HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2011 Perşembe - 13:06

Buca ikinci kapalı pazar yeri temelini de attı

Buca halkına verdiği sözün ilk halkasını İzmir’in en büyük kapalı pazaryeri olan Evka semtindeki Betontaş Kapalı Pazaryeri ile yerine getiren Buca Belediyesi, bu hizmetimizin ikinci halkasını ise Kuruçeşme semtinde gerçekleştiriyor.

Buca ikinci kapalı pazar yeri temelini de attı

İZMİR - Temeli atılan kapalı pazaryerinin Kuruçeşme’de yaşayan vatandaşlara yakışır nitelikte olacağını söyleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, “Kuruçeşme’nin hemen ardından Adatepe, Yıldız ve Gediz pazaryerlerimiz için düzenlemeler yapacağız. Buca’nın pazaryerleri en kısa sürede Bucalıya yakışır şekilde olacak” dedi. 

Yeni yıla girmeden açılacak
Buca’da Kuruçeşme semtindeki Kapalı Pazaryeri’nin yapımına başlandı. Yaklaşık 618 bin liraya mal olacak olan kapalı pazaryeri 28 Aralık 2011’de bitirilecek. Toplam 2 bin 335 metrekarelik alana yapılacak Kuruçeşme Kapalı Pazaryeri’nin temel atma törenine ev sahipliğini Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı yaparken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve İzmir milletvekilleri de mesaj gönderip pazaryeri yapımının başlamasını kutladı, başarı diledi. 



Başkan Tatı’nın eşi Oya Tatı ile CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ve çok sayıda muhtar ile mahalle halkının katıldığı törende konuşan Başkan Ercan Tatı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’nun Betontaş Kapalı Pazarı’nın açılışında “Türkiye’de tüm pazarların 2015-2017 yılına kadar Betontaş Kapalı Pazaryeri gibi olacağını belirttiğini anımsattı şöyle konuştu: “Biz ülkeye örnek olacak bir pazaryerinin ilkini gerçekleştirdik. Buca’da bu yatırımlar aslında çok geç kalınmış yatırımlar. Ama biz verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Görev süremizin sonuna kadar da sözlerimizi yerine getireceğiz. Bu pazarımız Kuruçeşme halkı kadar Yıldız ve Bucakoop Mahalleleri’nde oturan vatandaşlara da hitap edecek. Çok amaçlı pazaryerimizde betonarme zabıta binası, bay bayan ve engelli WC, elektrik odası ile üst örtüsü sandviç panel ile kaplanmış çelik konstrüksiyon bulunacak. Pazaryeri, 168 tezgah kapasiteli olacak. Daha önce Kuruçeşme halkının Pazar olarak kullandığı alan ise planımızda olduğu gibi burası açıldığı gün Pir Sultan Abdal parkı olarak düzenlenecek. Bunun da çalışmaları tamamlandı. Bu park halkımızın tüm isteklerinin içinde olduğu biçimde düzenlenecek.”

Sırada 3 pazaryeri daha var
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ayrıca kısa süre içinde çalışmalarına başlanacak pazaryerlerinin de müjdesini verdi. Tatı “ Adatepe, Yıldız ve Gediz pazaryerlerimizin kısa süre içinde düzenlemeleri yapılacak. Önümüzdeki günlerde onlarında temellerini siz değerli vatandaşlarımızla yapacağız. Daha evvelde söylemiştim 2011 yılı temeller ve açılışlar yılı olacak diye. Betontaş, Kuruçeşme ve diğerleri, her şey sizler için” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 6 Kasım 2011 Pazar 19:48

buca'nın nüfusu sürekli artıyor. yaşam kalitesini yükseltmek de zorlaşıyor. bravo başkan. devamını bekliyoruz.

Yorumu oyla      17      6  
Şirinyerli 4 Kasım 2011 Cuma 17:31

can EROL'a.Terbiyesizlik yapma.Merak etme ben senin seviyene düşmem.Yazdıklarının iki katı senin olsun.

Yorumu oyla      22      8  
can EROL 4 Kasım 2011 Cuma 14:15

HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA...............................?! ÇÜŞ BE Sayın Şirinyerli

Yorumu oyla      16      17  
Şirinyerli 4 Kasım 2011 Cuma 10:00

Oyumu Ercan Başkana vermedim.Ama yaptıkları işleri takdir etmemek elde değil. 3 sene öncesi ile karşılaştırıyorum da.Buca gerçekten şimdi daha temiz.Parklar tam bir park haline geldi.Kapalı pazar yeri yapamazlar derken 2.si yapılıyor.Hele kızımın okuluna ve diğer okullara yapılan destekler helal olsun dedirtiyor.Yiğidi öldür hakkını yeme sözünden yola çıkarak tebrik ediyorum Ercan Başkanı...

Yorumu oyla      29      12  
isimsiz 46 4 Kasım 2011 Cuma 09:53

saman alevi gibi parlayan ve küçük resmi oluşturan icraatlerin büyük resmi kapatması mümkün değil..Nedir büyük resim derseniz , kavga , gürültü , kaos , yetkin olmayan yöneticiler , usulsüzlükler yumağı , sürekli müfettiş denetimleri ve KİŞİSEL HIRSlardan ibaret bir belediye derim..Gerçek Bucalılar ve bunları tanıyanlar bu tür atraksiyonları yemiyor arkadaşlar..Daha önceki yorumda da belirttim ; bardak boş , yarı dolu falan değil...Polyannacılık oynamaya hiç gerek yok , kendinizi zorlamayın..

Yorumu oyla      19      23  
BUCALI 4 Kasım 2011 Cuma 09:32

ERCAN BASKAN BENCE HAKETMİYOR VE GÖREVİNİN HAKKINI VEREMİYOR.ONUN YERİNİ DOLDURACAK COK İNSAN VAR...AMA...SÜRE DOLUMUNU BEKLEMEK ZORUNDAYIZ

Yorumu oyla      21      23  
DEMOKRAT 4 Kasım 2011 Cuma 09:13

SEMRA Hanım Söylediklerinizin Hemen Hemen hepsine Katılıyorum.Bu Güne kadar En Sert Muhalefet yapan arkadaşlardan sanırım birkaçı bizleriz.Dediğim gibi Buca bu güne kadar çok zaman kaybetti.Diyorumki hani yanlış saat günde en az iki defa doğruyu gösterir misali,Buca Belediyesinin yaptığı,yapmaya çalıştığı şeyleri de görmemezlikten gelmeyelim.Onlarda Artık birşeylerin iyi gitmediğinin farkındalar ama psikolojik olarak sağlam durmaya çalışıyorlar.Neyse Enseyi Karartmayalım.

Yorumu oyla      27      9  
semra 4 Kasım 2011 Cuma 07:20

ne yani demokrat demek ki senin beklediğin bir pazaryeriymiş. buyur bununla idare et artık. bunca zaman bir pazaryeri için mi muhalefet ettin durdun. bu muydu derdin yani. şimdii buca belediyesi çok mu çalışmış oluyor wayyy be :)) bucalı olarak diyorum ki bucada hizmet sıfıra sıfır elde war sıfır. aksini iddia edebilirmisin demokrat. bir kaçak oto yıkamayı bile kapatmayı becerememiş bir belediyeden bahsediyoruz unutma. bucalı aptal değil herşeyin farkında pazaryeriyle awunmayacak kadar farkında

Yorumu oyla      18      23  
çalıkuşu 3 Kasım 2011 Perşembe 21:11

Ne yani heykel yapılırsa mı mutlu olacaksınız?Buca halkının yaşam alanlarının güzelleştirilmesi için çalışıyor Ercan Başkan.Bırakın Bucayı İzmirde ilkleri yapıyor.Kapalı pazar yerleri neden bugüne kadar yapılmamış peki.Neden parklara gereken önem verilmemiş.Neden çocuklarımız için Eğitim yuvalarına yatırımlar yapılmamış.İşte Ercan Başkanımız bunları başarıyor.Elinden geldiğince daha yaşanabilir bir BUCA için çalışıyor.Devam Başkanım.daha da iyi bir BUCA için size ve ekibinize güveniyoruz.

Yorumu oyla      30      14  
isimsiz 46 3 Kasım 2011 Perşembe 19:15

2,5 yılı aşkın bir sürede , ilçe meydanına 1 adet bayrak direği dikme , 1 pazar yeri açılışı ve temeli atma ile 3 - 5 park açılışı yapmayı icraatten sayan tüm zihniyet sahiplerini , yarısı boş olan değil tamamı BOMBOŞ ! olan bardağı dolu görmeye çalıştıkları için tebrik ! ederim...

Yorumu oyla      26      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Solak Kaklıç sokaklarında
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, yapılan yatırımları incelemek ve mahalle ...
Konak’tan sporda büyük başarı
Konak Belediyesi’nin sporcuları 2011 Avrupa Şampiyonası’nda Bocce, Kick ...
Ve, doğalgaz Narlıdere'de
Narlıdere Belediyesi'nin Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı yanında düzenlediği ...
 
Başkan Karabağ’dan velilere müjde
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Gençlik ve Eğitim Merkezi ...
Kardeş olmak için Almanya’ya gittiler
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve bir grup meclis üyesi, kardeş ...
İzmir’in en büyük kurban pazarına büyük ilgi
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te 80 dönüm alanda kurduğu İzmir’in en ...
 
Dört engellinin sevinci kırk kişinin müjdesi oldu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, engelli vatandaşların yaşamlarını ...
Büyükşehir’in araç filosu gençleşti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iş makineleri filosuna son 5 yılda 9.1 milyon ...
Buca'da Zayıfoğlu ve Kurt komisyonlardan istifa etti
Buca Belediyesi CHP’li meclis üyeleri Rıza Zayıfoğlu ve Hasan Kurt komisyonlardan istifa etti.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva