HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Kasım 2011 Cuma - 09:18

Kentkartlı kordon keyfi başka bahara kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Kordon'da fayton keyfi" için hazırladığı proje kapsamında sipariş edilen ve geçtiğimiz Temmuz'da kente gelen Haflinger cinsi 14 at 'şartnameye uygun' çıkmadı. İhale iptal edilerek, 5 aydır ahırda bekleyen atların geri gönderilmesine karar verildi.

Kentkartlı kordon keyfi başka bahara kaldı

İZMİR - İhalenin iptaliyle ilgili karara gerekçe olarak, alınan atların belirtilen şartlara uygun olmadığı, çelimsiz ve sağlıksız olduğu gösterildi. İhaleyi kazanan firmanın getirmesi gereken 36 attan 14'ünü teslim alan Büyükşehir Belediyesi ile Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü yaptıkları incelemeler sonucunda, gelen atların da "teknik şartnameye uygun" özelliklerde olmadığını belirledi. Bunun üzerine yüklenici firmayla sözleşme feshedildi. İhaleye konu olan atların tasfiye işleminin büyük bir titizlikle sürdürüldüğü belirtilirken, 14 atın iadesi yapıldıktan sonra, 36 yeni at için ihaleye çıkılacağı açıklandı.



"UYUZ EŞEĞE DÖNMÜŞ”

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün Kahramanlar'da beş aydır bekletilen atları ve yapımı süren tesisi denetledi. Denetim sırasında ahırda bekleyen atların bakımsız ve pis görüntüsüyle karşılaşan Başkan Kocaoğlu, adeta küplere bindi. 14 atın yele ve kuyruklarının çok uzadığı, tüylerinin de pislik içerisinde olduğunu gören Kocaoğlu, tesisten sorumlu yönetici Erol Çakal'ı fırçaladı. Atlara gerekli şekilde bakılmadığını, hayvanların zamanında tımar edilmediğini ve temizliklerinin gerektiği şekilde yapılmadığını dile getiren Kocaoğlu, atların bu şekliyle 'uyuz eşeğe' döndüğünü söyledi. Kocaoğlu, "Bu hayvanların her gün bakıma ihtiyacı var. Tımar edilmemiş. Bunları her gün tımar edeceksiniz. Havyanlar ne hale gelmiş. Bakmazsanız uyuz eşeğe döner. Böyle olmaz. Daha dikkatli olun. Bir dahaki gelişimde bunları istemiyorum" dedi.

Denetim sonunda "Kordon'da fayton keyfi" projesinin ne zaman hayata geçirileceği sorusuna, "Atlar geldiği zaman" diye yanıt verdi. Kocaoğlu, mevcut 14 atın durumunun ne olacağı konusunda ise, "Daha belli değil. İlahe süreci devam ediyor. Ona göre karar vereceğiz" şeklinde açıklama yaptı.

SÜRÜCÜLER EĞİTİLECEK

Büyükşehir Belediyesi Kordon'un simgesi faytonları modernleştirerek kent yaşamına katmayı amaçlayan projeyi Temmuz ayında hayata geçirmiş, bu kapsamda ilk olarak Manisa'nın Akhisar ilçesinde üretilen Victoria Klasik tarzında 12 özel fayton ile Hollanda'dan Haflinger cinsi 14 at İzmir'e getirilmişti. faytonculuğun belli bir disiplin içinde yürütülmesi için de mevcut 35 faytoncuya, "fayton Çalışma ve Usulleri Yönergesi" üzerinde çalışmaların başlatılacağı açıklanmıştı. Proje kapsamında faytonların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilecek olmasından ötürü 13 faytoncu at ve faytonlarını satmış, bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi bu 13 faytoncuyu ESHOT'ta işe almıştı. Proje kapsamında fayton sürücülerinin de bir dizi eğitimden geçirileceği açıklanmıştı. Hatta faytoncuların, yazlık ve kışlık olmak üzere hazırlanacak özel kıyafetler giyeceği duyurulmuş, yabancı turistlerle iletişim kurabilmeleri için İngilizce kursu da verileceği söylenmişti. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'nin bu proje için yaklaşık 1 milyon lira harcadığı iddia ediliyor.

FAYTONCULARA EĞİTİM

35 yıldır faytonculuk yapan İbrahim Kurudur, Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı atların eğitimsiz oldukları için faytona koşulamadığını iddia etti. faytonculuğun baba mesleği olduğunu söyleyen Kurudur, "Büyükşehir Belediyesi hata yaptı. Bizlerden akıl almak yerine ihaleyle at aldı. O atlar İzmir'de iş yapamaz. İzmir Ticaret Odası da geçmişte bunu yapmak istedi iki yarış atını faytona koştu ama başarılı olamadı. Yarış atı oldukları için trafiği birbirine kattılar. Atları dükkanlardan zor çıkardık. Şimdi aynısı Büyükşehir Belediyesi yaptı. Aldıkları atlar faytonculuğa uygun değil. Bizim yerli atlarımız var. Kendimizin yetiştirdiği sağlıklı atlar var, "gelin alın" dedik almadılar. Şimdi yurt dışından at getirdiler ama atları gören yok" diye konuştu. Büyükşehir'in projesi nedeniyle birçok faytoncunun gelecekle ilgili belirsizlik yaşadığını savunan Kurudur, "Bu yıl sezon bitti. Önümüzdeki yıl sezonunda ne olacağını bilmiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı atlar, faytonlar nerede? Birçok faytoncu atını, arabasını attı. Şimdi ne olacak?" diye tepki gösterdi.(Fırat Soylu/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ercüment şahin 5 Kasım 2011 Cumartesi 11:21

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FAYTONCULAGU BİLE BAŞARAMADI. ADAM SANKİ BEBEK İŞİ GÜCÜ BIRAKMAMIŞ OLMADIK İŞLERLE UGRAŞIYOR.YAKINDA OYUNCAK İMALATINA BAŞLIYICAK,BU KADAR SORUN VARKEN OLADIK İŞLERLE UGRAŞANLARA ALAH AKIL FİKİR VERSİN.

Yorumu oyla      12      8  
....... 4 Kasım 2011 Cuma 14:33

başkan ne yapsa yaranamayacak... izmirde bilirkişi cok ondan oluyor bunlar çakmurlar özfaturalar lazım bu şehre

Yorumu oyla      20      9  
chp li 4 Kasım 2011 Cuma 11:13

bir işide başar artık başkan her işi kendim yaparım dan vaz geç bir iş yaparken ordaki esnafa sor onlar sonuçta kullanacak o faytonları bir gün emekli olunca utancan kendi yaptıklarından bu şehir kan kaybediyor istanbul kayseriden konyadan eskişehirden 50 geri kaldı

Yorumu oyla      18      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan işçilerle kavurma yedi
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Kurban Bayramı’nı belediye çalışanlarıyla ...
Değirmenci: Bütün partilere eşit mesafedeyim
İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Meclisi yönetirken bütün ...
Bornova'da Ak Partililer meclisi terk etti
Bornova Belediye Meclisi’nde çoğunluk tartışması yaşandı. Ak Partili üyeler, ...
 
AK Parti ile hareket etti disipline gitti
Gaziemir Belediyesi eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba, AK ...
Başkan Durak’tan zehir zemberek sözler
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak uzun zamandır devam eden suskunluğunu bozdu.
Buca ikinci kapalı pazar yeri temelini de attı
Buca halkına verdiği sözün ilk halkasını İzmir’in en büyük kapalı pazaryeri ...
 
Başkan Solak Kaklıç sokaklarında
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, yapılan yatırımları incelemek ve mahalle ...
Konak’tan sporda büyük başarı
Konak Belediyesi’nin sporcuları 2011 Avrupa Şampiyonası’nda Bocce, Kick ...
Ve, doğalgaz Narlıdere'de
Narlıdere Belediyesi'nin Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı yanında düzenlediği ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva