HABERLER>POLİTİKA
2 Haziran 2011 Perşembe - 08:56

Kılıçdaroğlu: CHP Türkiye’nin partisi

Kastamonu’da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu ''Yeni CHP halkın sorunlarına değiniyor, gençliğin, işçinin, çiftçinin, esnafın partisi oldu. Yani Türkiye’nin partisi oldu” dedi. CHP Lideri konuşmasında, her kuruş vergiyi millet için harcama sözü de verdi.

Kılıçdaroğlu: CHP Türkiye’nin partisi

KASTAMONU - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Kastamonu'nun Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.
 
''Bu ülkede sadece ve sadece size hizmet etmek için yola çıktım. Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var'' diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, kimsenin önünde diz çökmediğini, kimseye minnet duymadığını, kimseden emir ve talimat almadığını, emir ve talimatı sadece milletten alacağını, en büyük güvencesinin millet olduğunu söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, ülkesini, insanları sevdiğini ve hizmet etmek istediğini belirterek, bir amacı, ahdi olduğunu, CHP iktidarında tek çocuğun bile yatağına aç girmeyeceğini kaydetti.
 
Siyasette hep saygıyı koruyacağını, insanlara saygı duyacağını, her yerde, her ortamda millet için çalışacağını ve doğruları söyleyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, geçmişte CHP'nin çok eleştirildiğini hatırlattı ve ‘Yeni CHP’nin bu eleştirileri haksız çıkardığını belirtti:
 
‘CHP TÜRKİYE’NİN PARTİSİ OLDU’
“CHP proje üretmez, CHP öneri getirmez, CHP sadece eleştirir, CHP'nin dünyadan haberi olmaz'' denildiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Yeni CHP proje üretiyor, halkın sorunlarına değiniyor, gençliğin sorunlarına değiniyor, işçinin, çiftçinin, esnafın partisi oldu. Yani halkın partisi oldu, yani sizin partiniz oldu, yani Türkiye'nin partisi oldu'' diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, aile sigortasını getireceklerini ve hiçbir yoksul kalmayacağını belirterek, 600 lirasını alan her ailede çocukların yatağa aç girmeyeceğini, ailenin, mahallenin, kentin ve Türkiye'nin mutlu olacağını, barış içinde yaşayan bir Türkiye oluşturacaklarını kaydetti.
 
Kastamonu'da da işsizlik olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''işsizlik yok, herkesin keyfi yerinde'' dediğini iddia ederek, çiftçinin, esnafın borç içinde olduğunu söyledi.
 
Bütün sorunları bildiğini ve bunları çözeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, esnafın, çiftçinin, emeklinin kazandığı bir Türkiye'yi halkın iktidarında yeniden yaratacaklarını dile getirdi.
 
''CHP iktidara gelirse borçlar artar, borçların faizleri yükselir'' denildiğini de aktaran Kılıçdaroğlu, alanda bekleyen vatandaşlara buna inanıp inanmadıklarını sordu ve ''hayır'' yanıtını aldı.
 
Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında herkesin borcunun düşeceğini ifade ederek, çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağını, elektrik borcunu sileceğini, emekli aylığından kesilen yüzde 15 kesintiyi kaldıracaklarını, esnafa, KOBI'lere sıfır faizli kredi vereceklerini bildirdi.
 
‘İCRA DAİRESİNİN SAYISINI ÜÇE ÇIKARDI’
''AKP Kastamonu'ya bir şey verdi mi?'' diye soran Kılıçdaroğlu, vatandaşların ''Hayır'' yanıtı üzerine ''İcra dairesinin sayısı birdi, icra dairesinin sayısını üçe çıkardı. Size hizmet yaptı. Sizi takip edecek, borçlarınızı takip edecek, ödemeyeni hapse atacak, böylece AKP'nin adaleti gerçekleşmiş olacak'' dedi.
 
Kastamonu'nun buna layık olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, fabrikayı kapatıp icra dairesi açan bir iktidarın Kastamonu'ya hizmet eden bir iktidar olmadığını söyledi.
 
Kılıçdaroğlu, emeklilerin durumunun da iyi olmadığını savunarak, milletin 12 Haziran'da ''AKP'yi sandığa gömmesi'' gerektiğini dile getirdi.
 
‘AK PARTİ’NİN MASKESİNİ DÜŞÜRECEĞİM’
Yorulmamak üzere yola çıktıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, adım adım, ilçe ilçe, il il gezdiğini ve AK Parti'nin maskesini indireceğini ifade etti.
 
Kılıçdaroğlu, TBMM'de Kastamonu'nun derdini dile getiren bir milletvekili bulunmadığını iddia ederek, dile getirilmediği için Kastamonu'ya geldiğini söyledi.
 
Partisinin Kastamonu milletvekili adaylarını gösteren Kılıçdaroğlu, ''Yetki verin, aslanlar gibi çıkıp Kastamonu'nun sesini TBMM'de bütün Türkiye'ye duyursunlar'' dedi.
 
Halkın iktidarında hizmetin yolunun, siyasetin yolunun halka hizmet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
 
‘HEM HİZMET, HEM HESAP’
''Siyaset sadece hizmet etmek değil, aynı zamanda hesap vermektir. Biz milletimize hesap vermeyi namuslu görev kabul ederiz. Hesap vereceksiniz ki herkes bilmeli ki temiz siyaset iktidardadır. Hesap vereceksiniz ki topladığınız her kuruş verginin hesabını millete verip, milletten açık yüreklilikle oy
 
isteyebilesiniz. Ben geldim. Söz veriyorum, hesap da vereceğim size hizmet de edeceğim. Beş kuruşu, kimseye kaptırmayacağım, her kuruş vergiyi bu millet için harcayacağım.''
 
Kastamonu'nun erkeklerinin centilmen olduğunu ve eve giderken eşlerine birer pırlanta yüzük almalarını isteyen Kılıçdaroğlu, ''Pırlantada vergi yok, kefen bezinde var. Pırlantada vergi yok, konuştuğunuz telefonda, içtiğiniz suda, yediğiniz peynirde, içtiğiniz kullandığınız ilaçta var'' diye konuştu.
 
Çiftçinin mazotundaki KDV ve ÖTV'yi sıfırlayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, pırlantaya da vergi koyacaklarını bildirdi.
 
‘ERDOĞAN’A DERS VERİN’
Konuşmasında YGS'deki şifre iddiaları ve ardından yaşanan gelişmelere de değinen Kılıçdaroğlu, annelere ''12 Haziran'da sandığa gidin çocuklarınızın umudunu söndüren Erdoğan'a adam gibi ders verin ki unutmasın'' diye seslendi.
 
Kılıçdaroğlu, yeni CHP'nin halkın, işsizlerin, mazlumların, ezilenlerin, durumu iyi olmayanların, geleceğe umutla bakanların partisi olduğunu belirterek, ''Birlikte mücadele edeceğiz ve halkın partisini 13 Haziran'da iktidara getireceğiz ki Türkiye rahat bir nefes alsın'' dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
 
''Türkiye'de AKP'nin gövdesini silkeliyorum, dallarını silkelemek size ait. Bunlar bereketsiz bir hükümet. Bereket olsa dallarını silkelediğinizde meyve düşer. Dikkat edin her an Recep düşebilir, meyve falan düştüğü de yok. Bereketsiz iktidar olmasa işsizlik bu boyutlarda olmaz, bereketsiz iktidar olmasa çocuklar
 
açlıktan ölmez, bereketsiz iktidar olmasa emekliler rahat bir nefes alır. Bu iktidar bereketli olsaydı esnaf güzel siftah yapardı. Bu iktidarda bereket olsaydı Kastamonu'da zaten varı yoğu üç tane devlet fabrikası, üçünü kapatmazdı. Demek ki bereketsiz bir iktidara, bereketli bir günde son vermek için söz veriyoruz. Söz mü?'' (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erbil1955 2 Haziran 2011 Perşembe 11:58

başkan haklı CHP Türkiyenin partisidir ama dedikleri gibi BEYNİM VAR OYUM CHP ye diyenlerin demiyenler ne olacak!!!!!!!!!!!!!!

Yorumu oyla      12      6  
ahmet 2 Haziran 2011 Perşembe 10:30

CHP nezaman güzleik uykusundan uyanıp de gercekleri görecek kendilerine hep dev aynasında gören bu topluluk nezaman bu ülkenin vatandaşları ile bir araya gelecek gecmişde hezimetler ve ezikler topluluğu tek parti ikdidar olduğu dönemlerde yapdıkları ortadayken zaman içinde liderler değişmiş olsada chp zihniyeti bir arpa boyu ilerlemedi sizcede chp ile ppk arasında bir fark varmı hiç yok her ikiside tabnına ezmak zülüm etmek için calışıyor gayeleri bölücülük yapmak chp bu ülkenin bir numaralı baş belası chp olduğu her yerde demokrası solar ...

Yorumu oyla      13      7  
Işık Dikicigil 2 Haziran 2011 Perşembe 09:54

KONTROLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR. MEN DAKKA DUKKA BİZE GAVUR DEDİ, KIBRIS HALKINA , BESLEME HOPALILARA EŞKİYA TOPLULUKLARA BÖYLE YAKIŞTIRMALAR YAPAN USTALIĞI İLE ÖVÜNEN , ÇIRAĞA NE DEMEZ Kİ.... (ALÇAK , EDEPSİZ ) EEEE.... O ZAMAN 12 HAZİRAN DA BİZDE ONA ŞÖYLE DİYELİM "MEN DAKKA DUKKA" ARAP HAYRANLIĞINDAN TÜRKÇEYİ UNUTMUŞ OLACAK Kİ .. BUNU DA KENDİSİ SÖYLEMİŞTİ. ŞİMDİ "RÜZGAR EKEN, FIRTINA BİÇER" SÖZÜNDEN NEDEN RAHATSIZLIK DUYUYOR. ANLAYAN VARSA BERİ GELSİN ....

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir’e yumurtalı saldırı
İzmir’de, AK Parti İl binası önünde Hopa’daki olayları protesto etmek ...
Erdoğan: BDP ile CHP kol kola
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Buraya durup dururken gelmedik. Kürt meselesinin ...
İzmirlilerden Çılgın Proje yorumları
Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’da açıkladığı çılgın projeler İzmir’de büyük ...
 
Kılıçdaroğlu: Başbakan kendisini tanımlamış
Başbakan Erdoğan’ın “ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim” ...
Güçbirliği'ne akedemisyenlerden büyük destek
Cumhuriyet Güçbirliği’nin bağımsız milletvekili adaylarını destekleyen ...
Diyarbakır mitingini kana bulayacaklardı!
MHP'nin Diyarbakır mitingini provoke edecekleri iddiasıyla 7'si Ülkü Ocakları'ndan ...
 
'KPSS'ye kopya, YGS'ye şifre, yandaşa torpil'
Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yakınının nasıl bir kamu ...
Akay: CHP mitingten memnunsa biz de memnunuz
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 4 Haziran Cumartesi günü İzmir ...
CHP’li Çam, Özdoğan’ı andı
CHP İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa Çam, 68 kuşağının önder ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva