HABERLER>EKONOMİ
14 Ekim 2011 Cuma - 10:58

Kavuklar’dan fark yaratacak ‘tower’ projesi

İzmir iş dünyasını 2012’de dünya standartlarına kavuşturacak olan ve 50 milyon dolarlık yatırım değeri taşıyan Bayraklı Tower’da ofislerin yüzde 50’sinden fazlası sahiplerini buldu…

Kavuklar’dan fark yaratacak ‘tower’ projesi

İZMİR - 41 yıllık geçmişiyle İzmir’in yükselen değeri Kavuklar’ın ana hissedarı olduğu Bayraklı Tower, 1994’ten beri inşaat sektöründe faaliyet gösteren Miray İnşaat’ın ortaklığıyla hayata geçiyor. Ticaretin yeni merkezi Bayraklı Ankara Caddesi’nde 2011 Temmuz ayında yapımına başlanan Bayraklı Tower, gerek inşaat aşamasında gerekse de binanın iç donanımında kullanılan üstün teknolojiyle, 2012’de İzmir’in en akıllı binası olacak.
 
Ticaret hacmi ve ülke ekonomisindeki iddiası her geçen gün artan İzmir’in ihtiyaçları göz önüne alınarak planlanan Bayraklı Tower, ticari kimliğiyle de öne çıkması arzulanan İzmir’de değişimin başlangıç noktası olacak. Zamanın başarı ve rekabette çok değerli olduğu günümüzde; Bayraklı Tower, bina sakinlerinin zamanı daha etkin kullanabilmeleri için “home office” konseptiyle tasarlandı. Çalışma ve yaşam alanlarını birleştiren Bayraklı Tower’da, bina sakinleri alışveriş, yeme içme, spor ve eğlence gibi günlük ihtiyaçlarını aynı mekanda karşılayabilecekler.
 


Proje hakkında konuşan Kavuklar Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, “2005’te aldığımız kararla gayrimenkul geliştirme sektörüne yatırım yapmaya başladık ve bugüne dek İzmir ve Malatya’da toplam kadar 200.000 m2’lik projeyi tamamladık. Önümüzdeki 5 yılda gayrimenkul geliştirmede 5 kat büyümeyi ve Türkiye’yi uluslararası ölçekte temsil eden ilk İzmirli gayrimenkul geliştirme firması olmayı istiyoruz” dedi.
 
İzmir’e bu yakışır!
“İzmir limanlarıyla her zaman ticari kimliğini koruyan bir şehir oldu” diyen Kavuk şöyle devam etti: “Bu ticari kimliği daha da geliştirmek için hayata geçirdiğimiz, 50 milyon dolar yatırım değeri taşıyan projemiz Bayraklı Tower’ın İzmir’in gelecekteki ticari sembolü olacağına inanıyoruz. 1977’de Malatya’dan İzmir’e bir akaryakıt istasyonu kurmak için yaptığımız yolculukta İzmir’e gönül verdik. Şirketimizin merkezi olan İzmir bizim için çok değerli ve bu güzel şehrin iş yaşamı standartlarını, teknolojinin yardımlarıyla geliştirerek İzmir’i tekrar hak ettiği ticari seviyeye getirme amacındayız. Kavuklar olarak İzmir için böyle projeler üretmeye devam edeceğiz. Çünkü İzmir’e böylesi projeler yakışır.
 
10 dakikada karar verdik
“Bayraklı Tower arazisi, bir cumartesi günü Abdullah Bey ile 10 dakikalık süre zarfında konuşup karar vererek aldığımız bir arsadır” diyen Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç,  “4 yıl önce alınmış olan bu arsa üzerinde birçok proje denemesi yaptık. Ama hiçbiri, bugün yapmış olduğumuz proje kadar heyecanlandırmadı bizi. Bayraklı’da geliştirdiğimiz bu projeyi görünce ‘ Evet, İzmir’e böylesi yakışır” diyerek aslında o günden sloganımızı dahi belirlemiş olduk” dedi.
 


İzmir’in en iddialı yatırımının yüzde 50’sinden fazlası şimdiden satıldı!
2012’nin 3’üncü çeyreğinde tamamlanması planlanan ve temeli Temmuz ayında atılan Bayraklı Tower’daki ofislerin yüzde 50’si şimdiden sahiplerini buldu. Teknolojinin kılavuzluk ettiği bu çağda, Türkiye’nin en akıllı binasını yaptıklarını söyleyen Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, “İzmir’e yakışanı yapmak için çıktığımız bu yolda İzmirliler bize ve projemize büyük bir güven duyarak, biz daha temelini atmadan projeye yatırım yapmaya başlamışlardı. Toplam 171 ofisin olduğu Bayraklı Tower’da ofislerin 82’si satılırken 18’ini de Miray ve Kavuklar olarak biz kullanacağız. Şimdiden ulaştığımız bu tablo İzmir’in böyle bir projeye ne kadar çok ihtiyacı olduğunu bize bir kez daha gösterdi. 2011 sonuna kadar tüm ofislerin satılmasını hedefliyoruz. Home office konseptiyle hayatı kolaylaştırmak üzere tasarlanan Bayraklı Tower’da her şeyin ofis sahibi tarafından yönetileceği bir Akıllı Kontrol Sistemi kullanıyoruz. Bu sistem sayesinde teknik servisten toplantı salonu rezervasyonuna, stor perde kontrolünden enerji tüketim planlamasına kadar her şey kullanıcının yönetiminde olacak. Böylece hem zamandan tasarruf edilecek hem de maliyet yönetiminde önemli bir avantaj yaratmış olacağız. Binanın yönetimini de biz üstleniyoruz, böylece hizmet kalitesini korumayı amaçlıyoruz. Bir İzmirli olarak İzmir’e yakışacak böyle bir projeyi hayata geçirmekten gurur duyuyoruz” dedi.
 
Bayraklı Tower, Ege Bölgesi’nin büyüme ve gelişme sürecinde İzmir’in yeni sembolü olacak!
İzmir’in en yüksek yapılarından biri olacak Bayraklı Tower, yüksekliği 100 metreyi aşan toplam 27 kattan oluşuyor. 88 m2 ile 987 m2 arasında değişen farklı büyüklükte ofis ve dekorasyon seçenekleri sunan Bayraklı Tower’da güvenlik de en üst seviyede planlandı. Her ofisin girişinde güvenlik kamerası bulunmasının yanı sıra ofis kapıları parmak izi, kart ve dokunmatik şifre sistemleriyle korunuyor. Bayraklı Tower’da kullanılan ve içeriğiyle Türkiye’de bir ilk olan Akıllı Kontrol Sistemi sayesinde teknik servisten, araba yıkamaya vale hizmetinden ofis temizliğine, içecek siparişinden taksi çağırmaya, stor perde kontrolünden aidat ve enerji tüketim bilgilerine kadar tüm ayrıntıları kontrol etmek kullanıcıların parmağının ucunda olacak.
 
Bayraklı Tower’ın İzmir’e sunduğu “ilk”lerle günü başlatmak da bitirmek de sıra dışı olacak!
Güne zinde başlamak ya da yoğun geçen günün stresini geride bırakmak isteyenler için Bayraklı Tower’da, fitness salonu, sauna, buhar banyosu, pilates ve yoga salonu, Playstation ve Wii odası bulunuyor. Günlük yaşamsal ihtiyaçların da karşılanabilmesi için Bayraklı Tower’da seçkin markaların bulanacağı alışveriş ve yeme-içme katı da olacak. İzmir’de bir ilk olan Bayraklı Tower’ın 100 metre yüksekliğindeki Roof Top Bar’ında 360°‘den İzmir’i izleyerek günü noktalamak ise, keyifle beklenen bir ritüel halini alacak.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sel mağdurlarına 100 bin liralık kredi
Selden zarar gören esnaf ve KOBİ’lere 100 bin lira destek kredisi verilecek.
İzmir bakkallarının ÖTV zammı isyanı
Motorlu taşıtlar, içki, sigara, kolalı içecekler ve cep telefonlarında ...
Çikolata devi, Manisa'da yatırım yapacak
Dünyanın en büyük 4'üncü çikolata ve şekerleme üreticisi İtalyan Ferrero'nun, ...
 
Küçük balıklar ağlardan kaçamıyor!
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Akdeniz ülkeleri arasında ilk kez ...
Demirtaş: Yasayı çıkarın heykelinizi dikelim
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Bakan Yazıcı’ya “Hipermarketler ...
Pamuk ekimi ve üretimi arttı
İzmir Ticaret Borsası (İTB) öncülüğünde gerçekleştirilen Ege Bölgesi 2011- ...
 
Ege'de 'Beyaz altın'ın geleceği karardı
Tohum ekim dönemine geç giren Egeli pamuk üreticileri, hasat döneminde ...
SPK'dan Türk şirketleri için devrim gibi karar
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) önceki gün gece yarısı yayınlanan tebliğ ...
Sigara, içki, cep ve otoya ÖTV zammı
Sigara, alkollü içki, cep telefonu, elektrikli araçlar hariç 1,600 cc ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva