HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Kasım 2011 Perşembe - 16:50

AK Parti ile hareket etti disipline gitti

Gaziemir Belediyesi eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba, AK Partililerle hareket edince disipline gönderildi.

AK Parti ile hareket etti disipline gitti

Fatih Yapar/Egedesonsöz./Özel -  Gaziemir Belediyesi CHP’li meclis Üyesi Mehmet Maraba disipline gitti. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un Ramazan Bayramı öncesinde yaptığı belediye başkan yardımcıları operasyonunda görevden aldığı isimler arasında yer alan Siyasi Başkan Yardımcısı Mehmet Maraba zor günler yaşıyor. Salı günü yapılan meclis toplantısında belediye şirketinin sermaye artırımı kararına karşı çıkan ve AK Parti Grubu ile hareket eden Maraba’ya ihraç yolu göründü.
 
KOMİSYONA GİTSİN DEDİ
Meclis toplantısında Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un imzasıyla sermaye artırımı yönünde önerge geldi. Belediye şirketi Sar-Bel’in sermayesinin 4 milyon TL’den 6 Milyon TL’ye çıkartılmasını içeren önerge mecliste krize neden oldu. AK Parti meclis üyeleri sermaye artırımı talebinin öncelikli olarak ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nda incelenmesini istedi. Belediye Başkanı Şenol ise, işlemin hızlı olması gerektiğini ve kararın komisyona gitmesinin zaman kaybına neden olacağını açıkladı. Komisyonlara gitmeden alınan sermaye artırımı kararına AK Parti grubu karşı çıkarken CHP’li meclis üyesi Mehmet Maraba da destek verdi. Toplantıda söz alan Maraba, kararın komisyonlara gitmesini istedi. Meclis öncesinde yapılan grup toplantısında itiraz etmeyen Maraba, meclis toplantısında karara karşı ret oyu kullandı. Önerge AK Partili ve Maraba’nın oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 
KARARA UYMADI
Uzun süre Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un en yakınında olan isimlerden biri olan eski Belediye Başkan Yardımcısı Maraba’nın kararı parti içinde krize neden oldu. Maraba’nın, grup kararına karşı geldiği, partiyi kamuoyunda küçük düşürdüğü gerekçesiyle disipline gönderilmesine karar verildi. CHP İlçe Başkanı Elif Becek başkanlığında toplanan İlçe Yönetim Kurulu, ihraç dosyasının hazırlanması yönünde karar aldı. Belediye meclis tutanakları, grup konuşmaları ve ifadelerin de yer alacağı dosyanın önümüzdeki günlerde İl Başkanlığı’na gönderilmesi bekleniyor. Maraba’nın çıkacak kararda kesin ihracının isteneceği öğrenildi.
 
GEREKEN YAPILACAK
Belediye meclis üyesi Maraba’nın parti kararlarına aykırı hareket ettiğini ifade eden CHP İlçe Başkanı Elif Becek, “Meclis üyesi arkadaşımız grup toplantısında konuyla ilgili konuşmadı. İtiraz da etmedi. Meclis toplantısı başladığında ise sorun çıkarttı. Bir parti grup toplantılarını ortak akıl ve birlikte karar almak için yapıyoruz. Kendisi orada konuşup, itiraz edebilirdi. Bunu yapmadı ve mecliste çıkıp konuştu. Bu manzara partinin dağınık ve parçalı olduğu izlenimi veriyor. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Burada bir parti yönetimi ve ilçe başkanlığı var. Gereken ne ise yapılacak” diye konuştu.
 
DOĞRU BİLDİĞİMİ YAPTIM
5393 Sayılı Belediye Yasası’na göre tüm mali ve imar konusundaki kararların meclise gelmesi, komisyonlarda tartışılması gerektiğini ifade eden Meclis Üyesi Mehmet Maraba, “Ben doğru bildiğimi yaptım. Bir şirketin sermayesini yüzde 50 oranında arttırıyorsunuz. Bunun ne anlama geldiğini halkın iyi bilmesi gerekiyor. Biz ‘sosyal demokratız’ diyorsak açık ve şeffaf olmamız gerekiyor. Meclise gelen karar komisyonlara gitseydi ne olurdu. Bir gün zaman kaybından ne çıkar. Kesinlikle AK Parti grubu ile değil kendi fikirlerim ile hareket ettim. Niye doğru bildiğim, inandığım durumdan şaşayım. Hakkımda disiplin işlemi başlatmaları çok da önemli değil. Gereken yerlere savunmamızı veririz. Şimdi değil ama yeri ve zamanı geldiğinde konuşacağım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
umıt aydın 4 Kasım 2011 Cuma 10:54

sayın meclıs uyesı sen neden chp den meslıd uyesı oldun kı bılmıyormusn onlar ısıne gelmıyen oldumu hemen keser bıcer paket yapar.chp demokrasısı

Yorumu oyla      15      17  
Mustafa Yılmaz 4 Kasım 2011 Cuma 10:21

Gaziemir Belediyesi meclis gurubu çatırdıyor, toplama adamlarla ancak bu kadar olur. Bu meclis daha nelere gebe zaman gösterecek, şimdiden 3'e bölünmüşler. Belediyeyi rant kapısı gören meclis üyelerininde yakında foyası ortaya çıkacak. Gerçi Gaziemir'liler herşeyi biliyor,ama tüm İzmir'de öğrenecek. CHP'yi Gaziemir'de rezil ettiler. Bu listeyi yapan başkanların hesap vermesi gerek.

Yorumu oyla      15      13  
gaziemir 4 Kasım 2011 Cuma 10:14

gaziemir belediyesinde bu gidişle yönetici kalmayacak

Yorumu oyla      15      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Durak’tan zehir zemberek sözler
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak uzun zamandır devam eden suskunluğunu bozdu.
Buca ikinci kapalı pazar yeri temelini de attı
Buca halkına verdiği sözün ilk halkasını İzmir’in en büyük kapalı pazaryeri ...
Başkan Solak Kaklıç sokaklarında
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, yapılan yatırımları incelemek ve mahalle ...
 
Konak’tan sporda büyük başarı
Konak Belediyesi’nin sporcuları 2011 Avrupa Şampiyonası’nda Bocce, Kick ...
Ve, doğalgaz Narlıdere'de
Narlıdere Belediyesi'nin Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı yanında düzenlediği ...
Başkan Karabağ’dan velilere müjde
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Gençlik ve Eğitim Merkezi ...
 
Kardeş olmak için Almanya’ya gittiler
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve bir grup meclis üyesi, kardeş ...
İzmir’in en büyük kurban pazarına büyük ilgi
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te 80 dönüm alanda kurduğu İzmir’in en ...
Dört engellinin sevinci kırk kişinin müjdesi oldu
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, engelli vatandaşların yaşamlarını ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva