HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2024 Cumartesi - 08:43

Karşıyaka’nın kalbindeki revizyona vatandaşlardan itiraz!

Karşıyaka’nın kalbi noktasındaki 400 hektar büyüklüğündeki 9 mahalleyi kapsayan imar planına çok sayıda vatandaştan itiraz gelirken komisyon bazı itirazları kabul etti, bazı itirazları ise reddetti. Planın yeniden askıya çıkması bekleniyor.

Karşıyaka’nın kalbindeki revizyona vatandaşlardan itiraz!

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi etaplar halinde sürdürdüğü imar planı çalışmaları ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane mahalleleri ile Bostanlı Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan alanın imar planına vatandaşlardan itiraz geldi.

İtirazları inceleyen Karşıyaka Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu kimi itirazları kabul ederken kimi itirazları ise reddetti.

102 vatandaşın itirazı oy birliği ile haklı bulunurken 50 vatandaşın itirazı ise geri çevrildi. Komisyon kararları 2 Eylül 2024 tarihinde toplanacak olan Karşıyaka Meclisi’nde meclis üyelerinin onayına sunulacak. Komisyon kararlarının aynı şekilde geçmesi bekleniyor.

Planın bir kez daha askıya çıkması gündemde. Öte yandan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin yaptığı itiraz ise henüz karar bağlanmadı.

PLANIN AYRINTILARINDA NELER VAR?
Planlama alanının 144 hektarı konut alanlarına, 121 hektarı ise konut-ticaret alanlarına ayrıldı. Askıya çıkan planlar bölgenin nüfusunun 237 bin kişiye kadar çıkmasına olanak sağlıyor.

İlçede nüfusun yaşadığı en büyük alanları kapsayan imar planlarının ayrıntıları da belli olurken plan, herhangi bir sosyal donatı ve teknik altyapı alanı ayırmadan, inşaat yoğunluğu ve nüfus artırılmasına olanak tanıyor. İmar kanununa ve mekansal planlar yapım yönetmeliğine  aykırı olduğu belirtilen yeni plan kararı, aynı zamanda şehircilik ilkelerine, modern kentleşme unsurlarına, yüksek yaşam standartlarını oluşturma kriterlerine uymamakla gündeme geldi.

Mahkeme süreçlerine açık olduğu ve dava yoluna gidilebilmesi muhtemel yeni plan revizyonunun uygulanmasının zor olduğu anlatılırken inşaatları arttıran, betonlaşmanın önünü açan bir çalışma olması da dikkat çekti.

Ada bazında dönüşümün hedeflendiği planda kamuya herhangi bir terk yapmaksızın mevcut inşaat haklarının yüzde 20 artırılmasına ilişkin plan notu revizyona eklendi

PLAN AÇIKLAMA RAPORU: DEPREME DAYANIKSIZ YAPI STOĞU
Plan açıklama raporunda ise “Planlama Alanı genel olarak yapılaşmasını ruhsatlı olarak tamamlamış bir bölgedir. Planlama alanının konumu, tarihi kimliği, gündelik hayatın önemli bir parçası olması göz önünde bulundurulduğunda; söz konusu bölge sağlıklı sürdürülebilir kentsel çevre oluşturabilmek adına birçok potansiyele sahiptir. 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında; genel olarak kendi örüntüsünü oluşturan ve büyük bir kısmı yapılaşmış, planlama alanı içerisinde dengeli yer seçmiş eğitim, sağlık, ticaret ve kültürel faaliyetleri ile yaşayan bir konut ve eğilimi nedeni ile konut + ticaret kullanımına sahip alanlar korunarak, konut kimliğinin büyük oranda gelecekte de devam ettirilmesi öngörülmüştür.

Yapılan sentez çalışmaları sonucu mevcut yapılaşma kararları ve çevre koşulları nedeni ile sıkışık dokuya sahip alanlara konu yaşam standartlarının düşük olduğu mahalleler ile birlikte yoğun ticaret baskısı, eski ve depreme dayanıksız yapı stoku göze çarpmaktadır. Planlama Alanında çalışma ve yaşam alanlarının iyileştirilmesi, sağlıklaştırılması, kentsel gelişmenin yönlendirilmesi, afet odaklı katılımcı planlama anlayışı benimsenmiştir.” ifadeleri yer aldı.

 
Zafer’in 102. yılı Güzelbahçe’de coşkuyla kutlandı
 
İzmir'de 'kırmızı bülten' baskını!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mühendis çiftçi 1 Eylül 2024 Pazar 21:56

56 yaşındayım 51 yıldır Karşıyaka''da hem okullarımı bitirdim hem işimi kurdum ve emekli oldum . Lakin ne çay bahçemiz kaldı ne yürüyüş yapabileceğimiz bir sahilimiz . Mafya kılıklı mekan sahiplerinin genç kızları ve erkekleri mekan önünde dekor olarak kullandığı Yüksel Çakmur un inadına üç şeritli bölünmüş yol yaptığı o sahilin yolunun sağdaki iki şeridi bu Mafya kılıklı mekan sahiplerine otopark yapıldığı yetmiyor iskele hizasından anıta doğru kara tarafından kaldırımdan yürümeyi imkansızlaştıran masa sandalye konulması boş noktalarda da çığırtkanların önünüzü kesmesi . . . Benim Karşıyakam bu değil . Ben cesur ve karşıyakalı dürüst başkan istiyorum . Karşıyakalı nüfusu yüzde kaça düştü de daha da düşsün diye nüfus artışı için plansız bir yapılaşma öngörülüyor . Ada bazında planı ben destekliyorum ama burada yaşayan insanların metrekare ihtiyacına uygun olan daireler olmalı . Sosyal ve kültürel tesislerde düşünülmeli . Trafo ,kanalizasyon , doğalgaz ,isale hattı,park yeri ,trafik ,sokakların hava sirkülasyonu ,yeşil alan ,afet toplanma alanları ,ne derece düşünüldüğü ve sadece bu planla artacak nüfusa göre değil en az on onbeş yıl sonrasına göre mi planlandı (hiç sanmıyorum) hepimizce iyi değerlendirilmeli . Sahil şeridinde neden hala yüksek katlı binalara müsade edilirken hemen arkasına gento muamelesi yapılıyor . Ada bazında planlama yapılırken Y koşulu konulmalıdır . Böylece yol otopark sosyal kültürel yeşil alan gibi ihtiyaçlara çözüm kolay bulunabilecektir . Hem kümes gibi daireler olmayacak hem daha çok hava sirkülasyonu olan sokaklar inşa edilebilecektir . Ben kendimi bu keşmekeşten şu anlık toprağa kaçarak buldum . Herkes o kadar şanslı değil .

Yorumu oyla      0      0  
Cafer Çeldir 1 Eylül 2024 Pazar 16:46

Karşıyaka Bostanlı cami’den Karşıyaka önüne doğru eğik binaların ıslah için gerçek bir çalışma bekliyoruz

Yorumu oyla      0      1  
Şenay 1 Eylül 2024 Pazar 16:11

44 senedir Bostanlı da oturuyorum. Pristina nın sahil,iskele vapur çalışmaları dışında güzel olanı geçtim herşey inadına kötüleşti. Dağlar bile beton oldu. Yamanlar,bayraklı gecekondular yerine ucube binalar dikildi sonra kalkıp birilerine laf ediyoruz ne farkın var? Güzelim Karşıyaka''yı köy,kasaba yaptınız. Ne parkımız ne yeşilimiz var dereler,sokaklar pislik içinde dönüşümü bile başaramadı belediye, sahile yapılan o koca binalar hiç mi ben ne yapıyorum dedirtmez . Sorun seçmene sadece oy istemekle olmuyor.

Yorumu oyla      0      2  
Ahmet kılıç 1 Eylül 2024 Pazar 11:05

60 yıllık binalarda oturuyoruz kentsel dönüşüm şart yanlız deniz kenarına 8 kat arkası 5 kat bunun çözülmesi gerek tam tersi olması lazım zaten karşı çıkanlar oralarda oturan tuzu kurulardır ksk insanı geniş denize bakan önü açık sokak istiyor dönüşüm muhakkak olmalı

Yorumu oyla      0      3  
PolTar 1 Eylül 2024 Pazar 09:44

Cağdas bir yönetim anlayışında bu tür planda olması gereken hicbirsey yok araç trafiği artacak hani yol, otopark? Çocuk genç nüfusu artacak hani park, bahçeler ? Su ve kanalizasyon altyapısına daha çok baskı gelecek şu anki mevcut durumun bile körfezi ne hale soktuğu ortada maalesef bu ülkenin hiçbir yerinde kentsel dönüşüm uygulanmıyor uygulanan hep rantsal dönüşüm bunu solcuyum diyende yapıyor dinciyim diyende yapıyor sagciyim diyende bizim insanlarimizin artık bu terimlerden kurtulması lazım.

Yorumu oyla      0      0  
Alaattin Özlü 1 Eylül 2024 Pazar 05:54

K Yaka Belediyesi ni acilen Vadandaşlarını Kentsel Dönüşüme ilgi duymasını anlatmalarnı istiyoruz Yarin Keşke dememek

Yorumu oyla      0      2  
Mahir 31 Ağustos 2024 Cumartesi 23:27

Herkesin düşünmediği bir konu var. Oda deprem gerçeği kaalesef ii karşıyaka da bulunan özelliklede çarşı ve etrafında bulunan binaların hemen hemen hepsinin çok eski olduğu ve olası bir depremde çok kötü yıkımlara ve felaketlere yol açacağı gerçeği lutfen bunuda bilin ve düşünün isterim

Yorumu oyla      0      1  
Ahmet Ataman 31 Ağustos 2024 Cumartesi 21:12

Karşıyaka belediyesi Ali babanın çiftliği kim kime dün Duma. 1674. Sokakta yol ortasinda 9 tane beton saksı var. Dar olan yolu daha daraltıyor diye 50 defa dilekçe verdim. Tek cevap yok.

Yorumu oyla      2      0  
İzmirli 31 Ağustos 2024 Cumartesi 21:04

Gerçekten çok Zeki'ce. Ne inşaat merakıymış.

Yorumu oyla      2      0  
Orhan Ocakçı 31 Ağustos 2024 Cumartesi 20:12

Müteahhitlerle imar müdürlüğü işbirliği yapmış. Ağızlarının suyu akıyor, rant gözlerini kamaştırıyor. Sözüm ona halkçı belediye. Rahat bırakın Karşıyakalıları....

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zafer’in 102. yılı Güzelbahçe’de coşkuyla kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102.yılı Güzelbahçe Belediyesi'nin düzenlemiş ...
Ödemiş’te kurtuluş kutlanacak!
Ödemiş’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yılı, Ödemiş Belediyesi ...
Bayraklı’da 20 bin TL'lik desteğe veto!
İlçe sınırları içerisinde yaşayan ve üniversite sınavında ilk 100 bine ...
 
Aydınlılar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı
Aydın, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan büyük ...
İzmir'de büyüleyici gösteri
İzmir'de büyüleyici gösteri
İzmir semalarında 500 drone'luk görsel şov!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ...
 
İzmir Valiliği'nden 'Zafer Bayramı' için resepsiyon
İzmir Valisi Süleyman Elban, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen ...
İzmir açılışa koştu… İEF’in detaylı programında neler var?
İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde 93’üncü ...
İEF, 93'üncü kez kapılarını açtı
İzmir Enternasyonal Fuarı, 93. kez kapılarını açtı. Açılışta konuşan İzmir ...
 
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmir'de 'mor sultan' bayramı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva