HABERLER>EKONOMİ
13 Ekim 2011 Perşembe - 08:54

Sigara, içki, cep ve otoya ÖTV zammı

Sigara, alkollü içki, cep telefonu, elektrikli araçlar hariç 1,600 cc üzeri otomobillerde ÖTV oranları artırıldı.

Sigara, içki, cep ve otoya ÖTV zammı

ANKARA - Hükümet yeni bir vergi artışına gitti. Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre sigara, alkollü içki, cep telefonları, elektrikli araçlar hariç 1,600 cc üzeri otomobiller ve yük taşımacılığında kullanılan araçlarda ÖTV oranı bugünden itibaren artırılırken, kabul kredili vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatta KKDF oranı yüzde 6'ya çıkarıldı.
 
İşte kalem kalem gelen vergi zamları: Sigarada ÖTV oranı yüzde 63'ten yüzde 69'a çıkarıldı, asgari maktu vergi tutarları artırıldı.
 
Alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarları artırıldı.
 
Motor silindir hacmi 1,600 cc'yi geçmeyen otomobillerde ÖTV yüzde 37'de kaldı, 1,600-2,000 cc arası yüzde 60'tan yüzde 80'e; 2,000 cc'yi geçenler yüzde 84'ten yüzde 130'a çıkarıldı.
 
Elektrikli araçlarda ÖTV değişikliği yapılmadı.
 
Yük taşımacılığında kullanılan araçlarda ÖTV yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı, bu kapsamdaki elektrikli araçlardaki ÖTV yüzde 10 olarak bırakıldı.
 
Cep telefonlarında ÖTV yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarıldı, maktu vergi 40 liradan 100 liraya çıkarıldı.
 
BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ
ÖTV kararları bugünden itibaren geçerli olacak. Kabul kredili vadeli akreditif ve mal mukabili ödeme şekillerine göre yapılan ithalatta KKDF yüzde 6'ya çıkarıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sayın şakir turan 14 Ekim 2011 Cuma 17:43

biz vergilerimiz tayyip bey e mi ödüyoruz yoksa devletimizemi ödüyoruz.daha yazdıklarımı anlamaktan acizsiniz.ben dolaylı vergilerin düşürülmesi gelir vergisini artırılması gerektiği savunuyorum.vergide adalet bu şekilde sağlanır.

Yorumu oyla      14      6  
Şakir Turan 13 Ekim 2011 Perşembe 22:15

Devlet vatandaşı için gerekli olan tüm ihtiyaçları karşılıyor.Doktorunu ayağına getiriyor,cenazeni bile kaldırıyor.Verdiğimiz ödediğimiz vergiler Tayyip beye helal olsun,o istesin biz veririz.Münafıklık yapmayı bıraksın bazı arkadaşlar.

Yorumu oyla      13      9  
UMIT AYDIN 13 Ekim 2011 Perşembe 16:03

COK SUKURKI BU ANTLAŞMANIN SURESIDE BITECEK.AYRICA 5000 TLLIK ARACA BINENLE 2000 CC LIK ARCA BINEN AYNI VERGI VERMIYOR.BUNU BILIN.KDV ODEMKTEN CANININ CIKIYOR DIYORSUNUZ PEKI BU HUKUMET TIN 2001 YILINDA ALDIĞI IMF OLAN BORCU ODERKEN CANI CIKMADIMI CIKMIYORMU BEYLER SAHSI DEGIL TOPLUMUN CIKARINI DUSNELIM

Yorumu oyla      13      10  
UMIT AYDIN 13 Ekim 2011 Perşembe 16:01

SABAHA KADAR ANLATSAM ANLAMAK ISTMEYEN YINE ANLAMAZ OLUR AMA YINE ANLATAYIM SIZE DOLAYLI VERDI YEDE ZAM YAPSA HELEL DOĞRUDAN VERGILERE DE ZAM YAPSA HELAL OTV EDE YAPSA HELAL .AYRICA BU MEMLEKETTE GELRI ADIL YAPAN DEGIL AMA ADIL YAPMYA CALIŞSAN TEK HKUMET.BUDUR.AYRICA TURKIYEDE PETROL VARDA BIZMI ALMADIK SEN BILIYORMUSN PETROLU DOLAR UZERINDE ALINDIĞINI. AMA ZMANINDA ISMET INONO BIR TAKIM ANTLAŞMALRI YAPRKEN BU GUNLERI GORSEYDI YATAĞAN PETROLUMUZU İŞLER DIK UZERINI KAPATMAZDIK COK SUKURKI BU ANTL

Yorumu oyla      12      11  
sabaha kadar anlatsan nolur 13 Ekim 2011 Perşembe 15:02

sen dolaylı vergilere durmadan zam yapıcaksın.gelir üzerinde vergi alamıycaksın.geliri düzenli bölüştüremiyeceksin.o yazdıklarını yapsan nolur güzel kardeşim.dünyanın en pahalı benzinene milyon dolarlık serveti olanda aynı parayı ödüyor 5.000 tl lik arabaya binen vatandaşta aynısını ödüyor.sen kayıt dışı ekonomiye çare bulabildinmiki?her ay kdv ödemekten canımız çıkıyor.devlete ödediğim vergiler helal olsun ama herkes kazandığı üzerinden gelir vergisini ödemiyor.

Yorumu oyla      16      7  
ÜMİT AYDIN 13 Ekim 2011 Perşembe 13:32

Anka isimli, 10 bin metre irtifada uçabilen ve 24 saat havada kalabilen insansız hava aracının demo uçuşlarını başlattık. Böylelikle, ABD ve İsrail'den sonra, stratejik yeteneklere sahip insansız hava aracı üreten 3. ülke olduk.İktdarımızda geçen 8,5 yılda TSK'nın ihtiyaç duyduğu toplam 24 milyar dolar değerinde modernizasyonu yurt içinde % 90'ı ülkemiz yerli sanayisinin katılımlarıyla yapılmasını sağladık. Yurt dışından hazır savunma ürünleri ithalatı %10'a kadar düşürdük.Askerlerimizin kullanacağı yüzde yüz yerli piyade tüfeğinin tasarımı ve üretimine başladık. Milli tankımız olan Altay'ın konsept tasarımını tamamladık. Ülkemizde ilk defa modern bir tankın milli olarak üretimi için gereken bütün altyapı, hazır hale getirdik. Fırtına ve panter adı verilen ileri teknoloji ürünü ve 40 km menzilli obüs topların seri üretimlerini tamamlayarak, TSK'ya teslim ettik.Türkiye'nin ilk milli korvet savaş gemisi MİLGEM'i ülkemizde inşaa ettik. Artık Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı olan bütün harp gemileri Türk özel sektör tershanelerimizin ağırlıklı katılımı ile Türkiye'de tasarlanarak üretiliyor.

Yorumu oyla      14      11  
UMIT AYDIN 13 Ekim 2011 Perşembe 13:23

Savunma sektörü ihracatımız 2002'de sadece 247 milyon dolardı. Bu rakamı, 2010'da 1 milyar dolara çıkardık. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun 2002 ihracat rakamı 2 milyon dolarken kurumun cirosunu, 2010'da 33 milyon dolara yükselttik. Malezya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Ürdün, Pakistan ve Güney Kore'ye savunma sanayii ihracatı başlattık. Savunma sanayiinde 2002'de 50 milyon dolar olan AR-GE harcamalarını, 2010'da 10 kat artışla 500 milyon dolara çıkardık.

Yorumu oyla      13      11  
UMIT AYDIN 13 Ekim 2011 Perşembe 13:18

ARKA ARKAYA YAZDIM BEYLER KUSURA BAKMAYIN DAHA YAZACAK COK SEYIM VAR AMA SIZ SIMDILIK BUNLARLA YETININN SAYGIALRIMLAAAAAAAAAAAAAAAAAAA GERCI SIZE SAYGI DA DUYLMAZ AMA INSANLIK BENDE KALSIN

Yorumu oyla      13      11  
OZURLUME HELAL OLSUN 13 Ekim 2011 Perşembe 13:17

OZURLUM BANKADAN GIDIP PARASINI TIKIR TIKIR ALIYOR.ODA YETMIYOR DOKTOR AYAPANA GIDYOR.ODA YETMIYOR EVINDE YATALAK HASTASINA DA SAHIP CIKIYOR.KIMSESIZIN KIMSESI OLUYOR KOMURNU VERIYOR MAASINI VERIYOR. IŞSISLIK SIGORASTINDAN PARASINI ALIYOR.IŞ BASI YAPTI SGK DAN FAYDALNAIYOR 3 AY BEKLEMIYOR.YESIL KARTINI ALIYOR.HER KURUSU HELAL OLSUNN BIZE MUSTAHAK KARDESIM HASTAYIZ DEDEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Yorumu oyla      14      9  
KURUSUNA KADAR HELAL OLSUN 13 Ekim 2011 Perşembe 13:14

KURSUNA KADAR HELAL OLSUN ODEDIĞIM VERGI HIÇ OLMAZSA YOLLARA CIKTIĞIMDA YOLUM KAYMAK GIBI KOYUME GITTIĞIMDE YOLLAR ASFALT BETON KOYUMDE BILE TEKNOLIJIYI RAHAT KULLANIYORUM COCUĞUM KITAPLARINI DEVLET SAĞOLSUN VERIYOR.COCUĞUM OKULDA NETI KULLANIYOR KARA TAHTA TEBSIR YOK.COCUĞUM 18 YASINA KADAR DEVLET BAKIYOR MASRAF YOK.BENIM KOYLUM BENIM ISCIM UCAĞA 60 TL YE BINIYOR.BENIM ORTA GELIRLIM OZEL HASTENEDE AMELIYAT OLUYOR.BENIM YETIMIM BENIM OKSUZUM BENIM SAKATIM OZURLUM VE OZURLUME BAKAN KISI AY SONU B

Yorumu oyla      15      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çimentoda, karbondioksit emisyonuna karşı yol haritası
Avrupa Çimento Birliği Genel Koordinatörü Jean-Marie Chandelle, sektör ...
Ankastre Dünyası’nın kampanyaları ilgi görüyor
Akar Yapı adıyla 1996 yılında ankastre sektörüne hızlı bir giriş yapan ...
Sony 1,5 milyon adet LCD televizyonu toplatıyor
Japon elektronik devi Sony, dünya çapında 1,5 milyon adet LCD televizyonu toplatıyor.
 
Su Ürünleri Mühendislerinden Bakan Eker’e Mektup
İzmir Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Tarım Bakanı Mehdi Eker’e ...
Bakioğlu: Özel havalimanları büyük ihtiyaç
Ulaştırma Bakanlığı şimdi de bir pist ve küçük bir binadan oluşan kontrolsüz ...
Porche Autoshow'a katılıyor
Otomotiv sektörü İzmir’deki büyük buluşmasına hazırlanıyor. Bu yıl fuara ...
 
Yağmur pamuk üreticilerini vurdu
Üç gün boyunca etkili olan sağanak yağmur Egeli pamuk üreticilerini vurdu.
Demirtaş: 'Biz de AB'ye vize uygulayalım'
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: ''AB'nin sürekli zorluk çıkarmasından ...
‘Ekmekte ambalaj zorunlu değil’
Türk Gıda Kodeksi'nin ekmek standartlarını belirlemek için hazırladığı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva