HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ekim 2011 Çarşamba - 13:37

Kocaoğlu: “En büyük yatırımı çevreye yaptık”

“Sürdürülebilirlik Gelecek Konferansı”na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; toprağı, havayı ve suyu korumak için projeler ürettiklerini, gelecek kuşaklara sağlıklı bir kent bırakabilmek için en büyük yatırımları çevrenin korunması için yaptıklarını söyledi.

Kocaoğlu: “En büyük yatırımı çevreye yaptık”

İZMİR - Çağımızın en önemli kavramlarından olan “sürdürülebilirlik” konusu İzmir’de ele alındı. Sürdürülebilirlik Akademisi ve İzmir Sanayici İşadamları Derneği (İZSİAD) işbirliğinde gerçekleşen “Sürdürülebilirlik Gelecek Konferansı”nda ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlik konuları ele alındı.
Kaya İzmir Thermal Otel Convention Center Otel’de gerçekleşen konferansta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yatırım ve projelerini gerçekleştirirken gelecek kuşakları düşünerek hareket etmek zorunda olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak en büyük yatırımı çevre konusunda yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, özellikle atık su arıtmaları, temiz içme suyu şebekeleri, organik tarım konularında ciddi projelere imza attıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını yaptığım sürece kendimi, bu kenti yerelde kalkındırmaktan sorumlu ve görevli kişi olarak görüyorum. Yerelde kalkınmayı gerçekleştirirken, ‘bugün devraldığımız, bugün kullandığımız, bugün tükettiğimiz ve bugün kirlettiğimiz tüm doğal kaynakları gelecek kuşaklara daha iyi şekilde bırakabilir miyiz’ sorusunu soruyoruz. Söylemde değil, eylemde başarılı olmak istiyoruz. Arıtması bulunmayan köylerde bile klorlama sistemiyle su arıtması gerçekleştiriyoruz, paket arıtmalar yapıyoruz; raylı ulaşıma yatırım gerçekleştirirken egzoz gazı salınımını azatlamayı hedefliyoruz. Toprağı, havayı, suyu korumak için projeler üretiyoruz. Yerel yönetimler olarak bir taraftan son teknolojik gelişmeleri izlerken bir taraftan da konuya her açıdan, her cepheden bakarak en doğru kararı vermekle görevliyiz. Göreve geldiğimizden bu yana en çok yatırımı çevre konusunda yaparak kararlılığımızı gösterdik”.
 
 KURUMLAR ARASI BÜROKRASİ
Çoğu zaman kurumlar arasında yetki karmaşası yaşandığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Eğer bir işi yapmak istemiyorsanız çok kişiyi ya da kurumu sorumlu tutarsınız. Ama bir işi yapmak isterseniz, sadece bir kurumu sorumlu tutarsınız” dedi. Kurumların görev tanımlarının net bir şekilde belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “Yetki ve sorumluluklarının gayet açık, anlaşılacak şekilde yazılması, net kuralların belirlenerek görevin bir kuruma verilmesi ve hesabının da o kuruma sorulması gerekir. Çevre yatırım ve kontrolünün alfabesi de buradan başlamalıdır” diye konuştu.
 
 KORKUTUCU RAKAMLAR
Sürdürülebilirlik Akademisi Başkan Yardımcısı Semra Sevinç, kaynakların kontrolsüzce kullanıldığını vurgulayarak bunu çarpıcı rakamlarla ortaya döktü. Sevinç, dünya üzerindeki kaynakların, gelecek kuşakların hakkından da alınarak kullanıldığını söyleyerek, “Bugün dünyanın, bir sonraki yıla ait kaynaklarının yüzde 30’unu kullanıyoruz. 2020’li yıllara geldiğimizde bir yıl içinde kullandığımız kaynak miktarı, bir sonraki yılın 2 katı, 2050’li yıllarda ise 3 katı olacak. Çok ciddi şekilde değişime yol açıyoruz” dedi.
Günümüz iş dünyasının kaçınılmaz gerçekleri olduğunu vurgulayan Sevinç, “İklim değişikliği, kaynak kıtlığı, su ve su kalitesi, yenilenebilirlik, yoksulluk ve ekonomik gelişme” konularının mutlaka ele alınması ve bu hususlar çerçevesinde projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Sevin, kurumlara çağrıda bulunarak, “Para kazanırken hem çevreyi hem de içinde olduğumuz toplu düşünmek zorundayız” dedi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Kalkınma Direktörü Dr. Katalin Zaim de sunumunda “düşük karbon ekonomisinde riskler ve fırsatlar” ile “Rio+20 Yeşil ekonomiye doğru” konularında bilgi paylaşımında bulundu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Kaya 26 Ekim 2011 Çarşamba 18:40

he cok para harcadi.O kadar cokki Istanbulun lale parasinin onda biri bile degil. Üreticiyi sevindirdi üstelik.Tabiiki kabul edilemez.Aren gibiler cevre deyince sadece cicek ekmeyi anliyor anlasilan.

Yorumu oyla      13      9  
aren 26 Ekim 2011 Çarşamba 14:02

çiçek ekmek çevreye yatırımsa hakikatten çok para harcadın .

Yorumu oyla      15      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’den Van’a yardım eli
Depremzedeler için seferber olan Gaziemirliler, soğukta evsiz kalan yurttaşlar ...
Bornova Belediyesi’nden şeffaf belediyecilik örneği
Bornova Belediyesi’nin Çamdibi Kapalı Pazaryeri üzerindeki 6 dükkanı, ...
Miniklerden Başkan’ın annesine kocaman öpücük
Buca’da yıkılıp yeniden yapılması karara bağlanan 30 Ağustos İlköğretim ...
 
Konak Belediyesi’nde bayram öncesi ikramiye sevinci
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, memur ve işçilerin ikramiyeleri ...
Büyükşehir Belediyesi’nden amatör sporculara destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Türkiye Futbol Federasyonu Bank Asya ...
Başkan Solak kurban satış yerlerini denetledi
Çiğli Yeni Mahalle Ata Sanayi girişinde kurulan kurban satış ve kesim ...
 
Başkan Sındır’ın gözünden Van Depremi
Depremin vurduğu Van İli’ne giden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil ...
Makedonyalı göçmenler Alaçatı’da buluştu
Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Derneği Başkanı Şaban Yaprak’ın düzenlediği ...
Narlıdere’de yardım kampanyasına ilgi büyük
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un başkanlığında Van depremzedeleri ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva