HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2011 Perşembe - 19:50

Bornova'da Ak Partililer meclisi terk etti

Bornova Belediye Meclisi’nde çoğunluk tartışması yaşandı. Ak Partili üyeler, CHP’lilerin, meclis oturumlarına tam katılım sağlamadığını öne sürerek salonu terk etti. Başkan Sındır “Meclis çalışmalarını engelleyemezsiniz” dedi.

Bornova da Ak Partililer meclisi terk etti

Can Özlü/ Egedesonsöz- Bornova Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkan Kamil Okyay Sındır’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Meclis toplantısının hemen başında Ak Partili ve CHP’li meclis üyeleri arasında çoğunluk krizi yaşandı. Geçtiğimiz toplantılarda, CHP’li bazı meclis üyelerinin, toplantılara katılım göstermemesi yönünde eleştiri getiren Ak Partili 8 meclis üyesi, bu ayki ilk toplantıda da CHP’li meclis üyelerinin katılımının az olmasını gerekçe gösterip, meclis oturumu Başkan Sındır tarafından açıldıktan sonra salonu terk etti.
 
MECLİSE GİRMEDİLER
Ak Parti adına sadece grup başkanvekili Salih Bölük toplantıda yer aldı. Hazirun defterini imzalayan ancak meclis oturumu açıldıktan sonra salonu terk eden Ak Partliler, meclis çoğunluğunun sağlanamadığını öne sürerek toplantının ertelenmesi gerektiğini savundu. Yaşanan gelişme Ak Parti ve CHP grupları arasında gerginlik yarattı. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, bu şekilde gösterilen tepkinin, meclisin çalışmasını engellemeye yönelik, üzüntü verici bir davranış olduğunu söyledi.
 
MECLİSİ ENGELLİYORSUNUZ
Hazirun listesinde yeterli üye imzasının bulunduğuna dikkat çeken Başkan Sındır “Hazirun listesinde yeter sayısı var. Meclis yeter çoğunlukta toplanmıştır. Meclisi ben açtım ve meclis katılım cetvelinde yeterli sayı vardır. İmzalara bakın. Tutanaklarda, görüntülerde arkadaşların burada oturduğu ortadadır. Katılanların bir fazlasıyla karar alabiliriz. Ben meclis oturumunu açtıktan sonra deprem ve şehitlerimiz ile ilgili taziye mesajı verirken arkadaşların buradan ayrılması beni üzdü. Meclis çalışmalarını engelleme gayretini de anlayamıyorum. Mazeretleri bile yok. Çok üzüldüm” dedi.
 
SAYGI GÖSTERİN
Ak Parti Grup Başkanvekili Salih Bölük ise karar almak için yeterli çoğunluğun bulunmadığını öne sürerek “Şuanda meclis salonunda yeterli çoğunluk yoktur ve meclis karar alamaz. Eğer karar alırsanız kanuni haklarımızı kullanacağız. Çoğunluğumuz yok. Kabul etmiyoruz. Geçen ay ki toplantılarda da uyardık. CHP’li meclis üyeleri imza atıyorlar ancak meclise katılmıyorlar. Ciddiyetten uzak bir hava var. Herkes meclise saygı göstermek zorundadır. Katılımı neden sağlayamıyorsunuz? Meclis çalışmalarını engellemek niyetinde değiliz. Çoğunluk olmadığı için karar alamazsınız. Art niyet yok ama çoğunluk sağlanmadan meclis başlarsa suç duyurusunda bulunacağız. Oylamada herkes bulunmak zorundadır. Biz uyarımızı defalarca yaptık. Saygı gösterin dedik” diye konuştu.

MECLİSE ARA VERİLDİ
Bölük’ün bu çıkışı üzerine Başkan Sındır Meclise 15 dakika ara verdi. Yapılan değerlendirmeler sonunda, hazirun listesinde gerekli çoğunluğun bulunduğu ve meclis oturumunun gerçekleşebileceği kararına varıldı. Meclisin açılması ile birlikte, salondaki son Ak Partili üye olan Salih Bölük de salonu terk etti. Ak Parti grubunun, alınan kararlar ile ilgili hukuki takip başlatacakları öğrenildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornovalı 6 Kasım 2011 Pazar 14:48

bornova bornova olalı boyle meclıs uyelerı gormedı meclıs uyelerının kendılerıne saygısı yok cogu nemalanmak ıcın meclıs uyesı olmus mahalelerde halkın ıcınde hıc yoklar ıda edıyorum halkın cogu tanımıyor aralarında bolunmusler grup grup neden acaba sayın baskan arastır neden bolunuyorlar

Yorumu oyla      16      6  
yurtaş 5 Kasım 2011 Cumartesi 00:32

sayın kamil sındır sıkıntılı nedenı bir gurup meclis uysi sipor kulbunde uç bölnmuş yap .başk yardımcları uç. bolnmuş eskı canbazlar vah kamlım hel partlıler partlgözken canbazlar yağc sağc irkcı ne varsa orda zor işin kamlim

Yorumu oyla      21      6  
ahmet durak 4 Kasım 2011 Cuma 23:53

chp meclis üyeleri mazeret bildirmeden neden meclise katılmadılar.Başkanın en yakını baskan yardımcısı neredeydi kılıçtaroğlunun sözde akrabasıymış chp ye ihanet edenler disipline versinler akp laf söyliyeceklerine kendilerine sahip çıksınlar adamlar bunu chp li meclis üyelerinde öğrendiler ve meclisi terk etiler yönetim naslı bir tedbi alacak bekliyelim görelim kılıçtaroğlu senin adını kulanan başkan yardımcısı olan akrabana sahip çık

Yorumu oyla      21      8  
vah bornova vah 4 Kasım 2011 Cuma 18:59

bızlerı kımler yonetıyor meclıse katılmayı angarya goren meclıs uyelerıımza atıp kacıyor pekı kaRDESIM MADEM KATILMIYACAKSIN NEDEN IMZA ATIYORSUN OTURUM PARASINI ALMAK ICINMI BASKAN SINDIR GORMUYORMU BUNLARI MECLIS YERINE MEYHANEYE GIDEN MECLIS UYELERI OTURUM PARASIYLA RAKILARINI ICIYORLAR

Yorumu oyla      22      6  
vatandaş 4 Kasım 2011 Cuma 13:44

bornova meclıs uyelerı sorumsuz bakın hepsı spor kulubu yonetı5 yılınamıne kımler var bunlar kendını yonetemıyor bornovayımı yonetecekler yazık bornovanın gecen ıkı yıl sonra mefta olacaklar ama gecen bombos 5 yıla yazık

Yorumu oyla      23      8  
bornova 4 Kasım 2011 Cuma 12:42

Toplantı ve karar yeter sayısı Madde 22- Belediye meclisi, üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve katılanların salt çoğunluğuyla karar verir. Ancak, karar yeter sayısı, üye tam sayısının dörtte birinden az olamaz. Oylamada eşitlik çıkması durumunda meclis başkanının bulunduğu taraf çoğunluk sayılır. Gizli oylamalarda eşitlik çıkması durumunda oylama tekrarlanır, eşitliğin bozulmaması durumunda meclis başkanı tarafından kur’a çekilir. Meclisin toplanmasında, üye tam sayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde başkan, gün ve saatini tespit ederek en geç üç gün içinde toplanmak üzere meclisi tatil eder. Gelecek toplantı, üye tam sayısının dörtte birinden az olmayan üye sayısı ile yapılır. Görüşmeler sırasında başkan veya üyelerden birinin talebi üzerine yapılacak yoklamada karar yeter sayısının bulunmadığı anlaşılırsa, ikinci fıkradaki hükümler uygulanır. Üyeler oylarını bizzat kullanır. Gizli oy kullanmaya fizikî bakımdan engelli üyeler, tayin edecekleri kişi eliyle oy kullanabilirler. Oylama gizli, işaretle veya ad okunarak yapılır. Oy verme kabul, ret veya çekimser şeklinde olur. Kararlar, meclis başkanı ve kâtip üyeler tarafından imzalanır ve bir sonraki toplantıda üyelere dağıtılır. Sayfa 10

Yorumu oyla      21      9  
Sıddık SOYSAL 4 Kasım 2011 Cuma 12:03

Meclis Çoğunlukla açılsa bile Meclis Üyeleri Meclisi terk ederek karar almayı önleme hakkı vardır.Bu Meclis Üyelerinin Demokratik Hakkıdır.Meclislerimizde zaman zaman yeter sayı sorgulaması yapıldıgını Sayın Başkan bildiği halde karar almadaki ısrarı hukiki değildir.

Yorumu oyla      22      13  
HARBICI 4 Kasım 2011 Cuma 11:43

yazık bornovaya boyle rezılık yasatanlar madem katılmıyacaksın neden ımza atıyorsun 3kurusluk oturum parasını almak ıcınmı yazık bunlarmı yonetecek bornovayı yazıklar olsun hem CHP.HEM AKPARTILILERE YAZIKLAR OLSUN

Yorumu oyla      25      10  
hüseyin ahmetoğlu 4 Kasım 2011 Cuma 10:38

sn sındır AK PARTİLİ meclis üyeleri iyi tahammül etmişlerdir.sizler kendi meclis üyelerinizi salona ve getiremezken muhalefet meclis üyelerine meclisi kilitliyor diyemezsiniz.çuvaldızı kendinize batırın.AK PARTİLİ meclis üyeleri size iyi tahammül etmişler.

Yorumu oyla      23      9  
öz bornovalı 3 Kasım 2011 Perşembe 23:28

sayın yorumcu belliki seninde bornova siyasetinden hberin yok 10 meclis üyesinin 8 de delege ak partiyi chp mi sandın.bu tip işlerle uğraşacagına 25 chp meclis üyesinden niçin 16 sı mecliste onu sorgula millet bornovaya hizmet etsinler diye meclis uyelrtini seçti bırakın bu boş muhabbetleri.

Yorumu oyla      25      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti ile hareket etti disipline gitti
Gaziemir Belediyesi eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba, AK ...
Başkan Durak’tan zehir zemberek sözler
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak uzun zamandır devam eden suskunluğunu bozdu.
Buca ikinci kapalı pazar yeri temelini de attı
Buca halkına verdiği sözün ilk halkasını İzmir’in en büyük kapalı pazaryeri ...
 
Başkan Solak Kaklıç sokaklarında
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, yapılan yatırımları incelemek ve mahalle ...
Konak’tan sporda büyük başarı
Konak Belediyesi’nin sporcuları 2011 Avrupa Şampiyonası’nda Bocce, Kick ...
Ve, doğalgaz Narlıdere'de
Narlıdere Belediyesi'nin Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı yanında düzenlediği ...
 
Başkan Karabağ’dan velilere müjde
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Gençlik ve Eğitim Merkezi ...
Kardeş olmak için Almanya’ya gittiler
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve bir grup meclis üyesi, kardeş ...
İzmir’in en büyük kurban pazarına büyük ilgi
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te 80 dönüm alanda kurduğu İzmir’in en ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva