HABERLER>POLİTİKA
1 Haziran 2011 Çarşamba - 15:40

'KPSS'ye kopya, YGS'ye şifre, yandaşa torpil'

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir yakınının nasıl bir kamu kurumuna işe alındığını açıklayacağını belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, bugün düzenlediği basın toplantısında da iki ayrı konuda önemli açıklamalar yaptı.

 KPSS ye kopya, YGS ye şifre, yandaşa torpil

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Rize Güneysu doğumlu Bayram Yığcı'nın 23 Şubat 2011 tarihinde TBMM'de işe alındığını, Nisan ayında da Rize İl Kültür Müdürlüğü'ne atandığını anlatan Oktay Vural, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a seslenerek, bu konu ile ilgili açıklama yapmalarını istedi. Vural, “KPSS'ye kopya, YGS'ye şifreyi karıştırın, yandaşları torpille işe alın” dedi.
 
“Bayram Yığcı’yı kim işe aldırdı?”
MHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Vural, Türkiye'nin seçime gittiği bir dönemde TBMM'de 283 kişinin işe alındığını belirterek, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’i eleştirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize Güneysu doğumlu Bayram Yağcı'nın, 23 Şubat 2011 tarihinde TBMM'de işe alındığını, Nisan ayında da Rize Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde işe başlatıldığını iddia eden Vural, şunları söyledi: “TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e soruyorum. Seçim kararı alındıktan sonra TBMM'ye kaç kişi aldınız? Milyonlarca işsizin olduğu yerde hangi torpillerle hangi 'hamili kartlarla’ kaç kişiyi işe aldınız? Türkiye seçime giderken 283 kişi işe alınıyor. Şahin'e soruyoruz. Rize Güneysu doğumlu Bayram Yığcı'yı, 23 Şubat 2011'de işe başlattınız mı? Torpili kimdir? Bir sürü Bayramlar var bu ülkede. Turistik Bakan Ertuğrul Günay'a sesleniyorum; TBMM'de 23 Şubat 2011 tarihinde işe aldığınız Bayram Yığcı'yı Nisan ayında Rize İl Kültür Müdürlüğü'ne atadınız mı, atamadınız mı? Bulunduğu yöreye atanmak isteyen çok sayıda öğretmen, polis, memur varken bu kişinin özelliği nedir? Başbakan nereli Güneysulu. Şahin Bey çıkın açıklayın. Bu kişinin işe alınmasını kim istedi? Günah değil mi, seçim öncesi torpille işe almak, yeni oluşacak meclisin hareket kabiliyetini ortadan kaldırmak? Doğru adamsanız açıklayın. Bayram Yığcı hemen memleketine ışınlanıyor. Ne güzel bizim insanımız beklesin. KPSS'ye kopya, Ygs'ye şifreyi karıştırın, yandaşları torpille işe alın.”
 
Vural’dan Akfırat dosyası
MHP Grup Başkanvekili Vural, İstanbul Akfırat Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını da gündeme taşıdı. Akfırat eski Belediye Başkanı Hilmi Yıldız’ın tutuklu bulunduğunu kaydeden Vural, Belediye'nin Hesap İşleri Müdürü Şahin Yiğit'in ‘etkin pişmanlıktan’ yararlanarak, kendi el yazısıyla yazılan itirafları mahkemeye sunduğunu belirtti. Vural, şöyle devam etti: “Başbakan ‘Formula 1 ile ilgili yatırımların bir an önce bitirilmesi lazım’ talimatını veriyor. AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda kayıtdışı havuz oluşturuluyor. İhalelerden rant sağlanıyor ve siyasilere aktarılıyor. Başbakan'a sesleniyorum, dosyada adı geçen İl Başkanlığı'ndaki siyasiler hakkında ne yaptınız, disiplin sürecine girdiniz mi? İşinize geldiği zaman ‘savcılığa gönderin’ diyorsunuz, savcılığa gidenlerin üzerini örtmeye çalışıyorsunuz. Müdürün, kendi el yazısıyla nereye ne verdiklerini anlatan yolsuzluğun kaynağı burada. Yüzde 60'ı biten ihale bitmemiş gibi yapılıp bir havuz oluşturuldu ve buradan rant dağıtıldı. Formula 1 bağlantı yolları üzerinde haksız istimlaklar, hukuk dışı ödemeler, fazla ödemelerin bir an önce ödenmesi talimatı Başbakan tarafından verildi. Pis ve kirli ilişkiler ağı var ki bu işi takip eden birtakım siyasetçilere, milletvekili adaylarına villa verildi. Belediyenin 168 dönümlük bir merası sahte imzalarla vasıf değiştiriyor ve TOKİ'ye devrediliyor. TOKİ bunu bir başkasına devrediyor ve rant elde ediyor. AKP İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan yardımlar, partinin eski genel başkan yardımcısına yapılan yardımlar söz konusu. Ey AKP, bunlar için disiplin işlemi yaptınız mı? Savcılara soruyorum Başbakan'a böyle bir talimat olup olmadığını sordunuz mu?”
 
Yıldırım için suç duyurusu
MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan ise, Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'ın bakanlık sıfatı bitmiş olmasına rağmen kamu imkanlarını kullanarak kamu hizmetlerini seçim çalışmaları için kullandığını iddia etti. Buna karşı Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını ve İl Seçim Kurulu’na da konuyu bildirdiklerini anlatan Türkaslan, dün yaptıkları başvuruları titizlikle takip edeceklerini söyledi. Türkaslan’ın bu ifadelerinin ardından Oktay Vural, “Bakanlık sıfatı bitmiş olanlar bakan gibi endam kesiyor, vali onunla geziyor. Baas rejimi mi bu” ifadelerini kullandı. Vural, önümüzdeki günlerde farklı dosyaları da açıklayacağını söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akay: CHP mitingten memnunsa biz de memnunuz
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 4 Haziran Cumartesi günü İzmir ...
CHP’li Çam, Özdoğan’ı andı
CHP İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa Çam, 68 kuşağının önder ...
Talu’dan Bakan Bağış’a tepki
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili ...
 
‘İzmir temiz enerjinin merkezi olacak’
Partisinin enerji politikalarını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
'Ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hopa'da protesto gösterilerinde bir öğretmenin ...
'Gerçekten ak pak bir dönem kuralım'
12 Haziran’da Türkiye’de “bayram temizliği” günü olacağını belirten CHP ...
 
Başbakan çılgın İzmir projelerini açıkladı
Başbakan Erdoğan İstanbul’da düzenlediği toplantıyla, İzmir için projelerini açıkladı.
Umdular: Geleceğimiz için sandığa sahip çıkın
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, “Demokrasiye ve geleceğe sahip çıkmak ...
Aksünger: İzmir Çeşme’nin de gücüyle marka kent olacak
Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, Çeşme’de ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva