. Bu mahalli seçimler, bizim vatandaş üzerinde nasıl bir intiba doğurduğumuzun işaretini verecek bize. Ondan sonra 4 seneden uzun bir zaman seçim olmayacak. Onun için bekleyip göreceğiz" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
AK Parti MKYK Üyesi Büyükdağ'dan meme kanseri için uyarı
 
Shell, 200 kişiyi işten çıkaracak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nedim Koknar 26 Ekim 2023 Perşembe 16:48

Sen önce CHP den gasp ettiğin vekillikleri iade et sonra konuş bakalım

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti MKYK Üyesi Büyükdağ'dan meme kanseri için uyarı
AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, Meme ...
'Nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Boşanma ...
AK Partili Kaya’dan ‘Buca Cezaevi’ kararı için yorum: İstemezükçüler hüsrana uğrayacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yıkımı gerçekleştirilen ...
 
Kılıçdaroğlu-İmamoğlu zirvesinde detaylar netleşti
CHP'de Kurultaya sayılı günler kala Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile ...
Erdoğan, Papa ile görüştü: Katliam boyutuna ulaştı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile telefonda görüştü. ...
Babacan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Üzüldük ve şaşırdık
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
 
TBMM'de bütçe görüşmeleri başladı
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 2024 Yılı Merkezi Bütçe Teklifi ...
Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, Ankara'da görüştü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Bakan Koca'dan, DSÖ'ye 'Gazze' çağrısı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Teşkilatı Genel Direktörü'ne, ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva